Follow my blog with Bloglovin

De två första dagarna i Malcesine

Jag har så mycket att visa er från vår resa att ni inte ens kommer vilja åka till Gardasjön ever för att ni redan är trötta på det. Förlåt i förväg för det. Nejdå, jag ska försöka hejda mig. Vi börjar i alla fall här. Våra första två dagar i Malcesine:

 

Förra söndagen lämnade vi Peschiera och styrde kursen med båt mot Malcesine där vi skulle vara de sista fem dagarna av vår resa. Jag ritade mycket pedagogiskt upp rutten på min instastory.

 

Den båtresan var något av det bästa vi gjorde på hela resan då vi åkte förbi så många fina ställen och kunde se dem från vattnet. Det var på den nivån att man till slut nästan var trött på allt fint och uppskattade det inte längre. För mycket fint.

 

Plötsligt blev det natt och alla byar tändes. En så himla märklig upplevelse mitt på dagen. Vad händer egentligen, undrade vi. Då brakade himlen ihop och världens oväder uppstod från ingenstans. Föreställde mig hur det var Thor som spöade skiten ur Lucifer.

 

Det ösregnade när vi kom fram, men ganska snart lugnande det ner sig och då hade också temperaturen sjunkit 10 grader. Vi var så lyckliga över det. Vi checkade in på vårt hotell och sedan begav vi oss ut.

 

Av alla ställen vi besökte var Malcesine finast enligt mig. Så mysig liten by och hela fantastiska vyer överallt.

 

När vi skapat oss ett första intryck av byn gick vi tillbaka till vårt hotellrum och delade en flaska vin till denna utsikt. En ganska svårslagen aktivitet.

 

Dagen efter var det dags att besöka slott, nämligen Castello Scaligero.

 

Där uppe var det utsikt över hela Malcesine. Dessutom råkade vi gå rakt in i ett bröllop. Vad coolt tyckte jag, men efter några dagar i Malcesine förstod vi att det tydligen är ganska vanligt att gifta sig där. Förstår varför dock, så vackert!

 

Efter turistandet åt vi lunch och gick till stranden. Det var det sista strandbesöket för min del, för efter denna dag blev mina utslag värre än någonsin. Så jag undvek solen så gott jag kunde resten av resan.

 

På kvällen gjorde vi oss fina för att gå på restaurang.

 

 

Och tog låtsas-titta-ut-mot-bergen-bilder.

 

Vi hamnade på en restaurang vid havet och delade på två rätter med fisk från Garda. En mycket bra start på våra dagar i Malcesine. Fortsättning följer!

 

69 gillar

Kommentarer (16)

 • Fanny

  |

  Bilden där du tittar mot bergen var så otroligt fin! Gillar färgerna och att din klänning matchar så himla bra 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Ja, verkligen vackra omgivningar. 🙂

  Svara

 • Sofia

  |

  Alltså WOW vilket ställe!!

  Svara

 • Lisa

  |

  Den klänningen på dig är så snygg så jag har inga ord!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack ❤️?

   Svara

 • Julia

  |

  Kom du fram till vad utslagen var för något? Och har du kvar dem? Jag jobbar på förskola och där gick femte sjukan (googla väldigt svårt att förklara) och jag fick någon släng av det och fick liknande utslag och de fick inte utsättas för solljus.. Kul att få mitt i sommaren och behöva täcka halsen…

  Svara

  • Egoina

   |

   Man kan ana lite av utslagen på benen, men annars är allt borta. Vet inte om det var kortisonkrämen som hjälpte eller att jag inte utsatt huden för solen sedan dess. Jag vet inte vad det var och det är svårt att dra en slutsats eftersom utslagen såg olika ut överallt. På bröstet var det knottrigt och kliade, på benen var det röda prickar (som inte var knottriga) och på fötterna var det röd-lila stora märken. Tror kanske det var soleksem, eller värmeutslag + allergisk reaktion pga nya flipflops. Antagligen en blandning av allt det där. Åh, men vad jobbigt!! Googlade nu, hade faktiskt aldrig hört om femte sjukan. Verkligen så typiskt att få något sånt mitt i sommaren! Och det är verkligen inte kul att gå runt och gömma sig från solen en hel solsemester….men aja. Bättre lycka nästa sommar till oss båda 😉 🙂

   Svara

 • Frugan E

  |

  Ser helt magiskt vackert ut! :O Hoppas på fler bilder! 🙂

  Svara

 • jos

  |

  Kom på att det vore kul att höra hur du och F träffade varandra, och litegrann er story, hur ni föll för varandra 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Wow! Vad vacker du är, den mönstrad långklänningen passar verkligen dig!

  Svara

 • Lovisa

  |

  Vilka fina bilder! Tack för att du delar med dig!

  Svara

 • Sanna

  |

  De bilderna där du sitter och tittar mot bergen (både i den randiga klänningen och den mönstrade) ser ut som modellbilder för någon modetidning. Wow! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh men tack!! 🙂

   Svara

 • Sophie

  |

  Gud vilka fina bilder! Vad hette hotellet?:)

  Svara

  • Egoina

   |

   Hotel Meridiana. Rekommenderas 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv