Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Peschiera del Garda

I fredags lämnade vi Milano och satte oss på ett tåg till Peschiera där vi skulle vara två dagar. Låt oss kika på hur det såg ut:

 

Säg hej till vår utsikt från hotellrummet! Kändes som att vara med i en actionfilm och att jag bara typ hade kunnat hoppa rakt ner i en båt om någon jagade mig. Fick ej möjlighet att göra det om någon undrade : ((

 

Vi var dödshungriga och ville äta lunch på en gång, så vi gick till första bästa ställe. Jag valde lasagne för det äter man i Italien. Finns bara tre kategorier: pasta, risotto och pizza.

 

Visst är min scafs-grej fin? F kallar mig ”Mimmi Pigg”, men vad vet han. Det är bara ett diadem som jag köpt på Lindex förresten. Så enkelt var det.

 

Efter maten gick vi raka vägen ner till vattnet. Vi var så lyckliga över hav….ehm menar sjö.

 

Jag hoppade i direkt. Ångrar bittert att jag inte lyssnade på ert tips om badskor förresten. AJ vad ont det gör, plus att man ser oerhört graciös ut när man försöker trippa ner i vattnet. På tvärtomspråket då.

 

Jag gillar hav bättre om jag ska vara ärlig. Det känns typ fel att vattnet inte är salt? Det borde istället vara positivt när jag tänker efter, men jag är väl en vanemänniska kanske.

 

F somnade och jag höll tummarna för att han inte skulle vakna när denna filur kom upp bredvid oss. Han är nämligen rädd för fåglar och hade nog inte uppskattat detta möte lika mycket som jag. Jag var dock väldigt mycket på min vakt och vågade knappt röra mig så att den inte skulle tro att jag var hotfull.

 

På kvällen åt vi pizza, drack några glas vin, strosade runt och upptäckte ett band som spelade mitt på gatan. Jamen varför inte. Så vi satte oss och lyssnade en stund såklart.

 

Dagen efter sov vi länge eftersom vi insåg att om vi ens skulle få något ut av dygnet så var vi tvungna att vända på det. Så. Himla. Varmt. Så vi åt lunch och satt här länge med varsin Hugo Spritz. Det är vår nya favvodrink. Den smakar typ lime och fläder. Jag förstår inte grejen med Aperol Spritz här förresten. ALLA dricker det. Om någon ska göra ett Gardasjön-bingo någon gång måste ni lätt ha med ”någon sitter på uteservering med Aperol Spritz”.

 

För att slippa stenarna och få lite mer blåst hyrde vi trampbåt.

 

Sedan promenerade vi hem igen och duschade och gjorde oss i ordning. Vi skulle nämligen åka till Sirmione. Men det tar vi i ett annat inlägg!

 

72 gillar

Kommentarer (25)

 • Emma

  |

  Nämen vilken söt svan!
  Den ville ju bara vara med på ert beach-häng! <3

  Svara

 • M

  |

  Hej Regina! ? Vad mysigt det ser ut. Jag har en fråga som inte alls har med just det här inlägget att göra, men eftersom att du är en s.k ”vänner-expert” så vill jag skriva ändå:

  Jag har fått höra otaliga gånger att jag är en kopia av Phoebe (personlighetsmässigt). Alltså många har tryckt på att karaktären skulle kunna vara byggd på mig (bortsett från det ”spirituella” och ”estetiska”). Jag har inte sett vänner själv (än) (borde kanske göra det?) Men i och med att du har stenkoll så skulle det vara roligt att höra vad du tycker om henne/ hur du uppfattar henne? Min kusin säger ”kolla på serien så får du reda på exakt hur du är som människa” men det skulle vara kul att höra hur du beskriver henne ? Kram

  Svara

 • Linda

  |

  exakt samma i Prag! Alla drack det, överallt, hela tiden haha

  Svara

 • L

  |

  Vi ska stanna i sirmione några nätter nästa sommar, som ett stopp på vår bröllopsresa. Tänkte mest hänga i nationalparken dock, inte så mycket i ”stan”:P
  Är det värt det?

  Svara

  • Egoina

   |

   En-två nätter räcker tycker jag, åk till andra byar också kanske? Men jo! Gör det! Här är så galet vackert!

   Svara

 • Jessica

  |

  Jag behöver din, och dina läsares hjälp!
  Jag ska för första gången ut och resa med min flickvän, men vi har så svårt att bestämma vart! Våra enda krav är att de ska vara solsemester och att vi ska kunna pussas och hålla hand ute bland folk, alltså ”homovänligt” eller vad man ska kalla de, uppskattar tips om du/ni har tid!
  Jag har aldrig rest utan en familjemedlem förut så är lite orolig för att allt ska gå bra, då båda jag och min tjej kan få lite ångest ibland av att prata med folk och ta tag i saker, men förhoppningsvis kommer den biten gå bra ändå, stressar förmodligen upp mig i onödan.

  Så himla fina bilder, ser ut som att ni har de superbra verkligen! Hoppas de löser sig med dina utslag också!<3

  Svara

  • Julia

   |

   Hej Jessica!
   Jag ska också ut och resa med min flickvän snart och är också lite nervös för att stället ska vara hbtq-vänligt. De flesta länder i europa skulle jag säga är det, åtminstone de åt västra hållet. Det går att läsa sig till på samma sida där du läser ang vaccin (kommer ej ihåg vad den heter) om huruvida det är lagligt med homoäktenskap osv. Men! Eget tips! Jag bodde i Protaras för några år sedan och det är dit vi ska åka nu. Det är en liten mysig turistort med mycket britter, Skandinavier och tyskar. (Vissa resesajter säger att orten heter Fig tre bay så sök på det!). OBS åk ej till Pernera, utan Protaras! Det är lite större och händer lite mer där. Även bara en mil till Ayia Napa om ni vill ta bussen dit och festa en kväll. Dock finns det fest i Protaras med. Själva ska vi bo på Lantiana Gardens som verkar bra.
   Capo Bay är super om ni har mycket pengar. Alva är också bra. Rising star är helt ok men ligger liiiite i utkanten typ tycker jag! Sen finns det såklart massa fler hotell som jag dock inte har koll på.
   Ialf så kände jag när jag bodde där att det var hbtq-vänligt, framförallt eftersom min homosexuella killkompis aldrig fick nå skit för det 🙂 Hoppas ni hittar nåt!

   Svara

   • Jessica

    |

    Tack så jättemycket för alla tips!:)
    Ska absolut kolla in de, ser jättefint ut! men visst har jag förstått rätt då att man får flyga till Larnaca och sen ta sig vidare därifrån?
    Hoppas ni får de super på eran resa!

    Svara

    • Julia

     |

     Hej!
     Du kanske inte ser detta nu dåå jag är så sen med att svara men visste inte att du hade skrivit en till kommentar! Men japp, du flyger till Larnaca. Det tar dock bara en 45-60 minuter ungefär med buss från Larnaca till Protaras!!

     Svara

 • Izabella

  |

  Gud vad du passade i scarf-diademet! Supersöt 😀

  Svara

 • Alexa

  |

  Alla dricker aperol spritz i Sverige också nu 😉 det är ju sommarens trendigaste

  Svara

 • Hanna

  |

  Fattar heller inte Aperol spritz. Fattade det inte förra sommaren och fattar absolut inte varför det hängt kvar till nu. Blurk! Smakar bara päck.

  Svara

  • Egoina

   |

   Men eller hur!!! VAD är grejen? Har de haft någon sjuk marknadsföringsinsats?

   Svara

 • Jackie

  |

  Men åh vad jag längtar tills att jag o karln kommer iväg på nåt liknande igen! Gardasjön är ett resmål på vår lista. Och sippa på drinkar och titta på människor… åååhhh jag vill också! Mvh 2-barnsmamman som längtar efter semester efter semestern.. ?

  Svara

 • Rebecka

  |

  Hej! Har du sett att hemmakväll ska ta in norska smash i sitt sortiment? tänkte på dig direkt haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaaa jag såg!! ? Folk skickade till mig på insta. Yaaj äntligen ??

   Svara

  • Egoina

   |

   Tack vad spännande! Men fattar ändå inte varför en så äcklig drink blivit så stor? Finns så mycket annat gott man kan spritza ??

   Svara

   • Susanna

    |

    Neej den är ju jättegod! Haha!

    Svara

 • Robert

  |

  Hej,hej! Såg ju smarrigt ut det där. 😉 Scarf-grejen är jättefin. 🙂

  Svara

 • Sofia

  |

  Men gud vad härligt!!!

  Svara

 • Jackie

  |

  Öj! Ville bara säga att dina snapchats är bäst! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul att höra! Varit orolig att jag spammat för mycket ? Finns på instastory också (dubbelpostar inte allt) ??

   Svara

 • Johanna

  |

  Åh det ser så härligt ut! Blir så avundsjuk på såna här inlägg, är nog bäst att spara ihop till en resa söderut snart;)

  Svara

 • Sara

  |

  När mina föräldrar var på semester i Italien förra året blev de helt frälsta i Aperol Spritz, men jag förstår faktiskt inte heller varför det är så gott.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv