Follow my blog with Bloglovin

Ur tidningars fotoarkiv

Ni verkade gilla min lilla nostalgitripp med gamla bilder som finns i tidningars fotoarkiv. Jennifer skickade fler till mig, så här kommer nu en uppföljning. Låt oss skruva tillbaka tiden. Såhär såg jag ut då, ur fotografernas lins:

 

Jag var minst sagt snedluggens drottning. Den saken är säker. Blir faktiskt sugen på snedlugg igen.

 

Här är en höst då jag satt utomhus på marken och bloggade precis som jag brukade. Inga konstigheter.

 

Och här går jag över gatan.

 

Denna är väl fin. Här sitter jag och låtsasbloggar och förevigas av en charmig bild tagen underifrån. Jag har renhornsdiadem på väggen tydligen och en t-shirt som matchar min hudton och mitt hår. Satsade på fifty shades of beige.

 

Älskar när fotografer ska vara konstnärliga och leka med spegelbilder. Är det typ ett måste eller något? Är det riktlinjer som man får lära sig under fotografutbildningen? Typ:

Idéer till bildmotiv när man ska fotografera till en intervju:  1) Be personen låtsasgå över gatan. 2) Lek med reflektioner! Helst så många som möjligt. Be personen stå framför en spegel och hålla i en spegel. 3) Be personen lägga sig i sängen (obs bara om det är en ung kvinna). Osv.

 

Titta så liten, gulblond och oförstörd av livet. Gulle mig.

 

Minns ni alla dessa byline-bilder till mina krönikor? Jag minns hur fotografen placerade mig exakt såhär i denna vinkel, med handen på höften. Tur ändå, för jag var pinsamt dålig på att posa.

 

Kolla bara när jag fick fria tyglar liksom. Är det ens möjligt att stå mer bredbent? Tror inte det va. Dennis M och hela hans låren-ska-inte-gå-ihop-grej hade varit stolt i alla fall. Gillar ändå detta. Så power. Här står jag och det kan du finna dig i typ.

 

Minns ni min podcast ”Radio Egoina”? Jag var verkligen före min tid. Ändå coolt att jag kan skryta med att jag haft en av de största podcastarna i Sverige (tror att Filip & Fredrik var större?). Men sen behöver man ju inte berätta att jag var den enda bloggaren med podcast just då. Heh.

 

DENNA ÄR SÅ SJUK. Jag vet att jag bloggat om denna bild massor av gånger, men kan fortfarande inte förstå. Vem är det här?? Det ser ut som en person i sjukhuskläder? En förrymd patient? Eller är det typ en kvinna i klänning? Hur som helst har jag inget minne av att jag såg någon när bilden togs. Är det ett spöke? VEM ÄR DET?

 

1 gillar

Kommentarer (30)

  • Egoina

   |

   Alltså What?? Vad är det där?

   Svara

 • Lisa

  |

  Sluta vara så snygg! Orkar inte ❤

  Svara

 • Sarah

  |

  SNÄLLA kan du länka/lägga upp ”Radio Egoina” programmen så vi får lyssna igen? Finns de att hitta någonstans?
  Jag har tänkt på det här i månader och behöver få ro i själen genom att återigen få höra dem.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhh hade så gärna! Men de är tyvärr borta! Mannen som hjälpte mig raderade allt 🙁

   Svara

   • Maria

    |

    Oj låter dramatiskt att radera hela din pod?? Blir nyfiken haha.

    Svara

    • Egoina

     |

     Eller hur! Fattar inte varför inte avsnitten kunde vara kvar, men när jag avslutade samarbetet raderade han dem. Kanske blev sur..?

     Svara

 • Frida

  |

  Hahah alltså vissa bilder! Och tycker du ska köra på snedlugg igen, det går ju liksom att bara ha det lite då och då för att få till en ny ’frisyr’ lätt. Själv har jag haft snedlugg sen jag var 13, bortsett från korta stunder då jag hade lugg (tills den växte ut lite o jag körde på snedluggen igen) 😛

  Förresten köpte inte du den där kavajen för att se mer professionell ut på bilden? Eller har jag hittat på det? Haha. Försökte googla men gick inget vidare. Däremot kom ett inlägg upp där du berättar att du har en sjukdom, essentiell tremor, har det blivit värre genom åren eller hur är det nu? Tar du några mediciner mot det?

  Svara

  • Frida

   |

   Ska tilläggas att jag är 29 nu och i stort sett haft samma frisyr i 16 år, bara med olika färgvariationer haha

   Svara

   • Egoina

    |

    Haha så awesome ändå att ha ”sin frisyr” 🙂

    Svara

  • Egoina

   |

   Jaa måste återinföra snedluggen! Haha ja det kan stämma. Vet inte om jag köpte den för det syftet, men jag tänkte definitivt så när jag klädde på mig inför fotograferingen. Haha 🙂

   Minns inte vad jag skrev om essentiell tremor, men jag har inte fått konstaterat att jag har det. Det är bara som jag gissar eftersom min mamma har det. Jag skakar mycket på händerna, men det stör mig inte så mycket att jag tar medicin för det. Jag har mina egna små trick i vardagen när jag tex målar eyeliner och så. Jag hoppas inte det blir värre, men som det är nu är jag okej med det. Det är bara frustrerande när folk t.ex bjuder på plockmat, eller jag får för mig att jag vill pyssla (en grej som pärlplattor kan jag bara glömma) 🙂

   Svara

   • Frida

    |

    Kommer inte ihåg vad det stod exakt, men att det blev värre när ditt blodsocker var lågt i alla fall. Men skönt att det inte är så illa att du behöver mediciner, får hoppas det håller sig så! Förstod inte riktigt hur det inlägget kom upp när jag sökte på ’kavaj’ och ’professionell’ haha 🙂

    Svara

 • Robert

  |

  Haha, åt det där att sitta ute på marken och blogga. 😉 Kul med återblickar. 🙂

  Svara

 • Fanny

  |

  Vet att du sågar det gulblonda håret och de smala ögonbrynen men jag tycker faktiskt du var huuuuur söt och snygg som helst. Minns hur döavis jag var på ditt utseende haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha alltså hela bloggvärlden är fylld med snyggingar (typ Kenza!) och du var avis på MITT utseende?! Haha. Så gulligt (och lite knäppt 😉 )

   Svara

 • Sofia

  |

  Sista bilden är ju sjuk :O

  Svara

 • Sara

  |

  Hahaha asså älskar dessa bilderna! Tänk att man faktiskt har varit med så länge nu. You go girl!

  Svara

 • sofia

  |

  Hahah åh, så bra inlägg! Var längesen jag faktiskt skrattade högt åt ett inlägg på någon blogg över huvud taget, tack <3 (Och minns denna tiden, det är helt sjukt hur fort tiden går!)

  Svara

 • Louise

  |

  Ingen fotocredd?

  Svara

 • Josefin

  |

  Klassisk bild jag ofta ser i jobbet (styrelsefoton/VD osv) är att personer fotas när de håller i ett grönt äpple……. logiskt??? Haha nej!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha WHAT det måste vi undersöka!

   Svara

 • Sofia

  |

  Hahaha så många frågor på sista bilden! Och bilderna tagna UNDERIFRÅN när du sitter vid datorn och går över gatan?! Till och med min mamma har lärt sig att man inte fotar folk underifrån. Borde inte en fotograf veta det? :O

  Något jag reagerade på förresten.. Du har i alla dessa år haft så jävla snygga ögonbryn! Det är nog inte många som kan kolla på gamla bilder och vara stolta över sina bryn haha, men dina var on fleek innan uttrycket ”on fleek” ens fanns. 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Whaaat? Tycker du? Haha jag tycker tvärtom 🙂

   Svara

 • Tuva

  |

  Du är jättefin i snedlugg! Tycker det är få som kan bära upp mittbena faktiskt. Du gör det dock 🙂 jag ser ut som en svamp i det….

  Svara

 • Hanna

  |

  Alltså bilden vid datorn, ser du hur gigantiska dina händer ser ut?? Vart hade de hittat den fotografen?

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha. Ja, det ser nästan ut som fötter!

   Svara

 • Mikaela

  |

  Står du på ett bord?! (kavajbilden) 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Ser ut så! Haha

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv