Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En dag på Hven

Igår packade vi vår väska, åkte till Landskrona, satte oss på en båt.

 

Och sedan var vi framme på Hven! Sundets pärla mittemellan Sverige och Danmark. Heter det Hven eller Ven förresten? Jag har alltid tänkt att det heter Hven, men skyltarna säger både och så jag vet inte.

 

Vi hyrde cyklar såklart. Man vet att det varit en dålig sommar när man tycker att 16 grader och att det inte regnar är ”fantastiskt väder”.

 

Här ser ni mitt utomordentliga Hven-gäng.

 

Vi upptäckte naturen och cyklade runt ön.

 

Och gjorde massor av stopp för att fika. Hade jag vetat att mina kompisar var sådana inbitna fikare hade vi slagit på stort gällande fikan vi med. Alla hade med sig egna små bufféer med t.ex. fina sallader, kanelbullar, melon, godis och till och med vinflaskor och snapsflaskor(!). Vad vi hade med oss? En tråkig himla pastasallad (vi glömde själva salladen i kylskåpet hemma….) och små MER-drickor (som inte ens var MER utan Ica’s egna märke) och en chokladboll (som vi fick DELA på). Har aldrig känt mig så utklassad fika-mässigt ever. Nästa gång, då jäklar.

 

Tandemcykel alltså. Är det någon som vill testa sitt förhållande så rekommenderar jag att hyra en sån. Placera med fördel den med mest kontrollbehov längst bak. Man ser ingenting, har ingen möjlighet att styra och det enda man egentligen gör är att trampa och försöka hålla balansen. Min och F’s dialog gick mest såhär:

Jag: INTE SÅ FORT.

Han: Men du måste LITA på mig!!!

*Kör i en grop*

Jag: Men hur ska jag kunna lita på dig när du gör sådär?!

 

En mycket trevlig utflykt! Har ni vägarna förbi Skåne i sommar rekommenderar jag en dag på Hven.

 

1 gillar

Kommentarer (22)

 • Robert

  |

  Han som satt i samma rum som mig på jobbet under våren firade midsommar på Hven. Det jag spontant kom att tänka på. 😉

  Svara

 • emblas.se

  |

  Så härligt! <3
  Tror förresten det heter Ven på svenska, Hven på danska..

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaha! Så kanske det är 🙂

   Svara

  • Nina

   |

   Skulle också gissa på det

   Svara

 • ISA

  |

  gissar på ena stavningen är danska, andra svenska?! Gissa vilken som är vilken ;))

  Svara

 • Amanda

  |

  Ven inte Hven Mvh en med släktingar på VEN hehehe

  Svara

 • Karolina

  |

  Hej!
  Ska eventuellt till Skåne i sommar. Kommer ha Lund som bas men är nu intresserad av alla tips som kan fås! Var bästa festen (gärna även under veckodagarna dvs inte fre och lör)? Var kan man åka för trevliga utflykter? Stränder? Bra middagar? Tacksam för alla tips!!

  Svara

  • Citrin

   |

   Bara i sommar du är i Lund? För att vara ärlig så tycker de flesta att Lund suger på sommaren haha! Det är rätt folktomt (studenterna återvänder till hemstaden och rikt folk hänger utomlands). Men okej… Fest i Lund kan du glömma men åk till Malmö så finns säkert massor av bra ställen. 🙂 Bra mat i Lund: Vendels Matrum (missa inte sommarpizzorna omg så gott!), MEAT, Mat och Destillat, Rå Epok och Surf Shack (lite enklare på slutet ja hehe). Shotluckan har bra sushi och roliga (men svaga) shots. Stadsparken är fin att promenera i och finns hängmattor där man kan chilla. Botaniska trädgården är såå fin. Stränderna suger i Skåne (förlåt skåningar!) för det är smockfullt med folk. Rekommenderar INTE Lomma strand. Men Skurup och Österlen är fantastiska. Gillar du titta på plastikopererade spännisar så är Ribersborg i Malmö underhållande. 🙂 Utflykter… Hmm Jo men Ven gillar folk. Österlen (äppelmust!!) är vackert. Ystad Saltsjöbad är fantastiskt men lite dyrt så klart… Köpcentret Emporia i Malmö är riktigt bra. Och att åka över till Köpenhamn är ju toppen, tar typ 30 min med tåg? Oj nu blev det mkt utanför Lund… Missförstå mig rätt, jag älskar Lund och flyttar nog aldrig härifrån haha, men det är kanske inte superkul att vara turist här.;) Kram!

   Svara

   • Karolina

    |

    Åh toppen, tack!!!
    Ja bara några dagar och kommer isf bo i en lägenhet i Lund men anade att det hände mer i städerna omkring. Finns det någon fest alls i Lund eller närliggande städer sön – Tors eller är det fredag och lördag som gäller isåfall? 🙂

    Svara

 • Decdia

  |

  Men alltså, hela grejen med att sitta bak är ju att inte trampa!

  Ser att en av dina vänner är ett packers-fan, go cheeseheads!

  Svara

 • Elin

  |

  Haha kul att du från Landskrona inte vet. Ven har det stavats åtminstone hela vår livstid. Hven är dansk och äldre svensk stavning.

  Svara

  • Kattis

   |

   Är det kunskap man får bara genom att bo i Landskrona eller? Om det står olika på skyltarna är det väl inte så självklart..

   Svara

 • Petra

  |

  Hven är gammal svensk stavning. Modern stavning Ven 🙂 Ser mysigt ut!

  Svara

 • jos

  |

  Haha så kul att du nämner tandemcykel, har precis samma erfarenhet av när jag och pojkvännen hyrde tandem på Lanzarote en semester.. Minns att jag stod och skrek på honom vid foten av ett berg vi cyklat till.. Och att majoriteten av färden var en galen prövning, jag som upplevde att han inte anpassade sig något efter mig vilket var jättestressande och han som blev förbannad när jag klagade hela tiden. Haha. Vi har inte hyrt tandem igen, om någon undrade.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha stor igenkänning där 😉

   Svara

 • Anna

  |

  Alltså vart bor alla som haft så dåligt väder i sommar? Jag bor en timma ifrån Göteborg och det har varit sol och runt 20 grader varenda jäkla dag hela juli! Supertorrt och träden är redan gula.. nämnde jag att jag är en sådan som älskar när det är skitväder så man kan ligga inne och titta serier utan dåligt samvete? 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Då bor jag i fel stad! Här har det varit regn, regn och åter regn 🙁

   Svara

  • Lisa

   |

   Eller hur! Jag bor i Göteborg och det här varma vädret med fuktig luft driver mig till vansinne! Det enda jag vill ha är regn 🙁

   Svara

 • Bella

  |

  Hahaha klart man inte kan lita på nån som kör i gropar :D! Ni ser ut att ha haft det superfint 🙂

  Svara

 • A

  |

  Hej!

  Vilket härligt ställe! Jag och några vänner tänkte åka dit någon dag om vädret tillåter. Tänkte höra hur många timmar man spenderar där? Man måste tydligen boka platser på båtarna för att ha en garanterad plats.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hmm, det är ju olika. Men kanske 8 timmar ungefär? Jag skulle säga minst 5. Ja! Boka både cyklar och båten innan 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv