Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

3 bra tips

1) Torrschampo är en av de viktigaste skönhetsprylarna i mitt liv. Jag har gått från att tvätta håret varje dag till två gånger i veckan och det är bra jobbat för att vara mig. Jag vet inte om det är en nyhet, men jag upptäckte den här ”natural & light” versionen. Det är som vanlig Batiste fast ännu lättare. Perfekt enligt mig, jag vill helst inte att torrschampot ska kännas alls.

 

2)  När vi ändå är inne på hår-spåret. Här ser ni världens bästa hårsnoddar! Så konstigt att de finns på Bikbok, men så är det tydligen. Dessa är de enda som verkligen håller mitt hår på plats. Säger ni hårsnoddar förresten? Eller kanske hårband? Gummiband? I Skåne säger man ”totte”. Så gulligt.

 

3) Sist men inte minst. Ben & Jerry’s veganska glassar lanseras i Sverige! Perfekt för den som vill skära ner på mejeriprodukter eller inte äter mjölk. Kommer i smakerna Chocolate Fudge Brownie, Chunky Monkey och Peanut Butter & Cookies. Finns i förstahand på Pressbyrån och 7-eleven.

 

0

Kommentarer (48)

 • Nilla

  |

  Jag jobbar på 7-11 och det är endast hos oss de kommer finnas. Har blivit något knas med pressutskick. De kommer alltså inte att säljas på Pressbyrån även om vi är samma 😉 och de kommer finnas i butik senast måndag v.33.

  Haha gissa hur många frågor och telefonsamtal vi fått till endast vår butik.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaså! Haha, ja jag kan tänka mig att det är populärt 🙂

   Svara

 • Emma

  |

  Batiste är verkligen räddaren i nöden ibland (jämt)!
  Jag säger hårsnodd, men förut sa jag tofs för jag var säker på att det hette så, medan alla som sa hårsnodd sa fel… ^^

  Svara

 • Amanda

  |

  Tofs säger jag & alla i min närhet, i Kungälv!

  Svara

  • Egoina

   |

   Just det! Tofs! 🙂

   Svara

 • A

  |

  Tofsar i övre Halland 😉

  Svara

 • Emma

  |

  Säger också tofs!

  För övrigt tycker jag att LCC:s light torrschampo är bra 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Har hört att många gillar det, men jag tycker det är för strävt tyvärr. Men gillar det i övrigt. Hoppas de släpper en light-light variant. Haha 🙂

   Svara

   • M

    |

    Har de inte nyligen släppt en light-variant? 🙂 Har för mig att jag sett det. Har inte testat den dock.

    Svara

    • M

     |

     Eller jaha light-light, sorry. Missade dubbellightet 🙂

     Svara

     • Egoina

      |

      😉

 • Linnea

  |

  Tofs här med! (Västra Götalands kommun haha)

  Svara

  • sofia

   |

   Västra götaland är ett län 🙂

   Svara

 • Sofia

  |

  MÅSTE ha peanut butter-glassen!!!

  Svara

 • ellen

  |

  Hårband säger jag 🙂 Mvh flitig hårbandsanvändare

  Svara

 • Ella

  |

  Tofs säger jag. Eller hårsnoddar.

  Jag prövade en gång att se hur länge jag kunde gå utan att tvätta håret (när jag var ledig och inte bland folk) och kom upp i två veckor innan jag äcklades lite av mig själv. Använde torrschampo typ två gånger och det fanns inte be tillstymmelse av fett eller stripir i mitt hår. Så. Värt. Med. Torrschampo!
  Tvättar normalt håret typ en gång i veckan om jag inte tränar, så oroa er inte.

  Svara

 • Robert

  |

  Spännande inlägg! Bra tips om både det ena och det andra. 😉

  Svara

 • Kattis

  |

  Jag säger tofs (och kommer från Göteborg) men när jag sa så till den skånska killen jag dejtade förra året blev jag typ dumförklarad. Vi hade ett lååååångt samtal om det här sjukt viktiga. Som att totte skulle vara mer logiskt än tofs liksom, haha. Gummisnodd eller hårsnodd köper jag att det kanske är mer språkligt logiskt eller what ever, men någon som säger totte kan fasiken inte håna mig för att jag säger tofs!

  Ja nä vi dejtar alltså inte längre ;D

  Svara

  • Lisa

   |

   Tofs är det enda rätta! You go girl!

   Svara

 • Sofia

  |

  Jag använder bara såna där telefonsladdstofsar (ja, jag säger tofs om både själva grejen man sätter upp håret med och om uppsättningen) sen de blev en grej. Mitt hår är extremt glansigt så vanliga tofsar bara glider av. De spiraliga håller tofsen på plats! 🙂

  Svara

  • Emilia

   |

   Hair-bloobs tror jag att de heter och de är även de enda jag använder! Märker att håret inte alls slits lika mycket som med de traditionella tygsnoddarna (eller totteband som jag som skåning säger ).

   Jag har spikrakt och väldigt fint skandinaviskt hår vilket gör att jag har svårt att gå vanliga totteband att sitta kvar utan att de glider ner. Jag brukar säga att telefonsladdarna är ”snutsäkrade” då jag kan ha de ett helt arbetspass utan att behöva sätta om hästsvansen ☺

   Svara

 • Marie

  |

  Alltså skåning här och har aldrig hört totte innan. Tofs däremot 🙂

  Kan du inte göra ett inlägg med det du använder för att tvätta ansiktet innan du går och lägger dig?

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är inget spännande. Men jo, absolut, har mina favoriter 🙂

   Svara

 • D

  |

  Sa dem du jobbade med i Malmö totte? Jag jobbade i Malmö i 5 år och blev utskrattad var gång jag sa ”totte” Där hette det minsann hårsnodd!

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra fråga! Jag minns inte. Men trodde man sa det i hela Skåne 🙂

   Svara

   • Caroline

    |

    Har aldrig hört någon säga totte i hela mitt liv haha, och är uppvuxen i Malmö 🙂

    Svara

    • Marie

     |

     Också malmöbo. Säkert därför jag aldrig hört det 🙂

     Svara

 • Hedvig

  |

  Hörde ordet totte för första gången i gymnasiet och då är jag ändå uppvuxen i Skåne. Visserligen i Lomma och spenderade gymnasietiden i Svalöv. Så antar att det är mer vanligt i norra/mellersta (kompisarna från Kävlinge använde sig utav synonymen) Skåne.

  Svara

 • Hanna

  |

  JAAA! De är de bästa tottarna! Köper alltid där 🙂

  Svara

  • Hanna

   |

   Tror förretsen det bara är nordvästra skåne som säger totte (är från ängelholm)

   Svara

   • linnea

    |

    Haha säger också totte – och är också från Ählm 😀

    Svara

   • Emilia

    |

    Det heter totte!! /Helsingborgare

    Svara

 • Isabelle

  |

  Hörde ordet totte första gången när jag precis flyttat till en ny stad för plugg på folkis efter gymnasiet. En tjej i min klass från Helsingborg använde uttrycket totte. Jag föll direkt, haha! Så eeegentligen säger folk tofs här i Växjö (Småland) men jag håller fast vid totte! Min pojkvän tyckte jag var jättelustig som totte när vi först träffades. Nu, fyra år senare, säger han också så! 😉

  Svara

 • jos

  |

  Tofsar! Eller hårtofsar om man ska säga det ordentligt.. Så säger en stockholmare som jag 🙂

  Svara

 • Karinas blogg Kontantinsats

  |

  Tips till alla: köp de där på torrschampot på dollar store om ni kan. Mkt billigare än hm T o m. 🙂 Finns mycket pengar att spara om man köper der ofta. Köpte det tidigare på hm nämligen. Tror ÖB har bättre pris också om jag inte minns fel.

  Svara

 • Maja

  |

  Så kul att du skriver om veganskt på ett så avslappnat vis 🙂

  Svara

 • my

  |

  har alltid sagt toffs, haha, skånskt kanske ?

  Svara

 • Jessica

  |

  Totte säger jag med, uppvuxen och bor i Hbg och här säger alla det typ 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  Ordet ”tofs” till hårsnodd. Så fult! Tofsen är ju själva håret när det är ihopsatt med snodden? Blir typ arg av ordet tofs….

  Svara

 • Maja

  |

  Älskar Bikboks TOFSAR ❤

  Svara

 • Uda

  |

  Tott är det här! Någon? Ingen? Mvh norra Skåne

  Svara

 • Joanna

  |

  Är från Vasa i Finland och här säger vi (åtminstone de som är tvåspråkiga med svenska eller finska som modersmål/finskspråkiga) pampula (uttalas pam-pola), det tycker jag är rätt så cute 🙂
  Hårsnodd är ett annat alternativ på vad vi kallar dom.

  Svara

 • Sanna

  |

  I Dalarna (nåja, i min familj), säger vi tuppa till hårsnodd.

  Svara

 • Tesen

  |

  2) Det heter helt klart toffs! <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv