Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Fredag, lördag & söndag

Låt oss kika på min helg summerad av bilder jag tagit med telefonen:

 

I fredags åkte jag hem från Norge och hade denna utsikt. Så värt att boka en lite lyxigare buss alltså. Man sitter bekvämt och förlorar ingen tid eftersom man kan jobba hela resan.

 

Jag åkte hem, lämnade min väska och sedan begav jag mig ut igen. Då ösregnade det. Fick ta min kavaj över huvudet och hela jag blev genomvåt. Välkommen hem liksom.

 

Mötte upp ett gäng trevliga personer för AW. Trångt och mysigt var det.

 

Sedan spolar vi fram tiden ett dygn ungefär till lördag eftermiddag. Vi var på Pitchers dagen innan, men jag hade missförstått var vi skulle äta och trodde att vi skulle till Pinchos. De där namnet är ju som bäddat för missförstånd. Suget gav inte med sig och jag sa ”idag måste vi till Pinchos”. Jag uppdaterade appen två gånger i timmen tills det äntligen fanns ett ledigt bord och så åkte vi dit. Vi beställde in melonsangria.

 

Någon undrade hur man häller upp från den där karaffen egentligen. Men det följde såklart med en bål-slev. Så galet god sangria alltså. Vill dit snart igen bara för att dricka den.

 

Vad mer behöver man i livet än svamprisotto, sötpotatispommes och halloumi. Det undrar jag.

 

Vi åt tills vi nästan sprack och efteråt hade jag den sjukaste matkoman jag haft i mitt liv. Det kändes typ som att jag hade influensa och att magen vägde 100 kilo.  Jag nästan vaggade hem och fick ta små pauser för att inte svimma. HAHA. Staden var full med Jehovas vittnen som hade sammankomst i Helsingborgs arena i helgen. Plötsligt kom det fram en tjej till mig som berättade att hon läser min blogg och tycker det är fint att jag ofta ”försvarar” min familj. Vi kramades hejdå och när jag kom hem hade hon skickat ett meddelande till mig på Instagram och skrev att om jag ville följa med henne dit på söndagen så fick jag gärna det.

 

Så det gjorde jag! Här satt jag och lärde mig om bibeln och fick lyssna på inspirerande tal. Alltså OJ vilken skillnad det är sedan jag var på sammankomst senast för typ tio år sedan. Nu är det filmer, ljudeffekter och allt. Dessutom finns hela bibeln i alla möjliga språk som app på telefonen. Wow, teknik alltså. Bara lite trist eftersom jag tycker om att få impa på folk med hur snabbt jag kan slå upp saker i bibeln ; ))

 

Sedan gick jag hem, åt mat med F och efter det gav vi oss ut på långpromenad.

 

Långt är ingen överdrift. Vi gick över en mil!

 

Med ett stopp vid Sofierokiosken för glass såklart.

 

Den sista biten var dryg och jag fick lägga mig och vila en stund.

 

Det var min fredag, lördag och söndag. Hoppas att er helg var bra den också!

 

0

Kommentarer (37)

 • Emma

  |

  Den där glassen såg inte god ut…

  Skoja, den såg galet god ut! 😮 <3

  Svara

 • Sofia

  |

  Drinkarna på pinchos är to die for alltså <3 du måste prova banana skids-drinken!

  Svara

  • Egoina

   |

   Den fanns inte, men låter extremt god!!

   Svara

 • Lovisa

  |

  Vilken härlig helg du verkar ha haft! Jag känner alltför väl igen mig i känslan av extrem matkoma 😉

  Svara

 • Nathalie

  |

  Låter som att ni har haft en fin helg! Underbara områden ni verkar ha att promenera i

  Svara

 • Robert

  |

  Såg ju galet smarrigt ut där på några bilder. 😛 Tycker själv att min helg var bra iaf. Mina helger brukar kännas bra om man inte är sjuk eller tvingas göra nåt man inte vill. 😉

  Svara

 • Ulle

  |

  Regina jag måste bara få fråga. Personen som kommenterar med killnamn i din blogg, är det personen som stalkade dig?

  Svara

 • Hanna

  |

  Hej!
  Jag är sjuksköterska och måste fråga hur du ställer dig till att jehovas vittnen inte får ta emot blodtransfusioner? Jag menar alltså vid ett akut tillfälle där det handlar om liv eller död, att jehovas vittnen hellre väljer att dö än att få blod.

  Hälsningar Hanna

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag förstår inte varför jag får frågor likt dessa hur JAG ställer mig till saker varje gång jag nämner jehovas. Förlåt om jag låter irriterad, men förstår du själv hur konstigt det egentligen är? Det är som att du, av nyfikenhet, skulle besöka en katolsk kyrka och sen skulle jag och andra överösa DIG med kritiska frågor om hur du ställer dig till diverse saker. Bara för att du varit där, eller för att du känner någon som är troende. Hade jag trott på gud och instämt i vad de tycker och tror om saker hade jag väl varit ett vittne, men jag är inte det. För att svara på din fråga: jag respekterar vad andra tror på och förstår varför de tänker som de gör. Jag förstår dock att det är svårt att förstå som icke-troende. Här kan du läsa mer om du är intresserad: https://www.jw.org/sv/jehovas-vittnen/faq/jehovas-vittnen-varf%C3%B6r-inte-blodtransfusioner/ 🙂

   Svara

   • Blogguard - nya skvallerbloggen

    |

    Bra svar där! Tycker att det är en fullkomligt bisarr fråga att ställa till dig, bara för att din familj är vittnen. Är man icke-troende, det vill säga inte har någon religiös övertygelse som har med blod att göra, varför ska man då ställa sig inför en sådan sak? Frågan är mer lämpad till en person som ÄR troende, där kognitiv dissonans faktiskt har benägenheten att uppstå.

    Tack för en i övrigt fin blogg Egoina!

    Svara

    • Egoina

     |

     Ja, men precis. Jag tycker ju såklart att man ska ta alla åtgärder som krävs för att rädda liv och det finns många andra frågor som jag inte håller med om. Men jag förstår hur de tänker och tycker det är intressant att försöka förstå hur olika kulturer och religioner tänker och varför de gör det. Men det betyder såklart inte att jag håller med 🙂

     Svara

 • Alex

  |

  ”Långt är ingen underdrift”… eller så är det en underdrift? Alternativt ”ingen överdrift” 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha oj. Precis 😉

   Svara

 • Linda

  |

  Idag tog jag körkort! Och det är till stor del tack vare dig och de underbara personer som kommenterade under ditt inlägg när du misslyckades på uppkörningen. För jag misslyckades också och jag kände mig som rubriken på ditt inlägg, sämst. Så jäkla sämst. Körningen i sig var inget problem, men uppkörningen var hemsk. Men så läste jag alla fina kommentarer från dig och läsarna, och det gjorde att jag inte kände mig så ensam. Och så idag, så gick det. Vet att det är OT och länge sedan men på riktigt, från djupet av mitt hjärta, tack. Du är så bra och dina läsare likaså. Tack!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh men GRATTIS!!! Så himla grymt! Så glad för din skull!! Fira nu ordentligt 😀

   Svara

  • Ingela

   |

   Så kul, grattis! Bra gjort!

   Svara

 • Anna

  |

  Jag bor oxå i Hbg, måste bara fråga, var gick ni? Ser så fint ut och tror att jag har missat många ställen/ hon som kör överallt

  Svara

  • Egoina

   |

   Vi gick landborgspromenaden och sedan förbi Sofiero 🙂

   Svara

 • Anna

  |

  Nu känns det plötsligt som om jag har något att kommentera mest hela tiden. Jag som varit usel på att kommentera de få bloggar jag läser! Men det är bara så kul och ovanligt att få känna igen sig också i det här. De flesta runt mig skulle liksom skratta åt en sådan inbjudan och jag själv (som också kan slå upp i Bibeln rätt bra) tycker lite elakt om att debattera med vittnen som knackar på. Men alltså, vad spännande det är att få en insyn i allt det här, då det ändå är en tro som i princip styr så mångas vardag och utgör deras grundläggande värderingar. Man behöver ju verkligen inte hålla med om någons värderingar eller tro för att vara nyfiken och vilja lära sig mera. Jag skulle gärna besöka liknande tillställningar inom islam t.ex. Har du också fått ett ökat intresse för religion överhuvudtaget i och med intresset för och släktskapet med JV?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, men exakt så! Ja, jag älskar att lära mig och försöka förstå. Om någon nämner att hen är religiös på t.ex. en fest så är jag den med tusen frågor…haha. Det är bara det vi inte känner till som är läskigt. Tror världen vore en finare plats om alla var mer öppensinnade 🙂

   Svara

   • Malin

    |

    Hade absolut varit en finare plats om religiösa var mer öppensinnade.
    Religion är sällan ett fritt val om du blir uppfostrad inom det.

    Svara

    • Egoina

     |

     Det tycker jag är att generalisera, alla religiösa är inte så. Men absolut, jag håller med. Alla borde vara det! Men man kan ju bara påverka sig själv. Man får börja där 🙂 <3

     Svara

     • Malin

      |

      Helt klart! Det är dock jäkligt svårt att få en religiös att tänka i banorna att det kanske inte finns en Gud. Och lika tufft är det att få en ateist att bli religiös.
      Ganska så säkert är det iaf att hade folk slutat uppfostrat inom det så hade världen sett helt annorlunda ut. Kanske på ett bra sätt, kanske inte.

      Ha en fortsatt fin kväll och tack för en bra blogg 🙂

     • Sara

      |

      Jag, som är kristen, kan säga att det är flera gånger jag tvivlar och det händer nästan alla. Så jag kan lätt tänka i banorna att det kanske inte finns en Gud. Sedan tycker jag att det är viktigt att föräldrar, som utövar en religion, är tydliga med att barnen själva måste välja om de vill utöva den religionen eller inte. Det är viktigt att man väljer det själv och man måste också kunna ifrågasätta saker och ting inom religionen. Kram!

 • Patrik

  |

  Liten drink hehe..

  Svara

 • Emma

  |

  Om det inte finns lediga bord i appen, ring och kolla eller gå dit ändå, de har i princip alltid lediga bord som inte är bokningsbara i appen 🙂

  Svara

 • Lina

  |

  Alltså måste bara säga att du verkar vara en så himla jordnära person. Följa med på en möte med vittnen trots att du inte är ett själv, lyssna och intressera dig. Och sen skriva så respektfullt om det. Lite random kommentar kanske. Men blir så varm i hjärtat av att läsa sånt istället för allt dömmande man ofta läser på Facebook o dylikt

  Svara

 • Frida

  |

  Hej Regina! Jag har säkert sen 2009 hängt med på din blogg och tycker att du verkar vara en otroligt smart, rolig och inspirerande person och inte minst väldigt äkta – tack för en himla fin blogg! Detta ville jag först och främst säga. Nu varning för lång kommentar.

  Jag är inte alls en person som är speciellt duktig på att kommentera och kanske kommer du tycka att det är drygt att jag är en av de personerna som kommer ha en åsikt gällande Jehovas Vittnen, men min åsikt sträcker sig längre än att bara ”klanka ner” på en religiös åskådan överlag. Jag håller verkligen med dig som du tidigare skrivit, att det är otroligt respektlöst att håna JV:s anhängare genom skratta eller att förkasta den åskådan överlag. Det jag dock har svårt att förstå är hur du väljer att normalisera Jehovas vittnen för faktum kvarstår att Jehovas vittnen gång på gång klassas som just en sekt – inte minst i svensk lagstiftning (bl.a nämns det i 10 kap. 8 § 2 lagen (1994:1809), ”om totalförsvarsplikt är sekten Jehovas vittnen”) och jag har läst så många berättelser om avhoppare som fått ett rent helvete när de valt att inte längre vara med i det religösa samfundet. Ordet ”sekt” är laddat och svårdefinierat, men det finns så mycket som talar för att Jehovas Vittnen är just det, inte minst på grund av hur många ex-medlemmar har blivit behandlade som valt att hoppa av. Jag förstår att du ser på Jehovas Vittnen på ett helt annat sätt än ”gemene man” som inte har släkt som är troende men att många har starka uppfattningar om JV är inte konstigt när man läser om trosuppfattningen (både på jw.org men också via bland annat NE eller annan mer tillförlitlig källa). Jehovas vittnen vill ju värva andra för att växa och bli större, men att bara hänvisa till jw.org som att det är den fulla sanningen kring denna religösa samrörelsen blir lite skevt).
  Jag är fullt medveten om att du inte ser dig själv som ett vittne och har full respekt för att du ville besöka JV:s sammankomst – alla ska få tro precis det man vill och det är bra att vara nyfiken och intresserad av att ständigt lära sig mer och ha ett öppet sinne – men att vara så pass oförstående när vissa undrar hur du ställer dig till mer kontroversiella åsikter som JV står bakom är inte så konstigt. Jag har också full förståelse att din uppfattning om JV är positiv och att din släkt och en stor mängd av JV:s anhängare är hur vettiga som helst – men man måste också kunna våga kritisera!
  Som sagt, alla förtjänar att bli bemötta med respekt, och det frångår inte att många av de trosuppfattningar JV har är ganska så kontroversiella och annorlunda från de vi är vara från i vårt sekulariserade svenska samhälle, därför tror jag normaliseringen tenderar att många människor blir frågvisa, inklusive mig själv. Önskar dig allt gott och vill poängtera att jag inte avser att låta det minsta respektlös.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nu ska jag försöka svara dig. Och förlåt om jag låter dryg också 😉 Helt ärligt så förstår jag inte denna kritik mot MIG. Vad vill du att jag ska svara? Det här blir så konstigt för jag håller ju på ett sätt med dig i allt… Vet inte ens var jag ska börja, med delar upp det i punkter: 1) Jag har inte normaliserat något överhuvudtaget. Jag berättar fakta, min familj är Jehovas och de lever såhär. Det är fortfarande en mycket mycket liten del av vårt samhälle som är vittnen. Vad hade varit bättre enligt dig då? Att inte nämna något alls? Jag bloggar om mitt liv och tycker inte att jag gör något fel i att nämna den delen. 2) Jag har aldrig uttalat mig om det är en sekt eller inte. För mig kan det kvitta, jag vet inte ens vad kriterierna är för en sekt. Jag vet att de inte kallar sig för sekt, men vad du eller någon annan väljer att benämna JV spelar inte mig någon roll. Säg precis vad du vill! 3) Jag tycker inte alls det är konstigt att man har starka åsikter, min mamma hade det också när hon träffade min pappa och fick veta att hans familj var det. Men då är det väl fint att man får se en ”bra” bild också? 4) Jag har inte hänvisat till jw.org som ”den fulla sanningen”, jag har hänvisat dit till personer som frågat om specifika frågor och tänkt att de kanske hade uppskattat att läsa hur JV tänker om saken och varför. Absolut INTE för att ”värva” någon eller dylikt om du fått för dig det. Ingenting som står på JW.org är osanning eller lögn, men man kan absolut läsa på olika sidor. Risken finns bara att myter och missuppfattningar då lever vidare eftersom informationen antagligen inte kommer från ett vittne. 5) Jag är inte oförstående och jag förstår att man har frågor. Men det är väl ändå konstigt att ställa dem till mig som inte är troende överhuvudtaget? 6) Ja, kritisera hur mycket du vill och fråga hur mycket du vill. Men kanske inte till mig? Jag tror nämligen att du och jag ser väldigt lika på världen och har samma värderingar och åsikter om saker. Så om du vill ha ett givande utbyte – fråga någon som tror!

   Enligt mig blir det konstigt att ”ställa mig mot väggen” som inte ens är troende… Jag är bara genuint intresserad och nyfiken. Såklart beror det på att min familj är JV, men jag skulle lätt kunna tänka mig att besöka Pingstkyrkan, en moské osv. Jag tycker det är fint att religiösa människor har ett hopp som inte jag har och jag beundrar deras tro. Sen finns det ofta saker jag inte håller med om, men det extrema uppfattningen som många fått har inte jag fått. Ställer du sådana frågor till alla som besökt något religiöst sammanhang av nyfikenhet eller råkar ha en religiös familj som denne inte pratar illa om? Tack för att du gillar min blogg. Kul att höra! 🙂

   Till alla: Det här blir det sista jag bemöter gällande detta ämne. Det är inte ens rätt att jag ska svara på det. Jag är inte troende och har aldrig varit. Alla får tycka precis som de vill. Det enda jag kräver är att vi behandlar varandra med respekt. Kram! <3

   Svara

   • Frida

    |

    Detta var inte avsett som kritik mot dig och absolut inte att ställa dig mot väggen, jag är ledsen om detta har gått åt dig personligen, jag behöver nog förtydliga att det det var en reflektion på hur du väljer att berätta om JV i bloggen.

    Du nämner vad du vill i din blogg men det förvånade mig att du bemötte alla fundersamma och även nyfikna kommentarer när du nämner JV på din blogg ganska ”hårt” utgår från att det mest handlar om kritik mot JV som trosuppfattning eller dumförklaring av JV:s anhängare. Jag kan bara föreställa mig att du som har vittnen som släkt har fått utstå en del dumma och ignoranta kommentarer. Det är verkligen beklagligt.

    Det jag dock menade med att ”normalisera” är det jag anser dig göra när du inte alls verkar förstå många människors starka åsikter om JV. Där många som har åsikter faktiskt många gånger är inlästa på vad JV har för åsikter och ståndpunkter religiöst. Observera, åter igen, att detta aldrig rättfärdigar respektlösa kommentarer då alla givetvis har rätt till sin tro eller icke-tro, men det ter sig för mig inte konstigt att det kan komma en och annan åsikt på temat när det tas upp i bloggen.
    Med respekt för varandra kan vi väl diskutera ämnet utan att försöka trycka ner varken den ena eller andra individen eller ena eller andra trosuppfattningen?

    Om det skulle vara så att ämnet är känsligt för dig eftersom du har släkt som är vittnen förstår jag och respekterar detta, men då skulle jag valt att kanske låta bli att ta upp en del om JV om man inte är beredd på att få en och annan nyfiken/fundersam fråga eller åsikt. Observera återigen – självfallet endast respektfullt skriven, annars är detta självklart aldrig okej!

    För dig kanske ”sektfrågan” inte spelar någon roll men jag vet att det gör och det för många avhoppare. Oavsett trosuppfattning tror jag att en icke vald religion som man växer in i, för som barn väljer man inte, kan vara problematiskt. Observera ”kan” inte nödvändigtvis ”är”.
    Det är jättebra att man får se en ”bra bild” också och jag tror det finns mörker och i ljus i alla trosuppfattningar, och i synnerhet i människor, men poängen var bara att det är inte helt lätt för många att se JV som vilken religion/trosuppfattning som helst då den är ganska så kontroversiell (i jämförelse hur majoriteten av svenskar lever, dvs sekulärt). Detta är alltså per se ingen kritik mot kontroversiella trosuppfattningar, men ”problemet” är väl kanske att knappast någon typ av religion/trosuppfattning anser sig vara kontroversiell.

    Det var synd att detta blev så tolkat helt motsatt mot hur jag avsåg och att du verkar få uppfattningen att jag ställer dig mot väggen och kritiserar dig. I så fall ber jag om ursäkt och som svar på din fråga så ja – jag ställer ibland frågor kring religion till både troende och hur det är att växa upp in i en tro (för det blir mest sådana frågor då jag tyvärr sällan har vänner/bekanta som besöker för dem främmande trossamfund), när det då är så att jag haft vänner och bekanta som haft sådana uppväxter. Självfallet utgår jag inte att denna ska kritisera sin troende familj, men man kan ju ha olika åsikter och framför allt ska alla ha rätt till sin egna åsikt, i synnerhet eftersom religionsfrihet är ju ett privilegium inte alla har. Jag har själv besökt ett möte i en Rikets sal, och det var väldigt intressant på flera sätt och jag blev också väldigt imponerad av deras tro och önskar ibland att jag hade en.

    Så – man måste kunna få vara kritisk ibland men ändå kunna förbli respektfull, det var endast vad jag ville med denna diskussion. Tack för att du tog dig tiden att svara – uppskattar det och ha en fin kväll.

    P.S om ”C”:s kommentar var riktad till mig så får denna gärna läsa om mina kommentarer eftersom jag ”aldrig talat” illa om denna religion – man måste kunna våga kritisera. Det man aldrig ska göra är att tala illa om individerna som är anhängare till en viss religion, att förenkla, eller generalisera – alla har rätt till sin tro/icke-tro. <3

    Svara

    • Egoina

     |

     Håller med! Kram <3

     Svara

 • C

  |

  Tycker det är bra att du tar upp ämnet religion. Vi är generellt i Sverige väldigt negativt inställda till Jehovas vittnen till exempel och många anser sig ha rätt att tala illa om den religionen. Samtidigt skulle samma människa aldrig kritisera någon inom islam eller judendomen till exempel. Man ska respektera allas tro. Oavsett vad det är. Ingen annans tro är mer eller mindre viktig.

  Svara

  • emmy

   |

   Men JV är inte vilken tro/religion som helst. Det är en sekt.

   Svara

   • Mariam

    |

    Undra varför vi är negativt inställda..

    Svara

  • Sara

   |

   Håller verkligen med! Jag är själv kristen och i Sverige tar sig folk rätten att tala illa och fälla negativa och ofta otroligt okunniga kommentarer om kristna och kristendomen. Tänk, vilket liv det blir när någon fäller en elak kommentar om islam. Jag tycker att man ska respektera alla, både muslimer, Jehovas vittnen, judar, kristna, icketroende etc. Och framför allt läsa på innan man yttrar sig.

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv