Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

4 favoriter från Norge

Varje gång jag är i Norge köper jag med mig lite saker i mataffären som inte går att hitta här. Vanligtvis blir det Villa-brus och olika typer av choklad. Men denna gång blev det lite nya saker. Let’s have a look:

 

Inga konstigheter här. Att åka till Norge utan att köpa Smash är som att åka till Paris utan att se Eiffeltornet.

 

Salt karamellsås?! Denna är FANTASTISK och ett måste till glassen eller typ brownie. Bor du i Norge så köp den. Bara gör det.

 

Den här har jag inte köpt själv utan min faster gav den till mig med instruktioner om att ge den till min mamma. ”Det är de enda jordnötterna hon äter”, sa hon. Jaha. Det var mer än jag visste. Titta vad du snart ska få mamma! (Är det bara jag som blir sugen på att köpa glass och bara ösa på med dessa tre ingredienser ovan? Drömmen).

 

Det här måste vara det konstigaste jag köpt med mig någonsin. Nämligen smör. Eller smör är just vad det inte är. Det är gjort på raps, shea och kokos. Nyttigt och jättegott. Ett bra alternativ till smör. Var lite orolig över att det inte skulle överleva i väskan, men det gick bra. Är det någon som vet om det finns liknande att köpa i Sverige förresten?

 

0

Kommentarer (36)

 • Elin

  |

  Men.. Smash finns ju visst i Sverige! Levde praktiskt taget på det för nått år sen, köpte på Hemköp. SÅ GOTT!

  Svara

  • Egoina

   |

   De tog bort Smash här där jag bor 🙁 🙁

   Svara

  • Sara

   |

   Tror tyvärr Smash har tagits bort från alla svenska affärer. Fanns även på Citygross förut men inte längre 🙁

   Svara

   • Elin

    |

    Nooo! 😮

    Svara

 • Therese

  |

  Ohoj har med salt kolasås, om den du köpt tar slut för snabbt 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Whaaat! Hur kan jag ha missat? Får nog försöka se min egen matvaruaffär med nya ögon snart 🙂

   Svara

 • Josephine

  |

  Finns ett likartat ekologiskt smör, ”NATURLI'”, på Willys bland annat. 🙂 Gjort på raps, shea, kokos och mandel! Dessutom ingen palmolja heller, vilket gör det ännu bättre (de flesta veganska smör innehåller just palmolja, tyvärr).

  Svara

 • Sanna

  |

  Tror att det är Becel som har kommit med ett nytt ”smör” utan animaliska produkter! Tror det var valnötsolja eller avocado-lime olja som fanns att välja på 🙂 har dock inte smakat…

  Svara

 • Ella

  |

  Haha trodde att kolasåsen var en handkräm som luktade kola. Hann tänka både att jag skulle köpa den direkt och att lukten måste vara underbar 😉

  Svara

 • Emma

  |

  Norsk choklad <3
  Jag älskar Freias mörka choklad! Har nån knäpp vana att riva den med ett rivjärn tills den blir typ som pulver, och sen käka med en sked, haha! ^^

  Svara

 • Robert

  |

  Så smarrigt! Länge sen man åt smash. Gillade smöret där på sista bilden. 😛

  Svara

 • Annie

  |

  Spännande med nya smaker och saker! Jag brukar också alltid köpa med mig saker hem från affären när jag är i Norge. Jag känner mig fånig varenda gång när jag står i kassan och betalar, mycket pengar för bara godis, haha! Köper också alltid med mig Smash, men Firklöver, Smil, Kvikklunsj, Solo och Maaruds paprikachips brukar också få följa med hem. Inga smaker som finns hemma 😉 Norskt choklad är dessutom mycket godare än svenskt, men det är inte många som tror mig när jag säger det…

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhh ja chipsen! Det ska jag köpa nästa gång 🙂

   Svara

 • Patrik

  |

  Typ exakt vad jag brukar köp! + en typ av kexchoklad som slår våran svenska 🙂

  Svara

 • Ifs

  |

  ” vegansk bredbar” heter smörversionen i Sverige, den är så himla god!

  Svara

 • Bella

  |

  Finns på willys, ett vegansmör 🙂

  Svara

 • Nina

  |

  För alla havregrynsgröt-älskare så är ett hett tips att köpa havregryn i Norge. En otrolig skillnad på gröten på svenska och norska havregryn. På svenska gryn blir den bara en sörja och ingen fasthet, medan de norska grynen ger tuggmotstånd och en godare gröt!

  Svara

  • Matilda

   |

   Helt enig! Mycket bättre i Norge!

   Svara

 • Kattis

  |

  Min mamma kommer från Finland ursprungligen och alltid när hon (eller mormor) åkt dit har dom bunkrat med speciella korvar, senap, bröd och ost. Jag har alltid tyckt att det är ett lite sjukt beteende eftersom det FINNS senap i Sverige också….. men ju äldre jag blir desto klarare blir det för mig att inget slår varken finsk senap eller finsk korv. Numera finns båda delarna i välsorterade affärer men det bunkras ändå upp pga billigare i Finland <3 (obs utöver maten som fraktas, med frysblock för övrigt om någon oroar sig över det, fraktas en hel del finskt godis också, typ leijona som är vedervärdiga pastiller som smakar tjära)

  Svara

  • Egoina

   |

   Nu blev jag sjukt nyfiken på korv, senap och de äckliga pastillerna 🙂

   Svara

   • Hanna

    |

    Leijona är ju helt underbara! Älskar dom 😀

    Svara

  • Josse

   |

   För att inte tala om tupla som typ är den bästa chokladen därifrån! Som tur är finns den ju i Sverige också, går i alla fall att hitta så långt ner som Umeå.

   Svara

  • Johanna

   |

   Men så kul! Min pappa har varit precis likadan under hela min uppväxt och jag har inte riktigt förstått mig på det, även om jag uppskattat att få äta finsk korv framför svensk exempelvis. Men nu som vuxen känns det så självklart, även om jag inte alls köper hem korv i samma mängder som pappa min.
   Koskenslaski har alltid varit en favorit att köpa hem och nu har jag även hittat 5% hårdost, lyckan för någon som mig som inte kan äta så mycket fett.

   Svara

  • Kajsa

   |

   Jag ääääälskar leijona terva, svärmor (som bor i Kiruna, där finns det att köpa) köper alltid med sig när hon kommer på besök!

   Svara

 • Katta

  |

  Du måste ju fylla en väska med Smash och ta med till Sverige så du kan sälja det till oss andra

  Svara

 • Kajsa

  |

  Vad jag alltid ber folk som ska till Norge att köpa med hem: blöjor! Haha. Och sån där choklad med bubblor i!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa choklad med bubblor i <3

   Svara

  • Matilda

   |

   Marabou har med en! Men Freia är godare såklart.

   Svara

 • Miranda

  |

  ”vegan bredbar” från Naturli har typ samma ingredienser och är svingott! Är en svart förpackning och finns på Willys och Hemköp.

  Svara

 • Sara

  |

  Det finns ju även salt karamellsås som topping till mjukglass på en del ställen ;D

  Svara

 • Evelina

  |

  Haha, så kul att läsa sånna här inlägg nu när jag bott i Norge i 3 1/2 år. Allt det där är liksom inte speciellt för mig längre, men kommer ihåg hur jag åt sönder bland annat smash när jag flyttade hit! Haha. Aldrig kommenterat din blogg förut men är en trogen läsare sedan många år tillbaka. Fortsätt med det du gör. Puss

  Svara

 • Sanna

  |

  Haha bremykt är faktiskt det som jag ALLTID köper när jag åker till Norge. Köper alltid med mig flera paket. Det absolut godaste smöret! 🙂

  Svara

 • Cathrin i Oslo

  |

  Hej, vart har du köpt ”smöret”? Tycker utvalet i matbutikerna här är extremt dåligt och hittar nästan aldrig matprodukter som inte är standard. Men blev supersugen på att testa det där 😀
  Ha en fortsatt fin dag!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hmm tror det var typ Rema 1000. Nej, nu blev jag osäker. Men helt vanlig (fast stor) matbutik. Står bland smöret 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv