Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

8 lekar till midsommar

 

Jag har precis spanat runt lite efter midsommarlekar och tänkte att då ni säkert också letar efter festlekar idag, så vi kan ju hjälpas åt. Här är lite nya och gamla tips:

 

Tipsrunda

Förberedelse: Skriva frågor och placera ut.

Glöm att skriva ut papper, plasta in och sätta fast på träd. Numera kan man göra tipsrundor i appar! Ny teknik när den är som bäst : ))  Jag spanade runt lite och hittade tre appar som verkar bra: tipsrundan.se, geoquiz och GPS quiz. Hur fungerar det här då? Jo, du skriver frågorna i appen (man kan också lägga till bilder eller t.ex. filmer från youtube), sedan går du ut med telefonen och placerar frågorna på olika ställen utomhus. För att svara på en fråga kan man befinna sig max 15 meter från frågan.

 

Spotta gelégroda

Förberedelse: Köpa gelégrodor.

Dela upp i lag och varje person får en eller flera grodor. Sedan ska man spotta den så långt man kan och nästa person ska ställa sig där grodan landade och spotta så långt den kan osv. Det lag som kommer längst vinner.

 

Norsk karaoke

Förberedelse: Låtlista och hörlurar.

Dela upp i lag. Någon har förberett med en låtlista i t.ex. telefonen. Deltagarna ska turas om att ha på sig hörlurar och ska sjunga med i låten och laget ska gissa vilken låt det är. Väldigt roligt eftersom man inte hör sig själv. Obs på att man måste sjunga, inte nynna.

 

Hemligt uppdrag

Förberedelse: Skriva uppdrag. 

Förbered hemliga uppdrag till dina gäster som de ska utföra under kvällen. Dela ut uppdragen när de kommer, eller placera på deras plats. Exempel på uppdrag: ”hitta på egna ordspråk som du använder under kvällen”, ”ställ dig upp och håll ett tal någon gång under kvällen”, ”plinga i glaset varje gång någon reser sig upp för att gå på toaletten”, ”skär köttet med taggarna åt fel håll och säg att köttet är segt”, ”torka din bordsgrannes mun med servetten”. Fantasin sätter gränserna.

 

Musikquiz med covers

Förberedelse: Låtlista.

Det finns massor av spellistor på Spotify med covers på kända låtar där man gjort om låten med annan musik fast samma text. Sök på ”soft covers”. Dela upp i två lag och låt lagen gissa vad det är för låt. 1 poäng för låttitel eller artist och 3 poäng för båda två. Det är så kul för man blir lurad av melodin som egentligen inte har med någonting att göra. När man kan rätt svar ska man resa sig upp och så pausas musiken och man får gissa. Gissar man fel går turen över till det andra laget. Kan man bara ett av svaren går också turen över och det andra laget har då möjlighet att också ta ett poäng.

 

Pandoras ask

Förberedelse: Papper och pennor.

Har ni sett Paradise hotel så vet ni. Men i alla fall, alla får skriva frågor på lappar (ingen ska veta vem som skrivit vad) och sedan drar man en och en fråga och låter någon svara.

 

Ballongkrig

Förberedelse: ballonger och snöre. 

Alla binder en ballong runt ankeln med ett snöre, tanken är att ballongen ska hänga lite. Sedan ställer alla sig inom ett avgränsat område. Händerna ska vara bakom ryggen och sen ska man stampa sönder varandras ballonger. Den som har kvar sin ballong sist har vunnit.

 

Pekleken

Alla turas om att säga ett påstående som börjar med ”den här personen…”, exempelvis ”den här personen har rest mest i sitt liv”. Därefter ska alla peka på den person som de tycker stämmer bäst in på påståendet. Den som flest pekar på får exempelvis ta en straffklunk.

 

2 gillar

Kommentarer (14)

 • Sofia

  |

  Älskar detta! TACK!!

  Svara

 • Nina

  |

  Ett tips till musikquiz är att köra en fråga genom Google translate. Man kopierar texten och låter sen datorn läsa upp översättningen 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, vad roligt! Bra tips 🙂

   Svara

   • Jennifer

    |

    FETT kul tips, hahaha ! 😀

    Svara

  • Marias bokhylla

   |

   Eftersom nu alla kommer veta vilken låt det är blir det här inget tips, men refrängen på Spice Girls-låten Wannabe är verkligen jättekul översatta till svenska i Google translate. 😀

   Svara

 • Sandra

  |

  På tal om musikquiz med covers så hade en av mina grannar på vår senaste gårdsfest fixat ihop en quiz med covers där låtarna sjöngs av ett finskt coverband, självklart på finska!:) Lagen skulle gissa låt och grupp/artist och det var riktigt klurigt ibland!:) Vi gjorde så att varje lag hade papper och penna och skrev upp svaren för att sedan gå igenom de rätta svaren, 1 poäng för varje rätt svar och det lag som fick flest poäng vann.:)

  Svara

  • Marias bokhylla

   |

   Åh, jag gissar på Eleikaläiset (Eh, stavning på det). Fullständigt underbart!

   Svara

 • emblas.se

  |

  Bra tips!
  Samuraj är också en sjukt kul lek där händerna är ens ”liv” typ, och så ska man slå ut varandra genom händerna! 😀

  Svara

 • Emmy

  |

  Hej
  Detta har inte något med midsommar att göra. Men glad midsommar 🙂 till min fråga; har du/kommer du ha någon kampanj med Daniel wellington? Såg att ditt senaste var i maj då man fick ett extra band på köpet. Funkar det fortfarande kanske? Mvh Emmy

  Svara

  • Egoina

   |

   Tyvärr inte, kampanjen tog slut den 20 juni 🙁

   Svara

 • Bella

  |

  Strutfotboll är sjukt kul! (googla bilder 😉 )
  Fast kanske inte funkar om man är väldigt finklädd…

  Svara

 • Maria

  |

  Lägg även till.
  Kasta stövel . Den när man står i riktningen man ska kasta med breda ben å stöveln ska gå under benen och över ryggen å framåt å nästa i laget ska kasta där stöveln landar. Dom flesta kastar istället bakåt.

  Tampong i burk oxå sjukt roligt. Fyll upp brukAr med vatten ej helt fyllda. Knyt ett snöre runt midjan med tampong längst ner.sen doppa tampongen å få den stor så att burken hänger kvar å gör en bana å sen stafett. Strumpbyxor på huvet med tennisboll i som ska välta flaskor är oxå grymt. Glad middsommar 🙂

  Svara

 • Karina

  |

  ÖNSKAR jag sett den här inna igår! =) BÄSTA!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv