Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Bästa säsongen

Alltså jag ÄLSKAR att svenska-jordgubbar-till-frukost perioden är här. Det var cirka en miljon gånger enklare att gå upp med vetskapen att det fanns i kylskåpet.

Idag festade jag till det med kopp kaffe trots att jag vanligtvis håller mig till te då jag är känslig för koffein. Mina vänner och bekanta berättar att de dricker 5+ koppar varje dag och jag kan inte förstå hur det går ihop? Hade jag druckit fem koppar kaffe hade jag legat och skakat som ett svettigt litet löv på marken av allt koffein. Antar att man får öva ; ))

 

Jordgubbar, grädde, florsocker och vaniljpulver. Om ni undrar vad de svarta små prickarna är så är det ekologiskt vaniljpulver. Jag har alltså inte helt tappat det och börjar peppra mina jordgubbar.

 

0

Kommentarer (16)

  • Malin

    |

    Samma här! Min man dricker typ 3 koppar innan kl 10 på förmiddagen. Jag tar ungefär 3cm kaffe o resten mjölk Dock bästa botemedlet mot huvudvärk!

    Svara

  • emblas.se

    |

    Åh trodde jag var den enda i världen som inte tål koffein!
    Drack en Celsius en gång och höll på att svimma, jag såg bokstavligen stjärnor och darrade som en gelé i typ en halvtimme.. 😮

    Svara

  • Citrin

    |

    Men det där är ju väldigt individuellt med koffein. 🙂 Jag är känslig på det viset att jag inte kan dricka kaffe efter typ kl 17, då har jag svårt att somna sedan. Men på förmiddagen sänker jag lätt 3-4 stora koppar utan att må dåligt. Känner dock många som blir skakis av en liten kopp… Även hört att gravida kvinnor får mer av ett hormon i kroppen som gör att de reagerar mer skakigt än annars på kaffe? Obs vet ej om det är sant haha… Men känsligheten har kanske med hormonbalans att göra. 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Säkert så! Hormoner styr ju typ ALLT liksom. Haha 🙂

      Svara

    • Marias bokhylla

      |

      Den här gravida människan hade en period när kaffe var ett måste för att inte få huvudvärk. Aldrig haft så innan, och det verkar ha gått över. Nu räcker det med nån gång ibland. ;P

      Svara

  • Stina

    |

    Fun fact: att ha nymalen svartpeppar på jordgubbarna anses förhöja jordgubbssmaken. 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Men typiskt! Då får jag prova det helt enkelt 😉 Peppar på jordgubbar i sallad (med balsamvinäger) är ju amazing så det makes sense 😀

      Svara

  • jos

    |

    Grädde till frukost :O ? 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Jaaa HUR awesome?? 😀

      Svara

    • Antonia

      |

      Vad är det som skulle vara så konstigt med grädde till frukost? Knappast sämre än allt socker som finns dolt i all ”vanlig” frukost.
      Kaffe utan grädde är som kärlek utan kyssar 🙂

      Svara

  • Nathalie

    |

    Själv kan jag dricka hur mycket kaffe som helst. Jag har adhd och blir lugn av koffein till skillnad från de flesta andra 😛 dock kissar jag typ på mig om jag dricker för mycket så jag har varit tvungen att skala ner mitt drickande :,(

    Svara

  • Elin

    |

    Du borde dock testa kombinationen svartpeppar och jordgubbar.. den är magisk! 😀 Mosa gärna lite jordgubbar med en gaffel tillsammans med lite svartpeppar och ha i mjölk/grädde/glass and you will love it.

    För övrigt: Du är bra, du är grym på det du gör och och när man hamnar i de där svackorna får man lyssna på kroppen, att kämpa emot gör det i många fall inte bättre. Hejja dig!

    KRAM!

    Svara

  • pernilla

    |

    jag som har högkänslighet tåler inte alls koffein heller. vet ej om du är högkänslig men en sådan sak kan också ligga bakom 🙂

    Svara

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😉 😛

    Svara

  • Isabell

    |

    Du borde googla på ”hypersensitiv person” eller ”sensationssökande”. Jag har typ hittat mig själv genom de här begreppen, och jag tror att du kaaanske också kan göra det 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv