Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Mina frukostfavoriter just nu

 

Frukost är inte mitt bästa mål. Men det har jag tjatat om hur många gånger som helst, så det slipper ni nu. Istället tänkte jag visa vad som alltid brukar gå ner och mina favoriter just nu:

 

Yoghurt funkar alltid. Jag brukar välja yoghurtkvarg med smak av vanilj eftersom jag inte gillar naturell då det är så surt. Inte lika nyttigt, men hey jag blir mätt. Jag toppar den antingen med nötter jag rostat i honung och jordgubbar när jag har tur och fått tag i det…

 

…eller mango. Min mangobudget månadsvis är nog helt galen, men jag älskar mango. Äter det flera gånger i veckan och ingen blir lyckligare än jag när den är perfekt mogen. Gott med lite kokos på.

 

Keso är också en favorit. Exempelvis på knäckebröd med tomat, peppar och massa örtsalt…

 

….eller i en skål med torkad frukt (obs bara tropiska frukter som t.ex. ananas), frukt och cashewnötter. Tomater dränkta i olivolja med massa örtsalt är alltid nice att ha sidan om.

Det var det! Så ser mina frukostar ut varje dag förutom på helgen då jag alltid äter ägg och toast. Tänka sig att till och med jag skulle bli en rutinmänniska till slut. Vad äter ni?

 

0

Kommentarer (37)

 • Ronja

  |

  Granola o yoghurt är såå gott va! Ett tips är mosad banan med keso, det tycker jag är himla gott. Lägg i ett ägg så kan du steka pannkakor av det med!

  Svara

  • Egoina

   |

   Kesopannkakor, smart! 🙂

   Svara

 • Sarah

  |

  Jag brukar äta antingen ostsmörgåsar eller äppelskivor med jordnötssmör. 🙂

  Svara

 • Nelly

  |

  Åh vad gott allt såg ut! Jag äter i princip alltid yoghurt, med granola. Gärna bär om jag har det hemma, men oftast inte. Antingen äter jag sötad yoghurt, eller så äter jag osötad och ringlar lite honung på. Har jättesvårt att äta bröd på morgonen, tycker det känns som att man bara tuggar och tuggar haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Smart med honung! Så kan jag ju göra 🙂 Jaaa eller hur, känner samma med bröd. Det bara växer i munnen..

   Svara

 • Cherie

  |

  Här blir det oftast omelett med diverse fyllningar, kvarg med egengjord granola och bär och ibland mackor 🙂

  Svara

 • Kattis

  |

  Ska jag iväg blir det ofta havregrynsgröt med smöröga. Låter väl sådäääär upphetsande men det är helt okej gott, billigt och min säkraste mat (har problem med magen). Men ska jag vara hemma (och då alltså har nära till en toalett haha) så äter jag helst middagsrester.. eller mackor. Jaja lite vad som helst går ner om jag inte behöver tänka på vad min mage pallar med ;D

  Men mango förstår jag inte. Folk säger att ”då har du aldrig ätit en mogen mango” och så kanske det är, men jag har ju ätit mango som folk sagt varit mogen. Haha. Tycker bara det smakar….. trä?

  Svara

  • Egoina

   |

   Middagsrester till frukost är det bästa jag vet! Haha men Whaat, trä?? Det smakar det väl inte. Kan hålla med om att den inte är lika god längst in vid kärnan och att mangoköttet liksom blir trådigt/träigt. Men annars förstår jag inte. Mango är ju supergott 🙂 Kom hit så ska jag visa dig en riktig mango!! Haha

   Svara

  • Hanna

   |

   Jag tycker med mango smakar typ julgran, haha!

   Svara

   • Hanna

    |

    Exakt!! Har inte kunnat sätta fingret på vad det smakar men det är fasen typ granbarr (eller iallafall så som gran luktar)!

    Svara

  • Egoina

   |

   Hahahahha OMG vad roligt. Måste ha den!!

   Svara

 • Nathalie

  |

  Jag äter sällan frukost, men när jag gör det blir det alltid något med ägg, typ äggröra, löskokt ägg, stekt, omelett och så vidare. Bästa frukosten man står sig länge på!

  Svara

 • Magda

  |

  Åh blir så inspirerad av dina vackra frukostar!
  Hur mycket jag än försöker får jag inte någon frukostvana på vardagsmorgonar.
  Men äter jag frukost blir det yoghurt med special k och frysta hallon.
  Idag jobbar jag på mitt extrajobb då äter vi frukost här, lättare att äta då. Åt frallor som jag ställde mig och bakade klockan tio igår kväll.. haha

  Svara

 • Robert

  |

  Lite besvärligt att med frukosten då jag vill vara ”nyttig”. Brukar äta omelett med chiafrön i och har börjat med soygurt. Än så länge är det bara rispuffar på soygurten men jag borde byta till nåt annat. 😉

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag brukar käka det jag kan få tag i på vägen till jobbet eller när jag kommer till skolan, haha. Fattar inte hur folk har tid att göra och äta frukost på morgonen.. Skulle behöva gå upp typ 05 för att hinna det och HELL NO. 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha I feel ya! När jag jobbade i Malmö fanns det inte på världskartan att äta frukost 😉

   Svara

  • Lovisa

   |

   Haha jag går upp 04.30 varje dag för börjar jobba kl 06… måste hinna äta frukost, svälter ihjäl annars tror jag. Brukar variera lite mellan gröt, chiapudding, smoothies och knäckebröd med avokado och citronpeppar. På helgerna blir det typ tacos eller pannkakor eller pannkaksmuffins <3

   Svara

 • Marie

  |

  Två knäckebröd med ägg (1ägg på två knäckebröd) och kaviar. Naturell yoghurt med bär, müsli eller vad som finns hemma. Ett glas mjölk. Har ätit det hela detta året, innan åt jag mest mackor typ.

  Svara

 • Jenny

  |

  Jag brukar köpa fryst mango för dom färska är ju jämt stenhårda i affären! Jobbar i en hotellfrulle också och har fått dom att köpa in mango, hehe 🙂

  Svara

 • Nina

  |

  Jag äter alltid frukost men det är för att jag måste hålla uppe blodsockret, annars svimmar jag jättelätt, haha.

  Svara

 • frida

  |

  Jag är den som längtar efter frukost på kvällen och lätt går upp kl 05 för att äta en rejäl frukost före jobb. Har ätit samma i flera år, finns inget godare. Havregrynsgröt ( den som ej gillar kan inte koka på rätt sätt!!) med massa god topping som bär, frukt, frön,nötter och knäckebröd med löskokt ägg.SÅ gott, varje dag haha!

  Svara

 • Sabina

  |

  Jag har sån lyx att vi får knäckebröd med olika pålägg som frukost på jobbet 😀 Jättebra för mig som inte kan äta något mastigt tidigt! Brukar dock äta lite yoghurt med blåbär så att jag ändå överlever till halv 10 när jobbfrukosten serveras.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhh vilken lyx! Det ska vara mitt krav på nästa jobb 😉

   Svara

 • Sara Hjalmarsson

  |

  Kan du inte göra en video på hur du skalar en mango? Jag blir alltid geggig och mangon mosad!

  Svara

 • Sofia -+bipolär+och+f.d+laestadian

  |

  Ser jättegott ut! Jag äter nästan alltid mackor med ost, haha. Vill ha mat snarast möjligt när jag vaknar så blir nästan alltid något snabbt 🙂

  Svara

 • Lotta

  |

  Avocado toast på helgerna 🙂 Äter knappt frukost på vardagar hinner ej, blir ibland knäcke på jobbet.

  Svara

 • Elin

  |

  Jag äter alltid naturell yoghurt med egengjord müsli eller chiapudding med hallon i veckorna, till helgen blir det scones ibland.. eller typ glass….. haha. Dör om jag inte får frukost!!

  Svara

 • Anna

  |

  Två skivor rågbröd med smör, ost och gurka, samt en kopp te 🙂 Perfekt! Oftast serverat på sängen, om sambon är hemma 😉 <3

  Svara

 • Malin

  |

  På vardagar: Havregrynsgröt med sirap.
  På helger: Havregrynsgröt som jag kokar med blåbär. På det har jag jordnötssmör (crunchy med havssalt) och kokos. ASGOTT!

  Dricker alltid apelsinjuice till. Tricket när man gör gröt är att salta den och att inte göra den för hård (hälften så mycket havregryn som vatten brukar vara perfa). Och så ska den kokas på spisen såklart!

  Förstår mig inte på folk som äter mackor på morgonen. Gillar mackor annars, men på morgonen känns det som att tugga på en madrass typ som inte går att svälja.

  Svara

 • Sara

  |

  Ååh hatar frukost. Kan inte äta, men är så hungrig att jag måste. Så blir alltid det som finns hemma (lite allt möjligt). Bryr mig inte om vad det är så länge jag slipper vara hungrig. Knäckebröd, yoghurt, fil, macka, banan. Vad som helst. Kniper första bästa.

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag äter sojayoghurt med egengjord granola eller havregrynsgröt med frukt på till vardags. På helgen kan det bli lite vad som helst jag känner för: toast m ost och marmelad, pannkakor, mackor med massa grönsaker på, rester från gårdagens middag (typ pizza) 😉 Måste ha frukost, annars är dagen förstörd!

  Svara

 • Angelique

  |

  Jag är en riktig frukostmänniska, tycker i princip det är bästa målet på dan. Jag brukar variera mig väldigt mycket, det kan bli smoothies, havregrynsgröt, smörgåsar med alla möjliga (vegetariska) pålägg, chiapudding, over night oats, kvarg etc 🙂 Försöker dock alltid äta en nyttig och näringsrik frukost oavsett vad jag väljer, gillar tex att toppa mina olika frukostar med nötter och frön, ha spenat, hampapulver och sånt i smoothiesar osv 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Älskar också frukost! Tyvärr älskar jag att sova också…haha.
  Men jag äter alltid frukost, oftast blir det filmjölk och havreringar (sjukt tråkigt egentligen för de smakar INGENTING men jag gillar konsistensen). Ibland blir det davosgröt med blåbär och nötter och ibland smoothies. Men som sagt, ligger gärna kvar i sängen lite för länge på vardagarna…

  Svara

 • Cassandra

  |

  Tips! Mango för 12kr på Maxi denna vecka 🙂

  Svara

 • Therese

  |

  Kaffe och mackor. Varje morgon. Är rätt less på det men inget slår rostade mackor med ost 🙂

  Svara

 • Mli

  |

  Väljer att svara på dagens frukost: pizzarester! Hehe. Mest pga hatar frukost i övrigt och knappt äter det…

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv