Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Mackor med kiwi och koriander

Vi hade en hel del kiwi att äta upp förra veckan eftersom vi köpt en hel korg.  Kiwi är egentligen inte ens ett bär (ja, det är ett bär tydligen) som jag gillar särskilt mycket. Alltså den är väldigt fin och så, men smakar inte särskilt mycket förutom sött och surt?

I alla fall. Ätas skulle de och jag tror jag snittade tre om dagen. Fram mot helgen började jag tröttna rejält och då kom jag på det briljanta. Kiwi på mackan!

 

Rostat surdegsbröd med skinka, tomat, kiwi, koriander, salt & peppar.

 

Så bra det blev! Kiwi ger lite sötma och syrlighet vilket gifter sig perfekt i denna mix. Prova om ni tröttnat på den vanliga tråkiga skinkmackan.

 

0

Kommentarer (30)

 • Elin

  |

  Så spännande! Fina mackor 🙂
  Det blir så mycket festligare med mycket goda pålägg och lite grönt!

  Har själv såå svårt för koriander vilket är synd. Det smakar typ rengöringsmedel, tvål eller liknande. Har hört att det är något genetiskt som gör att en del tycker om det och andra inte. Men vet inte om det är så 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja precis. Antingen älskar man det eller så hatar man det. Jag är #teamkoriander 😉 Men prova med persilja!

   Svara

  • Camilla

   |

   Håller med dig ang koriander. Smakar precis så som du beskriver! Ha ha! Gillar inte heller rosmarin då jag tycker att den också blir lite ”parfymig” i smaken.

   Svara

 • emblas.se

  |

  Det ser gött ut! Har även märkt att päron funkar att ha på mackan tillsammans med typ nån starkare ost 🙂 <3

  Svara

 • Hanna

  |

  Ååå vilka fina mackor! Synd att jag är allergisk mot kiwi…

  Att smaker ”gifter sig med varandra” är f.ö mitt hatuttryck. Brrr. Vet ej varför, men det låter bara så obehagligt och FULT. Haha. Tätt därefter kommer ”äta gott”. Vadå äta gott? Usch! ”Äta god mat. Punkt.” är så mycket bättre.

  Det hade förresten varit ett roligt blogginlägg! Uttryck du ogillar att läsa/höra. Så fick alla kommentera om sina hatuttryck.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha så sant! Nu stör jag mig också! Bra tips till blogginlägg 🙂

   Svara

   • Emma

    |

    Jaaaaa!! Och om du gör ett sådant inlägg, kan du lyfta Sveriges mest felstavade ord ”förrän”? Har sett alla möjliga varianter: fören, förens, förrens, förräns.. blir tokig!! Det stavad förrän och inte på något annat vis. Ser det överallt!

    Fast iofs kan du ha ett inlägg med ord som borde finnas. Har en hel drös med sådana som jag upptäckt inte existerar när jag skriver tentor haha

    Svara

 • Marielle

  |

  Åh, måste bara säga att jag saknar sina vardagsinlägg. Älskar att läsa lite om vad du gör på dagarna och tycker personligen att det inte blivit så många inlägg om det på senare tid. Idag är det tex söndag och den senaste dagen du skrivit om är torsdag. Menar absolut inget illa, jag älskar din blogg och du skriver självklart om vad du vill. Hoppad allt är bra med dig <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Håller med! Tänkte på det idag. Det blir lite svårt med balansen nu när jag lagt ner lite mer tid på mina blogginlägg som jag tidsinställer. Jag vill ju gärna vara ledig på kvällar och helger, det var lite poängen med att jag sa upp mig. Jag vill ha ett liv igen. Men håller med om att de dagliga ”just nu” inläggen behövs också. Ska försöka hitta en mellanting 🙂

   Svara

 • Emmy

  |

  Jaha, är kiwi ett bär? Det visste jag inte, då lärde man sig något nytt 🙂

  Kan sen tipsa om att prova gul kiwi istället, vafalls tänker du/ni nu? Vad är det för något? Jo, det är en rätt ny kiwifrukt som har gult fruktkött (därav namnet) istället för grönt samt är både mer allergivänlig, saknar syrlighet samt enzymet actinidin som kan möra kött.. Smaken i gul kiwi är tropisk söt, riktig god och saftig och inte ett dugg likt den gröna varianten som bleknar i jämförelse.. Köp helst från ursprungslandet Nya Zeeland, är dock en begränsad säsongsvara och därför importeras gul kiwi från Italien istället som finns tillgängligt mer ofta men som tyvärr inte är lika god i smak och konsistens..

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhhh måste prova, låter awesome!

   Svara

   • Emmy

    |

    Do it! Tror inte du kommer bli besviken.. Skriv gärna en liten rad om du skulle hitta och prova gul kiwi, hade varit roligt att läsa om din åsikt/betyg i så fall 🙂

    Svara

 • Karin

  |

  Jag ÄLSKAR kiwi om den är sådär perfekt mogen 🙂 Testa att ha kiwi i fruktsallad, det är verkligen supergott 😀

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉 Intressant med alla smaktips och liknande. /Potentiell smaknörd.

  Svara

 • Sara

  |

  haha, alltså jag har tappat räkningen på hur många gånger du skrivit att du ätit något som du ”egentligen inte tycker om”. Tycker du skriver det om majoriteten av saker du äter. ”Jag gillar inte ens det speciellt mycket egentligen, men….” är detta något du själv tänkt på?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha seriöst? Ojdå! Måste börja äta godare saker : ))))

   Svara

   • Ellinor

    |

    Men sådär kan jag hålla på också, jag äter något och mitt i börjar jag fundera på varför jag äter det för hallå vad tråkigt?? Och när jag ska resonera kring vad jag tycker är allra godast så inser jag att jag inte gillar något supermycket, trots att jag ÄLSKAR mat? Så knäppt!

    Svara

 • Pia

  |

  Jag har typ tröttnat på kiwi också nu… :p

  Svara

 • Sofia

  |

  Wtf, ett bär? Mycket ska man höra innan öronen trillar av. :O

  Svara

 • cicci

  |

  älskar verkligen din blogg. Kommenterar aldrig men går in varje dag för din blogg är en av de få man aldrig får ångest av. Det kommer aldrig inlägg om motivation, vikt, eller massa inspobilder. Du bara lever och det är så himla skönt och jag blir så glad av ditt liv ( låter lite konstigt kanske haha?). Det är bara dina vardagsproblem och maten du äter och det är aldrig kommentarer om varför du äter den maten förutom att du ville testa något nytt typ. Det är ingen press nånstans och det är som en paus från all hets kring att lyckas och konstant förbättra sig själv. Jag är 18 nu och har sökt ingenjörslinje till hösten och jag har ingen aning om vad jag vill eller vad som kommer hända i framtiden men allt löste ju sig för dig så jag känner att det kanske gör det för mig också. När jag är i 30årsåldern vill jag vara där du är idag. Det är såå skönt att du lever och låter det vara som det är utan att värdera allt som inte är prestationer som dåligt. Du får mig att tro på att det kommer gå bra, tack så jättemycket. <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Men jag blir ju helt gråtfärdig! Finaste kommentaren någonsin! Tack <3 Är så glad att du känner så, för det är precis det jag vill. Klart det kommer gå bra. Det löser sig alltid 🙂 Kram!

   Svara

  • Hanna

   |

   Är en 20-årig tjej som håller med om varenda ord! Hade jag bott i Helsingborg hade jag lätt velat va dom kompis! Tycker för övrigt att det märks så mycket att du lägger mer tid på bloggen nu! Så kul med så många inlägg! Älskar dina inlägg om vad du gör på dagarna med bilder på allt möjligt ”ointressant” eller vad man ska säga haha (typ mat hehe)!! Såå mycket roligare än alla andra bloggar som bara lägger upp träningsbilder, och outfits! Sluta aldrig med det du gör, de behövs folk som du!!! (btw tycker jag folk kan sluta klaga på samarbeten o sånt, jag tycker de är fantastiskt om det gör att du kan hålla på med bloggen på heltid) kram på dig!!!

   Svara

 • K

  |

  Va?! Hur jäkla stor var er korg om du snittade tre/dag och ändå hade kvar kiwis till helgen??? Korgarna jag brukar köpa innehåller 12 st xD

  Svara

  • Egoina

   |

   En megakorg! Haha 🙂

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag har egentligen inget emot smaken av Kiwi men får blåsor av det i munnen bara av blotta synen av dem, tyvärr. Åt mkt kiwi när jag var liten, men sedan blev jag så känslig så det gick bara inte. Så egentligen tycker jag det är gott men det sticker i munnen 🙁

  Svara

 • Rebecca

  |

  (sorry for tangentbord) Ah Regina kan inte du gora den dar ”listan” med typ ”mat jag inte gillar” som bl a Sandra Beijer och Flora har gjort? Vet inte varför men tyckte de var sa roliga att läsa. Och det kanns som du hade haft two cents att lagga till for du har typ sa speciell smak och bestämda åsikter om mat haha! Kram!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv