Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Mustig svamp- och kycklinggryta

 

”Vad vill du äta i veckan”, frågade jag F när vi skulle beställa hem vår veckohandling. ”Vänta lite”, sa han och sen gick han och hämtade den här:

 

Ett utklippt gulnat recept. Jag vet inte varför, men jag tyckte det var så gulligt. Är jag ihop med någon som klipper ut recept i tidningar? Älskar det. ”Såklart ska vi äta det”, sa jag.

 

Receptet är väldigt husman och baseras på en ganska basic brunsås med en massa svamp.

 

Såhär blev resultatet! Supergott! Rödvinet hade verkligen en bra touch och lyfte rätten.

 

Vi åt grytan med klyftpotatis och sparris stekta i smör och vitlök. Mmmmmm. Det är ju säsong på sparris nu och mat.se sålde en hel knippe för 10 kronor, så man måste passa på.

 

0

Kommentarer (19)

 • Frida

  |

  Alltså skratta inte åt mig nu… men hur äter man sparris?! Har aldrig ätit det så jag har ingen aning haha. Äter man hela skaftet? Med kniv och gaffel? Vad smakar det? Alla pratar om sparris just nu och jag känner mig så dum så nu vill jag lära mig 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag hittade massa guider när jag googlade, som t.ex. den här: http://blogg.alltommat.se/jenkfood/2012/05/06/sparris-sa-tillagar-du-gron-sparris/ Så det är nog inte bara du som undrar. Med sån här fin grön sparris brukar jag bara knäcka av den nedre delen (blev ganska högt upp eftersom sparrisarna började bli dåliga) och sen stekte jag i smör vitlök och strödde på lite flingsalt. Jag äter med kniv och gaffel. Det smakar gott 🙂 Haha!

   Svara

 • Amanda

  |

  Åh, så gott det ser ut!

  Svara

 • Sofia

  |

  Måste beställa mat därifrån ikväll! Tänker alltid att jag ska göra det men sen får jag inte tummen ur..

  Svara

 • emblas.se

  |

  Detta såg helt fantastiskt ut! thank god för gamla utsaxade recept

  Svara

 • Ellen

  |

  Stekte ni färdigt kyckling i pannan och sen in i ugnen, eller ska den bara få yta och göras klart i ugnen med såsen? Sparris är förövrigt topp 3 godaste sakerna jag vet. Är totalt besatt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror den blev färdig i pannan under tiden jag jagade redning i skåpet..haha. Men den behöver inte det. Den blir klar i ugnen 🙂

   Svara

 • M

  |

  Hejsan! 🙂 Jag har en fundering kring vad som hände gällande att äta mer vegetariskt? Vet inte om jag kanske har missat något inlägg eller så och frågar bara utav ren nyfikenhet. Kan passa på att säga att jag verkligen tycker om din blogg också när jag ändå lämnar en kommentar. Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Äter mycket mer vegetariskt nu än vad jag gjorde innan, så jag tycker det går bra 🙂 Men äter kött också. Tack!! 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Sååå smarrigt! Undrar när jag skall ta ork till mig och börja laga lite mer ”avancerade” rätter? 😛

  Svara

 • Tove

  |

  Vet inte varför men jag har så svårt för ordet mustig D: Kanske för att det är så nära smutsig? Eller jag fattar inte ens själv faktiskt. Regina eller ni andra här i fältet, har ni också sådana ord som oförklarligt får er att känna obehag eller rynka på näsan? Intressant grej ändå.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa har hur många som helst. Kan såå relatera, haha!

   Svara

 • sabina

  |

  Det ser verkligen jätte gott ut 🙂

  Svara

 • Maria

  |

  Oh!! Såg riktigt gott ut. Ska testa att veganisera om det lite och köra med sojabitar.

  Började också fnissa av att han gick och hämtade ett utklippt recept, har han en låda med såna? Så mormor-igt. <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Måste fråga om han har det! Haha eller hur <3

   Svara

 • Frida

  |

  Men klippa ut recept ur tidningar är ju det bästa! Har läst min mammas Allas sen jag var typ 10 och älskar receptdelen! Efter att ett recept är provat och godkänt klipper jag ut det och klistrar in det i min egna receptbok. Tänker att mina barn får ärva dem sedan 🙂 <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv