Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Jag är inte heller perfekt tyvärr

I samarbete med Nextory.

 

B4C97C83-A910-461D-8610-66E65059AF49

 

Idag tänkte jag tipsa er om en bok, nämligen Jag är inte perfekt, tyvärr av Michaela Forni. Jag slukade hela boken i lördags och har inte kunnat sluta tänka på den sedan dess. Åh, vad jag tyckte om den alltså.

Jag har själv väldigt mycket ångest i perioder och att få läsa om Michaelas ångest, små anekdoter från hennes liv och hennes tips på hur man kan hantera ångest var som en enda lång kram. Jag kände mig mindre ensam i mina tankar och mina känslor.

 

P4243030

 

Vanligtvis är jag ganska allergisk mot ”självhjälpsböcker”, eller när kapitel i en bok avslutas med massa tips i punktform. Denna gång måste jag dock erkänna att jag lärde mig en hel del. Visst är många av tipsen inga nyheter direkt och jag kan inte heller alla gånger relatera till hennes ”glammiga Stockholmsliv”. Men kapitlet om just ångest var så nyttigt. Visste ni till exempel att ångest inte är en riktig känsla? Det finns nio grundkänslor och det är någon av dessa som i sin tur skapar ångest.

 

IMG_8795

Här är grundkänslorna. Genom att reda ut vad det egentligen är man känner gör att man kan ta reda på exakt varför man har ångest.

 

IMG_8787

Då kan man göra upp en plan för hur man ska hantera de jobbiga känslorna. Jag kan relatera till alla tre ångest-exempel ovan som Michaela skriver om och kände mig verkligen träffad.

 

4667829C-DD50-421B-9AA1-8B9F22661E19

 

Men det jag tyckte om mest var hennes berättelser från sitt liv. Hon använder så vackra ord och formuleringar och när jag hade läst klart boken kände jag mig lättare i både kropp och sinne. Tack för en fin bok Michaela! Ni borde läsa den ni också.

Jag och Nextory har fortfarande ett samarbete som ger er 30 dagars gratis läsning eller lyssning! GÅ IN HÄR och ange rabattkoden Egoinas. Gäller endast nya medlemmar. Trevlig läsning! : ))

 

0

Kommentarer (22)

 • emblas.se

  |

  Trist att det isåfall finns 6 negativa grundkänslor, men bara 2 positiva… :/

  Svara

  • Egoina

   |

   Tänkte samma. Haha!

   Svara

 • Sofia Andersson

  |

  Hej! Tack för bra blogg med kloka inlägg <3 skulle vara vilja säga att när inlägget inte är utmärkt som reklam redan i början (vilket det borde vara, visst?) så känner jag mig som läsare lurad när jag efter några minuters engagerad läsning inser att det handlade om ett sponsrat inlägg. Förstår att du säkert menar det du skrivit, men kanske inte publicerat en så detaljerad recension om det inte var för ett samarbete.

  Vore bra om du kunde märka ut det tydligare så att jag vet när jag börjar läsa <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Va? Det är det ju? Det står ju markerat högst upp, innan både text och bilder. Hur kan jag göra det tydligare? 🙂 Vill absolut inte att någon ska känna sig ”lurad”. Det är ju mina åsikter och tankar ändå och jag skulle absolut kunna göra en detaljerad recension ändå, men förstår vad du menar. Jag slarvar aldrig med reklammärkningar, det är viktigt för mig att det blir rätt. Kram! <3

   Svara

   • Elin

    |

    Det är ju det första man ser när man läser inlägget! Inget oklart för min del i alla fall. I fall du vill ha ytterligare input. 🙂 Nu vet jag iofs inte om du ändrat något sedan du läste kommentaren men ändå 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Inte ändrat något. Vad bra! Tack 🙂

     Svara

   • Kattis

    |

    Jag uppfattade faktiskt inte heller att det var ett samarbete den här gången. Jag tänkte rent av att det var konstigt att du inte hade något samarbete med någon boktjänst, dom brukar ju vara aktiva hos olika profiler 😛 Jag brukar sucka åt folk som missar märkningar fast dom är hur tydliga som helst, men nu är jag visst själv sån heheh.

    Funderar på om det kan bero på att märkningen ligger mitt emellan en stor rubrik och en stor bild? Bara en gissning att den lilla markeringen försvinner mellan två stora element? Eller brukar du öppna sponsrade inlägg med en stor bild? Minns inte..

    Vill du göra det tydligare (vilket oftast inte behövs även om jag missade nu) så kan man ju göra som kissie tex och ha samarbetsmarkeringen med annan bakgrund? Men som sagt, oftast är det tillräckligt tydligt ändå.

    Ska också tillägga att jag inte känner mig lurad även om mina ögon missade märkningen, jag får ju själv ta ansvar för mina defekta ögon ;D

    Svara

    • Egoina

     |

     Ja, så kan det vara. Borde kanske göra mer mellanrum eller något. Bra tips! Har tänkt skaffa ny design inom en snar framtid och kan fixa något bra då 🙂

     Svara

     • Matilda

      |

      Vad roligt med en ny design! Denna är jättefin, men det känns som det är ett bra tag sedan du bytte 🙂 och då kanske det där förbaskade A:t däruppe i hörnet äntligen försvinner? Har stört mig på det så himla länge haha

     • Egoina

      |

      Haha ja, snart ska du slippa 🙂 😉

    • Egoina

     |

     Gjorde extra mellanrum nu och gjorde även texten kursiv (tror jag brukar ha den kursiv?), hoppas det är tydligare nu 🙂

     Svara

  • Julia

   |

   Tyckte också det var supertydlig märkning! Jag har dock märkt att mina ögon hoppar över samarbets-märkningar nuförtiden. Tänker att de tär för att jag vant mig och väljer bort undermedvetet det som inte är med i själva texten. Skumt, men rätt skönt ändå. Tycker såna här samarbetsposter är SKITKUL för övrigt. Jag hade önskat att läsarna fick vara med och välja vilka samarbeten som bloggare hade, hade varit så kul att få var med och påverka vad ni får göra och smaka på. (Lite Hunger-Gameskänsla, haha).

   Svara

   • Egoina

    |

    Hahaha! Ja, men önska något så ska jag mejla företaget! 😀 Man vet ju aldrig.

    Svara

 • Micaela

  |

  Hej! Då vill jag tipsa om Therese Lindgrens bok ”Ibland mår jag inte så bra”. Läst både den och Fornis bok och jag iallafall, kunde relatera mer till tipsen i Lindgrens bok än Fornis. Upplevde även en större igenkänningskänsla av Lindgrens, men det beror såklart på vem man är som person.

  Det jag kunde känna var lite problematiskt med Fornis bok var att många av hennes tips & knep mynnade ut i saker som kostar ganska mycket pengar, yoga-retreat, middagar etc. Lindgrens bok kändes mer jordnära, på det sättet.

  Men – båda böckerna är riktigt bra! Så ett litet extratips från mig!

  Svara

 • Sofia

  |

  Det jobbiga (eller ja, en av tusen jobbiga saker) med allmänt ångestsyndrom är ju att man ofta har ångest helt utan anledning. Det går liksom inte att koppla till att man gjort bort sig på fyllan, att man är svartsjuk, att man riskerar att bli vräkt eller något sånt. Allt kan vara perfekt förutom att man har sån jävla ångest.

  Svara

 • Matilda

  |

  Hej! Jag har en liten fundering som egentligen inte har något med det här inlägget att göra, men jag kör ändå:
  Vet att du fått frågor som iallafall liknar denna förut, frågor om reklamen på din blogg och om hur du tänker om att visa dina alkoholvanor på bloggen, men nu undrar jag mer specifikt hur du tänker kring alkoholreklam? Jag menar jag vet att du dricker alkohol och du har ju absolut ingen skyldighet att dölja det på din blogg som handlar om DITT liv liksom, men just reklamen.
  Jag personligen tycker att det känns lite.. Konstigt? Med alkoholreklam när man klickar in på din blogg, men det vore intressant att höra hur du resonerar 🙂

  (Sen undrar jag också varför man får göra massa reklam för alkohol i Sverige när systemet är så hiiimla noga med att poängtera att de minsann inte gör reklam… i sina reklamer. Haha. Men du är kanske inte rätt person att fråga om det ;))

  Svara

 • Moa

  |

  Tycker det är lite trist för nästan alla dina inlägg nu är samarbeten.
  Snälla låt inte dem ta över bloggen för då faller allt.
  Förstår din tanke med samarbeten, du ska tjäna mer och vi ska få erbjudanden…men allt det personliga försvinner och då minskar allt.
  Du jobbar med annat vid sidan om bloggen så det kanske inte behövs så täta samarbeten.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, så är det inte och jag tycker det är orättvist att du skriver så. Jag får betalt för ungefär ett inlägg i veckan (siktar dock på att det ska bli mer, annars vet jag inte hur jag ska få det att gå runt), dvs typ ETT inlägg av 12 (eller hur många jag nu skrivit den veckan). Jag jobbar en dag i veckan ”förutom bloggen” vilket motsvarar några ynka tusenlappar i månaden, så det stämmer inte. Jag måste göra samarbeten annars kan jag inte försörja mig. Och oavsett om jag nu hade jobbat så mycket att jag inte behövt bloggen är det ju fortfarande inte rimligt att göra det gratis… Jag väljer samarbeten noggrant och skriver om sånt jag gillar och försöker göra så att det blir ett värde i det för alla parter. Jag håller inte med om att ”det personliga försvinner”. Jag är ledsen att du känner såhär, men jag kan inte göra på något annat sätt. Jag kan inte, vill inte och tänker inte jobba gratis. Kram!

   Svara

   • Elli

    |

    Tycker inte alls det varit speciellt mycket samarbeten…

    Svara

  • Sofia

   |

   Oj vad jag inte håller med! Det är ju något enstaka inlägg i veckan bara? Och även de sponsrade inläggen känns ärliga och personliga tycker jag. Väldigt Egoina liksom. Det är få bloggare som faktiskt lyckas göra sina sponsrade inlägg så oreklamiga! Typ Mat.se-inläggen – de är ju mest bara tips på recept?

   Synd också att folk klagar så mycket på reklam hos influencers tycker jag. Jag ser det överallt. Det är så de tjänar pengar. Alla förtjänar en lön för det jobb de gör, och jobbar man med media så är reklam i princip det enda sättet att få in pengar. Det gäller bloggare, youtubers, instagrammare, tv-kanaler, radiokanaler, tidningar och alla andra medier. Alternativet är liksom att man får betala för att läsa bloggen..

   Svara

 • emma

  |

  Bra innehåll i boken men kan inte sluta irritera mig på att det är skrivit som att hon är 12 år. Då menar jag språkmässigt!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv