Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Spa, trerätters och äpplefrost

P4172529

I måndags var vi på spa som sagt. Vi startade vår spa-dag med ”Creek Experience” som jag hade bokat till oss. Jag tänkte att om vi lika gärna skulle åka dit så kunde vi passa på att unna oss en behandling också. Creek Experience är en behandling/upplevelse som varar i två timmar, man går igenom en ”tropisk varm miljö” och gör olika basturitualer som innefattade bland annat ångbastu, fotbad, hamam och att smörja in sig med lera. Jag har hört mycket bra om den, men såhär i efterhand vet jag inte riktigt om jag tyckte att det var värt det. Jag hade gärna lärt mig mer om de olika ritualerna och kände att jag nog förväntat mig lite mer. Men ett stort plus är i alla fall att vi gjorde det tillsammans (istället för att vi gick in i varsitt rum), mycket mysigt!

 

P4172607

Efteråt var vi mysiga och möra i kroppen och checkade in på vårt hotellrum. F hällde i sig chips under tiden jag tog bilder på det fina rummet. Haha.

 

P4172611

Vi korkade upp bubbel och dukade fram chokladpraliner precis som det ska vara.

 

P4172614

P4172638

Bubblet fick jag ju i hejdå-present av min chef och den fina chokladkartongen köpte jag på Bluebox för några veckor sedan men har inte har något bra tillfälle att öppna den. Förrän nu : ))

 

P4172646

Vi skålade och sedan gjorde vi oss i ordning för att äta middag.

 

P4172656

Ystad Saltsjöbad bjöd på trerätters och det enda vi behövde stå för själva var drickan. Så snällt. Tack så mycket!

 

P4172655

Vi började med kvällens drink som var chilivodka, ingefära, lime och päronläsk (om jag inte minns fel). Skoja så gott!! Den måste jag kopiera.

 

P4172663

Vi fick välja vilka rätter vi ville ha från en meny, men det lustiga är att jag och F har nästan alltid samma smak och är sugna på samma saker, så det slutade med att vi valde samma rätter. Men kanske lika bra så att vi inte blir avundsjuka på varandra. Så här såg förrätten ut. Det var vit sparris med spickeskinka och någon rökt kräm. Alltså det hette ju något betydligt mer fancy på menyn, men minns inte. Mycket gott i alla fall.

 

P4172677

Till huvudrätt valde vi tupp. Så kul, tror aldrig jag har ätit tupp. Det smakade som en extremt god kyckling (haha älskar att man alltid beskriver saker som kyckling) och till den rätten var det grön sparris och potatismos. Det är sparrissäsong nu så man får passa på. Men ni kan ju tänka er hur det luktade när jag kissade…

 

P4172685

Efterrätten är väl den enda rätten vi inte blev så imponerade av. Det var rabarberpaj med italiensk maräng med lakrits och hallon. Pajen var sådär, men ”ogräddad maräng” är så himla gott. De borde gett mig en hel tallrik med bara det. Hehe.

 

P4172694

Jag frågade efter en efterrättslikör och vår servitris tipsade om något som heter äpplefrost. Så himla god! Hon var verkligen så kompetent. Jag bad om tips på ett vin till huvudrätten också och det blev verkligen mitt i prick.

 

P4172699

Vi avslutade kalaset med Kaffe Karlsson. Ingen kväll är perfekt utan min Kaffe Karlsson liksom.

 

P4172715

Me love you long time.

 

P4172757

När vi var nöjda och mätta gick vi tillbaka till hotellrummet, fyllde upp vår jacuzzi, drack lite mer bubbel och badade tills vi blev russin. Sedan somnade vi och sov som små bebisar. Mer perfekt blir ju en dag knappt.

 

0

Kommentarer (30)

 • Sofia

  |

  Sparris är ju så snuskigt gott! Jag skulle nog kunna käka en hel tallrik med bara sparris till middag. Man borde alltid få sparris till all mat. 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja!! Grön sparris stekt i smör och vitlök med flingsalt. MUMS!

   Svara

 • Livet i Lund

  |

  Men Gud så härligt det ser ut! Jag har också funderat på en liten weekend på Ystad Saltsjöbad med the creek experience men varit rädd för att, tja, man just skulle ha för höga förhoppningar. I övrigt ser det helt fantastiskt ut! 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror faktiskt man blir supernöjd om man inte har så höga förväntningar som jag hade, det är väldigt mysigt. Det är perfekt som en aktivitet som par eller typ för ett tjejgäng. Ja, du borde ta en weekend dit 🙂

   Svara

 • Citrin

  |

  Har också varit på Creek Experience, och håller lite med dig. På hemsidan får man liksom känslan av att det ska vara så himla ”Wow omg!” men det är mer lite mysigt typ. 😛 Jag och min dåvarande hamnade med en rätt gapig kompisgrupp och det var sådär när man ändå var där på lite ”romantisk vistelse”. Oh well. I övrigt tyckte jag maten på YS var MAGISK.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja precis. De jämför det med att missa det är som att missa Eiffeltornet när man är i Paris liksom…haha. Tror att jag hade varit supernöjd om jag inte haft så höga förväntningar. Eller hur, maten var verkligen perfekt!! 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Sååå smarrigt! 😉 Fick ögonen på chokladasken. Har börjat testa lite dyrare choklad. 😛

  Svara

 • Ninni

  |

  Så lyxigt! 🙂 Jag drömmer mig bort. Du är klart värd denna upplevelse efter all jobb!

  Svara

 • Sandra

  |

  Brukar inte vara en sån som säger att den blir avvis på folk för tycker det är lite onödigt, men nu måste jag – Ser såååååå härligt ut! Vad mysigt ni måste haft det 🙂 Jag och min fästman har spa bokat dagen efter vårt bröllop, så får vänta gott till det, men det är i september och har inget tålamod :)))))

  Svara

 • Malin

  |

  Borde inte detta inlägg också reklammarkeras?

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej. Det andra hade inte behövt markeras heller, men jag gjorde det ändå eftersom jag valde att vara övertydlig. Det är solklart hur allt ligger till. Eller? Om du känner att något är luddigt får du gärna fråga då ska jag förklara. Kram!

   Svara

   • Hanna

    |

    Fast det ska det väl? Om du har ett samarbete med ett företag ska väl varje inlägg de nämns i markeras, under tiden samarbetet gäller.

    Svara

    • Egoina

     |

     Yes, men jag har inget samarbete 🙂

     Svara

     • Malin

      |

      Men det första inlägget du skrev om YS markerade du ju som ett samarbete..?

     • Egoina

      |

      Nej, sponsrat. Jag har inte fått betalt och det finns inga krav om vad jag ska skriva eller om jag skriva något. Det räknas alltså som ett ”pressutskick”, men jag valde att markera det som sponsrat (utöver att jag skriver det i texten) ändå eftersom jag vill vara tydlig. Inlägget handlar ju bara om hotellrummet så det kändes rimligt. Men innehållet i detta inlägg har vi ju till största del betalat själv, så det blir lite konstigt att markera det… Förutom maten då, men jag är ju supertydlig med hur allt ligger till. Det är väl det viktigaste, att ni vet hur det ligger till? Jag orkar faktiskt inte besvara dessa frågor gång på gång. Jag är helt tydlig med hur allt ligger till, jag lurar inte någon på något sätt och följer alla regler. Varför är ni inte nöjda då? 🙂 Jag har skrivit om min policy kring reklam här: https://egoinas.se/?page_id=56172. Kika in där! Ha en fin kväll! 🙂 Kram!

     • Malin

      |

      Blev väl kanske lite klokare nu iaf! Du ska iaf ha cred för att du anstränger dig och har en tanke bakom det hela! Keep up the good work!

     • Egoina

      |

      Åh tack! <3 Förlåt om jag lät irriterad! Blir bara trött när jag fått samma fråga tjugo gånger, men inte ditt fel ju!! Förstår ju att ni undrar. Det hade jag också gjort 🙂

 • Denice

  |

  Jag måste bara säga hur lycklig jag blir över hur ofta du uppdaterar bloggen nu. Fullkomligt älskar det!

  Svara

 • Sabrina

  |

  Var heller inte impad av creek exp. Men maten vi åt där var också jätte bra. Blir dock lite depp när jag ser dina bilder (nydumpad och tänker tillbaka på när vi var där och hade det mysigt) 🙁

  Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh <3 Vet hur det är. Men det blir bra snart!! Kram!

   Svara

 • Josefine, Ystad Saltsjöbad

  |

  Låter som ett härligt dygn! 🙂
  Hoppas ni hade det riktigt bra hos oss!
  Varmt välkomna tillbaka!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack så mycket! 🙂

   Svara

 • Johanna

  |

  Haha har du sett den där bilden där det står att ”folk som säger att de sovit som en bebis är oftast de som inte har någon”. Har en (snart) ettåring och kommer aldrig mer säga att jag sovit som en bebis igen. I alla fall inte om det inte är så att jag vaknat till och rumlat rundor efter en napp eller varit förbannad över att jag haft täcket på mig sisådär 10.000 ggr. Förstår ju såklart vad du menar men gud vad det uttrycket har fått en annan betydelse för mig (och säkert en massa andra småbarnsföräldrar) haha! Härligt att ni haft en bra och avslappnande vistelse i alla fall 🙂

  Svara

 • Ella

  |

  Hehehe, nu kommer bartendern och är besserwisser igen. Pröva att dricka Kaffe Karlsson och Irish Coffe utan sugrör. Det är menat att drickas utan för att få med grädde och kaffe i samma klunk, annars dricker man bara kaffet och grädden hamnar på botten. Men man gör såklart som man vill!

  Svara

  • Egoina

   |

   Älskar när du besserwissrar 😀 Jag brukar dricka utan i början, och sedan med. Eller så äter jag grädden med sugröret. Hihi 🙂

   Svara

   • Ella

    |

    Hehe, yey! Nått man kan bidra med här i livet. Eller…jag är jurist också men det brukar bli trist stämning när man ska hålla på att dra upp massa paragrafer, så jag håller mina fun-facts bartenderrelaterade.

    Svara

 • Heléna

  |

  Fy så gott med sparris men VARFÖR luktar det så? =) Jag blev skiträdd första gången och var tvungen att googla, haha.. Det konstiga är att det räcker ju med en sparris och det går ju direkt, man äter o nästa gång man kissar… sambon tror jag är knäpp för det har han då aldrig varit med om säger han.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv