Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Ugnsbakad fisk på ljummen tomatsallad

I samarbete med mat.se.

Jag hade ju en tävling där ni kunde vinna presentkort från mat.se (grattis Malin!) nyligen. En av uppgifterna i tävlingen var att länka ett recept ni ville laga. Det som är så bra med det är att nu har jag liksom en liten bank med bra recept. Ni har gjort grovarbetet genom att plocka fram guldkornen. Tack så mycket!

Häromdagen valde jag detta recept: Ugnsbakad fisk på ljummen tomatsallad med kapris och oliver.

7

 

Ingredienser:

800 gram fiskfilé (jag valde Kolja)

400 gram tomater

2 dl oliver

1 citron

1 rödlök

5 ansjovis/sardellfiléer

Bladpersilja

Matbröd

80 gram kapris

1 klyfta vitlök

5 matskedar olivolja

1 tesked strösocker

 

6

5

 

Gör såhär:

1) Skär upp tomaterna och lägg tillsammans med oliverna i en ugnsfast form.

2) Salta och peppra fiskfiléerna och lägg ovanpå.

3) Riv skalet av citronen, pressa citronsaften och blanda med olja (jag tog lite mer än vad receptet sa pga ville ha mycket dressing såklart) socker, finhackad vitlök, finhackad rödlök och mosa ner 5 sardeller.

4) Häll blandningen på fisken och tomaterna och skicka sedan in allting i ugnen på 125 grader i 15 minuter.

5) Strö över kapris och hackad bladpersilja och servera med ett gott bröd. Vi valde ett med soltorkade tomater i, sååå gott!

 

4

1

Ät salladen och doppa brödet i den goda såsen! Vi tyckte mycket om rätten. Det är många smaker och den känns fräsch och väldigt medelhavs. Jag visualiserade mig denna rätt vid havet i ett varmt land med ett glas vin till när jag åt. Men den funkade helt okej vid ett köksbord i Sverige också.

 

Om ni anger EGOINAS som rabattkod får ni 170 kronor i rabatt om ni handlar för 500 kronor (gäller endast nya kunder). Gå in HÄR för att komma till mat.se. Passa på att göra er veckohandling. Denna vecka är det till exempel väldigt bra pris på avokado! ; ))

 

0

Kommentarer (3)

  • Jenna

    |

    Jag har inget receptlänk men någon jag är uppvuxen med som är supergott är curryfisk! Alltså kokt torsk i currysås. Tänkte dela med mig då det är en av mina favoriträtter (döm inte innan du testat!) 😉

    Serveras med kokt ris
    1 fryst torskfilé
    1 purjolök
    1 stor burk creme fraisch (stavning?)
    1st fiskbuljong (alt. fiskfond) ca 1 msk.
    Salt, peppar och curry efter behag.

    Stek purjolöken, när den har fått fått färg så ös i övriga ingredienser förutom fisken. Låt koka upp tills buljongen lösts upp.
    Skär torken i mindre bitar och lätt i stekpannan. Låt koka till torsken är genomstekt/genomkokt. Låt väl smaka 🙂

    Svara

  • Karina

    |

    Måste prova!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv