Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Vinn presentkort på 700 kronor från mat.se

I samarbete med mat.se.

 

112D0368-E92F-4EFD-AE5E-1BF87743775C

2702FD74-AB1F-4E3B-8A7C-F5088133C2F9

 

Igår fick vi veckans mat levererad. Vi har så många goda och nyttiga maträtter vi ska laga denna vecka! Blev nästan förvånad när leveransen kom eftersom vi satt och beställde vid datorn supertrötta kvällen innan och liksom bara valde saker lite på måfå. Var rädd för att det endast skulle komma hem chips och glass typ…hehe. Men vi verkade ändå ha tänkt till.

 

Vill ni också få veckans storhandling rakt till dörren? Okejdå! Tillsammans med mat.se tävlar jag nu ut ett presentkort på 700 kronor!

 

För att tävla:

Gå in här och välj ett recept du skulle vilja tillaga.

• Skicka länken på receptet och en motivering på vem du skulle vilja äta med och varför i kommentarsfältet under detta inlägg.

 

Lycka till! Tävlingen avslutas nästa onsdag (om en vecka) och vinnaren väljs av mig och mat.se

 

Heja heja!

 

0

Kommentarer (142)

 • klara

  |

  https://www.mat.se/recept/semla-fettisdagsbulle

  Jag skulle laga en semla till min vän Sara…
  Varför? Därför att vi måste våga utmana semmel-normen som säger att det bara är ok att äta semlor en gång om året!
  Våga vägra vara mainstream, det börjar med dig!

  Svara

  • Kattis

   |

   Hade röstat på dig om det var en röstningstävling! #vågavägrasemmelnormen

   Svara

 • Malin

  |

  https://www.mat.se/recept/auberginerullegratang

  Detta skulle jag vilja laga till min kära sambo (som blir min man om mindre än två månader?! Aah så härligt). Han är kock och stackarn får i princip alltid laga mat även när han väl är hemma på kvällarna för att jag är… mindre duktig… Och lite bekväm. Skulle verkligen vilja laga mer mat till oss så han får vila från kastrullerna när han är hemma. Och detta recept med aubergine, halloumi och soltorkade tomater lät ju bara SÅ gott!

  Svara

 • Minna

  |

  Av någon anledning kunde jag inte kopiera länken då det är er ett hänglås bredvid adressen. Men jag vill göra prästsallad med päron och avokado och bjuda min man på. Jag är föräldraledig med en fyraveckors bebis och en 2,5-åring så tiden att laga mat tills maken kommer hem är minst sagt begränsad. Det här verkar dock superenkelt och supergott OCH vi behöver verkligen ny matinspiration (pga ovan nämnda tidsbrist blir det mest samma gamla rätter och vi är less på det mesta nu).

  Hoppas på vinst!

  Svara

 • Kattis

  |

  Kokt torsk med äggsås är en av mina absoluta favoriträtter, så hade lagat det till mig och mamma. Hade varit gött att kunna göra det med tanke på hur många gånger hon lagat det åt mig 😉 hade dock blivit pulvermos istället för kokt potatis, låter kanske helgalet men mamma tål bara jätteprocessad potatis (något med fibrerna) (bara kokt potatis funkar alltså inte) så så får det bli.

  https://www.mat.se/recept/kokt-torsk-med-aggsas

  Svara

 • Micaela

  |

  Hej! Jag skulle vilja laga belgiska våfflor till min sambo på vår 3års dag den 17/4. Jag håller på att ta körkort nu och han är min handledare så vi kan lugnt säga att han förtjänar det… 🙂

  Länk: https://www.mat.se/recept/belgiska-vafflor-1

  Svara

  • linda

   |

   Haha! förlåt, men åh vad jag vet vad ni går igenom!
   Överlever ni det(klart ni gör) överlever ni allt.

   Svara

 • Danathan

  |

  https://www.mat.se/recept/nudelsoppa-med-sockerartor-svamp

  Skulle vilja äta det här med min absolut bästa vän och rumskompis Linus. Jag är vegan, han äälskar svamp och att laga mat. Perfekt!

  Vill vinna för att vi i nuläget lever på 400kr i månaden, så det skulle vara sjukt kul att ha 700kr till bara mat så vi kan laga något gott tillsammans!(:

  Svara

 • Julia Eklund

  |

  https://www.mat.se/recept/bonburgare-med-valnotter-avokadokram

  Skulle vilja bjuda min kära sambo för att han alltid ställer upp och peppar mig när jag behöver det som mest. Vi blev sambos för 5 månader sen och livet har verkligen flutit på bättre någonsin, det är härligt att dela hela sin vardag med honom för han underlättar och ger glädje i mitt liv varje dag. Nu har vi även bestämt oss för att börja äta mer veggo och denna Burgare ser ju mer än fantastisk ut!

  Tusen kramar till dig 😀

  Svara

 • Nicole

  |

  Jag lagar sällan mat hemma eftersom min man brukar lösa den biten i hemmet, men skulle vilja överraska honom med en bricka av små tapas-rätter en fredagkväll efter en veckas jobb eftersom han älskar plockmat. Bl.a denna maträtt hade vart perfekt: https://www.mat.se/recept/laxrullar-med-pepparrot

  Svara

 • Marie

  |

  https://www.mat.se/recept/palak-paneer
  Jag hade valt palak paner, dels för att jag försöker äta så lite kött som möljigt och vill därför visa att vegetariskt är precis lika gott! Jag åt alltid indiskt ute om jag fick välja middag men nu är jag student och budgeten tillåter inte att äta ute och det är även därför som jag hade valt att bjuda mina studiekamrater och få äta en fantastisk middag ihop och inte bara tråkiga matlådor!

  Svara

 • Linda

  |

  Jag skulle vilka bjuda min sambo på https://www.mat.se/recept/hjartliga-vafflor-med-lojrom
  Detta recept.

  Vår höst har lite sett ut som din och F’s så mycket har handlat om mig, efter missfall med komplikationer, sjukdom och massa ångest börjar jag nu känna mig hel igen och känner att jag skulle vilja bjuda honom på en variant av det bästa han vet (Toast Skagen) för att visa min uppskattning.

  Kram

  Svara

 • Linn

  |

  https://www.mat.se/recept/frasvafflor-med-saffran

  Jag skulle vilja bjuda min goda vän och nu f.d klasskamrat Linnea på en riktigt segermiddag. Vi krigade oss igenom 3 år på dietistutbildningen och trots all missär så hade vi iaf gänget. Nu står vi här, i var sin stad med var sitt fasta jobb, trots ett rungande klagomål på en dyster arbetsmarknad. Snart möts våra vägar igen efter månader och mil emellan oss. Vi är bäst och fötjänar våfflor alla dagar i veckan ❤

  Svara

 • Cilla

  |

  https://www.mat.se/recept/renskavslasagne-med-feta
  Den här rätten skulle jag vilja laga! Mest för att jag älskar lasagne oavsett innehåll. Med mig till denna fantastiska måltid skulle jag vilja ha Nour El Refai. Jag tror att hon och jag skulle ha väldigt roligt tillsammans samtidigt som vi pratade om viktiga saker. Hon verkar var en så otroligt cool kvinna med koll! Jag kan se framför mig hur vi varvar mellan höga skratt och djupa samtal. Så att njuta av en god måltid med det trevliga sällskapet vore optimalt. Jag skulle gärna ha middag med bloggaren egoina också, men ett så cheesy svar kan jag inte med att skriva 😉

  Svara

 • Dennis Persson

  |

  https://www.mat.se/recept/ugnsbakad-lax-med-dillmarinerade-osttarningar

  Både jag och min sambo älskar lax, men vi har senaste tiden tröttnat något på vårt vanliga recept. När jag nu hittat receptet med ugnsbakad lax med dillmarinerade osttärningar vattnas det i munnen på oss. Lax – gott! Ost – gott! Lax med ost – gotttttttt!

  Svara

 • Linda

  |

  Jag skulle laga detta recept på svamppasta till mig och min bästa, finaste vän som numera bor över 40 mil bort. Vi kan inte ses alls så ofta som jag vill så hade varit så härligt att få äta en gräddig pasta tillsammans (vår favvo-mat!!) och prata hela kvällen lång!

  https://www.mat.se/recept/graddig-pasta-med-svamp-2

  Svara

 • Rebecka

  |

  Jag skulle välja att laga detta recept på egengjorda pommes om jag vann! https://www.mat.se/recept/pommes-frites

  Jag och min fästman har en väldigt speciell koppling till pommes från vår första ’dejt’ och därför vore det så himla roligt att få överraska honom med dessa när vi snart firar fyra år tillsammans. Det kanske inte är den festligaste eller finaste maten, men det spelar ingen roll när den har en så speciell betydelse.

  Svara

 • Johanna

  |

  Fy vad mycket gott där fanns att välja på?! Men jag skulle valt https://www.mat.se/recept/vegetarisk-chili-1. Dels för att det är vegetariskt (hur bra för miljön + djuren???) och jag är pescetarian men också för att chili är något man måste äta oftare men aldrig orkar göra. Hur svårt är det egentligen liksom?
  Jag skulle vilja äta detta med min älskade pojkvän därför att 1. han är ju bäst i världen och jag tycker att han är värd kvällar där han slipper laga all mat. 2. Han får i 90 % av fallen betala allt vi gör tillsammans, mat, nöjen och dessutom får jag bo och leva gratis hemma hos honom trots att vi spenderar minst 3 dagar i veckan tillsammans. 3. Därför skulle jag vilja vinna presentkortet, för det skulle göra att jag hade kunnat ge tillbaka till honom. Jag lever nämligen på 1050:- i månaden (student hehe, sista året i gymnasiet) och någon månad vill man ju leva livet, och äta god mat (mat är ju livet). Hoppas på det bästa nu 😀

  Svara

 • Elina

  |

  Hej!
  Nu har jag scrollat ner en bit bland recepten o hittade detta: https://www.mat.se/recept/kladdkaka-med-kokos-och-jordgubbar. Alltså, mums!! Choklad, kokos o jordgubbar i ett! Denna kaka skulle jag gärna vilja baka o bjuda mina två söner på efter lördagsmiddagen. Choklad – no words needed, jordgubbar – sommarfeelings efter den fina helgen vi haft, kokos – pricken över i! Jag tycker att barnen o jag är värda en väldigt god kaka (och ett presentkort då jag nyligen blivit ensamstående vilket är tufft både ekonomiskt o känslomässigt) Håller hoppet uppe! Kram till er

  Svara

 • Jossan

  |

  Åååh! Underbar tävling! Jag valde det här receptet på vegetarisk paella: https://www.mat.se/recept/vegetarisk-paella eftersom att jag i år firar 10 år som vegetarian, och för att jag så hemskt gärna vill få överraska min fina sambo med det här! Han äter alltid helt vegetariskt med mig, och om jag vann det här skulle jag kunna peppa honom ÄNNU mer (och mig själv). Jag älskar mat men har så dålig inspiration, och en ännu sämre studentbudget, så att få vinna det här hade varit OTROLIGT kul!

  Svara

 • Jennie

  |

  https://www.mat.se/recept/rod-linssoppa-4

  Jag skulle laga linssoppa som jag sen skulle bjuda min Pappa på. Han säger att han inte gillar linser men denna soppa blir sååå god att han kommer börja älska linser

  Svara

 • Linnea

  |

  Detta receptet fastnade jag för: https://www.mat.se/recept/pizza-med-linser-ruccola-farskost

  Jag älskar pizza och gör det ofta, men är dålig på att variera med olika toppings. I receptet använder de linser som bas i tomatsåsen, vilket hade varit spännande att testa! Läste dessutom ett tips under ”kockens kommentar” att man kan tillsätta rödvin i tomatsåsen, vilket är en jättebra idé jag aldrig hade kommit på själv haha 😉

  Personen jag skulle vilja måltiden med är min sambo som är borta hela helgen på festresa (utan mig…). En pizza, men ändå lite mer nyttig sådan, hade varit den perfekta rehab-måltiden att välkomna honom med!

  Svara

 • Olivia

  |

  https://www.mat.se/recept/blomkal-kokossoppa-med-rostade-cashewnotter

  Detta recept skulle jag vilja laga med min fina sambo som jag träffar alldeles för sällan just nu, jag pluggar – han jobbar kväll! Vi skulle sätta på lite bra musik och dansa runt i köket samtidigt som vi hjälptes åt att fixa och dona med riktigt god mat. När maten var klar skulle vi ta ett glas vin och titta varandra i ögonen och fnissa, sådär som man egentligen bara ser på film.;)

  Svara

 • Natalie

  |

  Jag hittade detta recept som jag så gärna skulle vilja testa: https://www.mat.se/recept/vegetarisk-chili-1

  Denna rätt skulle jag vilja äta med min pojkvän, båda älskar grytor som är lite mer utav det starka innehållet plus att vi skulle vilja testa lite mer vegetariskt. Denna gryta lät helt underbar och tror verkligen den skulle gå hem både för mig och min kille! 🙂

  Svara

 • Camilla

  |

  Vill äta älgköttbullar tillsammans med min holländska pojkvän som kommer på besök snart. Roligt att laga något väldigt svenskt oh spännande med en ny tvist på en svensk klassiker. Och han har aldrig smakat älg! https://www.mat.se/recept/frikadeller-1#

  Svara

 • Rebecca

  |

  https://www.mat.se/recept/quorn-fullkornslasagne-med-fetaost-och-oliver

  Min soon to be-sambo (aaaah! :D) har lasagne som favoriträtt, men jag har lite svårt att få honom att äta vegetariskt med mig. Därför tänker jag att detta recept kan få honom på andra tankar, och att jag kan laga det åt oss för att fira att vi har blivit med lägenhet <3

  Svara

 • Ronja

  |

  Jag hade valt dethär receptet https://www.mat.se/recept/chicken-piccata och det hade jag velat äta med min kära mamma. Och varför är för att jag kort och gott fortfarande bor hemma hos min mamma och hon ser varje dag till att det står middag på bordet, det vore så fint att någon gång kunna visa uppskattning för det och ge lite tillbaka till henne. Tror hon hade blivit superglad!

  Svara

 • Anna

  |

  Jag skulle laga https://www.mat.se/recept/lackra-laxtacos

  Och bjuda in mina närmsta tjejkompisar på mexican-night med massor av heta tillbehör och frozen margaritas för att fira min 25-årsdag nu i april. Vi är alla studenter och har därför valt bort att gå ut och äta när jag fyller år så det här hade varit så magiskt! <3

  Svara

 • Linnea

  |

  Efter 45 minuters skrollande, med viss hint av dregel, bland alla recept har jag valt ut detta (efter så lång tid var det omöjligt att hålla sig till ett recept, men vem tackar nej till en tre rätters-middag egentligen)
  Till förrätt: https://www.mat.se/recept/sparrissoppa-med-lojromsgradde
  Till varmrätt: https://www.mat.se/recept/gron-pasta-pesto
  Till efterrätt (tror denna är to-die-for, helt ärligt): https://www.mat.se/recept/kladdkaka-chocolate-chip-cookie

  Jag skulle ljuga om jag sa att jag vill vinna för att jag älskar att laga mat. Det märks nog på mitt val av komplicerad varmrätt om inte annat, hehe.. Jag tycker det är en kul grej att göra tillsammans med någon (de lagar mat och jag tittar på med ett glas vin..). Men jag har ganska nyligen blivit singel efter ett långt förhållande och när jag öppnade min kyl idag insåg jag att jag inte har mer än ett paket mjölk och en, troligtvis, gammal ost hemma. Deprimerande kan tyckas. Men om jag skulle vinna skulle jag därför passa på att bjuda över en kompis för att slippa laga mat ensam (om så det får bli jag som lagar mat och hon som dricker vin). Det mesta är roligare när man är i bra sällskap.

  Massor av kramar!!

  Svara

 • Camilla Löfgren

  |

  Jag skulle tillaga receptet på Pad-Thai för att jag tycker väldigt mycket om Pad thai och jag måste vara försiktig med vad jag äter p.g.a att jag har blivit hjärttransplanterad och då måste man tänka på en hel del kring matlagning. Vissa saker (t.ex. grapefrukt, rött kött och lösgodis ) är helt off limits [SADFACE, I knoooow 🙁 ] och eftersom jag måste avstå en hel del av sånt jag älskar så försöker jag alltid leta efter måltider jag VERKLIGEN vill äta. Så därför Pad Thai!
  https://www.mat.se/recept/pad-thai
  Det är ytterligare en asbra sak med detta receptet – alla grönsaker (förutom lime, som inte KRÄVS egentligen) är uppvärmda i måltiden och det är också viktigt för mig. Om jag ska äta grönsaker så måste dom vara SÅ OTROLIGT noga sköljda, och gärna gör jag det själv för att vara riktigt säker .. Detta gäller dock inte om dom är uppvärmda i måltiden, för då bör bakterier dö ändå 🙂

  Jag är så jävla överdriven med allt som gäller att planera mat också.. Min matbudget (2 pers) är 2000kr / månad. Jävligt tight och det krävs mycket planering- men jag är alltid väldigt nöjd med det jag åstadkommer ändå (eftersom en av mina ”regler” är att jag verkligen MÅSTE vilja äta det, varför gå genom livet utan att njuta? jag har fan fått ett extraliv på riktigt, då vill jag njuta!) 😀 Skulle dock vara kul att dryga ut det lite, kanske göra en dessert nån gång 😉

  Svara

 • Lovisa

  |

  Hej! Jag skulle (och kommer förmodligen) baka denna helt underbara kladdkaka med chocolate chip! https://www.mat.se/recept/kladdkaka-chocolate-chip-cookie HUR GOTT!?

  Anledningen är att min sambo fyller år och släkt kommer trilla in hela veckan framöver. Ingen av oss är storbagare eller festfixare. Dessutom är vi studenter och sparsamma med den lilla inkomst vi har, samt har dåligt med tid eftersom detta såklart infaller precis i tentatid. Att ha något hemma att bjuda på är ju perfekt! Ännu mer perfekt vore det om vi vann 700 kr på mat.se och kunde handla in allt som behövs hemifrån och spara in på lite dyrbar pluggtid! KRAM!

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag skulle vilja laga detta https://www.mat.se/recept/lchf-tabouleh-med-grillad-halloumi av flera anledningar! Mest för att jag gillar tabouleh, halloumi och granatäpple så det måste ju bara vara gott ihop?

  Jag skulle vilja bjuda mitt ex på den här maträtten för att 1) imponera lite med mina matlagningsskills (han är jätteduktig kock och jag är helt okej på att steka korv typ) och 2) han är allergisk mot granatäpple, MUAHAHAH! Revenge is a dish best served cold, eller vad är det man brukar säga? 😀

  Svara

 • Angelique

  |

  https://www.mat.se/recept/palak-paneer jag skulle vilja laga detta till mig och min pojkvän som kommer på besök nästa vecka (vi har distans..) eftersom han sist vi pratade sa ”nästa gång jag kommer och hälsar på dig vill jag köra på en vego-vecka”! Jag vill även testa just det receptet eftersom jag testade att göra palak paneer för nån vecka sen för första gången och det blev helt ok men bestämde mig för att testa fler recept tills jag hittar den perfekta sammansättningen, jag vill verkligen öva på mina färdigheter inom det fantastiskt goda (men enligt mig svåra) indiska köket!

  Svara

 • Camilla

  |

  Stekt strömming, en riktig klassiker! Den rätten får mig alltid att le – det var den första svenska maträtt som min mamma lärde sig när hon kom till Sverige. Den gången råkade hon dock ta socker istället för salt men pappa var lika nöjd ändå! Det skulle vara så kul att bjuda mina föräldrar på denna uppdaterade klassiker med senapsfyllning på deras 30-åriga bröllopsdag 🙂 https.se/recept/stekt-stromming-med-senapsfyllning

  Svara

 • Stina

  |

  Valet av person som jag skulle vilja laga mat till är enkelt: min bästa kompis Linnea! Hon ställer alltid upp för mig, i alla lägen. Och när det gäller mat … så är jag inte den bästa i köket. Linnea däremot har bjudit mig på mat otaliga gånger och jag känner väl att det är dags att bjuda igen nu. Linnea älskar att prova nya saker och har även fått mig att börja utveckla mina smaklökar. Därför tog jag ett recept som jag aldrig har hört talas om och som jag hoppas att inte hon heller har.

  https://www.mat.se/recept/frast-gremolatapasta-med-mif

  Gremolatapasta med Mifu låter som en rätt som jag kanske kan imponera lite med, trots att den verkar väldigt enkel och troligtvis kan lagas även av den sämsta kocken ..

  Hoppas jag vinner nu! Kram

  Svara

 • Anna Norgren

  |

  https://www.mat.se/recept/gottbollar-i-ostsas

  Jag skulle laga detta till mina fina kollektivkompisar! En gång i veckan har vi kollektivmiddag med vin, god mat och efterrätt, och sitter tillsammans och babblar i flera timmar. Det sker ofta på måndagar eller tisdagar dessutom, vilket ger veckan och livet som student extra piff, haha 😉 vi äter lakto-ovo alls fyra, och ÄLSKAR OST, så det här receptet känns passande för oss!

  Svara

 • Sara

  |

  https://www.mat.se/recept/kokt-torsk-med-aggsas

  Detta recept skulle jag välja att äta med min pappa. Denna rätt med torsk och äggsås ger mig sådan nostalgi från barndomen, pappa kämpade på med fyra döttrar och jobbade på annan ort så han pendlade varje dag fram och tillbaka. Men denna rätt får mig att tänka tillbaka på våra mysiga helger vi hade tillsammans o nu är det dags att bjuda tillbaka. Nostalgi på hög nivå <3

  Svara

 • Ljuba

  |

  https://www.mat.se/recept/palak-paneer
  Palak Paneer så klart! Indiskt och vegetariskt. Dessutom går det snabbt att tillaga. Den vill jag äta med gubben min . Han är helt insnöad på indisk mat just nu. Det är vi båda i för sig. Dessutom försöker vi äta mer vego och mindre kött.
  HÅLLER TUMMARNA!

  Svara

 • Sandra

  |

  https://www.mat.se/recept/halloumi-carbonara

  Jag och två klasskompisar lagar mat till varandra lite då och då. Nu är det min tur men eftersom vi är mitt i en galen period av tentor och examinationer har jag noll fantasi och energi kvar. Det här lät enkelt men ändå så otroligt gott! De skulle älska att bli bjudna på detta och min studentbudget skulle älska en hjälp på traven.

  Svara

 • Hanna

  |

  Hej!

  Jag skulle just nu bara vilja ha lyxen att göra goda drickor så valde detta recept: https://www.mat.se/recept/citron-ingefarsshot
  Just nu är jag student och har praktik 5 dagar i veckan (på ett ställe jag älskar) men att jobba extra hinns inte med.. Att få lyxa till det med att handla ordentliga matvaror skulle helt enkelt vara guld ✨!

  Svara

 • Sanna

  |

  Haha ååå, när jag såg detta receptet kunde jag inte annat än skratta: https://www.mat.se/recept/kokt-torsk-med-aggsas

  Jag kom att tänka på denna äggstra (lol) ordinära rätt för ett tag sen och skulle förklara den för min engelsman till sambo, och det blev typ:
  Jag- ”ALLTSÅ DAN KOLLA DETTA, DET ÄR SKITGOTT”
  Dan- ”mhmmm”
  Jag- ”VI ÅT ALLTID DET NÄR JAG VAR LITEN”
  Dan-”Är det ägg i såsen?”
  Jag-”ja”
  Dan- ”men du äter inte ägg?”
  Jag- ”jo men alltså till detta gör jag”
  Dan-”…eller vit fisk”
  Jag-”jooo men alltså detta äter jag ju, gott!!!”
  Dan-”…”
  Jag- ”DU MÅSTE PROVA, DETTA ÄR SVENSK MAT I SITT ESSE! SÅ JÄKLA GOOOOTT”

  Kan du tänka att vi ännu inte har provat att laga det hemma? Så vinner jag skulle jag bjuda min älskade britt på äkta svensk cuisine dessutom brukar det vara han som lagar maten i hushållet så han skulle nog tycka det var gött med lite ombyte, Haha!

  Svara

  • Sanna

   |

   Min emoji kom inte med, lägg in valfri emoji mellan ”cuisine” och ”dessutom” (jag valde den skrattande gråtande ni vet)

   Svara

 • Kia

  |

  https://www.mat.se/recept/smores-dip

  Detta recept! Och skulle dela den med min roomie som jag också kan kalla min bästa kompis. Vi har stambyte i vår lägenhet just nu och skulle bjuda henne på denna för att fira att detta ”helvete” är över och att vi klarat av att leva utan toalett, dusch och vatten i 2,5 månad. Vi har båda varit väldigt stressade under denna period och haft en och annan disput, men in the end har vi alltid blivit sams och vi har bara kommit varandra närmare. Och det skadar inte att hon är en chokoman.

  Svara

 • Mikaela

  |

  Hej!

  jag hade lagat receptet nedan till mig och min underbara mamma. Hon kämpar alltid på, och det känns som att det alltid är lite i motvind.

  Jag hade också behövts något trevligt tillskott i vardagen då jag är nybliven singel och lite hjälpig och blödig.

  https://www.mat.se/recept/gronsaksgryta-med-linser-mif

  Jag håller tummarna!

  Kram Mikaela

  Svara

 • Evelina Petersson

  |

  https://www.mat.se/recept/vegetariska-biffar-med-potatis-och-paprikasas#

  Jag hade valt att laga denna rätt tillsammans med min sambo. Varför? För vi äter så himla tråkigt mat jämt och så himla mycket kött (korv, kyckling, fisk osv). Jag har provat några vegetariska recept men de mesta har varit medelmåttigt. Men receptet ovan verkar faktiskt gott! Och ett riktigt stort plus för att det var en lätt svårighetsgrad!

  Svara

 • Viktoria

  |

  https://www.mat.se/recept/morotskaka

  Skulle baka denna morotskaka och äta den med min pojkvän på grund av den nostalgi det ger mig.

  Jag ville från våran allra första (alkoholpåverkade) kyss säga att jag älskade honom, bara skrika ut det till hela världen, men så kan man ju inte göra enligt någon dejtingregel överhuvudtaget! När vi dejtat några veckor satt vi mittemot varandra på ett café och delade på en bit morotskaka så lutade han sig fram och sa ”Jag tror att jag älskar dig”. Senare på kvällen sa han ”Jag tror inte att jag älskar dig, jag VET att jag älskar dig!”.

  Plus att jag älskar morotskaka.

  Svara

 • Petra

  |

  Jag väljer det här (https://www.mat.se/recept/quorn-fullkornslasagne-med-fetaost-och-oliver)receptet av flera anledningar. Receptet är vegetarisk och jag skulle verkligen vilja laga mer bra vegetarisk mat, dock tycker jag det har varit svårt att komma ifrån de lite halvtrista färdiga produkterna, typ bönburgare och falafel, från frysdisken. Vi äter mer kött än vad vi någonsin har gjort och det är svårt att veta hur det egentligen påverkar oss. Dessutom är det bättre för vårt klimat.

  Svara

 • Hanna Johansson

  |

  Recept/rätt: Palak paneer
  Länk: https://www.mat.se/recept/palak-paneer

  Den här rätten lät så otroligt spännande och god, kände instinktivt att jag ville laga den NU. Jag skulle vilja äta rätten tillsammans med en av mina finaste kompisar, Klara, kanske… en vanlig vardagskväll? Vi är båda två studenter och har i allmänhet en ganska stressig vardag, och att då få byta ut den tråkiga men ack så klassiska ~ pastan med ketchup ~ mot en planerad, estetiskt tilltalande och spännande maträtt hade ju varit helt fantastiskt. Om jag skulle vinna presentkortet skulle jag spendera det på att bjuda mina kompisar på middag, och liksom förvandla en vanlig grå vardag till en dag som både minnet och magen mår bra av!

  Svara

 • Caroline

  |

  https://www.mat.se/recept/barnkalas-nummer-3-cheeseburgare-at-alla

  Denna rätt vill jag laga och äta med min fantastiska farbror.
  Min farbror är förståndshandikappad sen födseln och har nu fått leukemi som dom ej kan behandla. Han älskar hamburgare och jag skulle vilja att han får uppleva att äta det en sista gång.

  Svara

 • Rebecka

  |

  https://www.mat.se/recept/minismorgastarta-med-agg-rakor
  Hade velat göra middagen ovan till min fästman som gör allt åt mig nu när jag är gravid och inte orkar lika mycket som förr. Hade vart perfekt innan vi blir en till i familjen att mysa bara han och jag med något lite finare till middag.

  Svara

 • Caroline

  |

  https://www.mat.se/recept/fisksoppa-med-saffran-och-lax

  Jag skulle vilja äta den rätten med min underbara sambo.
  Min pojkvän är kock och jag är väldigt dålig på att laga mat så han får laga mat hemma också. Skulle vara underbart att överaska han med denna maträtt då det var den första maträtten han lagade till mig. Inte nog med det så förtjänar han att bli uppskattad på detta sätt då vi håller på och renoverar våra lägenhet och har precis fått en liten son!

  Svara

 • Denise

  |

  Jag och min sambo är världssämst på att komma på vad vi ska äta. Detta har resulterat i att vi har en burk med lappar i där det står lite olika maträtter. Vi drar sedan några lappar varje vecka och åker och handlar. Men detta har ju resulterat i att vi äter samma saker väldigt ofta.. haha!

  Därför är vi i stort behov av att få lite ny inspiration och jag skulle vilja laga följande rätt tillsammans med min sambo:
  https://www.mat.se/recept/tomat-och-ingefarsmarinerad-lax

  Svara

 • Victoria

  |

  Jag hade velat bjuda min sambo på denna smaskiga rätt! Som två nyblivna småbarnsföräldrar har det inte funnits tid att bara sitta ner och njuta av en god måltid på länge så det vore perfekt att vinna ett presentkort och överraska https://www.mat.se/recept/pepparbiff

  Svara

 • Linnea

  |

  https://www.mat.se/recept/tarte-de-flambee-flammkuchen

  När jag träffade min man hade jag precis kommit hem från att ha bott i tyskland och första gången han kom hem till mig bjöd jag på flammkuchen (bästa och godaste att äta till öl, och tycker man inte om öl lärde jag mig även att man kan hälla i lite Sprite så lär man sig snabbt att dricka det hehe). Sjukt nostalgiskt att äta detta igen och tror på allvar att jag inte har lagat det sen den gången. Att dessutom få sitta ner tillsammans och faktiskt ÄTA vore som en dröm. I vanliga fall är det som en krigszon vid matbordet där minstingen skickas runt mellan oss och vi äter i omgångar och varvar med att hjälpa de två stora barnen att få i sig något och någonstans mittemellan får man avbryta för att gå och torka den som absolut var tvungen att bajsa osv.
  (motiveringen innefattar ett drömscenario med barnvakt givetvis)

  Svara

 • Julia

  |

  https://www.mat.se/recept/picknickmacka-med-varm-blabarsoppa

  Detta recept skulle vara helt fantastiskt roligt att tillaga och äta tillsammans med kronprinsessan Viktoria. Vilken dröm att sitta och äta en god picknick och kolla på alla hurtiga vasaloppsåkare medan vi pimplar blåbärssoppa och snackar skit! 🙂

  Svara

 • Lizette

  |

  Det här tyckte jag såg himla mumsigt ut; https://www.mat.se/recept/pizza-med-coppa-oliver-oregano

  Hittills har jag inte bott på ett postnummer där de levererar matkassar men i maj så flyttar jag och min sambo till en större stad där vi har möjlighet att pröva det här 😀 Det vore kanon att få överraska Kristoffer – min sambo – med lite nya recept 😀

  Svara

 • Lena

  |

  https://www.mat.se/recept/belgiska-vafflor-1

  Självklart denna. Behövde inte fundera länge på det. Jag skulle bjuda min kille på dessa med en mysfrukost då vi haft lite tid för varandra senaste tiden pga att han är militär uppe i norr och har jobbat mycket senaste tiden. Han behöver få bli ompysslad!

  Svara

 • Antonia

  |

  https://www.mat.se/recept/passionscheesecake

  Jag skulle vilja baka den här cheesecaken och bjuda min far på en god fika då han har varit sjuk och legat inlagd på sjukhus, och det gör såklart att man börjar tänka till lite och blir lite mer rädd om sina relationer, speciellt till sina föräldrar när man börjar förstå att det kommer en tid då de inte finns kvar mer.

  Svara

 • Mli

  |

  https://www.mat.se/recept/belgiska-vafflor-1

  Jag skulle välja att äta de belgiska våfflorna, med min kära mamma <3 Hon bor 130 mil ifrån mig, och vi var (av förklarliga skäl) inte tillsammans på våffeldagen – jag hade därför så gärna velat äta detta med henne. Hon är min bästa vän, och det gör emellanåt SÅ ONT att vi bor så långt ifrån. Att vi ses så sällan. Vi pratar ofta i telefon, men inget kan väga upp känslan av att vila i hennes famn efter en jobbig dag.

  Svara

 • Sofie

  |

  https://www.mat.se/recept/souvas-norrlandsk-kebab

  Jag valde receptet för att det inte är något jag skulle lagat i vanliga fall. Nya recept är ju superkul! Jag skulle vilja bjuda min sambos barn på det när dom kommer nästa vecka. Det här med varannan vecka är så jobbigt, man saknar ju barnen så man kan dö en smula dom veckor man är isär. Även om det såklart är en väldigt skön känsla också, att man har hunnit bli så tight som familj på bara ett år trots att inga blodsband finns inblandade! 🙂

  Svara

 • Tua

  |

  Vill verkligen fixa ihop det här: https://www.mat.se/recept/stand-n-stuff-tacoversion till min fina pojkvän. Vi bor i olika städer och ses bara en gång i månaden, så vi får komprimera ihop våra favoriträtter till de dagarna vi är tillsammans. Då blir det nästan alltid tacos, eftersom jag älskar all mat som är plockmat man kan komponera ihop själv och han gillar traditionell taco-wrap. Efter två år har vi dock tröttnat lite på den vanliga och försöker testa lite nytt med räkor och så men ännu inte hittat något självklart. Den här varianten innehåller dock allt vi gillar! Och man gillar ju lite upphottade versioner av klassiker.

  Svara

 • Malin Magdalena

  |

  Dillkött 🙂

  https://www.mat.se/recept/dillkott-av-kalv-1

  Jag skulle vilja laga ljuvligt dillkött och bjuda min storasyster Emelie på en systermiddag. Hon har det svårt just nu med sin man och gör allt hon kan för att få vardagen att gå ihop och för att barnen ska vara lyckliga.
  Just dillkött har varit hennes favoriträtt sedan vi var små och därför vill jag bjuda på just det. Jag tror helt enkelt att hon skulle behöva en kväll med systersnack och god mat 🙂

  Kram från Malin, sjuksköterska i Linköping

  Svara

 • Linda

  |

  https://www.mat.se/recept/quorn-fullkornslasagne-med-fetaost-och-oliver

  Detta, med min man. Vi är egna företagare och just nu jobbar jag 08-24 varje dag och han jobbar nästan lika mycket. Tre veckor kvar på denna helvetesperiod. Vi har som målbild att ta en helt ledig helg sedan, med god mat och inte en enda titt på mejlen. Lasagne vore gott då, och perfekt för oss som är vegetarianer.

  Svara

 • Ellen

  |

  https://www.mat.se/recept/laxrullar-med-pepparrot

  De fastnade direkt för de här pepparrotslaxsnittarna verkar ju himla festliga och goda. Jag skulle bjuda dem på en hejdåfest för min sambo som snart ska bli min särbo (snyft) i tre månader, eftersom han flyttar till Sydafrika i slutet av april..

  Shit vad sugen jag blev på lax nu, man skulle kunna göra rätt många såna där laxrullar för 700 kronor 😉

  Svara

 • Linnea Franzén

  |

  Jag har precis flyttat ihop med min pojkvän och det är svårt att veta exakt hur mycket det egentligen kostar med mat, det är rätt dyrt 😉
  Därför skulle jag vilja bjuda min sambo på denna soppa som jag vet att vi båda tycker om!
  https://www.mat.se/recept/minestronesoppa-med-vita-bonor

  Svara

 • Elina

  |

  https://www.mat.se/recept/palak-paneer
  I snart tre månader har jag befunnit mig 764 mil från min storasyster, närmare bestämt jag i Tanzania och min syster i Sverige. Om två veckor åker jag hem och får äntligen krama om henne igen! Att få spendera en helkväll med henne och laga Palak Paneer i hennes kök vore helt perfekt, för att inte tala om hur underbart det vore att få äta den färdiga maten, vår absoluta favoriträtt!

  Svara

 • cathrin

  |

  https://www.mat.se/recept/bonburgare-med-valnotter-avokadokram

  Heeeej!
  Kul med tävling!
  Jag vill bjuda min fina vän och granne på denna maten. Hon är redan en inbiten matsmart handlare och eftersom hon tipsat mig om det hade det varit kul att få lite pengar att handla för och sen bjuda henne på en god måltid.

  Svara

 • rebecca landquist

  |

  https://www.mat.se/recept/falafel-med-bulgur-sweet-chili

  Jag skulle vilja laga till min pojkvän Henke, för att han endast blandar ihop kokt spaghetti med ICA Basic tomatsås när han ska laga mat. Men han gillar bulgur. Och falafel ger ju näring… Bra för en snål student!

  Svara

 • Louise Nyberg

  |

  https://www.mat.se/recept/quorn-fullkornslasagne-med-fetaost-och-oliver

  Hej!

  Jag och min pojkvän blir sambos i april och något som vi ser fram emot är att laga mat tillsammans, så mysigt! Viljan är det alltså inget fel på men inspirationen är lite sämre… Därför är det perfekt med lite tips på den fronten 🙂 Vad passar då bättre än en vegetarisk lasagne?

  Hoppas hopppas!

  Hälsar Louise

  Svara

 • Rebecca

  |

  https://www.mat.se/recept/pasta-pronto

  Den här rätten vill jag & min äldsta dotter laga till vår pasta-tokiga familj! Receptet var enkelt att följa och alltså perfekt för min snart 3 åring att kunna hjälpa till med 🙂 hoppas på vinst så vi kan överraska familjen!

  Svara

 • Jenny

  |

  https://www.mat.se/recept/kladdkaka-chocolate-chip-cookie

  I helgen får jag och min pojkvän nycklarna till vår lägenhet. Nu när vi blir sambos passar det här receptet perfekt som dessert eftersom han har pratat om chocolate chip cookies ett tag. Hur bra hade dessutom inte ett presentkort varit? Då kan vi fylla vårt nya kylskåp med massor av godsaker!

  Svara

 • Felicia

  |

  Jag hade velat bjuda min fantastiska pojkvän på det här receptet https://www.mat.se/recept/palak-paneer
  Vi bor och jobbar några timmar ifrån varandra och ses därmed bara på helgerna men det har varit väldigt mycket för mig dom senaste helgerna så vi har knappt träffats. Palak paneer är våran favoritmat och jag skulle så gärna vilja bjuda honom på det nu när det kommer bli lite lugnare tempo på helgerna och jag har tid att laga mat åt honom <3

  Svara

 • Josefin Dahlqvist

  |

  Om några veckor fyller jag 25 och har bjudit alla härliga vänner på en fest med tema lågstadie-disco. Det vill säga 90-tals tema extra allt… Vad passar då bättre än korv med bröd extra allt? Gott, uppskattat, enkelt, festligt, nostalgiskt. Kunde inte bli bättre om du frågar mig.

  https://www.mat.se/recept/korv-med-brod-extra-allt

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag skulle vilja bjuda killen jag träffat ett tag nu, som dessutom fyller år nästa vecka. Det skulle passa så bra att för en gångs skull få bjuda honom på mat, då det nästan alltid är han som kommer med förslag på vad vi ska äta. Jag vill verka innovativ med matlagning jag också, haha! Våfflor har blivit lite av vår grej, äter det ofta på helgmorgnar och därför skulle jag vilja göra en lite matigare variant av den rätten.

  Recept:
  https://www.mat.se/recept/vafflor-med-keso-tonfisk-och-kapris

  Svara

 • Corinne Mustonen

  |

  https://www.mat.se/recept/lchf-tabouleh-med-grillad-halloumi

  Den här lyxiga rätten vill jag tillreda mig och min finaste sambo då vi båda har födelsedag nästa vecka. Min födelsedag är ju dessutom nästa onsdag, 5.4. , när du ska välja vinnare !!
  Sån här lyx har vi aldrig råd med till vardags (studentbudjet).

  Kram, Egoina – du är finast !

  Svara

 • Felicia

  |

  https://www.mat.se/recept/palak-paneer

  Skulle helt klart lagat palak-paneer, sjukt god och bra bjudrätt till många! I en drömvärld så skulle alla mina vänner som flyttat låååångt bort och som jag tappat kontakten med, lyckas komma hem samma helg och samlas hos mig. Jag skulle välkomna dom med whiskey sour redan i dörröpnningen samtidigt som dom slås av den ljuuuvliga doft som sprider sig när en lagar indiskt. Vi skulle slå oss ned bland tusen stearinljus och låtsas som att vi inte är ”vuxna” och bor 100 mil ifrån varandra.

  <3

  Svara

 • Julia

  |

  https://www.mat.se/recept/kalkonbrost-med-sotpotatis-och-lok-2

  Denna rätten skulle jag vilja bjuda mina fyra kära kompisar och studiekamrater på. Vi är studenter allihopa och brukar leva på spagetti och köttfärssås så en fin och ordentlig middag tillsammans skulle vi alla uppskatta. Jag är själv matintresserad men känner mig ganska begränsad med en liten kokvrå i min studentlägenhet och när jag känner mig tvungen att snåla när jag handlar mat.

  Svara

 • Victoria

  |

  Så smart att gå in och välja recept när man är döhungrig. Not! Vill ha allt!
  Men mest vill jag ha:

  https://www.mat.se/recept/snickersrutor

  Alltså. Älska snickerskaka!
  Skulle vilja överraska min man med detta när han kommer hem från jobbet. (Men blir vindruvor istället, haha)

  Men blir nog bakning i helgen 😉

  Svara

 • Julia

  |

  https://www.mat.se/recept/palak-paneer

  En gång skulle jag och min syster laga Palak-paneer. Vi älskar den rätten på restaurang och var supertaggade. Vi måste dock valt en konstigt recept eller tabbar oss rejält för det smakade hemskt och surt! Så vinner jag tar jag chansen att laga palak-paneer till min syster igen. Göra om och göra rätt liksom!

  Svara

 • Sabina

  |

  Jag hade valt att laga detta recept https://www.mat.se/recept/ugnsbakad-lax-med-dillmarinerade-osttarningar till mig och min sambo! Tyvärr har vi börjat tappa bort varandra under dessa små barns år.. vi gör aldrig någonting ihop.. hade vart kul att överraska honom med att laga fisk (som han älskar) förberett och nattat barnen tills han kom hem och bara kunna sitta och prata lite vi två! ❤

  Svara

 • Teresa

  |

  https://www.mat.se/recept/fisksoppa-med-saffran-och-lax

  Jag vill hemskt gärna bjuda mig själv! 🙂
  Efter att ha varit tillsammans med en man i 6 år som HATADE saffran och inte tålde mjölkprodukter så lagade jag helt enkelt aldrig något med saffran och grädde.
  Nu när jag är separerad och på egen hand så gör jag precis vad jag vill, behöver inte anpassa mig för hallå, saffran är ju livet!
  En god fisksoppa, tända ljus och bra bok vore helt fantastiskt fint❤

  Svara

 • Emma

  |

  Hej Egoina!

  Jag vill laga detta: https://www.mat.se/recept/ugnsbakad-lax-med-dillmarinerade-osttarningar för det såg så otroligt gott ut och jag ÄLSKAR lax, ost och dill. Eftersom jag är student och därför har svårt att få ihop matbudgeten och faktiskt laga bra mat (och sällan lax) hade jag velat laga detta till min pojkvän och bjuda honom på en riktig myskväll med kvalitetstid och bra mat. <3

  Svara

 • Malin

  |

  Jag har valt detta recept:
  https://www.mat.se/recept/currystekt-kolja-med-ugnsbakad-vitlok

  Jag vill äta det med min underbara kille! Jag verkligen älskar fisk och min kille tycker också det är väldigt gott, men ibland kan vi tycka att det är lite knepigt att laga till det då vi har lite dålig fantasi vad gäller just fiskrätter, men det här receptet låter supergott! Skulle vara riktigt kul och behövligt att vinna då vi får vår första bebis i maj och eftersom jag pluggar på universitetet och min kille inte jobbar heltid så skulle varje krona verkligen göra så enormt stor skillnad! Sen tror jag även att min kille verkligen skulle uppskatta det då han älskar att stå i köket! 🙂

  Svara

 • Lollo

  |

  SÅ rolig tävling! Jag skulle vilja laga den här fantastiska rätten:

  https://www.mat.se/recept/marinerad-oxfile-med-olivbearnaise

  tillsammans med min pojkvän för att fira att vi nu blivit sambos (vuxenpoängen börjar ramla in nu)

  Känner att jag förtjänar lite lyxmat nu efter att få ha flyttat, konkat och städat i vad som känns som evigheter

  Svara

 • Hanna P

  |

  Jag hade bjudit min pappa på Hälleflundra med polenta
  https://www.mat.se/recept/halleflundra-med-polenta

  Detta är dock rent önsketänkande då jag är alldeles för feg för att laga mat till min pappa. Han är väldigt duktig i köket och brukar skämta om sin yrkesskada efter åren som kock. Han kan nämligen inte äta något utan att leta efter ”vad som skulle kunnats göra bättre”.
  Jag blev intresserad av matlagning genom min pappa, vilket jag är väldigt tacksam över då mat är fantastiskt 🙂

  I min fantasi hade jag absolut bjudit honom på denna rätt.

  Svara

 • Sophia

  |

  Hej!
  Jag varken är eller har barn men tyckte denna maträtt såg sjukt god ut:
  https://www.mat.se/recept/barnkalas-nummer-1-easy-does-it

  Jag skulle bjuda min syster för att hon är en riktig hjälte för mig.
  Hon är en stöttande trygghet som jag aldrig skulle klara mig utan.

  För en månad sedan blev min älskade hund och livskamrat sjuk och jag fick göra det fruktansvärda valet att låta honom somna in.
  Han har varit mitt allt och min följeslagare i tolv år och nu är allt så väldigt tomt.
  Min syster har sedan dag ett öppnat både sitt hem och hjärta. Låtit mig sova på soffan, gråta på axeln och hjälpt mig ekonomiskt då veterinärkostnaden blev skyhög.

  De minsta jag skulle kunna göra är att bjuda henne på en brakmiddag (förmodligen något mer än barnkalasmåltiden),.

  Puss.

  Svara

 • Tracey

  |

  https://www.mat.se/recept/tagliatelle-med-sparris-och-kraftstjartar

  Jag ÄLSKAR pasta, jag älskar skaldjur som kräftstjärtar och sparris är ju så fantastiskt gott. Jag skulle vilja ha detta som matlåda på jobbet, för hur bättre blir inte ens arbetsdag när man ser fram emot det goda man ska få äta?! Dagen är i princip förstörd när man inte har matlåda, eller något som inte är så gott. Detta känns också som en mer lyxigare matlåda <3
  Så personen jag kommer äta med är mig själv (om man nu inte räknar med mina kollegor haha) men jag känner att man ska kunna få lyxa till det till sig själv någon gång ibland, även om det bara är på jobbet. 🙂

  Svara

 • Linnea

  |

  https://www.mat.se/recept/american-pancakes-2

  Jag skulle vilja laga amerikanska pannkakor till min älskade sambo. Vi båda har haft minst sagt hektiska tentaperioder och jag känner att vi knappt hunnit se varandra de senaste veckorna… Men nu är tentorna äntligen skrivna så en lång frukost/brunch tillsammans skulle vara härligt och välbehövligt.

  Att vinna ett presentkort skulle vara guldvärt för vår studentbudget!
  Kram!

  Svara

 • Elina

  |

  https://www.mat.se/recept/belgiska-vafflor-1

  Jag skulle vilja överraska min sambo, med en lyxig frukost på hans födelsedag nästa vecka. Vi har en dotter på 6 månader, så då ska man ha tur om man ens får dricka sitt kaffe varmt eller att man ens hinner uppvakta varandra. Men då har jag ordnat barnvakt som kommer, (vi bor 26mil ifrån våra föräldrar) så då skulle jag vilja bjuda honom på dessa goda våfflor medvmassa nyttiga och (onyttiga) tillbehör till 😉

  Tack för en toppenblogg som alltid uppmuntrar!
  Massa kramar och trevlig helg.

  Svara

 • Jessika

  |

  https://www.mat.se/recept/ugnsbakad-lax-med-dillmarinerade-osttarningar

  Det här såg ju hur gott ut som helst.
  Min motivering är att jag sen några månader tillbaks träffar en helt fantastisk man. Som lagar sån fantastisk mat till mig alltid. Och jag vill ju förstås bjuda igen med något lika bra, och lax? Är det någonsin fel? 🙂

  Svara

 • Natali

  |

  https://www.mat.se/recept/quorn-fullkornslasagne-med-fetaost-och-oliver

  Jag skulle vilja äta detta goda recept tillsammans med min sambo. Vi båda studerar på heltid och på grund av skolstressen känns det som att vi har gått om varandra lite på sista tiden. Det är alltid han som lagar massa god mat till mig och det hade varit roligt att överraska honom med denna goda lasagnen!

  Svara

 • Emma

  |

  https://www.mat.se/recept/passionscheesecake

  Skulle vilja äta denna super härliga Passions cheesecaken med min underbara familj som verkligen älskar cheesecake lika mycket som jag, dem är så värda en bit fantastisk underbar cheesecake !

  Svara

 • Jonna

  |

  https://www.mat.se/recept/kladdkaka-chocolate-chip-cookie

  Dessa hade jag gjort och bjudit min systerson Callum på, för att vara lite busiga när mamma inte är i närheten, för att visa att man liksom lätt kan äta kaka även till middag 😉

  Nu bor ju Callum och syster på Irland, så vi ses inte särskilt ofta, men om jag mår bättre snart kanske vi kan åka, och DÅ jäklar ska det ätas ”riktiga middagar” 🙂

  Svara

 • Sofia

  |

  https://www.mat.se/recept/halstrad-lax-med-varm-senapsdressing

  Detta skulle jag bjuda min son, hans pappa och hans farmor och farfar på.

  Då de är världens bästa familj, som alltid räknar in mig, trots att jag och pappan inte är tillsammans.

  De ger mig så mycket, och jag vill kunna ge tillbaka till dom på något sätt, och vad vore bättre än att bjuda in de till en god middag? 🙂

  Svara

 • Milissa

  |

  https://www.mat.se/recept/vafflor-med-smorstekt-svamp-och-brieost

  Gah!! Våfflor med smörstekt svamp och brieost??? Lät det som det bästa någonsin?? Det hade jag velat laga!

  Försöker vara snäll mot jorden och bli vego, och det här vore definitivt ett fantastiskt recept att testa det på.

  Jag hade såklart velat dela detta med the love of my life och sambo över en söndagsbrunch i soffan kombinerat med pussar och pyjamas <3

  Svara

 • Veronica Fredriksson

  |

  Detta recept hörde jag på podden ”trettio plus trevar” (tips!) och jag har så gärna velat laga det här till min pojkvän på vår dejtnight (tack för inspo). Men det är så dyra ingredienser och vi har inte råd just nu. Skulle bli MEGA GLAD om jag vann!! Kram

  RECEPT: https://www.mat.se/recept/kjells-sallad-dindochine

  Svara

 • Mimmi

  |

  https://www.mat.se/recept/lax-med-getostfyllning

  Jag skulle vilja laga den här laxrätten till mig själv därför att
  1. Lax är mitt förstahandsval alla gånger!
  2. Som nybliven singel som för första gången bor själv kan jag minsann laga riktigt god mat bara till mig själv, för det är jag värd!

  Svara

 • Lisa

  |

  https://www.mat.se/recept/farostfyllda-auberginerullar

  (Läs som ett rim!)

  Auberginerullar, shit vad flott, det låter ju faktiskt riktigt gott
  Vegetariskt vill jag äta mer, det trodde jag aldrig jag skulle säga – hva skjer?!
  Med min kära mor jag gärna tillaga dessa, och samtidigt kan vi viktiga ämnen processa
  Hjälp en fattig student i nöd, jag lovar att jag bjuder på en bit bröd 😉

  Svara

 • Matilda

  |

  Jag skulle laga bananshaken med grillade marschmallows. Denna skulle vara PERFEKT till en söndagsbrunch. Jag vill dricka/äta denna med min mamma. Hon har i hela mitt liv gjort goda frukostar, fika och middagar till mig och min bror. En bananshake väger självklart inte upp för det – men det kommer göra henne glad!

  Som den mindre rika (fattig låter så hårt) student man är hade 700kr på mat gjort mig SÅ glad!!

  https://www.mat.se/recept/bananshake-med-grillade-marschmallows

  Svara

 • Mollie

  |

  https://www.mat.se/recept/lchf-pizza-med-parmaskinka

  Jag skulle vilja äta denna nyttiga pizza med min pojkvän då han älskar pizza men försöker gå ner i vikt! Vi båda två saknar att äta pizza sen han började försöka äta nyttigare, men det går ju faktiskt att äta nyttigare versioner av pizza också!

  Svara

 • Lisa

  |

  https://www.mat.se/recept/fiskgratang-1

  Det här skulle jag vilja laga med min blivande sambo. Dagligen diskuterar vi hos vem vi ska laga och vad vi ska äta. Vi har SÅ dålig fantasi. Vi försöker att få in fisk mer och mer men vågar inte ta ut svängarna så mycket så det blir samma lax i ugn varje gång.. Det här skulle säkerligen utvidga vår lista över rätter.

  Svara

 • Izze

  |

  https://www.mat.se/recept/marangagg-med-rabarberkompott

  Skulle vilja laga till och med mina 2 äldsta syskonbarn. De är 5 och 6 år gamla och älskar att vara med i köket och laga mat. Tror att de skulle tycka det var kul och pilligt att göra ”ägg” och det innebär ju riktig kvalitetstid för mig att få baka med dem 🙂

  Svara

 • Rachel

  |

  https://www.mat.se/recept/kokt-torsk-med-aggsas

  Jag skulle gärna vilja laga en svensk husmansklassiker till min faster som kommer från Israel och aldrig varit i Sverige. Hon är den mest generösa och starkaste kvinnan jag känner. I alla år jag har hälsat på henne och varje gång är de hon som lagar maten till alla fast hon är över 70 år gammal. Denna gången vill jag vara bjuda henne (skämma bort) samt visa den svenska matkulturen.

  Svara

 • Klara

  |

  https://www.mat.se/recept/morotsbiffar

  Jag skulle vilja bjuda min pojkvän på morotsbiffar för att vi båda gillar morötter och spiskummin som bara är för härligt! Kanske med lite klyftpotatis och tzatsiki… Försöker få in mer vegetariskt i vår vardag så detta receptförslag välkomnas varmt!

  Svara

 • Maria

  |

  https://www.mat.se/recept/gronsaksgryta-med-linser-mif

  Jag skulle vilja äta middag med Donald Trump för att på något sätt försöka vad som försiggår i hans huvud. Som medgäst skulle jag ta med en ängel, Hans Rosling, som skulle hjälpa mig att förklara att världen går faktiskt framåt i rätt riktning. Därför behövs inte en bakåtsträvare till president i ett av världens mäktigaste länder.

  Svara

 • Amanda

  |

  Jag skulle laga denna till synes enkla soppa. Det verkar så spännande och gott med äpple i, tänk om det är en hit liksom? Jag skulle laga och äta den tillsammans med min sambo då vi behöver inspiration på enkla, snabba och samtidigt goda vegetariska rätter då vi båda försöker gå över till mer och mer vego hemma 🙂

  Det skulle vara skönt att vinna ett presentkort då jag just nu lever på ett minimum pga sjukskrivning. Jag skulle få prova en smidig tjänst samt få känna mig lite mindre stressad över matinköp under en vecka, hur bra?!

  https://www.mat.se/recept/soppa-med-broccoli-blomkal-apple

  Svara

 • Amanda

  |

  https://www.mat.se/recept/palak-paneer

  Palak-paneer är alltid mitt val på indisk restaurang och har tänkt flera gånger att jag vill göra det hemma, men det har känts svårt. Det här receptet ska jag verkligen prova, tänker att jag ska byta ut osten mot halloumi eftersom halloumi är så gott.
  Jag skulle vilja bjuda min mamma på den här rätten eftersom att hon är min bästa vän och förstår mig bättre än någon annan.

  Svara

 • Anna

  |

  https://www.mat.se/recept/kladdkaka-chocolate-chip-cookie

  Alltså denna!!! Hade velat laga den nu. Ligger hemma och är sjuk och choklad är allt jag kan tänka på. Hade kunnat dela den med min sambo, men givetvis får jag äta mest hehe. Hade ätit den mer gammaldags vaniljglass också. Åh. Vill laga den nu.

  Svara

 • Angelica Wahlgren

  |

  https://www.mat.se/recept/barig-nyttig-frukostsmoothie-1

  Denna vill jag göra som frukost till min karl. Frukost är vår favoritmåltid, men då han jobbar i hela Sverige är han sällan hemma. De gånger vi alltså får chansen att äta ihop lyxar vi gärna till det med lite längre frukostar, denna vore perfekt nästa gång!

  Svara

 • Hanna Eriksson

  |

  https://www.mat.se/recept/auberginerullegratang

  Denna!
  Wow vad gott det såg ut, extra spännande att testa nya recept som relativt nybliven vegetarian.
  Jag skulle äta den här middagen med min älskade mamma & även min låtsaspappa – som fört in oss i den vegetariska världen (då han mestadels står för matlagningen hemma).
  De skulle bli djupt imponerade om jag lyckades laga detta till dem, och dessutom kunna ”betala” maten själv. Dem är superstarka människor som hjälpt mig genom år av psykisk ohälsa, det här förtjänar de!!
  Ha en toppen helg Regina, och tusen tack för världens bästa blogg! Kram <3

  Svara

 • Erika

  |

  https://www.mat.se/recept/chokladkaka-med-kycklingar

  En stor kaloririk ckokladbomb som påminner om hur påsken är på väg och att månaden mars är över är det perfekta receptet för mig och min kollega.

  Vi har båda haft en fruktansvärt kass månad med separationer, begravningar, självskadebeteenden och allmän stress. Vi har överlevt med hjälp av mycket stöttning, företagshälsovård och en sådan ”comfort food”-kaka är precis något som behövs för att fira hur vi klarar allt livet kan slänga på oss.

  Svara

 • Josse Lindberg

  |

  https://www.mat.se/recept/barig-nyttig-frukostsmoothie-1

  Jag kollade in alla goda smoothierecept. Äter smoothie dagligen, oftast flera gånger eftersom min mage krånglar så mycket, och att det är huuur gott som helst och man kan variera dem till månen och tillbaka(hur mycket som helst alltså). Enkla att göra och äta/dricka också!
  Vore kalasbra att vinna då jag är brandmanstudent och behöver lite tillskott till matkassan, eftersom att jag prioriterar mina pengar genom att köpa mycket bra mat och ekologiskt 😀

  Svara

 • J

  |

  https://www.mat.se/recept/fisk-och-skaldjursgryta-1

  Detta skulle jag laga till min syster! Hon har tre små barn och får därför inte direkt sitta ner och njuta av en middag ostört särskilt ofta. Tyvärr är jag en fattig student så har inte riktigt möjlighet att laga sådan här lyx i vanliga fall heller. Efter allt hon har gjort för mig så vore det roligt att överraska henne med en fin middag som tack för att hon alltid finns där 🙂

  Svara

 • Caroline

  |

  https://www.mat.se/recept/gronsaksgryta-med-linser-mif

  Skulle laga det här och bjuda min älskade mamma då vi båda försöker äta mer och mer vegetariskt så lite ny inspiration hade varit perfekt Att få skämma bort henne lite med en middag hade såklart inte varit fel det heller! Mifu lät spännande då det inte är något vi testat än så vore roligt att prova och utöka den vegetariska mat man brukar laga

  Svara

 • Maria Karlsson

  |

  En mustig gryta på räkor, enkelt att göra men samtidigt så smakrik att den känns lyxig och det uppfattas att man lagt ner betydligt mycket mer tid på att laga den!

  https://www.mat.se/recept/karleksgryta-med-rakor

  En av mina bästa vänner flyttade i vintras till Göteborg och planen var att ses någon gång i veckan och laga mat ihop. Som så många andra gånger håller inte planerna lika bra som man tänker. Självklart vill jag bjuda henne på en lyxig middag och passa på att catcha up om vad som har hänt det senaste! 🙂

  Svara

 • Tova

  |

  https://www.mat.se/recept/palak-paneer

  För 1.5 år sedan bjöd jag mamma på en resa till Indien. Där var palak paneer en av våra favoriträtter. Jag vill bjuda henne på en kalasmiddag, titta på bilder från Indien och prata minnen. Ibland går det några veckor då vi inte hinner ses, var och en upptagen med sitt. Vi har varit inne i en sån period ett tag men nu är det dags att bryta den!

  Svara

 • Hanna

  |

  https://www.mat.se/recept/asiatisk-laxtaco

  Fisktacos är det bästa som finns och jag skulle helst vilja bjuda hela världen på det men om jag måste välja en person får det bli min pojkvän. Vi båda är trötta och panka studenter så lite vardagslyx hade passat så fint nu! 🙂

  Svara

 • Stina

  |

  https://www.mat.se/recept/rodvinsglaserad-oxbringa-bourgignonne-med-stompad-vitlokspotatis

  Det har gått en vecka sedan jag började min praktik i ny stad och det är en omställning, det kan jag lova. Jag bor tillsammans med en kurskamrat och just idag så har hon stängt in sig i sitt rum och jag vet att hon mår dåligt. Praktiken är stressig oh det är tusen saker att göra och det, tillsammans med brist på sömn och pengar som tryter, är ingen glädjehöjare. Jag skulle så gärna vilja bjuda henne på något lyxigt, något icke-studentigt, för en gångs skull. En riktig köttbit med rödvinsås och vitlökspotatis. Förhoppningsvis kan det göra henne lycklig för en liten stund åtminstone.

  Svara

 • Caroline Andersson

  |

  Jag träffar min familj väldigt sällan då vi bor i olika städer långt ifrån varandra. Men i påsk ska jag äntligen få träffa dem, och denna påskiga smörgåstårta hade jag gärna bjudit mamma, pappa och min syster på:)

  Svara

 • Helena i Uppsala

  |

  Gubben bröt nacken och låg på sjukhus och korttidsvård i fem månader. Vi har missat så många måltider, fredagsmys mm. Han är från Västerbotten och har pratat sig varm om norrländska specialiteter. Jag gräver i Mellanösterns jord efter arkeologiska fynd och plockar ibland solvarma fikon direkt i munnen. Jag vill nu kombinera våra bakgrunder till en storslagen Välkommen hem!-fest för bara oss två!
  https://www.mat.se/recept/halstrad-roding-rastekt-potatis
  https://www.mat.se/recept/ingefarsbakade-farska-fikon-med-apple-och-vaniljglass

  Svara

 • Jossan

  |

  https://www.mat.se/recept/bulgursallad-med-halloumi-och-mango-3

  Jag skulle bjuda min bästa kompis Lina på den här salladen, dels eftersom vi båda är tokiga i halloumi, och även för att nu var det länge sedan hon och jag umgicks bara vi och åt en middag. Nu för tiden är det alltid en sambo, barn eller andra vänner med när vi ses. Kvalitetstid med vänner blir tyvärr lidande i takt med att man blir mer ”vuxen” (vi är 28 år) och ska få ihop en vardag med jobb och familjeliv.

  Svara

 • Freja

  |

  Rolig tävling!

  Jag skulle göra indisk curry med karamelliserad rödlök (https://www.mat.se/recept/indisk-curry-med-karamelliserad-rodlok) då jag har förlorat pojkvänslotteriet och fått en som inte gillar stark mat! Kan du tänka dig? Men jag har inte gett upp och denna maträtt kanske kan flytta honom till ljusa sidan. Haha. Stark mat är ju livet?

  Sedan skulle jag göra passionsfruktscheesecake (https://www.mat.se/recept/passionscheesecake) . För att… Det är cheesecake? Enough said! Men det låter himmelskt med passionsfrukt också.

  Jag pluggar till sjuksköterska och CSN leder inte alltid till inspirerande måltider, så denna tävling har bra timing! 🙂

  Svara

 • Helena

  |

  Hej!
  Vem vann?

  Svara

  • Egoina

   |

   Malin heter hon. Bor i Stockholm 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv