Follow my blog with Bloglovin

Listan om kvällar

Nyligen gjorde jag en morgonlista och här kommer nu en uppföljning – en kvällslista.

 

dsc05832

 

När går du och lägger dig på kvällen?

– Jag siktar på att lägga mig 22.00, men oftast är jag i säng strax efter 23.00.

 

Vad är det sista du gör på kvällarna?

– Vanligtvis är det sista jag gör att prata med F. Åtminstone de dagar vi inte hunnit prata med varandra. Då blir det vår catch up tid. Sen har det också med att jag ofta är sjukt pigg och vill prata då. Det brukar sluta med att han säger “godnatt” och jag tänker “åååååhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh”.

 

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje kväll?

– Orimligt lång tid. Min kvällsrutin tar alltid, av någon obegriplig anledning, så lång tid. Jag segar så otroligt och det händer att jag står i badrummet och bara….är. Jag tror det är för att jag har någon form av ångest över att gå och lägga mig. Jag tror inte att jag är skapt för att avsluta dagen vid 22.00. Det är ju vid 20.00 jag börjar vara så bra som jag kan vara. Det är då hjärnan vaknar, kroppen vill göra saker och kreativiteten sätter igång. Och då ska jag lägga mig?? Sen tror jag också att jag har ett behov av att vara helt ensam en stund och har jag varit på jobbet hela dagen och sedan hängt med min sambo måste jag låsa badrumsdörren ett tag och liksom hämta energi. Är jag konstig? F tycker nog det i alla fall. Han brukar säga “gå du in i badrummet först och gör det där ‘hemliga’ så kan jag duscha efter”. Haha.

 

img_0573

 

Är kvällsfika viktigt?

– Ja! Det händer tyvärr sällan numera, men för mig är det verkligen guldkant (omg, skrev jag precis “guldkant”) att avrunda dagen med grönt te, frukt och eller choklad.

 

Är du kvällstrött?

– Nej, som sagt är det på kvällen jag blir människa på riktigt. Jag kan vara en zombie hela dagen och vara hur trött som helst, men jag vaknar alltid till liv på kvällen. Mellan 19.00 och 02.00 är min bästa tid på hela dygnet. Men eftersom det är morgonmänniskorna som styr världen kan jag ju inte leva så.

 

Vad har du för kvällsrutin?

– Mina kvällar är så sjukt olika då jag ofta har olika jobb/blogg-relaterade saker att ta itu med. Men när *allt är över* brukar jag duscha, smörja in mig med mina en miljon krämer, ta fram kläder till dagen efter (viktigt att optimera morgonen) och gå och lägga mig och prata med F eller spela Candy Crush i sängen.

 

image

 

Hur ser en perfekt kvällsstund ut?

– Vi äter god mat med kompisar på restaurang och dricker bubbel. Efteråt promenerar vi hem (utan jacka eftersom det är sommar såklart) och väl hemma kommer vi på att vi inte är trötta alls och ser två avsnitt av en serie för att sedan turas om att visa varandra våra favoritmusikvideos från när vi var små.

 

Hur går du klädd på kvällen?

– Så fort jag kommer innanför dörren åker byxorna av och mjukisbyxor åker på. Skulle aldrig kunna sitta med mina byxor som jag använt ute i typ soffan eller sängen. Usch. Dessutom är det ju så obekvämt. F kan gå med skjorta och jeans fram till han ska sova. FATTAR INTE DET?

 

Vad är det bästa med kvällen?

– Ändrar denna fråga till vad som är det bästa med natten. När jag mådde som sämst, pluggade och kunde göra som jag ville var 04.00-tiden på natten det bästa med hela mitt dygn. Just då var jag ensam, ingen ville mig något och det fanns inga måsten. Jag gick på promenader och det kändes som att världen var min. Som att någon tryckt på paus och det bara är jag kvar. Allt är tyst och livet har stannat för en sekund. Det är det bästa, den stunden av bara total stillhet och ro.

 

0

Kommentarer (31)

 • Anna

  |

  Gick du ut och gick kl 4 på natten i Landskrona?? hjälp jag vågar inte gå någonstans mer än snabbt hem från bussen på natten!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag vet, inte så smart egentligen. Fan att vi inte lever i en värld där alla är goda 🙁

   Svara

 • Isa

  |

  Jag fnissade lite på sista frågan, om att 4 på natten är den bästa tiden. Håller helt och hållet med, men för mig innebär kl 4 att det är morgon och att det är dags att gå upp och börja jobba (bara på sommaren dock). Och jag älskar det! Finns knappt något bättre än att få vakna till en tyst, sval, solig värld där jag får köra långt långt i bil på tomma vägar.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha 🙂 Jaaa eller hur, bästa tiden!

   Svara

 • Sandra

  |

  Så skönt att du strax bestämmer dina tider själv och kan jobba när du är som mest effektiv! 🙂 Mvh en sånär jobbig morgonmänniska ;D

  Svara

 • Linnea

  |

  Skönt att höra att det är fler än jag som lägger fram kläder till morgonen efter! Folk på mitt jobb tycker jag är knäpp, men orka stå och välja kläder på morgonen när man kan sova istället..?

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, alltså hade jag inte gjort det hade jag ju aldrig kommit iväg. Vilken ångest att behöva hålla på med det på morgonen. Blir faktiskt förvånad över att det finns människor som INTE gör det?? Fattar ju att man kanske ändrar sig på morgonen och tar npgot annat om det tex är kallare ute än vad man trodde. Men att inte ha någon plan alls är jättekonstigt i min värld 🙂 Som du skriver så kan man ju sova istället 😉

   Svara

 • Kattis

  |

  Så fin beskrivning av kl 04 <3 även om jag är en sån där morgonmänniska för det mesta kan jag känna igen mig. Någon gång då och då händer det att jag är pigg efter 22 😉 och då är det superhärlig att kunna ta en promenad utan att de en kotte utomhus. Men jag kunde iofs känna samma lugn när jag tog bussen till jobbet vid 5. Bara jag, chauffören och någon enstaka till vaken.. mys <3 går hemliga lilla klubb.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja men precis! Får samma känsla när jag går upp supertidigt också 🙂

   Svara

 • Sabina

  |

  Jag lägger också fram kläder till dagen efter 😀 så smidigt ju.
  Det slog mig precis att verkligen alla tjejer jag känner byter om till pyjamas/mjukiskläder när de kommer hem, även jag, medan samtliga män jag känner har sina vanliga på sig tills de ska sova :O blev lite nyfiken hur det kommer sig, betyder det att vi har obekvämare kläder, haha. Tror dock inte det, min mans kläder ser sjukt obekväma ut men han har aldrig några mjukisplagg på sig.

  Svara

  • Camilla

   |

   Min sambo hinner knappt innanför dörren innan han byter om till myskläder.
   Skulle jag komma hem på kvällen och sätta mig i soffan i mina jeans så frågar han helt förvånat “ska du verkligen sätta dig i soffan i JEANS? Såååå obekvämt!”

   Svara

 • Patricia

  |

  Extroverter laddar upp batterierna genom att umgås med människor och introverter genom att vara ensam. Det är i alla fall vad folk säger haha. Jag älskar att träffa folk men behöver min egentid för att ladda upp batterierna igen 🙂 Tror att många kan relatera till detta

  Svara

  • Amanda

   |

   Samma här. Är introvert och gillar såklart att träffa mina kompisar och umgås med människor men laddar batterierna gör jag utan tvekan i ensamhet. Det är alltså inte det minsta konstigt att du behöver vara ensam och bara andas en stund <3

   Svara

 • Frida

  |

  Åh vad jag känner igen mig själv i det du skriver angående natten. Jag älskar att vara uppe sent för som du skriver känns det som att världen har pausat och att man är helt ensam utan måsten och krav. Bästa stunden, får ro i kroppen då! Kickar igång efter 22.00 hur trött jag än varit under dagen.. 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Förstår den där 04.00-känslan. Svårslagen… Alla kläder av och morgonrock på är det som gäller för mig. Däremot brukar jag inte sätta upp håret så som du har gjort där. 😉

  Svara

 • Lisa

  |

  Om jag ska någonstans går jag upp två timmar tidigare så jag slipper stressa och kan göra allt i lugn och ro haha. Och sedan är även jag en kvällsmänniska så när klockan blir 20:00 börjar jag piggna till och somnar inte förrän efter midnatt.

  Svara

 • ★ Orsakullan+som+blev+mamma+vid+20,+numera+även+lärare+&+doula+★

  |

  Tycker just det där med toaletten var igenkännande. Jag spenderar gärna tid där, kanske för att jag är uppväxt med 3 yngre syskon och endaste stället man fick vara ifred på var toaletten. Jag brukade kunna låsa in mig där LÄNGE när jag bodde hemma. Tror det sitter kvar för jag spenderar väldigt lång tid där även nu ;).

  Svara

 • Rebecca

  |

  Älskar också natten och är precis som du, att jag kan vara en zombie på dagen, men sen vaknar jag till senare på kvällen typ lagom tills jag skulle behöva lägga mig :/

  Svara

 • Magdalena

  |

  Bästa egoina! Kan inte du skriva lite om hur det var när du mådde som sämst? Lite tips och dylikt? Är inne i en liknande period med otrolig pluggpress och vet varken ut eller in. Kram:)

  Svara

 • lisa

  |

  Hej Regina.
  Eftersom din underbara blogg blivit lite av ett forum för relationsråd tänkte jag att jag också kan lämna en kommentar.

  Jag och min sambo har varit ett par i snart 3 år. Till hösten ska jag åka utomlands och studera, i ett och ett halvt år.

  Vårt förhållande har aldrig varit problematiskt, vi har alltid haft det bra. Men jag är inte längre kär. Kärlek finns väl ibland, och som bästa vän älskar jag honom för det mesta. Men jag kan inte se mig själv leva resten av mitt liv med honom.

  Det hade varit så lätt om han tyckte att jag var självisk för att jag ska åka utomlands, men istället är han förstående och tycker att jag måste få åka om jag vill. Problemet är att jag som sagt inte är kär längre, och det låter hemskt att erkänna men jag vill vara singel när jag åker i höst. Inte för att “ligga runt” utan för att kunna upptäcka världen utan att konstant ha dåligt samvete över att jag borde tänka mer på den där hemma.

  Jag har ingen att prata med just nu, inga nära vänner som inte är lika nära honom som de är mig. Mer än allt skulle jag behöva råd från någon som gjort slut på ett “bra” förhållande. Det känns som att det vore så mycket lättare att göra slut om jag hade en anledning att sätta fingret på, men allt jag har nu är att jag inte älskar honom på det sättet jag borde, och det sättet jag tidigare gjort.

  Ber om ursäkt för en flummig och något osammanhängande kommentar, men jag hoppas någon förstår vad jag menar.

  Kramar, och tack för en bra blogg <3

  Svara

  • Malin

   |

   Gör slut! Jag har själv tagit slut på ett helt fantastiskt förhållande för att jag inte var kär längre. Vi var tillsammans i tio år, men vi var bästa kompisar eller syskon och inte ett kärlekspar. Det fungerar inte i längden. Nu har jag ett ännu mer fantastiskt förhållande med en kille som jag tänder på och som är min jämlike. Helt underbart! Lycka till <3

   Svara

  • Julia

   |

   Fast jag gjorde slut med min kille av ungefär samma anledning som dig och sedan ångrade mig så sjukt mycket och var helt förstörd. Visade sig att jag inte var less på honom utan på min livssituation i sig. Men det kanske inte stämmer för dig! Kanske vore det bättre att göra slut. Kan du inte prata med honom om hur du känner? T.ex. att du har dåligt samvete för att du ska åka utomlands, så ska du ju inte behöva känna!

   Svara

 • Sanna

  |

  Alltså kakan på bilden!!! Recept snälla!!!

  Svara

 • Teresa

  |

  Bara tanken på att gå ut och gå ensam mitt i natten gör att jag nästan får panik! Tycker det är läskigt att gå själv bara det är mörkt ute oavsett hur mycket klockan är.

  Svara

 • Caroline

  |

  Förlåt men nu MÅSTE jag kommentera. Har läst din blogg nu i ca 3 år kanske, började med att jag läste juennifers blogg då hon bodde i samma stad som mig men sedan länkade hon till dig nån gång och då började jag läsa här ibland. Är egentligen ingen bloggläsare men ca allt du skriver stämmer precis in på mig. Känns som att du är en annan version av mig själv, haha. Jag vet inte vad jag ville få ut av denna kommentar men det känns bara skönt att det uppenbarligen finns fler som inte kan äta ensam utan att se ett avsnitt vänner samtidigt. Anyhow, läste att ni ville åka en weekend till Rom. Do it! Eller ännu bättre florens! Har bott här i 6 år nu och det är fantastiskt 🙂 finns mkt att se och jag kan tipsa om icke-turistiga ställen. Ha en fin dag och Hoppas du fortsätter blogga så att jag kan ha något att göra om dagarna!:) kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh men TACK! Och så kul att höra att det finns likasinnade 😉 <3 Åker gärna till Florens och tar supergärna emot tips 😀

   Svara

 • Desiree

  |

  Tekoppen??? Aaahh jag måste ha den! Den är perfekt! Vart är den köpt?

  Svara

 • Elin

  |

  Känner igen mig så himla mycket i det du skriver om att vara kvällsmänniska, jag älskar också att vara vaken på kvällarna/nätterna pga vaknar till liv och just det där att det är ingen som vill en nånting! Man kan sitta och plugga/jobba utan att störas, en alldeles speciell form av egentid när hela världen är tyst och lugn. Meeen jag går i skola och jobbar med hästar så det är bara ibland jag hinner med såna nätter. Alltid lika skönt dock!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv