Ingen idé att stressa upp sig

Det är tur att jag inte är en person som stressar upp mig så lätt. Jag antar att en livstid med pendlande gör en härdad. Jag skulle åka till Lund och sedan byta tåg där till Stockholm. Men det var kaos i tågtrafiken idag och tågen till Lund var inställda. Det skulle komma ersättningsbussar, men det kom aldrig någon buss och trots min marginal på över 30 minuter mellan tågen började det bli väldigt bråttom. Det slutade med att jag fick ringa taxi och jag och en annan kvinna som också skulle till Lund delade på den.

 

E10147BF-7249-46DF-AFD6-3E1D8FBA12A9

Det gick bra och jag kom fram fyra minuter innan tåget gick. Hann till och med ta denna bild. Jag har insett att det är absolut ingen idé att stressa upp sig i trafiken. Man kan inte påverka det ändå, man kommer fram när man kommer fram. Bussen eller tåget går inte fortare oavsett vad man gör. (Taxichauffören gör dock, kvinnan sa till honom att “sätta plattan i botten” och jag satt där livrädd och hann visualisera typ tio krockar innan vi kom fram trygga och välbehållna).

 

C2BEB792-008E-429B-8D01-38BB1C5EC529

4B304268-4F8C-40C1-9783-EFA4E167AE21

Jag unnade mig själv första klass idag. Eller “unna” är kanske felaktigt uttryckt då förstaklassbiljetten kostade ungefär lika mycket som den vanliga och då ingick dessutom frukost. Lite lustigt ändå. Andra bloggerskor flyger förstaklass till typ Dubai. Och jag då? Jo, på tåg till Stockholm. Haha. Gulle mig.

 

0

Comments (16)

 • Robert

  |

  Ingen mening att jämföra sig med andra(lättare sagt än gjort). Härlig känsla att sitta på ett tåg och märka hur det sakta rullar iväg. 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Nädå, är så nöjd som det är 🙂 Eller hur! Älskar att åka tåg (när det inte är pendling i rusningstrafik… 😉 )

   Reply

 • Vera

  |

  Det är därför jag tycker om din blogg så mycket!! Du känns betydligt mer down to earth så att säga, plus att det är mer igenkänning i detta. Inte så att jag själv har råd med förstaklass till Dubai direkt…

  Reply

  • Egoina

   |

   Hehe, INTE?!? Trodde alla hade 😉 😉

   Reply

 • Caroline

  |

  Men vad är det där under kaviaren? Försökt lista ut det länge nu haha

  Reply

 • Ochlivet

  |

  Haha “gulle mig” :’) det ska jag börja säga!

  Reply

 • Emma

  |

  Näe, det är verkligen ingen idee att bli stressad av kollektivtrafiken för allt går när det går.. Är bäst att bara andas och hakuna matata ;p

  Mysigt att åka tåg sen och lyx med första klass! Jag kan verkligen gilla dig för hur jordnära och gullig du verkar vara, sen att du är rolig och skriver bra är änn bättre! Hoppas du kommer blogga ett bra tag till eller iaf fortsätter skriver på ett eller annat sätt 🙂

  Skrev ju mysigt med tåg fast jag kom just på vad en bekant berättade till mig om tågvagnar, hur ofräsha och rent ut sagt äckliga dom ofta är även om det ser rent ut.. Har svårt att åka kollektivt och allmänt vara kring offentliga ytor efter historierna jag fick höra.. Usch och fy.. :/

  Ha solskensfin dag och helg nu!

  Reply

  • Egoina

   |

   Meeehhhhhh var du tvungen att berätta det då?? Tack förresten, vad gullig du är! <3 Blir så glad!

   Reply

 • H

  |

  Vill bara tipsa (ifall du inte redan visste det) att skånetrafiken ersätter taxiresor vid förseningar så länge man har kvitto 🙂

  Reply

 • Matilda

  |

  Precis som andra nämnt innan, därför vi läser din blogg. Ser faktiskt ganska gött ut ändå 😉

  Reply

 • Pia

  |

  Vilket smart sätt att servera ägg! Perfekt till picknick ju!

  Reply

 • T

  |

  Du får taxiresan ersatt av Skånetrafiken om du skickar in kvittot. Så länge resan kan förväntas bli mer än 20 min försenad 🙂 mjölka på

  Reply

 • L

  |

  Men visst är det knepigt att man inte får salt till ägget?!

  Sen får man ju fritt té/kaffe och kaka i första klass 🙂
  (Jag som vanligen inte ens tycker om kaffe dricker det för att “för mig hör det till” när jag åker tåg – eller är jag bara girig?)

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Klart man ska utnyttja allt man kan. Mvh/ tog påtår fast jag ej var så sugen.

   Reply

 • Lovisa

  |

  Vad mysigt det ser ut!

  Reply

Leave a comment

Arkiv