Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Lördagspromenad

Vi har en lugn helg. Idag blev det en promenad i solnedgången. Det låter ju mer spännande och exotiskt än vad det är. Solen går liksom ner vid 16.00.

 

P1280520

P1280529

P1280527

Helsingborg är väldigt fint. Först gick vi till den här utkiksplatsen. Låtsades titta lite i kikaren för att få en bra bild och sådär.

 

P1280561

Jag invigde mina nya skor. Ett i-landsproblem just nu är att man måste ha vanliga strumpor i skorna. Tycker egentligen att det är snyggare med ankelsockor, men vill ju inte frysa ihjäl. Vi hade faktiskt denna diskussion på jobbet häromdagen. Min chef berättade att han sett massa tjejer med sneakers med en glipa mellan skor och byxa och fattade ingenting. ”Det är ju vinter” sa han. Sant. Varför gör folk så? Fryser ni inte om anklarna? Måste vara svinkallt.

 

P1280560

Hade helsvarta Nike som jag använde flitigt förra året, men som plötsligt gav upp och gick sönder vid tårna. Så irriterande. Så nu köpte jag ett par Air Max med förstärkning vid tårna. Så sköna! Som att gå på moln. Finns här (adlink).

 

P1280580

Sedan fortsatte vi ner till havet.

 

P1280574

Då gick solen ner och det blev såhär fint. Har inte ens manipulerat bilden.

 

P1280586

Efter det begav vi oss tillbaka in mot city.

 

P1280603

Var är vi på väg?

 

P1280605

Till Max såklart! Vi var dödligt sugna på halloumiburgare. Såg att de hade en ny variant med lökringar och barbeque, men jag ville ha den vanliga. Valde till jalapeños och den blev perfekt. Nog den godaste burgaren jag vet just nu. Till och med när brödet är bränt. Hehe.

Sedan handlade vi godis på vägen hem och nu tänkte vi fortsätta vår myshelg med en film. Vi såg en dokumentär om gifter i kläder och dåliga arbetsvillkor igår, och förra helgen såg vi en dokumentär om mat och varför man borde välja de dyrare alternativen eller ekologiskt. Allt är så deppigt att nu vill jag bara se något roligt. Är så ledsen på världen och att jag bidrar till så mycket skit också. Fan alltså. Men just ikväll ska jag inte tänka på det mer. Ska bara ta hand om min hand (haha så knäpp mening) som bara gör mer ont hela tiden. Snälla låt det gå över till imorgon. Orkar inte mer läkarbesök.

 

0

Kommentarer (32)

 • -

  |

  Jag är en sån där person som inte äger ett enda par vanliga strumpor, alla är ankelstrumpor. Får ofta frågan om det inte blir kallt på vintern, men jag känner ingenting. Det är nästan som att anklarna vant sig, för vilken annan kroppdel hade frysit ihjäl…

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha, så knäppt ändå om dina anklar vant sig. Du kanske har fått tjockare hud där 😉 Men annars kan man ju faktiskt använda andra skor, som inte är låga, så är problemet löst 🙂

   Svara

   • My

    |

    Jag är precis likadan och har innan inte heller ägt ett par vanliga strumpor (nu efter jul och julklappsspelet gör jag dock det). Jag har alltid byxorna uppvikta och då tycker jag det är så fult med långa strumpor till. Så förra vintern när jag skulle köpa vinterskor valde jag mellan ett par låga eller ett par lite högre skor. Jag gillade de låga mer, men insåg att det skulle bli för kallt om anklarna 😉
    Och en annan vinter minns jag att det var så fruktansvärt kallt, typ -15 och jag cyklade till bussen och mina anklar höll på att frysa av.
    Men annars brukar jag inte heller bli så kall där faktiskt 🙂

    Svara

 • Zoe

  |

  Ahh du är så fin i ditt pannband 🙂

  Svara

 • Marie

  |

  Älskar Nike air max! <3 Bästa skorna 😀

  Svara

 • Amanda

  |

  Jag hade De Quervains i min ena hand förra året i typ tre månader innan det slutligen gick över. Hade så himla ont och kunde knappt öppna mjölkpaketet ens pga smärtan. Testade voltaren och fick antiinflammatoriskt utskrivet av läkare, men inget av det funkade. Det enda som egentligen hjälpte var att ”vila” handen så mycket som möjligt och försöka komma till insikt om vilken rörelse man gör som är dålig för handen, så att man kan undvika den. Du kanske inte har samma sak, men I feel your pain! Man inser liksom hur mycket man använder och behöver händerna när man har ont i dem..! Testa voltaren och att ”vila” först om du nu drar dig för att gå till läkaren? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Får åka till Apoteket och köpa voltaren, och en sån där handledsgrej. Ja det är verkligen så frustrerande!! Skönt att det gick över!

   Svara

 • Vanessa

  |

  Folk gör det i norr oxå, jag bor i Luleå och min sambo har helsockar när det börjar bli -20. Annars går han i coverse och low socks. Jag själv är en frusen smålänning och går i full vintermundering vid nån minus.

  Svara

 • Johanna

  |

  Vart kan man se dokumentären om varför man ska äta eko/dyrare mat? Låter superintressant och vill med se

  Svara

 • Linnea

  |

  Visste du att det officiellt inte blivit vinter i Malmö än? Det måste tydligen vara en viss grad i 5 dygn i streck för att det ska vara vinter och det har det tydligen inte varit detta året i Malmö/Skåne. Fram till ett visst datum i februari kan detta hända och händer det inte har vi alltså inte haft vinter detta året haha. Här har man gått och frusit hela ”vintern” och så har det inte ens varit det 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Nej, hade ingen aning. Tycker att de kan justera ”kravet”, 0 grader borde räcka 😉

   Svara

 • Hanna

  |

  Frysa om anklarna? Haha visste knappt att man kunde det. Går ofta i (over knee <33) stövlar, låga uggs eller Timberland-kängor såhär års men om jag går enbart för promenerandets skull och har på mig sneakers är det ändå ankelsockar som gäller. Hittar jag absolut inga ankelsockar kan vanliga funka om jag typ är ute och springer i skogen men under converse etc är det att likställa med strumpor under sandaler för mig. 😉

  Däremot fryser jag inombords när jag ser folk gå utan vantar. Kan inte gå en halv minut utan vantar utan att vara stelfrusen resten av dagen 🙁

  Svara

  • Sara

   |

   Jag är en sån som aldrig har vantar. Jag har ett par som jag använder när jag ska skotta eller hjälpa ungarna med snögubben. Men inte när jag bara är ute och går eller sådär… Onödigt plagg tycker jag 🙂

   Svara

 • Matilda

  |

  Jag har också nike air thea. Har dem i svart och vitt (vita är hopplöst, eftersom det är mycket tyg på dem blir de så skitiga och svåra att få rena). De svarta som du har är favoriterna och har använt den i princip varje dag i snart 2 års tid. Men nu har de gått sönder vid lilltån på högra skon.. men älskar dem så ska köpa nya ändå! Tänkte köpa den ljusgrå varianten till våren med. Världens skönaste sko!

  Svara

 • M

  |

  Jag är också en sån person som alltid har ankelstrumpor i låga skor oavsett årstid haha! Fryser faktiskt aldrig om anklarna:))

  Svara

 • Robert

  |

  Snygga skor! Behöver uppdatera skorna själv inför våren och så. Hoppas handen blir bättre. 🙂

  Svara

 • Sanna

  |

  Jag har opererats för karpaltunnel syndrom och ska operera bort en smärtsam ganglion i veckan. För mig hjälpte inte skenan ett dugg. Gå till vårdcentralen och be att få kortison spruta. Hjälper mot smärtan för tillfället. Sen mer långsiktigt får du ta hjälp av sjukgymnast. Skenorna på apoteket är oftast universal storlek och hos en sjukgymnast kan de gjuta en som passar dig perfekt (och ger bättre hjälp)

  Svara

 • Sabina

  |

  Jag har aldrig förstått mig på ankelstrumpor, haha, äger inte en enda!
  Och ja jag ser tonårstjejer överallt nu med stor glipa mellan fot och ben och själv står jag där med typ dubbla byxor och fryser ihjäl. 😛

  Svara

 • Marias bokhylla

  |

  Halloumiburgaren med bbq var riktigt awesome annars.

  Svara

 • emblas.se

  |

  En uppmuntrande tanke är väl iallafall att vi går mot ljusare tider! och även om man känner sig liten och hopplös så finns det alltid någon som uppskattar din närvaro 🙂 <3
  kram
  Emma

  Svara

 • Josefin

  |

  Kollade på samma dokumentär (den om kläderna) förra månaden, tyckte också det var superjobbigt. Men, när deppigheten la sig så fick jag en helt ny syn på konsumtion av kläder. Nu tycker jag det är jätteroligt att leta efter fairtrade- och ekologiska kläder istället för att köpa massa(!) billigt krafs och ha dåligt samvete..!

  Håller med dig om att det svider att inse hur mycket skit en bidrar till. Men du ska ha så mycket cred för att du vill vara upplyst och att du vill förändra. 1000 gånger bättre än att leva i förnekelse! Vi får alla hjälpas åt med att hjälpa varandra göra smartare val! 🙂
  Kram!

  Svara

 • Sofia

  |

  Haha, jag är en av dom som alltid går med en glipa mellan skor och byxor. Hatar höga strumpor, helst av allt ska det vara såna ballerinastrumpor som inte ens täcker ovansidan av foten. Dock är jag en sån person som alltid fryser om överkroppen så där är det full mundering som gäller, medan benen bara är! 😀

  Svara

 • Emelie

  |

  Fick de quervain för ett år sedan pga tyngdlyftningen, fick tillslut kortisonspruta och tid hos en tjej som gjorde en specialgjord skena anpassad efter mig. Smärtan försvann efter någon månad, MEN kom tillbaka i somras, och om det kommer tillbaka efter en kortisonspruta opererar man i regel. Så opererade i juli och ååh vad ont jag hade efteråt (du vet när man preciiiis håller på och somnar och rycker till i hela kroppen? Hemskt att rycka till så med handen efter en sådan operation haha). Men! Efter någon månad var all smärta i princip borta och nu mår den bara fint, sedan typ september. Hoppas det försvinner för dig också snart!! Vet hur det är <3

  Svara

 • Susanna

  |

  Jag har använt ankelstrumpor året om i flera år fryser aldrig om anklarna

  Svara

 • MR

  |

  Hej!
  Jag och en vän har planer på att flytta efter plugget och är intresserade av Helsingborg. Verkar så mysigt! Vi har tänkt ta en roadtrip dit, så min fråga är om du har tips på något/några guldkorn man inte bör missa? Som exempelvis denna utkiksplats. Ifall du har tid att svara hade jag blivit så glad! Eller om du kanske skrivit ett inlägg om det innan 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Ankelsockor… Aldrig förstått grejen. Tycker det känns så knasigt 🙂

  Svara

 • Matilda

  |

  Nästa alla tjejjeans är idag ankelkorta och då är det inte så snyggt med långa strumpor. Tyvärr fryser jag för mycket om jag går med en glipa mellan byxor och skor och kör därför runt på mina 2 par svarta långa byxor (jag som är 1,73 har letat som en galning för att hitta stuprörsjeans som inte är ankelkorta) nu när det är minusgrader. Längtar så tills blir lite varmare så jag kan börja använda hela min byxgarderob igen (= ankelkorta)!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv