Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Spara till dina drömmar

I samarbete med appen Dreams.

Drömmer ni om något ni vill göra som kräver pengar? Exempelvis en resa? En utbildning? Kanske en drömbil? Just nu drömmer jag om att åka på en weekendresa till Rom med F. Vi pratade faktiskt om Rom på vår första dejt och vi båda nämnde att vi ville åka dit men inte gjort det eftersom ”det är något man gör med en partner”. Så det skulle vara roligt att åka dit tillsammans.

I samarbete med Dreams vill jag tipsa om en kul och smart app som gör det enkelt att spara pengar. Tanken är att man tydligt ska måla upp sin dröm med datum och belopp, och sedan får man hjälp att spara genom spartips i vardagen. Exempelvis kan den dagliga latten på väg till jobbet på ett år motsvara en drömresa (känner mig lite träffad ja, haha).

Låt mig visa:

 

IMG_3695

Först och främst sätter man sitt mål. Man kan välja att spara i grupp, eller att spara ensam. Sedan kan man välja när målet ska nås och hur mycket pengar man behöver.

 

IMG_3690

Vårt mål är en weekendresa till Rom och jag valde att spara tillsammans med F. Vi ska spara 6000 kronor var och jag satte i slutet av maj som mål. Då räknar appen ut att jag måste spara 52 kronor om dagen för att lyckas med det.

 

IMG_3692

Appen har massor av save-hacks, som ”låna på bibblan”, ”laga storkok”, ”låna festkläder” och så vidare. Genom dem blir man medveten om sin konsumtion och hur mycket man kan spara genom att välja bort vissa saker. Jag hade med mig en matlåda till jobbet, så då använde jag de pengarna till att spara till min dröm istället.

 

IMG_3693

Dessutom köpte jag ingen latte på morgonen och valde därför att spara de pengarna också. Plötsligt var jag uppe i 80 kronor den dagen!

 

IMG_3697

Det finns även andra sätt att spara på. Exempelvis kan man autospara. Man kan välja en valfri summa per dag, per vecka eller per månad.

 

IMG_3698

Det finns även roliga triggers man kan aktivera. Exempelvis tjuven som stjäl pengar av dig själv lite då och då (max 200 kronor i veckan).

Det kanske verkar komplicerat, men appen är väldigt lätt att förstå sig på. Det känns nästan som ett spel och det blir beroendeframkallande att spara. Om inte annat så blir målet väldigt tydligt och vad man behöver för att nå dit. Genom att välja bort små saker i vardagen som man annars hade lagt pengar på sparar man utan att märka det. Många bäckar små! Appen hittar ni HÄR.

 

Bra att veta:

Man byter inte bank.

Pengarna är helt säkra genom BankID som man loggar in med.

Det kostar ingenting och du kan föra över pengarna fram och tillbaka som du vill.

Du måste vara minst 18 år för att kunna spara med Dreams.

 

0

Kommentarer (22)

 • Rebecca

  |

  Väldigt bra app faktiskt! Dock verkar jag inte kunna ladda ner den eftersom jag bor i Spanien och har ett spansk abonnemang. Hittade inte den iaf, synd!

  Svara

 • Anne

  |

  Målet är att bygga ut huset nästa år och inte behöva ta ett alltför jobbigt stort lån. Har slutat röka sen en månad och sparat en tusenlapp på det bla men nu blir det ju roligare 😀 Lycka till åt er!

  Svara

 • Pam

  |

  Laddade ner appen för en månad sen, men den funkar inte 🙁 tycker idén är grym och var aspepp och vill verkligen att den ska funka men den vägrar! Då HAR jag ändå konto i Ålandsbanken, som är deras partner. Har varit i kontakt med kundtjänst, men de hittar ingenting. Tycker absolut att den är trovärdig och säker, har inget att göra med det. Så – till er som får appen att funka: lyllo er! Jag är avis, vill också!

  Svara

  • Egoina

   |

   Men så konstigt!!! Tråkigt! Hoppas det ordnar sig.

   Svara

 • Bella

  |

  Kul! Bra tips! Har laddat ner den nu för att testa

  Svara

 • Malin

  |

  Kan tipsa om travelbird! Jag och min pojkvän åkte till Rom och Vatikanen för ca 3300kr per person för 4 nätter på 4-stjärnigt hotell, flyg, transfer i Rom och guidad tur i Vatikanen. Väldigt prisvärt då Rom verkligen är snordyrt! En lunch för två kan gå på 500kr utan problem och ett glas färskpressad apelsinjuice på restaurang/fik går på 100kr. Att äta där kostar verkligen skjortan, så att spara in på annat, t.ex. genom att boka en sånt erbjudande som vi gjorde, är verkligen ett bra tips! 🙂 Vi bodde en bit utanför Vatikanen och då var det buss till centrum som gällde, men då bodde vi också i mycket bättre kvarter än de som blev släppta av transfer bussen mitt inne i stan 🙂

  Svara

 • Carolina

  |

  Ska testa appen. Vill så gärna spara ihop pengar till en tatuering. Men det är så svårt. Tack för tipset.

  Svara

 • Cherie

  |

  Ladda ner den appen för några dagar sedan och gillar den skarpt 🙂

  Svara

 • Sandra

  |

  Tack för ett superbra tips! Har själv tänkt att spara till en resa till Rom som en present till min man som fyller jämnt i början på nästa år och hade tänkt spara pengar på mitt vanliga sparkontot men som alla säkert vet så är det ju lite för lätt att plocka från sparkontot när det tryter på det ”vanliga” kontot. På det här sättet så har man ju målet klart och tydligt så det blir nog svårare att ta pengar därifrån och lättare att sätta in istället!

  Svara

 • Cissi

  |

  Åh! Jag älskar Dreams, har verkligen varit sämst på att spara pengar genom åren, har alltid bara tagit ut pengarna direkt igen

  Men nu har jag använt dreams i några månader och är halvvägs till mitt mål! Verkligen superbra app, och snygg! ✌

  Svara

 • Iz

  |

  Jag har Swedbank men kan inte koppla mitt konto.. Hur jag än skriver så vill det ej fungera..

  Svara

  • Louise

   |

   Jag skrev 84202 (tog bort bindestrecket i cl.numret) skrev sen mitt kontonummer och där kontonumret avslutas med -* tog jag bort strecket och skrev endast siffran, funkade kanon för mig! 🙂

   Svara

   • Julia

    |

    Så gjorde jag med. Bara skrev alla siffror efter varandra utan något mer. Men det tog dock från måndags morgon till idag för dem att verifiera..

    Svara

 • Katie

  |

  Rom är verkligen en superhärlig stad att vara i! Det bästa är att det är gångavstånd till det mesta och det är i princip helt onödigt att ta tunnelbanan i city (kanske främst eftersom det finns så mycket god mat att man vill promenera sig hungrig så att man kan äta snart igen …). Jag rekommenderar att ni bor nära Termini. Då är man ”mitt i smeten”. Frukost på ej-lyxiga-hotell är sådär och väldigt sockrig tyvärr, men vadårå. Man är ju Rom. Går ju utmärkt att hyra via airbnb också. I alla fall: här kommer mina tips!

  – Santa Maria degli Angeli e dei Martiri. Finaste kyrkan någonsin. Den ser ut som en ruin utanför men är SÅ maffig när man kommer in. Ligger precis vid Piazza della Reppublica, som för övrigt är bästa stället att hänga på när man är sugen på glass och vill äta den vid grymt snygg rondell.
  – Andra fina kyrkor: Basilica Papale di Santa Maria Maggiore, Basilica di San Pietro (duh).
  – Promenadtips (heldag, minst): börja vid Fontana di Trevi på ett eller annat sätt. Följ de små gränderna tills ni kommer till Pantheon (finns skyltar). Fortsätt promenera till ni kommer till Tibern (flod). Korsa den. Gå till Castel Sant’Angelo. Lätt värt ett besök. SÅ FINT. Gå vidare till Peterskyrkan. Maffig att gå via Via della Concelliazione från Castel Sant’Angelo till Peterskyrkan. Här är man GANSKA så trött, så vill man ta tunnelbanan gör man det och hoppar förslagsvis av på hållplats SPAGNA. Gå ”bakvägen” ner för spanska trappan. Den är som finast på kvällen tycker jag. Är ni lite sugna på en fika finns det ett superfint café med förvånansvärt bra priser på Via dei Condotti. Godaste cappuccinon i livet drack jag här. Häromkring finns jättebra restauranger också, men jag har såklart glömt vad min favorit heter … Ristorante ”Al 34” har jag dock hört mycket gott om. Sen är man nog så trött att man vill hem.
  – Andra platser att besöka: Colusseum, Forum Romanum, Piazza Venezia (med utsikt över Roms fulaste byggnad, Monumento Nazionale a Vittorio Emmanuele — visst, maffigt, men SÅ fult och malplacerat), Parco del Colle Oppio.
  – Andra ställen man lätt kan avsätta hel- eller halvdag åt: Villa Borghese. HerreminJE vilken vacker park. Ligger i närheten av Spanska trappan (man kan gå dit) och är väl värd ett besök. Alltså. Jag var där sista gången jag var i Rom och dog lite för att jag inte gått dit de andra gångerna … får en att vilja flytta till Rom japp. Besök också Ostia Antica. Den gamla hamnstaden strax utanför Rom (ta metro+metrotåg (?) för att komma dit). Om ni är i Rom och det är skitvarmt är det här räddaren i nöden eftersom det ligger vid vattnet och alltid fläktar. Inte vid havet men nästan. Här får man gå i och på och in i ruiner som är runt 2000 år gamla och mer därtill.

  Eh, ja. En hel bok. JO! En sak till. En grej som jag gillar men som andra känner är ”för turistig” är att köpa pass på turistbussarna. De har en hop-on/hop-off-funktion som är så sjukt bra om man vill hinna se många saker, eller bara för att få en annan överblick av staden man kan missa till fots eftersom byggnaderna är så stora. Bra guider också, måste jag säga. Och trevlig personal!

  Sen tänk på täckta axlar och kjol/byxa nedanför knäet i kyrkorna. Är så avis på er om ni åker dit! Så himla mysig stad. Jag har ffa bott på något av hotellen längs med Via Principe Amadeo, men rekommenderar er nog ändå att köra på AirBnB om ni inte vill lägga en förmögenhet på hotell bara för att få lyxig hotellfrukost 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh tack!! Så himla snällt av dig <3

   Svara

  • Amanda

   |

   Sparar ner allt detta till framtiden! 😀

   Svara

 • Nadia

  |

  Jag (och min man) har också gjort en app inom segmentet sparande/aktier. En av funktionerna i appen är att man kan räkna ränta på räntaeffekten och se hur ens kapital kan stiga om man sparar X antal kronor i Y antal år. En annan funktion är att man kan se hur mycket pengar man kan spara genom att t.ex inte köpa massa onödigt så som takeaway-kaffe, cigaretter, godis, osv. Tanken är att man ska se hur mycket man kan spara för att sedan använda funktionen för att se hur mycket pengarna kan växa. Det om något är sporrande för att öka sitt sparande! Sen om man handlar med aktier så finns det också en funktion som är en GAVräknare. Väldigt användbart. Appen är förresten gratis och finns idag till androidtelefoner. Ladda ner den! SPARSMART heter den.

  Finns också en grupp på facebook med samma namn om man nu är intresserad av sparande och aktier, som man gärna får gå med i.

  Svara

 • emblas.se

  |

  Verkar som en smart app! Jag och min snubbe ska också åka till Rom, trpr det passar oss historienördar ^^
  kram
  Emma

  Svara

 • Malin

  |

  Appen låter smart, men jag skulle inte vilja hålla på att föra över pengar på det där sättet om det inte var till mitt eget sparkonto i min egna bank. Dessutom tycker jag inte det känns sådär jättetryggt att sitta med mobilt bankID och föra över hit och dit hela tiden, så det den appen är inget för mig. Smidigare att sätta över de pengar man vill spara direkt när man får lön/studiebidrag och sedan se till att planera och bara använde det som verkligen behövs vad gäller resten. Så har jag alltid gjort och jag har alltid haft pengar kvar på kontot och aldrig behövt röra mitt studiebidrag/lån utan kunnat ha det på sparkontot som en framtida insats till en lägenhet. Allt går om man ser till att jobba och inte slösa pengar. Alla vet vi ju att en latte om dagen är absurt mycket pengamässigt, sen får man ju självklart välja själv vad man vill spendera sina pengar på 🙂

  Svara

 • Elina

  |

  Har försökt skapa ett konto flera gånger, men får inget sms med kod när jag skriver in mitt mobilnummer, har provat flera gånger 🙁 Synd, verkar som en bra och rolig app!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv