Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Ekorrhjulet

0570BC6B-2370-4720-9078-75DA17991F37

Polotröja och kofta från Gina tricot.

Hej måndag! Tyvärr blev det för lite sömn i helgen och mina ringar under ögonen imorse var inte att leka med. Kände mig som en zombie. Men det jämnade ut sig under dagen som tur är. Får ta igen det ikväll (säger man alltid men det händer aldrig…hehe).

Ny vecka igen då alltså. Ekorrhjulet snurrar på. Det är så lustigt det här med ”ekorrhjulet”, för jag känner aldrig på riktigt att jag är en del av det. Det är så långt ifrån den jag är, så jag definierar mig liksom aldrig som ”en av dom” trots att jag ju är det. Samma tider varje dag, samma rutiner och att längta efter helg. Det känns fortfarande overkligt för mig.

Jag ser det som en bra grej att jag blir tvingad att gå upp tidigt varje dag (det händer aldrig annars) och jag är tacksam över att få en ”present” i form av helg varje vecka. När jag pluggade eller när jag bara drev mitt egna företag så kunde varje dag vara helg samtidigt som det inte var det. Jag måste påminna mig om det oavsett vilken väg jag tar i framtiden eller vad jag kan tänkas göra; Rutiner är bra för mig och jag borde hålla dem även när jag inte ”måste”. Sen kanske jag helst inte hade velat starta dagen riktigt så tidigt som jag gör i dagens läge och ha så långa dagar. Men det är ändå bättre än att sova till 13.00 varje dag.

 

0

Kommentarer (12)

 • emblas.se

  |

  Känner igen mig, kommer nog aldrig kunna anpassa mig efter ”ekorrhjulet” ^^ Men det är väl bra, eller?
  kram
  Emma

  Svara

 • Robert

  |

  Hej!

  Tror inte det blir så mycket ”ekorrhjul” om man jobbar med nåt man gillar/brinner för. 🙂

  Svara

 • Tuva

  |

  Är det inte dags för en ny header snart? 🙂 den du har nu är fin (fast det ser ut som att du har en lång hals hehe) men jag stör mig på att den inte är centrerad! Alltså det är myyyycket mer färg och tomrum på högersida, eller det kanske bara är från min mobil? 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo, gör en till mig? 😀

   Svara

 • Sofhia

  |

  Så snygg kofta

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag är precis likadan. Skulle behöva gå upp tidigt varje vardag och hålla mig sysselsatt. Nu har jag tyvärr inga rutiner för jag pluggar (väldigt oregelbundna tider som du säkert vet) och jobbar. När jag jobbar går jag upp omänskligt tidigt och är jag ledig sover jag halva dagen..

  Längtar tills jag har min examen och kan jobba heltid med det jag älskar att göra!

  Svara

 • Lulle

  |

  Alltså jag är stressad över det där. Jag hade första dagen på jobbet igår efter examen och har sammanlagt två timmar restid till och från jobbet. Efter att ha varit bortskämd med mycket ”fritid” på universitet så känner jag mig nu stressad över det där ekorrhjulet som du beskriver även fast jag, likt dig, vet att rutiner är bra för mig. Önskar bara att det inte var hela åtta timmar man skulle behöva jobba, hela himla dagen går ju åt bara det.

  Svara

  • Egoina

   |

   Håller med! Det är verkligen länge. Förstår inte hur människor med barn, hus etc fixar det. Omänskligt ju!

   Svara

   • Lulle

    |

    Eller hur! Det är i alla fall en liten tröst att man inte är själv om det 🙂

    Svara

 • Pia

  |

  Man kan ju testa o gå ner i arbetstid 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Tycker inte du ser särskilt trött ut på bilden iaf! 🙂 Jag upplever ekorrhjulet som värre under studietiden då man aldrig har fritid för det alltid finns något att plugga mer på! Det är därför jag längtar tills jag tar examen så man har större möjlighet att verkligen lämna jobbet på jobbet, alternativt i mitt fall kunna gå tidigare och ta med lite jobb hem. Men det ska bli intressant hur det blir med barn, jag gissar på att man kommer lägga mindre tid på onödiga saker som sociala medier, tv serier och allmän ”slö-tid”. Har läst att kvinnor som genomgår en förlossning ”förlorar” en del av nån substans i hjärnan som är onödig och därför blir mycket mer effektiva och tar hand om sitt/sina barn bättre än vad man tidigare skulle ha gjort. Låter jättemärkligt, men jag tror att det ligger något i det. Föräldrar är ju ofta bra på att få saker gjorda till skillnad från oss unga vuxna som ofta ”slappar” bort mycket tid 🙂 Jag väntar själv mitt första barn nu, och är verkligen nyfiken på hur allt kommer bli! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv