Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Ledig helg

Hej på er! Jag har inte mått bra i helgen och bestämde mig för att helt enkelt ta ledigt. Tyckte jag var värd det. Jag har inte gjort annat än att deppa, få det ur systemet liksom, och sedan har jag lagat massa mat. Vi gör storkok varje söndag nu (ok, det har hänt två gånger…haha) och dagens gryta står och kokar as we speak. Det är verkligen en perfekt söndagssyssla, dessutom får man så många matlådor.

 

ADE0A133-F5BD-4DDB-9BF1-9F4469983182

Idag gjorde vi en gryta med räkor. Eller ”kärleksgryta” kallades den närmare bestämt. Basen består av purjolök, äpple, paprika, krossade tomater och grädde.

 

7FD1E2AF-8B06-44B9-9DAB-879C41E19158

Jag tyckte inte att soppan var så god faktiskt och vet inte varför jag tyckte att receptet var en bra idé från första början. Jag tror att jag tyckte att ingredienserna verkade lite spännande, men när vi lagade den kände jag bara ”njäääe”. Men med räkor i, bröd vid sidan om och efter att ha saltat ordentligt blev det helt okej gott ändå. G – ungefär.

 

0

Kommentarer (14)

 • Ida

  |

  Vad är grejen med att behöva deppa av sig lite? Ibland undrar jag om det är det som är livet och en vanlig svacka, ibland undrar jag om det är fel på mig och om jag borde söka hjälp. Vill bara veta vad som är normalt, vill ju må så bra som möjligt. Kommer i vanliga svackor utan ångest men där jag är en ledsen pedantblöbb som försöker lära sambon att städa… meeeh! De dagarna när jag är en blöbb med känslorna utanpå är faan inte roliga 🙁

  Är dina deppsvackor alltid pms eller har det att göra med annat?(vet att du har haft det tufft ❤).

  Hur gör du för att inte bryta ner dig själv med ”han hade haft det lättare utan mig” och ”jag är mer tjatig än rolig” och ”nu har han tröttnat, om inte så gör han det kanske”…………

  Tips tack? Mvh känner mig värdelös

  Ps. Kraaaaaaam! ❤❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh, din fråga behöver betänketid och självrannsakan innan jag kan svara något bra (om jag ens kan..). Ville bara säga det så att du inte tror att jag ignorerar eftersom att jag inte svarar. Men vet i alla fall såhär mycket: DU ÄR INTE VÄRDELÖS <3 🙁 Kram!

   Svara

 • Malin

  |

  Jag har hittat en fiskgryta med saffran som är supergod. Har i purjolök, gul lök, timjan, saffran, tomatpuré, peppar, fiskbuljong, crème fraiche, grädde, vatten, fisk (jag har valt torskryggs filé och laxfilé), räkor och musslor. Den blir verkligen supergod och är min nya favoritsoppa! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh! Låter gott. Ska provas! 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Halvsmarrigt med andra ord. 😉

  Svara

 • emblas.se

  |

  Hoppas du mår bättre nu! och soppan såg riktigt fin ut!^^
  //soppaälskare

  Svara

 • Sofia

  |

  Låter som att det kan bli lite väl sött med äpple, tomat och paprika? Räkor och sötma går inte riktigt ihop för mig i alla fall.

  Men den var ju väldigt fin att titta på! 🙂 Det är kanske en bra bantningsmetod man kan tjäna massa pengar på? Få folk att laga äcklig, men fin mat. Så sitter de hellre bara och glor på maten än att äta den. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tyckte äpplet gjorde sig bra eftersom det var ganska syrligt. Men ja, det var kanske det som var problemet. Sen gillade jag inte heller mixen med grädde och krossade tomater. Smakade som en smaklös tomatsoppa-ish. Haha sant! Så kan de iaf instagramma 😉

   Svara

   • Sofia

    |

    Jag förstår! Hade nog inte gillat det heller. 🙂

    Hahah, nya Instadieten. 😀

    Svara

 • Jenny

  |

  Vart har du köpt tallrikarna? Dom vita med ränder. Tänkt på att fråga as länge men glömmer alltid. Så fina.

  Svara

  • Egoina

   |

   Rörstrand Carisma 🙂

   Svara

 • Mimmi

  |

  okej så det finns en portergryta som är objektivt sätt nåt så jävulskt god! https://www.kokaihop.se/recept/portergryta-2

  Alla som smakar den ber om recept, och så blir den skitgod som matlåda. Smakar som om en gullig mormor eller morfar gjort söndagsmiddag. Ok nu blev jag så himla sugen. Jag måste nog göra en sats imorgon.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv