Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Min måndag

Jag gillar ändå måndagar. Det känns som att man får en ny chans på något sätt. Dessutom brukar mina måndagar vara väldigt bra. Det är då jag inte hunnit bli trött än och sätter ribban för veckan. Men sen kommer tisdagen och jag tänker att ”det är bara tisdag, jag gör det senare i veckan” och sedan helt plötsligt är det fredag och helg?

I alla fall. Igår var det min och F’s officiella 1-årsdag. Vi firade den lite i helgen, men vi har faktiskt inte brytt oss så mycket om den. Jag vet inte om det är för att vi väntade så länge med att bli ihop (någon ville ju ha ”ett bra datum”…) eller om det är för att det hänt så mycket. Men ett år känns nästan lite löjligt. Hur som helst är det ju trevligt med datum på saker och att fira är alltid kul.

 

0969B29C-0BC8-4075-B8E8-BB97F8AF5101

Efter jobbet var vi på en visning (det är typ ingenting ute nu, så drygt) och sedan åt vi sushi på restaurang. Spetströja och poncho från Kappahl.

 

1F2CF512-25D3-495D-99C6-D9B1EC86EEED

Kan tipsa helsingborgare om Sugoi bento. Lite av allt, världens bästa rätt.

 

19413EEC-F3D7-4008-91B3-EF7BAD44B54E

Sedan handlade jag lite sånt jag behöver. Tydligen bara gröna saker?

 

DED7BC8B-0664-4023-9B54-3CCDC8E7D191

Jag fick ett jättestort sug efter tulpaner i söndags helt plötsligt? Men tydligen var det tulpanens dag så de var slut överallt!! Så konstigt att jag ville ha tulpaner just på tulpanens dag? Hade inte ens varit inne på sociala medier så hade ingen aning om denna dag. Men igår hittade jag en liten oblommad bukett som var den sista som fanns kvar, så den fick följa med hem.

 

48B3EE4B-8A68-4139-A65A-240DE7BBB1DD

Tavlan står kvar. Vet fortfarande inte vems den är, eller hur den uppkom. Tror det är ett mysterium som aldrig får ett svar.

 

0

Kommentarer (18)

 • LIVSGLITTER

  |

  Grattis till 1 år, gillar också årsdagar, ett tillfälle att fira lite extra =D

  Svara

 • Karin

  |

  ÅH vad härligt med tulpaner! Haha vad märkligt att det bara blev gröna grejer i korgen. När jag läste ”poncho” tänkte jag på Pinchos (restaurangen). Har för mig att jag hörde talas om den första gången i din blogg. Ni måste ju fira där snart 😀 Så kul och gott! Och de har väl börjat med mer vegetariskt? 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Så smarrigt det såg ut. 😉

  Svara

 • Therese

  |

  Men alltså sushi ändå, jag smäller av, godaste som finns!
  Jag är tvärtom inte nåt måndagsfan, fredagar är mer min grej 🙂

  Svara

 • ISA

  |

  ETT ÅR!? nä du skojar nu? minns ju när du outade honom här, haha. Tiden går FÖR snabbt! grattis iaf <3

  Svara

 • Sofie

  |

  Vi brukar köra Happy Hour på Sugoi. 40 bitar sushi för 200 kr. Blir kvar lite till lunch dagen efter då också (inte riktigt lika god då men fortfarande sushi liksom).

  Svara

 • emblas.se

  |

  Grattis till er på 1-årsdagen! Jag och min kille har inte ens ett specifikt datum vi blev ihop, firar lite på måfå^^ haha
  kram
  Emma

  Svara

 • Jennifer

  |

  ÄÄÄLSKAR tulpaner hehee 🙂

  Svara

 • Sofie

  |

  Jag brukar inte fråga om råd här, men nu är jag i upplösningstillstånd 🙁

  Jag går femte terminen på ett högskoleprogram. Det är dags för praktik nu. Platsen är bokad och jag börjar imorgon.

  Problemet är bara det att jag inte vet hur jag ska orka praktisera heltid. Jag klarar av skolan just för att det är så få schemalagda dagar, men får huvudvärk/ibland migrän (har fått tabletter mot detta), efter ca 4h i skolan. Och nu ska jag praktisera 7-8h/dag. Jag vill mest lägga mig ner och dö. Förstår inte hur jag ska klara detta.

  Pendlar från minut till minut mellan att intala mig att ”nu jävlar bara gör jag mitt bästa utan att tänka på det” och att vilja fulgråta och aldrig lämna sängen.

  Jag har alltså inget sjukintyg, eftersom jag rätt enkelt kunnat styra mina skoldagar själv hittills, och gett mig tid att återhämta mig. Men nu… nu stirrar jag faran i vitögat och vet inte hur jag ska fixa detta utan att bryta ihop av trötthet eller värk.

  Jag känner att ”alla” utom jag klarar av heltidsarbete och att jag måste vara/ses som lat. Och ja, min ork tar slut. Men jag fattar inte varför det bluvit SÅ illa sedan jag började högskolan. Gymnasiet var aldrig något problem, men nu är jag slutkörd efter 4h föreläsning.

  Vad ska jag ta mig till denna terminen? 🙁

  Svara

  • Frida

   |

   Kommer och hijackar ditt inlägg lite. Mitt tips är att du bestämmer dig för att ge det någon vecka. Efter den första veckan, sätt dig ner och fundera: gick det bättre eller sämre än förväntat? Om det gick bättre: ge det en vecka till. Om det gick sämre: Hör av dig till kursansvarig och säg som det är. Högskolor och universitet är bra på att erbjuda skräddarsydda lösningar eftersom de vill att så många som möjligt ska kunna ta examen. En i min klass fick barn under tredje terminen men ska ändå, precis som jag, ta examen nu i vår, tack vare bra stöd från skolan! Jag lovar att det kommer lösa sig, hur det än känns efter första praktikveckan. Lycka till 🙂

   Svara

  • Lisa

   |

   Fina du ❤ Jag förstår hur du känner dig men du är inte ensam om att inte klara av att arbeta heltid. Det är många som inte klarar av stressen och pressen eller som kanske går igenom något som gör att det känns extra tungt och jobbigt. Det är viktigt för dig att berätta för din handledare på praktiken hur du känner dig och om det är en vettig person förstår han eller hon din situation. Anklaga dig inte för ingen är perfekt och alla lider av olika problem ❤ Du duger precis som du är vad du än lider av!

   Svara

  • ab

   |

   Jag antar att du kommer att få någon form av introduktion på första dagen och då är det bra att förvarna om ditt migrän. Informera skolan också. Information är bra just för att förebygga spekulationer och fördomar om lathet osv. Det kanske går att komma fram till en lösning som t.ex. praktik på deltid men under en längre period (kanske över sommaren eller 2 terminer)?

   Fokusera inte på att det är 7-8 timmar utan kör delmål. Satsa på att ta dig genom förmiddagen. Vila under lunchen. Finns det flexibilitet vad gäller arbetstider kan du kanske ta en längre lunchrast och stanna kvar senare? Sedan tar du dig igenom resten av dagen, vilar när du kommer hem och får ordentligt med sömn.

   Får du huvudvärk dagligen (eller nästan) kan det vara läkemedelsassocierad. Tycker också du borde konsultera läkare angående den ökade anfallsfrekvensen.

   Svara

  • Sofie

   |

   Tack sååå sååmycket för era fina svar!
   Första dagen idag gick över förväntan. Faktiskt. Men så hade jag ju målat upp ett skräckscenario också, hehe.

   Jag ska försöka ha delmål. Det hjälper nog lite. Jag har tänkt på det själv också. Jag har räknat dagarna så att jag ska kunna se hur det blur förre ich förre dagar kvar till målet. Terminen är även delad i två kurser, så mitt första långsiktiga mål är att klara första kursen. Det är typ 8 veckor. Mitt kortsiktiga mål är att sova och äta bra varje dag, och kämpa mig iväg om morgonen och alltid prova innan jag ger upp.
   Och sömnen tror jag är A och O, så det ska jag vara så noga jag kan med.

   Stor tack igen för era fina svar! Det hjälpte massor att höra!

   Svara

 • chrisma

  |

  Altså, reklamen som er lengst opp på bloggen din (for Refunder) er så sykt lik deg og F! Er det noen andre som har sett det eller er det bare meg?! 😀 Jeg tror hver gang jeg logger inn her at det er dere <3

  Svara

 • Eve

  |

  Haha, när jag läste detta inlägget så hade jag precis lyssnat på senaste avsnittet av Adam & kompani-podden. De pratade om att att man firar Sten stures ben den 19 december. Ser ju nu att datumet var off, men jag läste inlägget idag och efter halva inlägget hade jag fått för mig att du skrivit att dagen var imorgon snarare än igår. Var inne och läste lite om dagen och är lite besviken på F:s val av datum.

  Läste detta på någon sida om temadagar:
  ”Vi har i Sverige sedan år 1520 firat Sten Stures ben, tyvärr är firandet av dagen utdöende, vi vill därför uppmana er att den 19 januari fira vår forne regent Sten Sture och hans förlorade ben. Ni firar först genom att ni kastar kanonkulor i form av snöbollar på varandra för att sedan äta upp kanonkulorna i form av chokladbollar.”

  Vet ju inte om F gillar att kasta snöbollar, men ”din” del av dagen med att äta chokladbollar vore ju perfekt 😀

  Svara

  • Eve

   |

   Grattis förresten 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv