Näst sista dagen 2016

80e128d8-e268-4d0a-a633-953e4e769039

Jag vaknade ensam eftersom F jobbade. Jag tog på mig mina bästa kläder just nu. Leomjukis och leotofflor. Så awesome.

 

66803c8c-357a-4c20-960f-07756fa39b27

Sedan fixade jag två mackor till frukost. På den ena lyxade jag till det med det norska chokladpålägget Sjokade som jag köpte med mig hem igår. Tricket med det är att mackan ska stå i kylen en stund innan man äter så att pålägget stelnar lite (man ska alltså inte låta hela burken stå i kylen, för det blir så hårt då). Så gott! Det lärde min moster mig när jag var liten.

 

73cb5eb5-b9ee-4edb-b3a8-cc89176d739a

Titta så fint det blommar i vårt fönster! Nu har jag tyvärr glömt vad blomman heter. Men jag fick den som tack för ett lyckat samarbete från Nextory innan julafton och när jag fick den såg den typ ut som en rabarber. Därför blev jag så chockad när jag möttes av det här igår. Hur fint?!

 

2748db13-4508-4eaa-a0d2-4984bbe8f001

Fick brev från sjukhuset. Blir alltid så nervös när jag får brev därifrån. De skrev och bekräftade att den mikroskopiska undersökningen visat att det var utomkvedshavandeskap i min vänstra äggledare. Skönt. Då slipper jag spekulera i om de opererat fel sak, glömt något och allt annat man kan få för sig.

 

1f3a4117-741b-4983-8ba4-696deeee302a

Sedan jobbade jag och gjorde ansiktsmask. Man vill ju vara fin till nyår liksom.

 

c35df764-d4ae-4c80-a864-2c5643790e60

När F kom hem körde vi till systemet där det var helt länsat på hyllorna. Nyår imorgon ja. Jag hjälpte till att länsa lite jag med och högg in på ciderhyllorna. Valde allt som var ekologiskt och lite till.

 

fb1023e1-296c-4c5b-8d6b-e428e36c1527

Sedan lagade jag kyckling och svamp som vi åt med ris. Så enkel maträtt. Stek kyckling med soja, sesamolja, lite farinsocker, paprika, lite vatten och purjolök. Stek ostronskivling (eller shiitake) med pressad vitlök, sesamolja och soja. Ät.

Nu har vi precis gjort godisshots till imorgon och letat fram kläder vi ska ha på oss. Jag höll på att få ett sammanbrott för att precis ingenting passade och allt satt obekvämt. Men det löste sig till slut.

 

0

Comments (15)

 • Malin

  |

  Har precis börjat titta på Skam (sjukt bra serie btw) men jäääääääklar i havet vad du och Eva är lika!!! Jag orkar inte! det är verkligen heeeelt stört! Väldigt vackra är ni iaf 🙂
  Finns alla 3 säsonger tillgängliga?

  Reply

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Reply

 • M

  |

  Åh vilken mysig dag du haft! Amaryllis heter blomman, så fin 😀 Gott nytt år till dig och F!

  Reply

 • Sara

  |

  Amaryllis heter blomman 🙂

  Reply

 • Nilla

  |

  Sämsta nyår hittills.. killen jobbar och det verkar som jag får sitta hemma själv. Jippie

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag är magsjuk, så då är vi två 🙁

   Reply

   • Nilla

    |

    Fy bubblan! Mest synd om dig. Stor kram <3

    Reply

 • mathilda

  |

  Hehe, var också på systemet igår och stod mest apatisk och stirrade pga för mycket folk och plötsligt så såg jag en kille som jag kände igen oooooh sen såg jag dig så insåg jag varför jag kände igen killen haha.

  Reply

 • Angelica

  |

  Asså Sjokade <333, inte ätit på år pga de ändrade smaken???? Helt plötsligt när farmor kom med Norge-leveransen av olika norska produkter så smakade den annorlunda??? Vet ej om pga "utvecklade smaklökar" eller pga de ändrade receptet

  Men har iaf kvar bardomssmaken i minnet och blev glad nu när du återuppväckte den

  Reply

  • Egoina

   |

   Har de?? Jag märkt ingen skillnad iaf 🙂

   Reply

 • Malin

  |

  Har de opererat bort din vänstra äggledare helt?

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja, det finns ingen poäng i att ha kvar en skadad äggledare.

   Reply

 • Amanda

  |

  Amaryllis heter blomman. Såg att någon redan kommenterat det men ja, du får ju verkligen inte missa denna viktiga information 😉 Skönt med bekräftelsen efter operationen 🙂

  Reply

 • Matilda

  |

  Hej använder du p-datorn fortfarande? Hur kunde det hända att du blev “gravid”? Har precis köpt en p-data så blev orolig nu haha 🙂 kram

  Reply

Leave a comment

Arkiv