Snart hemma

Då var vi på väg hem igen! Jag har öppnat datorn en gång på fyra dagar, det är verkligen bra jobbat tycker jag. Tur att man kan fixa massor från telefonen.

Varje gång jag är i Norge blir jag så ledsen över att jag bor så långt bort. Känner för att stanna där. Men jag längtar ändå hem lite. Mest för att få sova med F…haha. Vi får inte sova tillsammans hos min familj eftersom vi inte är gifta. Känns så konstigt att pussa honom godnatt och gå in i ett annat rum sen.

Nytt år snart! Ska sätta mig i helgen och försöka sammanfatta året och formulera mina nyårslöften. Vilket år alltså. För min del kan vi gärna stryka andra halvan.

 

6fae7e2d-d9a6-46e8-8cfa-f4caaeb6966a

5508a040-b42a-49ad-be1d-7fbd96c28fa9

ADLINKS: Såhär ser jag ut idag. Tröja från Åhlens, finns här (såg att den är på halva priset nu!). Har en skjorta under från Gina tricot, här.

 

0

Comments (37)

 • Helen

  |

  Min sambos föräldrar är med jehovas och vi få inte heller sova ihop trots två barn och förlovade . Jag går inte med på det för dom sover tillsammans här men det är slut med det nu med jag tycker man kan möta halvvägs . Så nu ses vi aldrig istället för en dum religion som krockar . Hur ställer Fredrik till ni inte få sova ihop? Hoppas ni hade kanon i Norge

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag förstår inte varför man inte kan respektera varandra? Visst kanske det känns lite löjligt eftersom ni till och med har barn ihop, men det är så de känner kring saken och det kan man väl respektera? Om min familj kommer och hälsar på mig sover jag såklart med min pojkvän, men under deras tak får ju deras regler gälla (såklart så länge det gäller något som inte skadar någon och i det här fallet gör det oss ju egentligen ingenting att inte sova ihop). Det är mycket viktigare för mig att de är bekväma med hur det går till än att vi ska sova ihop “bara för att”. Mitt tak = mina regler. Någon annans tak = då respekterar jag. Jag tror att du och din sambos familj kommer komma mycket längre om ni är öppna, ödmjuka och respekterar varandra. Obs! Nu vet jag ju såklart inte hur du varit och hur dem är mot dig. Men jag tycker att du kan respektera deras önskan om att inte sova ihop när ni är hos dem (tills ni gift er 😉 ) <3

   Reply

   • B

    |

    Håller med dig här, Egoina. När min syrra och hennes sambo hälsade på fick de sova i separata sovrum. Det var dock inget märkligt utan det blev så naturligt. Nu är de gifta och har ett barn så de får ett eget rum och sover såklart ihop när de kommer till föräldrarnas hem. Våra föräldrar är inte Jehovas vittnen men de har haft en annan bakgrund än oss barn och har växt upp under andra omständigheter. Och med tanke på allt de gjort för oss ungar (vilket blir en hel del i detta fall, lol) är det inte mycket begärt att be oss sova i olika rum under en eller ett par nätter när vi har med våra partners. 🙂

    Jag kan förstå att det låter underligt för andra men personligen ser jag inget problematiskt med det – det var ju trots allt så att de befann sig hos föräldrarna och där finns det andra regler/normer. Man behöver inte alltid tycka och tänka likadant, men det är värt att respektera den andres åsikter om man befinner sig under deras tak och behandlas med kärlek och respekt annars. Sunt förnuft typ. Och att vifta bort en annan människas värderingar som *dum religion* – tja, det är respektlöst.

    Reply

   • victoria

    |

    Fast “bara för att” ursäkten känns lite klen enligt min åsikt. Vi har väl alla våra olika åsikter, och bara för att någon annan ser saker på ett visst sätt betyder väl inte att man ska applicera ens tro på någon annan. Enligt mig handlar det inte om att vara ödmjuk, självklart håller jag med dig att man ska respektera andras religion, men då måste de även respektera dina åsikter och tro. 🙂 To each his own.

    Reply

    • Egoina

     |

     Ja precis! Är vi hemma hos mig gäller mina “regler” och tvärtom 🙂

     Reply

  • ab

   |

   Men varför skulle sambons föräldrar inte få sova tillsammans hos er?

   Tänker mig att att mötas halvvägs i detta fall innebär att du och sambon respekterar reglerna i deras hem och sover isär medan de respekterar regelerna i ert hem där du och sambon sover tillsammans. Annars kan lösningen vara att ni bor på hotell när ni kommer på besök?

   Reply

 • Maria

  |

  Oj hur kommer det sig att ni inte får sova ihop? Intressant! Fick själv inte ha killar hemma före jag var 18 år

  Reply

  • Egoina

   |

   För att de är Jehovas Vittnen 🙂

   Reply

 • Robert

  |

  Vi stryker andra halvan av året… Idag är det 29 juni med andra ord. 😉

  Reply

 • Caroline

  |

  Jag är tillsammans med en kille vars familj tillhör en kristen församling. Han har valt att inte vara följa kristendomen och därför är det ingen som säger något om att vi sover ihop, dricker alkohol, sitter tysta under bordsbön etc. Vi kommenterar inte heller att barnen i familjen inte tillåts se vissa tv-program osv. Tycker inte du att det känns konstigt att inte sova ihop när ni är hos din familj, det är ju inte som att det är någon hemlighet att ni gör det annars? 🙂 När ni inte följer eran tro, att ni då ska följa deras sätt utan att man bara kan respektera varandras sätt att leva? Och gärna Fs reaktion på det, för mig var det en viss omställning att lära känna min killes familj…

  Reply

 • sanna

  |

  Skulle gärna läsa mer om hur det är att ha släkt som är Jehovas Vittne, om det inte är för personligt såklart! Det är alltid intressant att höra från någon anhörigs erfarenhet.

  Har för mig att du skrivit lite om det förr men det var nog längesedan nu.

  Reply

 • L

  |

  Min släkt är också Jehovas vittnen och dom är dom trevligaste och mest ödmjuka människor jag vet. Jag är inte troende på något vis och inte min sambo heller, men dom respekterar mitt val. Givetvis respekterar vi deras. Dom blev SÅ GLADA när vi förlovade oss, för det bevisar att vi inte tänker leva i synd för alltid, haha. Vi trivs rätt bra i synden, men det var gulligt av dom att bli så glada 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Känner samma! Svårt att hitta finare människor 🙂 Haha, kul att de blev så glada! Men inte så konstigt med tanke på att det är en av få saker de firar 🙂

   Reply

   • Nina

    |

    Förstår inte riktigt hur man kan tycka att de är de finaste människorna när de avisar homosexuella och icke troende från sin egen familj?

    Reply

    • Egoina

     |

     Det är inte sant, du får gärna läsa på innan du sprider falska rykten.

     Reply

     • Nina

      |

      Är själv vän med en som varit jv, hon blev avisad för att hon blev kär i en som inte var jehovas och för att de valde att ha sex före äktenskap

     • Hannah

      |

      Troligtvis finns det människor med olika åsikter och tankar inom Jehovas Vittnen precis som det finns människor med olika åsikter och tankar inom andra religioner osv. När jag sista samtalade med två personer från Jehovas så berättade de stolt att de hjälpt flera homosexuella människor att bli hetero. Att homosexualitet är en sjukdom och att det går att konverteras. Jag vet inte om alla inom Jehovas vittnen tänker och tycker så, men jag tyckte i alla fall att deras åsikt inte var så rolig…

     • Egoina

      |

      Nej, det håller jag med om. Gillar inte heller detta. Men jag respekterar att de tänker och tror så (även om det låter helt knäpp att jag säger så, jag vet!). Enligt de jag frågat så försöker de inte konvertera någon som är homosexuell, de tycker att det är helt okej, men ska man vara ett Jehovas Vittne ska man inte “leva ut” sin läggning.

 • Susanne

  |

  Åh va mysigt o får sova ihop igen! Här sov vi i separata rum förra veckan pga kräksjuka. Man vill ju inte smitta varandra :-p gott nytt år!

  Reply

 • Tove

  |

  Alltså wow vad snygg du är måste bara säga! Önskar också stryka delar av detta året. 2017 kommer bli hur bra som helst tror jag <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack vad gullig du är! Jaaa vi får hoppas!!! <3

   Reply

 • Sara

  |

  Fattar inte hur du på något sätt kan vilja beblanda dig med Jehovas, trots att det är din släktingar.

  exempel;
  Jehovas Vittnen skulle t.ex. aldrig ställa upp på att hjälpa katastrofoffer, även om deras organisation finns på plats. Det vore nämligen att gå djävulens ärenden enligt dem. Samhället ”utanför” är enligt dem ”Den store Satan”.

  Reply

   • B

    |

    Klickade mig in där och alltså, så bra förklarat! Intressant och lärorikt att läsa på lite om hur andra människor ser på världen och livet.

    Reply

   • Sara

    |

    Hur jag orkar? Har inte kommenterat något innan gällande Jehovas vad jag minns. Tycker bara det är tråkigt att dom lyckas övertyga många om deras förträfflighet när det snarare handlar om motsatsen.

    Är väl medveten om att många inom Jehovas inte alls är så ‘drastiska’ i sin tro att samhället i stort bör ses som något ont och dåligt, det går dock inte att sticka under stol med att dom värderar sig själva och sin tro högt och över resterande människor. Det du länkar är ju deras egen sida JW.ORG vilket knappast ger ett ärligt perspektiv av deras verksamhet och religion då dom självklart vill framställa sig själv i så god dager som möjligt. Majoriteten inom Jehovas hjälper andra VITTNEN i katastrofsituationer enbart, och även om det finns andra människor i mycket större behov av hjälp så går dom aldrig före sorgligt nog.

    I dagens samhälle tycker jag personligen att det är helt omöjligt att ens på något sätt uttala sig positivt om en religion (sekt) som anser att ingen annan förutom deras ‘bröder och systar’ har eller kan uppnå samma mänskliga värde som dom själva.

    Reply

    • Egoina

     |

     Nej, det har du inte, men massa andra saker. Ja, de värderar sin tro över allt annat i princip. Det kanske är svårt att förstå när man inte själv är troende. Ja, jag länkar till deras egen sida där de förklarar hur de tror och agerar. Det är väl ändå mest tillförlitligt? Eller vilken källa föredrar du? Ja, de hjälper först och främst “sina egna” vilket det också står dit jag länkade dig. Du får känna och tycka precis som du vill, men det är inte sant att de menar att ingen annan har samma mänskliga värde som de själva. Vet inte var du fick det ifrån. Jag tror att du hade känt annorlunda om du sett och upplevt det jag har gjort, men jag förstår att du inte gör det och att det som är främmande för dig är läskigt. Eller så har du sett och upplevt saker som har gjort dig negativ och fått dig att uttala dig såhär och då kan jag bara beklaga. Det finns idioter överallt, även i olika religioner.

     Reply

     • Sara

      |

      Du har rätt. Inser att saker jag har upplevt gör att jag inte borde kommentera gällande Jehovas eftersom jag inte kan vara objektiv.

      Ber om ursäkt för det, även om du tagit illa vid dig av ‘en massa andra saker’ jag skrivit, tror dock mest jag gnällt på uppdatering? Men illa nog och skapar ju bara dålig stämning.

      Trevlig fredagkväll!

     • Egoina

      |

      Absolut ingen fara! Jag förstår dig. Jag hade säkerligen också tänkt i samma banor om jag inte “tvingats” se det från båda håll. Ja precis, oftast gällande uppdatering (och det är ju egentligen en komplimang om man tänker efter 😉 ). Trevlig kväll till dig med! 🙂

  • B

   |

   Men hjälp, vad jag är less på sådana kommentarer! Skärp dig, Sara. Det är orättvist, irriterande och framförallt tråkigt när människor svartmålar religioner eller grupper på det sättet. Tro mig, jag får höra på sådant om Islam dagligen och det tar på krafterna. Kritik hör jag gärna på men sånt här, att någon bara vräker ur sig något och kräver en att stå till svars och försvara sig… Nej. Bara nej. Om du inte älskar dem eller vill utgöra en del av Jehovas Vittnen – fine. Ingen tvingar dig att “beblanda” dig med dem. Men du har ingen rättighet att kritisera Egoina för att hon umgås med sina släktingar då och då. Man får knappast fred på jorden eller ens lugn inombords av att hata andra och vägra se världen ur deras perspektiv.

   Reply

 • Anna

  |

  Hej Egoina,

  Hur går det med din mage efter operationen? Jag gjorde själv en liknande operation nyligen men är fortfarande svullen och undviker byxor. Är din mage som innan nu? Tröttsamt att se gravid ut tycker jag. Läker dina sår bra? Gjorde du “bara” titthål eller även något snitt? Isf, hur går din läkning? Jag är otålig. Tycker mitt läker för långsamt. Mitt bikinisnitt är värst. Tur det är långt till sommaren.

  Kram!

  Reply

 • Bella

  |

  Hej! Jag läste precis ditt svar i kommentarerna om att din släkt är Jehovas vittnen. Coolt! Jag visste inget alls om JV tidigare men efter lite googlande har jag ett pyttelitet hum om religionen. Min fråga till dig är hur du ser på JV, och all den kritik som lyfts mot dem (att det är en sekt osv)? Hade varit kul att få läsa om en som faktiskt vet 🙂
  Tack för världens bästa blogg!
  Gott nytt år!
  Kram <3

  Reply

 • O

  |

  Hoppas att du hade det jättebra i Norge. Tack vare dig har jag kollat igenom alla tre säsongerna av skam och känner att jag blivit mycket bättre på norska (hade ju givetvis hört talas om serien innan men av någon anledning ignorerade jag allt som hade med skam att göra tills att du skrev om serien haha).

  Du ska absolut inte behöva försvara dig angående att din släkt är JV och att du umgås med dem. Förutom det vet vi i princip ingenting om din familj, så att ifrågasätta varför du har kontakt med dem är bara dumt.

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack 🙂 Nej, jag vet. Du har rätt i det! 🙂 Är så van vid att försvara dem att jag inte ens tänker på det typ. Har gjort det sedan jag var liten.

   Reply

 • Cicci

  |

  Men alltså. Kräver ni att få äta kött i ett hushåll med vegetarianer också? Eller att ni promt ska ha bacon till frukost hus muslimska vänner? Eller? Inte? Vad är skillnaden?
  Tänk om alla kunde vara mer som Egoina och hennes familj, respektera varandra trots olika tro och åsikter om livet, så mycket bättre världen hade varit då! Kram till dig som orkar alla besserwissrar;) <3

  Reply

 • Sara

  |

  Det är inget annat än fint av dig att respektera din familjs regler och “lagar”. Som du själv säger, deras hem, deras regler. Det är liksom en självklarhet för mig när jag är borta.

  Jag vill ju att mina gäster ska respektera mitt hem, då gör man väl självklart samma sak hos dem?

  Reply

Leave a comment

Arkiv