Follow my blog with Bloglovin

SKAM

skam

Jag brukar fixa med bloggen till och från jobbet, men idag fullständigt struntade jag i er. För i morse började jag nämligen titta på Skam och jag kunde inte sluta.

Jag trodde inte att jag skulle uppskatta serien så mycket. Jag har ju hört om den ett tag, men har tänkt att det är en tonåringsserie och att jag är för gammal. Men nej! Jag kan relatera till så mycket och den är så bra gjord. Den är fin, känslosam, smart och rolig. Mycket känns så genuint. Det är nästan som konst. Hanapee förklarar varför den är så bra (obs! innehåller spoilers) här och jag håller med varenda ord.

Ett stort plus är också att jag får öva min norska (vet dock inte om jag har supermycket användning av typ “drittsekk” och “ködder du eller”…men ändå).

Se den bara! Finns på NRK här eller SVT här.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (18)

 • Sabina

  |

  Skam är verkligen jätte bra. Bryter dumma normer som brukar vara i serier och är som du säger så jävla äkta.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa så himla avskalad liksom? Och äkta. Är totalt kär!

   Svara

 • Hanna

  |

  Älskar också skam!
  Otroligt duktiga skådespelare, bra gjord och händelser man verkligen kan relatera till. Känns svårt att “förstå” att det bara är en serie haha!

  Svara

 • Alice

  |

  Eva påminner så mycket om dig på utseende!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så kul! Min kompis sa samma sak! Jag liknar alla…haha. Men ser gärna ut som henne! 😉

   Svara

  • Marie

   |

   Håller med. Tycker ni ser ut att vara systrar.

   Svara

  • Ida

   |

   Jag gick precis in och skulle skriva exakt samma sak efter att ha sett första avsnittet! 😀

   Svara

 • Sandra

  |

  Haha, precis detsamma har jag ägnat min eftermiddag och kväll med. Plöjde hela säsongen. Snart kommer nästa! Så skönt med såna serier ibland när det är drama på lagom nivå

  Svara

 • rebecca

  |

  Älskar den så mycket! Andas och lever för säsong 3 just nu, har notiser på varenda gång det händer något på p3 sidan (och sitter och uppdaterar själv ifall jag skulle hinna innan…). Har säkert sett det som kommit ut av s3 typ 10 gånger om man räknar ihop alla gånger jag kollat hela avsnitt eller klippen för sig haha. Nämnde jag att jag började kolla 12 november?

  Tycker om s1 och 2 också, men som en fellow hbtq person med psykisk ohälsa runtomkring mig så tilltalar s3 mig så extremt mycket. För att inte tala om hur sjukt duktiga skådespelare just Tarjei och Henrik är, aldrig sett något liknande från så unga skådisar.

  Svara

 • Helena

  |

  Bästa serien, är helt fast!! (och jag har alltid sagt förut att jag bara kan titta på svenska eller engelska på tv pga hatar att läsa text. En helt ny värld har öppnat sig!)

  Svara

 • E

  |

  Håller med, den är verkligen så bra!

  Svara

 • Matilda

  |

  Åh, den har jag aldrig hört om? Är den norsk alltså? Jag bodde många år i Norge och vid den tidpunkten pratade jag flytande. Nu börjar jag tappa lite. Dock kommer det ofta tillbaka när jag är i Norge och hälsar på. Jag älskar allt som har med norska att göra, så måste se den 😀 kul!

  Svara

 • Jenni

  |

  Tack för tipset! Är fast i den serien nu

  Svara

 • Paa

  |

  Åh tack för tipset! Måste genast kolla 😀
  Apropå serier har du sett 30 grader i februari? Tydligen så var den rätt stor i Sverige men bor utomlands så jag missade den serien totalt. Helt underbar svensk serie! 🙂

  Svara

 • Julia

  |

  Alltså är helt kär. Streckkollade skam och började tänka på norska förra helgen… Älskar Noora och William så mycket att jag kommer kolla om säsong 1&2 när säsong 2 släpps på SVT play med svensk text..

  Svara

 • lisa

  |

  För er som inte vet så kan ni gå in på http://skam.p3.no/ och få fler updates än bara avsnitten. Man får se sms och facebook konversationer som inte är med i avsnitten

  Svara

 • Kim

  |

  Jag upptäckte den i fredags och har sett alla avsnitt som sänts hittills under fredag-lördag. Gick ju inte att sluta 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv