Två boktips

Jag har ju haft svårt att sova på sistone och måndag- torsdag förra veckan var det i princip omöjligt. Efter att ha kämpat med att försöka ligga bekvämt på ryggen (vilket inte går!!!!) (hur gööör folk som frivilligt väljer att sova på rygg?) med en mage som kändes som att den var fylld med tegelstenar struntade jag helt enkelt i det och läste böcker istället. E-böcker alltså, världens bästa grej!

Tänkte tipsa om två böcker som jag tyckte om extra mycket:

 

img_1745

Glöm mig – av Alex Schulman. Ni vet säkert redan, men boken handlar om Alex relation till sin mamma som missbrukade alkohol. Åh, vad jag tyckte om denna bok. Den satte verkligen spår i mig. Det är så bra skriven och jag älskar balansen mellan “nutid och dåtid”. Alex sätter ord på känslor, tankar och situationer som ingen annan och jag kan tänka mig att denna bok kommer vara och är terapi för många, inte minst för Alex själv.

 

img_1744

Elva år i fångenskap, av Michelle Knight. Jag vet inte om ni minns fallet med Ariel Castro som uppdagades 2013? Han hade kidnappat tre kvinnor och höll dem inlåsta i sitt hem där han misshandlade dem och hade dem som sexslavar. Den ena kvinnan, hon som kidnappades först, har skrivit en bok om vad hon varit med om. Jag var lite skeptisk till att börja med då språket, enligt mig, inte är så bra, det är väldigt talspråkigt och dagbok-igt. Men efter att ha läst en bit så var det just det som jag gillade. Det är ju hennes berättelse, inte en litterär upplevelse. Alltså ni kan inte börja att förstå vilket fruktansvärt liv hon haft. Det går nästan inte att tro det. Man känner sig inte direkt berättigad att gnälla över en liten töntig titthålsoperation när man läser den här kan jag lova.

Tyvärr är böckerna inte särskilt glada, men väldigt intressanta. Har ni något boktips till mig så shoot! Vad läser ni?

 

0

Trackback from your site.

Comments (44)

 • Amanda

  |

  Har funderat på att läsa Glöm mig, ska absolut göra det nu! Om du vill läsa en lite mer rolig bok rekommenderar jag Amy schumers “The girl with the lower back tattoo”.

  Reply

 • Madde

  |

  Hej. Jag läser/lyssnar också endel. Gillar däckare mest Denise Rudberg har gjort en deckarserie men också lite mer “feelgood” böcker, det är starka kvinnor i hennes böcker – gillas!! Annars är det Kepler, Christina Ohlsson, Emelie Schepp, Ninni Schulman, Camilla Läckberg såklart Så gött när man hittar bra serier så man kan plöja lite. Självbiografier så har “pojken som kallades Det” triologin satt sig fast i själen. Även Liza Marklunds “Gömda”-serien är bra! Chaty Glass – skadad. Birgitta Andersson – Blondie. Det är några ja kommer på nu på rak arm sådär.

  Krya på dig i höstmörkret å gotta dig med bra böcker. Håller koll i kommentarsfältet för tips jag med.

  Kram ❤️

  Reply

 • Fia

  |

  Stalker av Lars Kepler, Funny Fanny av Björn Hellberg och Mr Murder av Dean Koontz.

  Reply

 • Anna

  |

  Johanne Hildebrandt är ett hett tips, både krigsböckerna och Sagan från Vallhalla.

  Reply

 • Olivia

  |

  Hej! Ursäkta att jag frågar, men du gjorde en titthålsoperation?? Tog dom bort äggledaren då?? Tyckte du skrev det, men trodde inte att det räknades som det..?
  Hoppas du mår bättre och att du tar hand om dig. Och tack för att du pratar om utomkvedshavandeskap.
  //En som inte visste vad det var innan jag själv drabbades

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja, det var en titthålsoperation och ja, de tog bort min äggledare. Sjukt vad de kan göra! 🙂

   Reply

 • Robert

  |

  Skulle gärna läsa mer böcker men det blir aldrig av. Än så länge. 😉

  Reply

 • Sofia

  |

  Jag tyckte också att det var sjukt jobbigt att sova på rygg innan för jag fick så ont i nacken! Men sen kom jag på knepet att rulla(vika?) ihop lite av täcket och ha på axeln, så blir det som en extra kudde som gör att man sover skönt! prova!!!

  Reply

 • Maria

  |

  Du såg väll filmen som handlade om kvinnorna som blev inlåsta den gick nyss på tv o var jättebra. Gjort titthållsoperation för gallsten jobbigt efteråt men ännu värre o ha gallstensanfall. Krya på dej kram.

  Reply

 • Madde

  |

  Gone girl! Hoppas du inte sett filmen bara 🙂

  Reply

 • Alice

  |

  Du måste läsa Lars Keplers böcker om du inte gjort det!! Speciellt Stalker och Kaninjägaren.

  Reply

 • Lisa

  |

  Jag läser mannen som talade med elefanter av Lawrence Anthony. Det är den bästa boken jag någonsin har läst och handlar om hur Lawrence plötsligt var tvungen att ta hand om en elefantflock som annars skulle blivit skjutna. En verklighetsbaserad bok som är otroligt gripande och visar människans kamp mot att försvara djuren – kosta vad det kostar vill.

  Reply

 • Sara

  |

  Vingklippt ängel är en enligt mig bra bok. Handlar om en tjej i Sthlm och hennes hemska liv hon haft.

  Reply

 • Nataliew

  |

  Jag har lyssnat på camilla läckbergs serie i appen bookbeat. Så himla bra! Äntligen har jag tålamod att ta mig igenom dom som ljudbok istället. Och böckerna tkr jag e mycket bra 🙂

  Reply

 • Sara

  |

  Allt med Jonas Jonasson! Framför allt Analfabeten som kunde räkna! Sjukt underhållande!

  Reply

 • Sabina

  |

  Jag har precis läst ut en så bra bok som heter Parfymsamlaren 🙂

  Reply

 • Johann

  |

  Hej på dej ❤️
  Var ett tag sen jag var här inne & läste, men en kompis bad mig läsa då du inte mått bra!

  Jag vill bara krama dig!
  För ett år sedan hände exakt samma sak med mig, jag blev gravid, efter lång tids kämpande & med hjälp av hormoner och lyckan var total!
  Jag började blöda, men jag trodde som du, att det var ett missfall. Men i över 2 veckor var jag på KK-akuten för att göra vaginala ultraljud & lämna blodprover och ovissheten åt upp mig!

  Det gick lika långt för mig som för dig!
  Äggledaren sprack och jag blödde massor i bukhålan!
  Idag har jag en äggledare kvar och minnena och skräcken från den akuta operationen kommer alltid stanna kvar!

  Jag & min sambo kämpar fortfarande och har nyligen genomgått vårt första ivf, då jag inte kan bli gravid på naturlig väg, men även det misslyckades!

  Jag håller tummarna att detta inte påverkar din förmåga att bli gravid i framtiden & jag hoppas sjukvården lär sig av sådana fall som oss två!

  Jag vill bara krama dig, blev så fruktansvärt berörd och kastades tillbaka till den där kvällen & natten i september förra året!

  Var rädd om dig!
  STORA KRAMAR

  Reply

 • Hanna

  |

  Läser just nu “Små ögonblick av lycka (men rätt mycket elände med)” – 83 1/4 årige Hendrik Groens hemliga dagbok. Gillade du “Ove” och Jonas Jonassons böcker kommer du med största sannolikhet gilla även denna. Väldigt rolig och underhållande bok med lite svärta och ett styng sorg.

  Reply

 • Johanna

  |

  Jag fortsätter med lite tunga böcker. Gamla klassiker enligt mig. “Pojken som kallades det”, “Pojken som inte fanns” och “Pojken som överlevde”. Författaren skriver om hur han blev misshandlad som barn. Går inte heller att beskriva hur han haft det. Rekommenderar verkligen om du inte läst dom.

  Reply

 • L

  |

  Har du läst Fredrik Backmans böcker? (vem har inte det?)

  Om inte så gör det. Lättlästa och lättsamma (med touch av allvar).
  Har dock inte läst senaste boken än själv (björnstad), den ska vara mer allvarlig än tidigare böcker.

  En lite bortglömd bok i repertoaren är “saker min son behöver veta om världen” (har man hängt i hans blogg känner man igen mycket därifrån, från tiden innan han blev pappa)

  Reply

  • Linnea

   |

   Håller med dig så mycket. Läs Backmans böcker!

   Reply

  • Cissi

   |

   Åh jag håller verkligen med. Jag älskade “Mormor hälsar och säger förlåt” annars är “saker min som behöver veta om världen” helt fantastisk!

   Reply

 • Julia

  |

  Alla Fredrik backmans böcker. Finaste som finns

  Reply

 • Anna

  |

  Jag avslutade precis “The girl on the train” (som även går på bio nu) och den var så bra! Kunde inte slita mig. Även Sigge Eklunds “In i labyrinten” har etsat sig fast. Båda dessa har oväntade kopplingar och vändningar som gör att man sitter som på nålar till sista sidan. Tips tips!

  Reply

  • Egoina

   |

   Just det, den går ju på bio. Undrar om man ska se den efter att ha läst boken? Tror du man blir besviken? 🙂

   Reply

   • Anna

    |

    När blir man inte besviken när en bok gjorts om till film? 😉 jag vill jättegärna se filmen, men ska nog vänta tills jag inte har boken helt färsk i huvudet. Ju färskare boken är desto sämre brukar filmerna vara har jag märkt. Då är det ofta föööör stor skillnad mellan min bild och filmens 🙂

    Apropå böcker som blivit film! En filmatisering jag inte blev besviken på var “Flyga drake”! Fantastisk bok och film om du missat dem 🙂

    Reply

    • Egoina

     |

     Just det! Den måste jag ju läsa 🙂

     Reply

     • Josefine

      |

      Jag har läst både boken och sett filmen. Älskade boken men blev tyvärr lite besviken på filmen (som man väl nästan alltid blir…) eftersom det kändes som att den bara skrapade på ytan. Det kom inte riktigt fram hur Rachel tänkte och reflekterade över saker som hände. Men har man läst boken innan så vet man ju det ändå!

      Min kompis som jag såg filmen med hade inte läst boken innan, men läser den nu i efterhand för att få ett “djup” i berättelsen. Men den är absolut sevärd!! 🙂

 • Nelly

  |

  Jag läser Kvinnan på tåget just nu, gillar den 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag gillade verkligen den också! 🙂

   Reply

 • Malin

  |

  Jag har läst jäääättemkt böcker å min favorit är Lars kepler. Hett tips. Endast tvåan som är lite seg. Bättre böcker finns inte. Tycker jag iaf 🙂

  Reply

 • Ronja

  |

  Läste 11 år i fångenskap ikväll efter ditt tips (nä jag kan inte släppa en bra bok förrän den är slut hehe) och gud så fruktansvärt. Mådde illa genom hela boken men efter lite googlande (kände inte ens till fallet innan?) så verkar dom må ganska bra nu och det är la ändå skönt. Men fy fan, man kan inte ens försöka föreställa sig. Tack för tipset i alla fall! Mitt tips till dig blir Boktjuven! Finaste och enklaste förklaringen av kärlek jag nånsin läst.

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaa man mår verkligen inte bra när man läser den :/ Tack för tips!

   Reply

 • Malin

  |

  Testa på författaren Brandon Sanderson, han är hands down en av mina favoritförfattare. Om du kan tänka dig en serie så börja på Mistborn-serien, annars testa Warbreaker eller Elantris. Ge de en chans, de är lättlästa och han skriver väldigt bra!

  Reply

 • Sandra

  |

  Jonathan Troppers böcker! Tragekomiskt på högsta nivå, man skrattar och gråter på samma gång. Där snackar vi bra språk!

  Reply

 • Citrin

  |

  Jaa vad är det med folk som kan sova på rygg?! Haha! Jag bröt vänstra nyckelbenet i september och det var verkligen en pina att behöva sova på rygg i FLERA VECKOR. 🙁 Sömnbristen var nästan värre än smärtan…

  Kan tipsa om min favoritbok, Isabelle Allendes Andarnas hus. 🙂 Inte ny, men helt fantastisk!

  Reply

 • Olivia

  |

  Du som gillar rättegångspodden och liknande måste ju läsa Dick Dundevalls infiltratören! Den handlar om infiltratören Peter Rätz, som det dessutom finns en dokumentär från P3 om och Johan Falk-filmerna är baserade på honom. Han har flera inom ämnet, men har tyvärr inte haft tid att läsa dem än så kan ej rekommendera, men du måste läsa den här 😀

  Reply

 • lina

  |

  På samma spår som den sista,3096 dagar,Natascha Kampusch som blev kidnappad och hölls fånge. Både filmen och boken är så värt att se och läsa.
  Annars är Levande begravd otroligt bra, den bästa jag läst!

  Reply

 • Anna

  |

  En riktigt bra författare är Simona Ahrnstedt! Både hennes nutida romanserie men främst hennes historiska. Gillar man historiska böcker är även Vilhelm Mobergs Utvandrarna-serie bra. Har än så länge läst de två första och är spänd på fortsättningen.

  Reply

 • Malin

  |

  Om du vill läsa en bok som får dig att skratta så kan jag rekommendera Britt-Marie var här, den är verkligen rolig! 🙂

  Reply

 • Likkan

  |

  Asså åå, jag älskar när du har boktips 😀 Jag letar alltid efter bra böcker att läsa! Du skrev att du lyssnade på istvillingar för några månader sen, så eftersom jag älskar tvillingböcker så köpte jag den boken (föredrar vanlig läsning istället för e-böcker) och den var SKITBRA!

  Det fanns nån serie böcker när jag var liten som handlade om tvillingar men kommer inte ihåg vad den hette, dom bytte plats och så iallafall haha.

  Kan rekommendera en bok som jag läst om flera gånger, “spegelbilder” av Danielle Steel, så sjukt bra 😀

  Ska iallafall läsa elva år i fångenskap, jag kommer ihåg när castro fallet var på tv och tyckte det var sjukt fascinerande (men såklart väldigt sorgligt också, stackars människor) Gillar du såna böcker så kan jag också rekommendera “Såld” av Natasja T och Vera Efron, jag brukar inte gilla såna böcker men den här fastnade jag verkligen för. Helt otroligt vad vissa människor går igenom!

  Reply

Leave a comment

Arkiv