Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Ostkväll

dsc06850

dsc06868

dsc06860

Såhär såg vår kväll ut igår. Jag kom inte på något annat jag var sugen på, så då blev det så. Älskar när en torsdag känns som fredag.

Jag är egentligen inte ett stort fan av salami och så, men tryffelsalami alltså, vilken grej! Är det bara jag som äter brie och andra mögelostar utan kex förresten? Godast så ju. Men det viktigaste är att osten har varit i rumstemperatur länge.

Min tandställningstrådgrej har lossnat igen och nästan helt och hållet denna gång. Alltså jag orkar inte, det är så irriterande. Jag har inte tid att gå till tandläkaren var tredje månad. Kan man inte bara dra ut skiten själv eller något? Eller sluta äta överhuvudtaget.

Mvh /tjejen som inte kunnat äta äpple på normalt sätt sedan 2002.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (22)

 • Alexa

  |

  Varför måste du ha såna där trådar? Är det för alltid? Mvh ingen koll på hur tandställning och efterbehandling funkar

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja verkar så? Från början sa de ”något år”, men de verkar tycka att de ska sitta kvar 🙂

   Svara

   • Sandra

    |

    Tror inte att du behöver tråden längre, jag hade mitt i nåt år bara innan jag lyckades äta bort den, o har inte fått nån ny därefter.
    Mina tänder har heller inte flyttat på sig nånting utan är fortf fina o på samma plats.

    Svara

 • Lollo

  |

  Känns så påtvingat ett sånt här inlägg man fattar ju att du gör det bara pga att folk tjötar om att du skulle vara gravid. I det här läget tycker jag du ska fundera på om bloggen och främst vad andra tycker inte betyder lite väl för dig – man har ju märkt det oftare och oftare men snälla, betänk att prata med nån kanske? Dålig självkänsla är inte alltid lätt att tackla själv.

  Svara

  • Egoina

   |

   Alltså nu förstår jag verkligen ingenting? Vem tjatar om att jag skulle vara gravid, och vad har detta inlägg överhuvdtaget med saken att göra? Och vad har detta att göra med vad någon tycker om mig, och hur jag eventuellt skulle känna kring detta? Vad jag vet har inte någon tyckt något ens? Haha

   Svara

  • Egoina

   |

   Jahaaaa! För att man inte ska äta mögelost när man är gravid? Haha alltså så långsökt! Då skulle väl mitt inlägg om att jag festade i lördags varit bättre i det syftet? Hur som helst är det ingen som ”tjatat” om det och jag har ingen anledning att dementera något. Jag skulle inte köpa, äta och fotografera något för bloggens skull på grund av något så löjligt. Haha! Någon måtta får det ju vara 🙂 Du borde bli detektiv 😉

   Svara

   • Sara

    |

    Jag får känslan av att den ursprungliga kommentaren är en konstig tvärtomfråga. Alltså, hon har velat fråga eller varit nyfiken själv över din livssituation och skriver sådär för att ”tvinga” fram ett svar i frågan. Utan att egentligen fråga själv. Eller typ. Ööööhhh

    Haha förstod du något nu ur min snurriga text 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Ja, det låter rimligt faktiskt.. 🙂

     Svara

 • Robert

  |

  Är tanken att man skall äta brie med kex till??? Brukar äta den som den är. 😉

  Aldrig testat tryffelsalami. Får göra det. 🙂

  Svara

 • Nina

  |

  Åh, förstår det jobbiga med tandställning. Har haft det sen jag var 15 och nu är jag 26. Senaste gången det lossnade på framtanden orkade jag inte gå och fixa det på ett par månader, så ena framtanden började flytta sig pyttelite så det blev en ”glipa” i tandköttet och så fick jag värsta tandinflammationen med en varböld som fortfarande kommer tillbaka ibland. Blir galen, haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Neej vad jobbigt! Borde nog ta tag i det ändå :/

   Svara

 • Heja Emma!

  |

  Återaknyter till en kommentar tidigare om att behöva ha ståltråden för alltid: som jag har uppfattat det måste man det pga risken att tänderna flyttar sig lite hela tiden och efter 10 år utan tråd så kan de vara sneda igen. Och isf kör jag hellre tråd resten av livet än har tandställning någonsin igen. OBS, vet inte om det stämmer dock utan bara vad jag har hört.

  Tycker du borde byta tandläkare Egoina! Inte rimligt att behöva byta tråd var tredje månad. Jag går till David på Östermalms tandvård som är grym, pendlar från Stockholm – Kristianstad 1-2 ggr/mån (ironiskt med tanke på klinikens namn va?) bara för att fixa tandställningen hos honom.

  Vet att pappa hade problem med en fyllning i tanden som lossnade en gång om året och hans tandläkare (Folktandvården) sa att det inte går att åtgärda utan bara är så. Han gick till David för fyra år sen och inte behövt göra om det sen dess! Värt att testa för dig iaf! Lycka till 🙂

  (Sorry för superlång kommentar nu hahaha)

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips! Kanske värt att gå dit istället 🙂

   Svara

 • Jessica

  |

  Känns konstigt att du lyckas ha såna problem med din tråd Jag har haft min tråd i 11 år och min man i 10 år, ingen av oss har haft några som helst problem!

  Svara

 • Camilla

  |

  Ta INTE bort tråden. Då går tänderna tillbaka till hur de såg ut innan tandställningen.

  Svara

 • Jessica

  |

  Ta bort tråden och skaffa bettskena! Min tråd lossnade också flera gånger om året och så jag tog bort den tillslut. Skaffade bettskena i stället som jag har på natten typ en gång i veckan, fullt tillräckligt för att tänderna inte ska flytta på sig igen. Kostar typ 2000 spänn men värd varenda krona imo. (Och kan äta äpplen igen! <3 )

  Svara

 • Kia

  |

  Jag har flera kompisar med samma problem gällande tråden, den lossar hela tiden. Själv fick jag efter tandställning också en sån men den är liksom som någon massa som är fast i tänderna. Har ingen aning om vad det heter, men kanske värt att fråga tandläkaren om det skulle vara bättre. Det kostar lite mera, men kanske man ändå i slutändan vinner på det för den här grejen lossar inte ens med att riva 😀 (inte testat dock men haha)

  Svara

 • Denice

  |

  Asså den där jävla tråden. Hatar! Har bara den kvar mellan 2 tänder nu för tiden. Den lossnade så tandläkaren tog bort den delen sen lät vi de vara och peppar peppar har ingen flyttat på sig faktiskt. Men vet inte hur mycket funktion den har längre. Haha

  Svara

 • Malin

  |

  Det finns en salami i delidisken i vissa butiker som jag tycker är väldigt god, tomat och basilikasmak har den. Om det finns någon i närheten där du bor så kanske du kan prova? Man får ju be om att provsmaka innan man köper något från en delidisk så det är verkligen ett tips! 🙂 Håller med om att tryffelsalami är gott!

  Svara

 • tess

  |

  men jaaa kan sitta och bara skiva en ost som den är. men fett ovärt om den är för kall!

  Svara

 • Likkan

  |

  Sjukt, jag brukar drömma att min sån där tråd lossnar haha
  Men det har inte hänt än dock! Har även bettskena på natten typ en gång i månaden för att inte övriga tänder ska flytta på sig ^^

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv