Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Kul med en throwback! Jag trillade in här på din blogg nu ikväll för första gången på flera år, så det här kändes som ett fint välkomnande. 😀 Jag får bestämt se till att börja följa dig igen så att jag inte tappar bort dig!

Intressant att höra att du har tackat nej till olika möjligheter att få synlighet. Har du någonsin ångrat att du inte red på den där bloggvågen när det begav sig?

– Åh vad kul! Welcome back 😀 Hmm, kul fråga! Fast bloggvågen beger sig väl fortfarande? 😉 Nej, men jag förstår vad du menar. Det händer ibland att jag tänker ”tänk om”. Om jag skulle tagit alla chanser, flyttat till Stockholm, varit med i allt som jag blev tillfrågad om, jobbat kvar på Devote, satsat mer på video osv osv. Var hade jag varit då? Men samtidigt säger det ingenting om hur jag hade mått. Jag uppskattar att kunna gå på Ica utan att folk tittar och att få vara lite ”kändis” när jag känner för det. Oavsett hur jag kommer känna i framtiden vet jag att det var rätt val just då och är glad att jag inte slängde mig in i något så stort och påfrestande. Det kunde gått bra, men det kunde också resulterat i att jag exempelvis hamnat med fel människor eller levt väldigt destruktivt. Dessutom har det alltid varit viktigt för mig med en utbildning. Egentligen har jag inte behövt den, men för mig har den varit ett bevis på att jag kan saker teoretiskt också, inte bara praktiskt och om allt skulle gå åt skogen har jag ändå en examen – det kan ingen ta ifrån mig.

 

Underbart att du delar med dig av receptet men whyy, varför skriver bloggare så sällan ned måtten av alla ingredienser?! Gör mig galen!

– Haha, jag visste inte att bloggare generellt var dåliga på det. Jag låter bli helt enkelt för att jag tycker det är tråkigt med mått. Smak är så väldigt individuellt och jag följer aldrig själv recept slaviskt och tänker att andra inte vill det heller. Något som jag tycker är gott kanske inte någon annan gillar. Därför tycker jag det ska vara fritt fram med mängd eller om man vill byta ut ingredienser och så vidare. Recept för mig är alltså något man inspireras av, inte nödvändigtvis kopierar. Detta är varför jag är helt värdelös på att baka. Jag tycker det är roligare att yolo:a vilket resulterar i att det alltid blir pannkaka av allting (när det inte ska bli just en pannkaka vill säga). Den exaktheten och kemin är inget för mig.

 

img_0712

 

Hej! Jag undrar om du fortfarande är nöjd med din p-dator? Är så sugen på att testa då jag inte längre känner mig bekväm med hormoner, men rädslan för att bli gravid gör att jag tvekar. Nu var det ett tag sen du skrev om den så skulle gärna vilja få en uppdatering om den fortfarande gör sitt jobb! Kram

– Ja, jag är nöjd. Om jag var du skulle jag göra såhär: 1) Läs på. Lär dig om ur kroppen fungerar och när du kan bli gravid och inte. 2) Läs på om p-datorer och själva metoden. 3) Bestäm dig för om p-dator är något för dig. Orkar du mäta varje dag? Orkar du lära dig maskinen? Är kostnaden rimlig? Du kan också överväga om du t.ex. vill prova Natural cycles först och se om du gillar själva metoden, för det är i princip samma grej (vad jag har förstått så är kanske inte NC lika säkert dock, eller? Någon som är insatt?). 4) Inse att det inte finns någon metod förutom att avstå sex som är helt säker, tyvärr. Men känner du att du inte vill få i dig hormoner så råder jag dig att leta efter en metod utan. Då är det kondom, kopparspiral eller p-dator du har att välja på och alla tre är väldigt säkra (alltså på samma nivå som p-piller, kopparspiral något lägre) så länge de används rätt 🙂 Lycka till! Kram!

 

Förlåt för halv-konstig fråga, men jag måste bara fråga om F pratar med fransk dialekt? Charmigt isåfall:)

Tyvärr inte 🙂 Hans pappa är fransk, men han har född och uppvuxen i Sverige. Han pratar dock franska vilket får mig att smälta. Typ som när Phoebe pratar franska med Rachel, så blir jag.

 

kakan

 

Men hallå – fanns det en kaka första gången? Eller var det ett trick? Haha, sjukt nyfiken!

– Haha, så kul! Jag tänkte att jag skulle ”sätta dit honom” och sa att han gärna fick fotografera kakan när han kom hem för att jag var ”nyfiken på att se den” och jag tänkte att han inte skulle skicka någon bild, eller att han typ skulle googla fram en bild och skicka (eller panikgöra en kaka…haha), men han skickade en bild. Nu i efterhand har han dessutom visat bilden på telefonen med tiden den togs osv. Så svaret är JA, det fanns en kaka. En kaka som han åkte hem och åt ensam :'( Tänk så fail det hade blivit förresten om jag tackat ja och en av oss trott att äta kaka var *äta kaka*. HAHA. (Tänker typ på när Monica och Joey skulle dricka juice om någon förstår referensen) (ja, det blev visst en del Vänner-referenser i detta inlägg) 😉

 

Hur uttalar du/han/alla hans namn? 😀
Är det som Fredrik eller är det med franskt uttal?

– Jag uttalar det som det stavas, men alla hans vänner och familj säger Fredrik eller Fred 🙂

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (21)

 • Robert

  |

  Haha, åt att det blir pannkaka av allt när man inte följer recepten slaviskt. 😉

  Svara

 • =)

  |

  Haha hela dendär kakhistorian ni har är så gullig. Och ja, klart man blir misstänksam, roligt att kakan fanns på riktigt! Han verkar vara ett kap, din karl 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, det är han <3 🙂

   Svara

 • Julia

  |

  Måste bara säga att kopparspiral har högre tillförlitlighet än kondom och inte tvärtom 🙂 spiralens pearl index är 0.7-1.0

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Kollade upp det nu och det verkar stämma 🙂 Jag vet inte varför jag fått för mig att den är ”mindre säker”. Kondom hade väldigt dåliga siffror minsann.. Undrar om det är för att den används på fel sätt/folk slarvar, eller spricker den liksom? Fattar ej.

   Svara

   • H

    |

    Jag har för mig att pearlindex av två nyktra människor i ljus är typ sådär 0,97, den låg siffran står för skit bakom spakarna och den höga korrekt användande. 🙂

    Svara

  • Amanda

   |

   Har för mig att jag läst att kondom har låga siffror för att slarva. Känns som en rimlig förklaring, sååå förbannat ofta kan den väl inte spricka liksom?

   Svara

 • Rebecca

  |

  Dricka juice? Trodde jag kunde alla vänner-sammanhang. Men där kände jag mig lost. Vet säkert egentligen men tappat det helt nu haha!

  Svara

 • emul

  |

  Ojoj, viktigt tillägg bland hormonfria preventivmedel – pessar! Det har funnits länge men beklagligt nog håller det på att glömmas bort. Jag använder pessar och det har fungerat bra i snart 1 1/2 år. Det används med spermiedödande medel och då kan en välja contragel grön som är mjölksyrabaserat. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Det glömde jag 🙂

   Svara

 • Jessica

  |

  Åh vad kul att han har franskt påbrå! Min kille är från Frankrike övar ni franska ihop? ☺

  Svara

 • Karin

  |

  Hej!

  När det kommer till hormonfria preventivmedel så vill jag slå ett slag för pessar också. Det finns två olika sorter, ett cervixpessar som sitter direkt på livmodertappen och ett vaginalpessar som bara täcker livmodertappen. Det kan vara lite meckigt i början att lära sig metoden men den är verkligen toppen. Och ganska mycket billigare än en p-dator. Ett vaginalpessar kan sitta i, i 24 och ett cervixpessar i 48 h. Efter att man har haft sex och killen har kommit så får man ha kvar det i minst sex timmar. Man fyller det med pessargel, som nuförtiden är naturlig och härlig, innan man för in det. Om man vill ha sex flera gånger så får man föra in lite mer pessargel. Pessargelen får man köpa själv. Bara ett tips helt enkelt till alla som inte orkar med hormoner! Kram på er!

  Svara

 • Rebecca

  |

  Jo, natural cycles ar lika saker som p-dator 🙂 det funkar ju likadant med en algoritm osv som sen raknar ut. bara att den ar ”deconstructed” liksom 🙂 . Har använt nc nu i ca 10 månader och ar supernöjd. (sorry for engelskt tangentbord)

  Svara

 • Amanda

  |

  Jag älskar också att välja mått själv och tycker därför om att du bara skriver ut ingredienserna. I bakning är det ju striktare men försöker carpe diema lite med egna mått kakao och så ibland, haha 😉

  Tycker ditt svar angående p-datorn var bra. Det är ju så himla individuellt men det är synd att så många är emot det för att det skulle vara samma sak som ”säkra perioder” (vet att du kört med det innan, jag med och det funkar ju men en p-dator höjer ju säkerheten så enormt!). Min laddare till min Lady-comp är puts väck så har inte kunnat använda min dator på ca ett år. Får väl inse att det inte går att leta mer och köpa en ny laddare 🙁

  Alltså franska… Fett sexigt ändå haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej så irriterande! Du kan inte försöka mejla och se om företaget mot förmodan har en över? Kanske en retur eller något? 🙂

   Svara

 • Frida

  |

  Ja jag håller med om matlagning, man tar ju mer utav det man gillar osv (däremot älskar jag att baka också, älskar att hålla mig till ”regler” haha). Men tänkte att jag tycker det är skönt ändå att ha mått till matlagning, för då får man liksom ett hum om hur mycket man ”borde” ta och sen kan man avgöra därifrån om man vill ha mer eller mindre. Bara för att mått står nedskrivna betyder det ju inte att man måste förhålla sig till dem tänker jag 🙂

  Och ja! Visst är franska charmigt? Min sambo + hans familj pratar alla franska, inte för att någon utav dem är fransk hehe men de har ett hus i södra Frankrike som har gått i arv i generationer och brukar spendera somrarna där. Hade du tänkt att lära dig franska? Det var min tanke i början… men sju år senare har ännu inget hänt haha.

  Och en sista punkt (sorry blev långt detta!).. men är det inte konstigt att du uttalar hans namn annorlunda än vad alla andra gör? Menar, om någon heter David och har brittiskt påbrå så kallar du väl inte honom Dayvid (med engelskt uttal alltså?) eller? :S

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, jag vill gärna lära mig franska. Men det tråkiga är att jag kan verkligen ingenting. Vad gäller andra stora språk kan jag lite, t.ex. tyska och spanska. Mja, men han heter ju Frédéric. Jag tycker att det är fint och kan ju inte hjälpa att vissa vänner osv valt att ”förenkla det”. Det var ju med det namnet han presenterade sig 🙂 Men jag tänker inte på det så ofta, säger ju mest ”älskling”. 🙂 Så det som är fel är ju egentligen att säga Fredrik, om man ska vara korrekt 🙂

   Svara

   • Frida

    |

    Ja samma för mig, läste tyska och spanska i skolan så kommer ju ihåg lite av det men ingen franska alls tyvärr.

    Jaha men om det är så han helst vill bli kallad så är det ju ”okej” (ja var ju okej innan också haha men du fattar). Det var bara att du skrev att hans familj säger Fredrik, så då tänkte jag att om hans föräldrar säger Fredrik så är det liksom så man uttalar det. I så fall är det ju konstigt om hans familj förenklat namnet de gav honom när han föddes! Förresten tänker jag att det låter charmigt att säga Frederic med skånsk dialekt hehe 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha, ja jag förstår 🙂 Tror ”Fredrik” har blivit ett smeknamn typ. Precis som att min pappa kallar mig ”Gina” 🙂

     Svara

Lämna en kommentar

Arkiv