Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Kaktricket

Jag och Frédéric träffade varandra för första gången förra sommaren. Första dejten var en fika och den andra dejten var ett restaurangbesök. När vi ätit upp på restaurangen frågade han mig om jag var sugen på efterrätt och berättade att han hade bakat en kladdkaka som jag gärna fick följa med hem och äta. Detta var egentligen jättegulligt, vi hade nämligen pratat om bakning på första dejten, att han tyckte om att baka och att jag inte gjorde det och att han gör en väldigt bra kladdkaka.

Men jag tackade nej till kakinviten. Dels för att jag inte trodde det existerade någon kaka och alltså trodde att det var ett smart sätt att få mig att följa med hem och *äta kaka*. Haha. Jag kände inte för att ”äta kaka”, och kände nog inte något i största allmänhet. Eller så kanske det var för att jag inte var redo, jag vet inte. Det blev i alla fall ingen tredje dejt, jag svarade inte mer (jaaa, jag vet, så dryg tjej!) och allt rann ut i sanden.

Jag tänkte dock på honom ibland och ångrade lite att det inte blivit en dejt till.  Två månader senare bestämde jag mig för att höra av mig igen. I flera dagar skrev jag, suddade ut och skrev igen innan jag bestämt vad jag skulle skriva. Kände mig ganska dum som bara ”heeej, remember me??”. Till slut skrev jag, bad om ursäkt för att jag inte svarat och frågade om han skulle kunna tänka sig att att äta den där kakan ändå. Det ville han och bjöd hem mig på kaka. Jag vet inte om det var för att jag var redo att träffa någon denna gång, om det var för att det var mycket mer avslappnat att ses hemma än på en offentlig plats, eller om det var vinet som gjorde det. Men från den dagen var jag kär och ville inte gå hem igen (vilket jag i princip inte gjorde, haha).

Igår var det ett år sedan kakdejten. Ett år sedan jag blev kär <3

 

img_0512

img_0511

Tack för att du är min!

 

7 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (42)

 • Susanne

  |

  Grattis! Så glad för din skull 🙂

  Svara

 • Ginna

  |

  Äntligen får vi veta vad han heter! Jag har av någon anledning alltid läst ”Felix” när du skrivit ”F”, haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så gulligt med Felix! Som en hund! (Förlåt alla felixar)

   Svara

  • Malin

   |

   Haha jag har läst Filip!

   Svara

  • Kattis

   |

   Jag har sett honom på instagram och visste därför hans namn ;D

   Svara

 • Fröken K

  |

  Jag har följt din blogg länge.
  Sen du träffade F finns ett lugn över dig. Och du ser uppriktigt lycklig ut.
  Så himla roligt!
  Grattis på 1årsdan! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh tack <3 Kan vara för att mitt liv ser helt annorlunda ut. Är klar med utbildning, har rutiner osv. Men kan vara därför. Gulligt om det är så 🙂

   Svara

 • Linda Monroe

  |

  Så snyggt att smyga in hela hans namn sådär för första gången också 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha 😉 Tröttnade på folks ständiga kommentarer om hans namn ”varför skriver du inte Frederic, vi vet redan” efter att skvallerbloggarna outade honom. Tänker att störda människor lyckas ta reda på hans namn ändå, så kan lika gärna skriva ut det. Kommer nog fortsättta skriva F ibland dock. Enklare 🙂

   Svara

   • Linda Monroe

    |

    Jag läser endast en skvallerblogg, men har inte sett någonting där, så jag var helt ovetandes om hans riktiga namn faktiskt 😛 Anyhow, grattis! Du verkar ju ha hittat rätt nu 🙂

    Svara

 • Rebecca

  |

  Orkar. Inte.

  Ville bara gnälla lite.. Det är det här som gör att jag fortfarande är ”forever” alone.

  Din blogg är underbar, så ”jordnära (aka väldigt klyschigt), men det känns som att vi är rätt lika ibland.

  Rebecca
  (tjejen som kommenterade när hon hade panik av att börja högskola, lol)

  Svara

 • Robert

  |

  Kladdkaka är gott och givande. 😉

  Svara

 • Julia

  |

  Vad gulligt!! Härligt med kärleken ❤ ni verkar så himla gulliga tillsammans

  Svara

 • ISA

  |

  NAW! fint ju! *äta kaka* kanske är nya uttrycket för *dricka te* 😉

  Svara

 • Olivia

  |

  Vaa?? Ett år? Hur har tiden gått så fort? Förstår ju att du inte presenterade honom i bloggen direkt efter första dejten but still…
  Grattis till er!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Men eller hur! Tiden går så sjukt fort!

   Svara

 • Elin

  |

  Haha, jag kopplade inte att Frederic var F och hann tänka ”men varför berättar hon om dejter som hon varit på med någon random dude när hon har kille” innan poletten föll ner

  Svara

 • Emma

  |

  Hahaha åh gud vad jag garvade åt ”äta kaka” x’D

  Grattis till er! Så härligt med kärlek <3

  Svara

 • Ellen

  |

  Men hallå – fanns det en kaka första gången? Eller var det ett trick? Haha, sjukt nyfiken!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, så kul! Jag tänkte att jag skulle ”sätta dit honom” och sa att han gärna fick fotografera kakan när han kom hem för att jag var ”nyfiken på att se den” och jag tänkte att han inte skulle skicka någon bild, eller att han typ skulle googla fram en bild och skicka (eller panikgöra en kaka…haha), men han skickade en bild. Nu i efterhand har han dessutom visat bilden på telefonen med tiden den togs osv. Så svaret är ja, det fanns en kaka. En kaka som han åkte hem och åt ensam :'( Tänk så fail det hade blivit om en av oss trott att *äta kaka*. HAHA. (Tänker typ på när Monica och Joey skulle dricka juice om någon förstår referensen) 😉

   Svara

   • Elina

    |

    Åh hände mig en gång när jag bjöd hem en jobbarkompis för att äta glass. Han ville tydligen ”äta glass” men det var inte alls det jag tänkte. Blev jättestelt när han lutade sig fram och ville hånlga! Tror jag sympatihånglade med honom och sen fick han gå hem. Blev väldigt stelt på jobbet efter det…

    Svara

    • Nilla

     |

     HAHAHAHA tack för ett gott skratt!! 😀

     Svara

 • Frida

  |

  Stort grattis till er! 🙂 kram

  Svara

 • Felicia

  |

  Åh vad fint, blir typ alldeles rörd! :). Sen blir man ju genast väldigt nyfiken på F:s syn på era första dejter, om han kan tänka sig får han jättegärna skriva ett kortare gästinlägg om det 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Ska fråga honom 🙂

   Svara

 • K

  |

  Verkar vara en sjukt bra kille du fått tag i! Det är du värd! All lycka till er gullisar ❤️

  Svara

 • Frida

  |

  Förlåt för halv-konstig fråga, men jag måste bara fråga om F pratar med fransk dialekt? Charmigt isåfall:)

  Svara

  • Egoina

   |

   Tyvärr inte 🙂 Hans pappa är fransk, men han har född och uppvuxen i Sverige. Han pratar dock franska vilket får en att smälta inombords…! <3

   Svara

 • sfj

  |

  Grattis! Lite nyfiken bara, uttalas hans namn på franska eller som ”Fredrik”?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag säger det på ”franska”, men familj och vänner säger Fredrik 🙂

   Svara

 • Maria

  |

  Alltså this!! I want this. Grattis till dig som har hittat rätt. Och som någon skrev längre upp så är det nån slags harmoni över dig nu. Oavsett orsak! Kram

  Svara

 • Lovisa

  |

  Vilket fint inlägg! Ni är så fina tillsammans

  Svara

 • Sofie B

  |

  Så befriande att läsa att bara för att man inte blir tok-kär första gången så är det inte kört. Det kan verkligen bero när man träffas.. kärlek tar tid- precis som sås!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv