Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tredje gången gillt

Idag var jag på synundersökning nummer tre (!) och har nu ett slutgiltigt resultat. Känns bra att ha det klart. Optikern rådde mig att inte använda glasögonen som jag redan har då han menade att de är för starka och fel för mig, så jag ska köpa nya och sen ska jag eventuellt använda linser (eller rättare sagt EN lins, haha) i framtiden.

Nu är det den här ångesten med bågar igen. Jag vet vilken typ av modell jag vill ha och hittade ett par som jag gillade på Specsavers, men nu var jag på Smarteyes och då de varit så bra och hjälpsamma ville jag verkligen köpa mina glasögon där istället. Jag hittade till slut ett par bågar som jag gillade idag och beställde dem. Men när jag kom hem fick jag megaångest och ringde och avbokade dem då jag tror att jag ändå gillade det andra paret mer. Hur funkar det egentligen? Kan jag gå till Specsavers och be om att få glasögon utifrån egna siffror som jag tar med från en annan undersökning?

Mvh/ Ska alltid göra det så svårt.

 

20161001_122817

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (30)

 • Kattis

  |

  Ja naturligtvis kan du beställa med ett recept du fått någon annanstans! Va skönt att du äntligen fått lite klarhet 🙂 vad sa optikern om det här med att du får så olika resultat? Fanns någon förklaring liksom?

  Svara

  • Egoina

   |

   Han sa att min syn nog ändras lite beroende på vilket ljus det är eftersom jag har stora pupiller. Sedan ändras den också när jag ansträngt synen ett tag, tex kommer från jobbet. Då ser jag tydligen bättre. Haha. Resultatet igår blev 0 i styrka (!) och -75 i brytningsfel på 105 grader samt -25 på andra ögat. Dvs, har jag linser behöver jag bara korrigera ena ögat. Det är brytningsfelet som gör att jag ser lite suddigt (mer vissa dagar än andra, sjukt skumt), i övrigt är synen bra 🙂 Jag ser alltså bra, men det är det ena ögat som gör det mesta av jobbet. Därför är det bra för mitt stackars huvud med lite avlastning 🙂

   Svara

 • Hanna

  |

  Jopp! Begär recept från smarteyes och ta med till specsavers 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Det ska jag 🙂 hoppas det räcker med att jag bara skrev ner det. Haha 🙂

   Svara

 • Malin

  |

  Ja absolut kan du göra det!! Har gjort så flera gånger. Och ibland beställt online också från andra företag.

  Svara

 • Lou

  |

  Ja, det funkar bra!

  Svara

 • Sofia

  |

  Hej! Om du vill göra det superenkelt för dig själv så kan du ju bara be om att få nya glas med ny styrka i dem bågar du redan köpt. Lycka till!

  Svara

 • Robert

  |

  Ingen aning om detta. 😛

  Svara

 • Elin

  |

  Varför byter du inte bara glas i dina befintliga bågar? Om du trivs i dem menar jag 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul med nya tänker jag 🙂 inte så nöjd med de andra.

   Svara

 • Andrea

  |

  Du har rätt att få med dig ”glasögon-receptet” från optikern om du ber om det. Detta kan du använda sen i vilken annan optikerbutik om du finner bågar där. Kanske finns det möjlighet att bara köpa bågarna på Specsavers men be Smarteyes fixa glasen i dem? Bara för att du var så nöjd med dem, så blir det ju 50/50 🙂 då har du i alla fall gjort ditt bästa med situationen! 😀 men det enklaste är ju och bara ta med receptet till specsavers, och köp bågar och glas på samma ställe!

  Svara

 • Fanny

  |

  Ja det kan du!

  Svara

 • Mathilda

  |

  Liten orelevant, men varifrån kom den där tacosliknande maten du hade på snap?? Med picklad rödlök

  Svara

  • Egoina

   |

   Finns en matvagn i stan, vid kärnan. Så gott!

   Svara

   • Mathilda

    |

    Är den alltid där?:)

    Svara

    • Egoina

     |

     Nej, bara just nu tror jag 🙂

     Svara

 • Pia

  |

  Alltså det är sjukt, jag va his optikern igår och har också gått från plus till minus. Tänkte på dig direkt dp haha. hon tyckte att resultatet va jättekonstigt och fick en ny tid nästa vecka. Så vi får se hur det går då :p och jag har haft plus (o glasögon) sen jag va liten!

  Svara

  • Egoina

   |

   Så konstigt!! Vila ögonen ordentligt innan undersökningen 🙂

   Svara

 • JHH

  |

  Jag använder också bara lins på ena ögat 🙂 smidigt och lätt att bara behöva bråka med ett öga istället för två varje morgon och kväll. Dessutom billigare 😉 däremot säger jag alltid ”skall bara sätta i linser” och liknande, tycker det låter så konstigt att bara säga lins 😉

  Svara

 • Sara

  |

  Klart du kan. Receptet är ditt och du ska få det vid begäran. De håller det gärna för sig själva om man inte ber om det just för att de vill att du ska köpa deras bågar. Men det ska man få om man frågar efter det. Så kan du beställa bågar och glas utefter det var du vill.

  Svara

 • Camilla

  |

  Det går att göra men jag rekommenderar dig inte att göra det. Jag gjorde det av exakt samma anledning, de bågar jag ville ha fanns på specsavers. Men jag fick problem med mina glas. De känns alldeles för starka och jag blir yr i huvudet när jag använder dem. När jag kontaktade specsaversbutiken där jag köpt mina glasögon sa de att de inte kunde göra något eftersom de inte gjort undersökningen. Då skulle jag få betala en ny undersökning hos dem, sedan beställa nya bågar och glas och om det då var problem kunde de göra om det. Därtill ett rätt taskigt bemötande och jag kommer aldrig gå till den butiken igen. Eftersom glasögon är ett rätt dyrt inköp har jag inte tagit tag i det ännu. Jag önskar bara att de sagt detta i samband när jag köpte glasögon med recept från en annan optiker, men då ville de mest avsluta affären snarast möjligt.

  Kort sagt: det går men det kan bli sjukt trista konsekvenser.

  Svara

 • Johanna

  |

  Omvänt hade du inte kunnat göra det för Smarteyes säljer bara paket, men åt det hållet ska gå bra men de kommer ju att avsäga sig ansvaret om du inte trivs med styrkor etc, så de garantierna uteblir. Hoppas att du fick med dig allt av undersökningen, där står ”mer” än vad man kanske tror är relevant-annars är det inget problem att få det utskrivet om du går tillbaka.

  Svara

 • Cecilia

  |

  Hej!
  Jag handlade mina glasögon på Specsavers och är sjukt missnöjd. Styrkan i glaset är inte alls utifrån mina synfel, min förälder är dessutom väldigt missnöjd när han handlade progressiva där. Vill bara ge en varning, men valet är ditt.

  Ha en bra dag!

  Svara

 • Sophie

  |

  Som sagt gäller då inte garantin… Men du kanske kan be personalen på smarteyes ta hem såna bågar du vill ha? Vet inte hur det funkar på kedjor, går bara till en privat butik, men där brukar de i alla fall säga att de kan ta hem andra bågar också om jag inte hittar något jag gillar. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tyvärr var det Specsavers egna.. 🙁

   Svara

 • Emilia

  |

  Har du redan kunnat se sista avsnittet av Friends? Om inte, stör det inte dig att du inte vet hur det slutar?! Kommer ju fram såå mycket i sista avsnittet.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv