Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Hej hej

Jag hörde om en kul teori på tv igår. Om man säger ”hej” två gånger betyder det mindre än ett enkelt hej. Man säger så när man inte riktigt menar hej, eller när man egentligen inte vill säga hej. Typ om man går förbi en granne på stan. Samma sak är det med ”nej” eller ”tack” och flera andra ord. Ett enkelt tack, betyder mer än ett flyktigt ”tack tack”. Visst är det så? Tyckte det var väldigt lustigt. Det finns så många saker som vi omedvetet gör med språket.

Fredag idag! Efter jobbet ska jag på middag med mina tjejkompisar, det är Malins tur att bjuda hem idag. Det ska bli kul!

 

image

Såhär nice är vår eftermiddagsfika as we speak. All because of Ida. Jag och Ida pratade om gräddbullar häromdagen och totalt fann varandra. Jag har aldrig träffat någon som också älskar det. Folk brukar mest vara ”jo, det är väl gott”, eller ”njaaae”, eller ”det är inget speciellt”. Men vi älskar det. Punkt. Folk är konstiga.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (48)

 • Emmie

  |

  Har du sett att det har kommit en till smak på de du köpte med päron?
  Jag hittade med jordgubb igår på Hemköp och de är helt fantastiskt goda!

  Svara

  • Egoina

   |

   Måste smaka!

   Svara

 • Mia

  |

  Cocosbollar heter det ;D

  Svara

  • Malin

   |

   Va?! MUNKAR heter det, det vet alla i Göteborg 🙂

   Svara

   • Nina

    |

    Nää en munk är en sån där bakelse med ett hål i mitten 😉

    Svara

    • Sofie

     |

     Donuts har hål i mitten. Munkar är samma sak fast utan hål och fyllda med vaniljkräm, hallonsylt eller äppelmos. 😀

     Svara

  • Edith

   |

   Näääe, det där är munkar 🙂

   Svara

   • Mia

    |

    Haha, munkar är ju dom med hål i!

    Svara

    • Edith

     |

     Neeeej, det är donuts 😉

     Svara

   • Sofie

    |

    VA?

    Är det sant??

    Svara

 • Nina

  |

  Jag måste vara undantaget som bekräftar regeln där haha 😀 Jag tycker de är exakt samma i hur ”ärligt” det är (eller vad man ska säga). Däremot ser jag ”hejhej” som en mindre formell version av ”hej”. Säger oftare ”hej” på morgonen till kollegor, och ”hejhej” till nära vänner 😛

  Svara

 • Sarah

  |

  Det här med tack tack och hej hej får mig alltid att tänka på det här klippet med han Andre Wickström.
  https://youtu.be/1mFBmlePSnw

  Svara

 • Robert

  |

  Ajaj! Inte bra alls. Måste ändra min presentation på Facebook. 😉

  Svara

 • Karolina

  |

  Gräddbullar är ju sjukt gott! Älskar den härliga artificiella konsistensen haha

  Btw gillar din kommentarsruta där man lämnar sin kommentar!
  Alla andra verkar ha så små rutor!

  http://karolinamarija.blogg.se

  Svara

 • Fanny

  |

  Gräddbullar? Cocosbollar!

  Svara

 • Emma

  |

  Jag säger alltid ”hejhej” till kunderna som kommer till min kassa innan jag drar deras varor, de stämmer nog alltså bra haha!

  Svara

 • Corina

  |

  det är så mycket sötsaker på alla bloggar

  Svara

 • Corina

  |

  jag har blivit så frestad att idag köpte jag en massa fikabröd
  from corinas.for.me

  Svara

 • Mathilda

  |

  Nej älskar!! Gräddbulledejt på tågaborg? Brukar minsann se dig

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha brukar du? Ja men absolut 🙂

   Svara

   • Mathilda

    |

    Ja men oroa dig inte! Är ingen läskig stalker 🙂 såg dig på bussen rätt ofta förut också. Skönt det måste vara med bil och körkort nu, vi har bara en bil så den använder sambon. Men nu till hösten börjar det bli så svårt med parkering här..

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha jaså. Ja, verkligen. Sån lättnad! Jaa, vissa dagar cirkulerar jag runt i evigheter och letar känns det som.. 🙂

     Svara

 • Frida

  |

  Ååh jag veeet. Jag såg också detta, på ett program med Fredrik Lindström. Jag tänker ALLTID på det sen jag såg programmet, av gammal vana säger jag oftast ”hej hej” och vill genast ta tillbaka ett hej för det känns så otrevligt. Ha ha kommer alltid tänka på det.

  Svara

   • Robert

    |

    Inte ”Haha”, ”Ha”. 😉

    Svara

 • Natalie

  |

  Gräddbullar är såååå gott ju!! Förstår INTE folk som avskyr det??

  Svara

 • ISA

  |

  men det kan jag tänka mig stämmer! jag säger ALLTID hejhej när det är folk jag egentligen inte orkar hälsa på, typ grannar. haha

  Svara

 • Alexandra

  |

  Jag står mycket i kassa på mitt jobb och jag hälsar på alla kunder som kommer in i butiken med ett dubbelt hej just för att jag märkt att det blir MYCKET mindre stelt då. Ett enkelt hej låter gärna lite hårt när man bemöter främlingar tycker jag

  Svara

 • Nicolina

  |

  Haha jag läste förut att det var typiskt svenskt att säga ord två gånger….

  Svara

 • My

  |

  Men jag som ALLTID säger ”hejhej”… Tycker det låter gladare och trevligare än ett enkelt ”hej”, haha! Jag får helt enkelt träna bort det där, för jag vill ju mena mitt hejande 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Hej hej
  Jag tror inte jag håller med om det. Med teorin alltså. Jag tycker mycket handlar mycket om ton, hur man säger det. Jag använder både Hej och Hej Hej till både folk jag inte känner och mina närmsta vänner.

  Älskar förövrigt kokosbollar. Kan lätt sätta i mig en låda själv…

  Svara

 • Petra

  |

  Det var det dummaste jag hört!
  Jag säger alltid ”hej-hej” till alla jag känner utan att göra skillnad på omtyckt-skalan.

  Svara

 • katarina

  |

  Pröva stoppa gräddbullarna i frysen ett tag innan du äter dem, de fryser inte utan blir sega.

  Svara

  • Kattis

   |

   Ja dom är bääääst när dom e frysta!

   Svara

 • tess

  |

  jag tycker det stämmer med hejhej. alltså inte att man skulle bry sig mindre om den personen nödvändigtvis, men att man just när man säger det kanske inte tänker gå in i nån konversation utan bara gå förbi. säger man bara hej känns det typ seriösare, som att man möts och kommer prata mer.

  förövrigt…. gräddbullar… sorry men de e helt värdelösa 😛

  Svara

 • Emelie

  |

  Minns när jag läste om ”gräddbullar” första gången. Funderade på vad det kunde vara. Det lät helt fantastiskt! En bulle fylld med massa grädde! Helt magiskt! Jag var tvungen att få tag på dessa GRÄDDBULLAR!

  … så insåg jag att gräddbullar bara var ett väldigt missvisande ord för ”kokosbollar” och alla mina förväntningar (och mitt hjärta…) gick i sönder i miljoner bitar.

  För nä, kokosbollar är ingen höjdare. Knappt värt om det inte ens finns något annat sött.

  Svara

 • Melissa

  |

  Åh, gräddtoppar! Bästa tipset, lägg dem i frysen, så blir de som en slags liten glass, så gott<33

  Svara

 • Claire

  |

  Alltså du har förstört mig.. Sitter i kassan i en matbutik och nu tänker jag VARJE gång jag säger ”hej hej” till en kund, vilket är typ varje gång, på ditt inlägg

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Sorry 🙂

   Svara

   • Claire

    |

    Haha förlåt för att min kommentar lät så bitter, min smiley kom inte med 🙂 mvh måste använda smileys för annars verkar man sur

    Men seriöst ”hejhej” ”shit låter det som att jag inte bryr mig om denhär kunden nu?” ”Hej!” ”Låter jag trevligare nu?” Haha

    Svara

 • Malin

  |

  vad var det för program? vi diskuterade detta i skolan (läser lingvistik) och vi kom fram till att det är tvärtom! 😉 alltså säger man hej hej eller tack tack är det trevligsare än ett enkelt hej eller tack 😛 lustigt iaf!

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra fråga! Tror det hette typ ”inte okej”. Handlar om knäppa vardagliga saker 🙂

   Svara

   • Malin

    |

    Såg att jag formulerade mig lite klumpigt, menade inte att ”vi kom fram till blabla och vi har rätt” utan enligt oss så tyckte vi det lät trevligare med dubbel hej eller tack 😉

    Tack ska kolla in det! 🙂

    Svara

 • Jesse

  |

  Jag jobbar inom hemtjänsten och när jag går in till vårdtagare så säger jag alltid ”hej hej!” För att jag upplever att det låter gladare än ett enkelt ”hej” 🙂

  Svara

 • Madde

  |

  Jag älskar dom också! Haha men blir sjukt förvirrad av att du kallar dom för gräddbullar… jag kallar dom för mumsmums eller cocosbollar

  Svara

 • Camilla Lövgren

  |

  Jag ÄLSKAR också gräddbullar! och ni verkar ha hittat några av dom bästa (ja finns såklart olika kvalitéer;))! Lila paket med plast så man ser in i paketet? Cocos~~ något står det? LOVE THEM!

  jag hjälpte min bästa vän att flytta i helgen och hon gav mig då gräddbullar! 😀 Det var underbart, TILLS JAG såklart klantade mig, satte FOTEN i en gräddbulle (?!) fråga mig inte hur… SÅG det inte och satte mig i hennes nya soffa.

  Jeeeeeeeeeez vad jag hatade mig själv precis då.. La upp bild på imgur (både på foten och soffan) så du kan få se ^^

  http://imgur.com/WJliFnX
  http://imgur.com/WLMCYSC

  Svara

  • Camilla Lövgren

   |

   Förövrigt tycker jag inte det heter cocosbollar. Gräddbullar eller gräddtoppar..
   Cocosbollar är för mig chokladbollar med kokos på.. och chokladboll är alltså med pärlsocker på..
   Folk är konstiga ;(

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv