Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Chokladdoppade chokladbollar botar allt

Alltså åh, tack för era kommentarer! Jag läser varenda en och det hjälper sååå mycket ska ni veta. Alla era historier, tips och pepp får mig att må så mycket bättre (och säkert andra i samma sits också). Jag är så fantastiskt bortskämd som har er, ni är bättre än vilket forum och vilken googling som helst. TACK för att ni finns här, att ni vill läsa, att ni bryr er och att ni till och med tar er tiden att skriva! <3

Det är strålande väder i Helsingborg idag och F har gjort allt för att försöka få med mig ut. ”Du kommer må bättre med lite frisk luft”, ”vi kan ha picknick”, ”vi kan fånga Pokémons”, ”vi kan äta middag på uteservering”. Men jag vill helst att det inte alls ska vara fint väder idag, helst kan solen gå ner och så kan det snöa eller något. Vill bara sitta i ett mörkt rum och vänta på imorgon. Haha, jag inser att det låter som att detta är det värsta som hänt mig och så är det absolut inte. Men det är så bittert när man föreställt sig hur denna dag skulle gå (för man måste ju vara positiv, visualisera segern och blablabla) och så blev det inte alls så.

I alla fall. Igår tog jag resten av ingredienserna som var kvar och rörde ihop en ny batch chokladbollar. Det blev HELT PERFEKTA denna gång!!! Jag följde receptet förutom dessa ändringar:

1) Jag hade i två matskedar kaffe och två matskedar mjölk (i brist på grädde).

2) Jag mixade havregrynen ännu mer än jag gjorde förra gången, den såg ut som mjöl när jag var klar.

3) Jag lät smeten stå i kylskåpet flera timmar vilket gjorde att den var superlätt att rulla sen.

4) Jag förbättrade också hela Nutella-proceduren genom att helt enkelt frysa i Nutellan i formar, sedan skar jag lagom stora tärningar. Jag kom förresten på att det enklaste kanske vore att smälta Nutellan och sedan hälla upp den i isbitsformar och frysa in, men våra isbitsformar var väldigt stora och jag kände inte för att göra gigantiska chokladbollar tro det eller ej. Men det kan vara ett tips till er!

5) Men den bästa idén var nog ändå att jag provade att doppa hälften av dem i choklad. Ahhh så gott!

 

image

Chokladbollarna till vänster är chokladdoppade.

Jag skriver allt det är i jag-form, men F har faktiskt gjort en chokladboll också. Ser ni vilken…..? Haha. Den är säkert godast <3 Lite bränd choklad har ingen dött av :’)

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (7)

  • Robert

    |

    Så jättesmarrigt! 😉 Sitter och funderar på vita chokladbollar. Borde gå att göra. Är ganska besatt av vit choklad, fast den vanliga varianten duger bra den också. 😉

    Svara

  • Malin

    |

    Å älskade vän. Vetu vad? Det är miljontals med människor som kuggar. En vän kuggade 12 (!!!!) Gånger på skrivningen trots att hon verkligen försökte plugga och tre gånger på körningen. Men hon har körkort nu och haft i flera år. Jag kuggade skrivningen och lovade att aldrig skriva upp igen men klarade körningen så hade inte så mkt att väljs på. Kuggade engång till innan kan klarade mig. Men alltså killen jag körde upp med fick typ höra hela min livshistoria. Jag var så nervös att jag berättade allt jag kunde ett tips. Försök för köra upp i en liten stad. Allt är en aning enklare där ge inte upp. Du får körkort tillslut jag lovar ♡

    Svara

    • Malin

      |

      Oj va konstig min kommentar blev. Jag kollar på paradise hotel… svårt att göra två saker tidigt

      Svara

  • Nilla

    |

    Ser super gott ut! Om de inte vore för att jag är mega sjuk och har halsfluss ont (har inga mandlar så kan ej få halsfluss men känns lika dant) så hade jag lätt testat med 😀 mums.

    Svara

  • ISA

    |

    mmh, choklad är lösningen på SÅ mycket. Men du, försök att inte göra detta till en så stor grej nu! du vet att det bara är din duktig-perfekt-flicka som talar när du får elaka tankar, eller hur? SKITMÅNGA kuggar och det handlar inte om dig som person eller hur smart man är eller någonting. Ibland är det bara olyckliga tillfälligheter. På’t igen babe!

    Svara

  • Caroline

    |

    Jag tänkte berätta om min kärkortshistoria. Kuggar första pga att jag missar högerregeln på ett ställe. Gråter och gråter och gråter och vet dessutom att jag inte kommer kunna köra upp igen för jag fick körkortet som present och de sa att vi betalar ett teoriprov och en uppkörning. Det här var när jag gick i gymnasiet och hade inte pengar att betala själv. Fick i alla fall en ny tid samma kväll som jag tackar ja till och missar igen. Sen ville jag inte köra alls. Min lärare sa att jag borde klara det och att hon ville sitta med på nästa uppkörning som blev kanske 2-3 månader senare. När jag står där och väntar kommer båda handledarna som jag haft de första två gångerna för den andra skulle sitta med och lära sig! Har aldrig varit så nervös. Mina ben skakade så mycket att jag knappt kunde hålla bromsen vid rödlysen. Det slutade med att jag fick det den gången men tyckte jag körde sämst av de tre gångerna. Du kommer klara det! <3

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv