Follow my blog with Bloglovin

Semester i sommar

I samarbete med Flygresor.se

”När ska du ha semester”, frågar folk och nu när jag har ett ”vanligt jobb” är det äntligen en fråga jag kan svara vettigt på. Jag går på semester vecka 30 och jag och F har börjat prata lite om resor. Det känns som en bra idé att boka i tid, så vi är kanske redan lite sent ute. Visste ni att två tjejer från KTH har analyserat 28 miljoner flygpriser och sett mönster i hur priserna ändras över tid? Oftast blir flygbiljetter dyrare ju närmare avresa man kommer. Flygresor.se Sista Minuten har utvecklats med hjälp av analysen och visar flygresor med nära avresa som är billigare än genomsnittet.

Var ska vi resa då? På ett sätt tycker jag om att komma bort till ett varmt ställe och bara ta det lugnt, typ som jag och Lina gjorde på Cypern i somras. Vi bodde på ett jättefint hotell och fyllde dagarna med pool, solstol, böcker och drinkar. Perfekt för att bara slappna av och släppa allt.

 

IMG_2928

DSC08902

DSC09035-658x1000

FullSizeRender

 

Men jag är också lite sugen på att upptäcka lite. Jag har alltid velat åka till Rom och jag och F fick bästa idén igår om att åka dit, vara där några dagar och sedan hyra bil för att åka runt i Italien. Jag vet inte om ni sett serien ”Two greedy Italians”, men drömmen hade varit att åka runt som de gör, besöka små städer och äta mat.

Sen så hade det också varit kul att åka till Nice igen. F är lite ”hemma där” och vet vad man ska se och var man ska gå, så det är en annan upplevelse än att turista. Dessutom tänker jag att Nice är ännu bättre på sommaren, det var ju lite kallt när vi var där i mars.

 

DSC03611

DSC03598

DSC03797-1

DSC03729-1

DSC03793-1

 

Mycket välja på alltså! Jag kollade upp två resmål på Flygresors Sista Minuten och fick upp dessa resultat:

Köpenhamn – Rom Ord. pris: 2377. Sista minuten pris: 1635.

Köpenhamn – Nice Ord. pris: 1774. Sista minuten pris: 1111.

Väldigt smidig tjänst. Man väljer var man ska och så får man upp det billigaste alternativet och får välja om man vill sortera på billigast eller det som har mest rabatt. Här hittar ni tjänsten!

 

Vad är era planer? Var har ni tänkt åka i sommar? Ska ni ta det lugnt eller upptäcka? Tipsa gärna om bra resmål bland kommentarerna!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (29)

 • Lee

  |

  Jag har bara en veckas semester i sommar (självvalt) och vi vet fortfarande inte vad vi ska göra!! Kanske bara vara hemma? Men då finns det risk för jobb i alla fall och det känns inte som ”semester”. Vill inte åka någonstans där det är för dyrt heller eftersom vi har andra resor inplanerade under sensommar och vinter! Så jag följer gärna det här kommentarsfältet så får vi se om det dyker upp några bra tips 😉

  Svara

 • Josephine

  |

  Hej Egoina 🙂

  Jag och mina två väninnor åker till Nice i övermorgon. Kan inte du be F ge lite tips på bra restauranger åt oss, känns megasvårt att hitta nåt bra i förväg över nätet. Vi längtar efter en restaurang med prisvärda skaldjur. Skulle bli så glad om han kunde ge några rekommendationer.

  Har sådan sjuk resfeber, började packa för typ en vecka sedan. Kanske lite väl överdrivet.

  Efter 3 dagar i Nice åker vi vidare till en liten stad som heter Grasse (typ en timme med buss) där vi hyrt hus med 5 andra vänner. Kommer bli världens bästa sommar.

  Italien och bil låter perfekt, tycker ni ska göra det!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag har inte frågat honom än, kan göra efter jobbet. Men kan i förväg säga att jag inte tror han har så mycket restaurangtips. När han varit där har han nämligen varit och hälsat på familj osv, dvs ätit hemma och inte ute 🙂 Men ska fråga. Åh, Grasse har han pratat om. Det måste ni!! 🙂

   Svara

 • Sofia

  |

  Nice på sommaren är helt underbart!! Var där förra året och vill bara tillbaka, försöker övertyga sambon om att åka tillbaka i år igen!

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag rekommenderar Giardini-Naxos på Sicilien! Har varit där så många gånger och det är otroligt vackert och mysigt. Samtidigt nära till Taormina som ligger på höjden och man kan ta sig ner till Naxos igen med linbana. 🙂 Finns underbara sevärdheter också!

  Och jag ska vara hemma och vänta på vår lilla nya valp!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips! Btw SÅ avis på din valp!!! 🙂

   Svara

   • Lisa

    |

    Ta dig en tur till Göteborg så kan vi leka med den tillsammans! 😀

    Svara

 • Ida

  |

  Jag och min kompis bokade en resa i förrgår till Warszawa i Polen! Väldigt optippat då jag alltid trott att Polen är grått och trist, haha alla dessa fördomar.. Men min mamma tipsade om att ryanair säljer enkelbiljetter dit för 89 kr (!!) så vi slog till! 😀 Dessutom bokade vi ett fyrstjärnigt hotell i fyra nätter som totalt (för 2 personer) kostade 2300 kr! Helt galet och perfekt för studenter som oss haha. Så det ska bli väldigt roligt, att se något utöver det ”vanliga” och ett helt annat land som jag tror är väldigt annorlunda från Sverige!

  Så stort tips, för det ser verkligen mysigt ut!

  Svara

  • Egoina

   |

   Låter faktiskt grymt kul! Hoppas resan blir bra 🙂 89 kronor är heeelt galet!! 🙂

   Svara

 • Isabelle

  |

  Älskar Rom, verkligen en fantastisk stad – men skulle inte rekommendera någon att åka dit på sommaren. Där finns inga badmöjligheter och blir äckligt varmt. Var där med familjen i oktober för 2 år sen, då steg temperaturen till 30 grader (så du kan kanske tänka dig hur varmt det är v. 30). Skulle hellre rekommendera att bila i norra Italien, framförallt i regionen Liguria.

  Hoppas ni får en mysig semester i övrigt! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips och input 🙂

   Svara

  • Stina

   |

   Håller med, Rom på sommaren är nästintill outhärdligt. Var där med min sambo för 6 år sen o vi prickade in den värsta värmeböljan på flera år. Vi rann bokstavligt talat bort. Däremot Rom med omgivningar (och Florens och övriga Toscana såklart – om du vill äta gottigheter) på våren är fantastisk!

   Svara

  • Sanna

   |

   Tänkte också skriva det, absolut inte Rom på sommaren! Var där i april ett år och då var det 30 grader i skuggan!

   Svara

 • Lina

  |

  Tips: först Paris, så får ni storstad och upptäcka i ett. Ta sedan flyget till Nice…. Oh bästa bästa kombinationen, lovar!!! 4 dagar i Paris och sen 4-5 i Nice. Enda tråkiga med Nice tycker jag är stranden som är stenig. Dyrt med solstolar som är ett måste pga stenen… Men ändå SÅ bäst på sommaren.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhhhh ja! Låter helt perfekt! 🙂 <3

   Svara

 • Linda

  |

  Åker ni till Rom så försök få hotell i delen: Trastevere, absolut mysigaste stället.
  Själv bodde jag och min sambo på Roma dreaming vid Vatikanen. Hotellet va SUPER, men lite lite avlägset. Dock promenadavstånd överallt ändå! Kram

  Svara

 • Sara

  |

  Åk INTE till Rom i juli/augusti om ni inte vill dö av värmeslag! Var där förra sommaren och spenderar all min tid med att svettas, fläkta ett papper framför mig och leta efter skugga. Och undvika att gå in i andra turister.

  Om ni ändå väljer att åka till Rom se till att fixa så ni köper sånt som gör att ni får gå före i köerna till både Vatikanen och Coluseeum – annars kan ni få stå och vänta 2-3 timmar i tryckande värme = ingen höjdare. Och ha med er massvis med vatten!

  Däremot är Rom en sjukt fin stad som jag skulle rekommendera alla att åka till. Men undvik att åka dit under sommaren 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Förra året åkte jag och sambon till Frankrike en vecka, bodde i Menton och besökte Nice, Italien och Monaco i samma veva. Underbar resa, vill gärna åka tillbaka.
  Denna sommaren har jag nu börjat på nytt jobb och med det jobbar jag hela sommaren, men nästa vecka åker jag med familjen och sambon till Prag för att fira min mammas födelsedag. Så lite semester får jag trots allt.

  Svara

 • Emma

  |

  Suttit och funderat vad jag ska ge min pojkvän i 25års present och gjorde det enkelt för mig och bokade en resa till Rhodos för oss båda 🙂 solsäkert och charmigt ställe!

  Svara

 • Olivia

  |

  Tipsar om Montenegro! En medelhavspärla som inte hunnit bli så stor än bland oss svenskar. Var där i somras och blev förälskad. Varmt i vattnet, rätt billigt överallt, fantastiskt väder och cool natur med gröna, höga, berg överallt – och världens näst djupaste kanjon som man kan åka river rafting i om man vill (såg att Kenza gjort det hehe). Vi reste till Budva och precis vid vårt hotell så låg världens gulligaste lilla stad full med fina restauranger och gamla byggnader. Tips!

  Svara

 • Moa

  |

  Jag och mina kompisar bilade i Italien förra året och det var grymt så det tycker jag att ni ska göra! Vi började i Rom och sen körde vi bara i princip, utan att veta vart vi skulle sova eller någonting och vi hade så roligt! Vi hittade en liten hamnstad vi blev kära i så vi stannade där tills det var dags att lämna tillbaka bilen och så avslutade vi i Rom igen. Rekommenderar det verkligen, men som någon skrev i kommentarerna ovan, runt juli-augusti är det helt crazy varmt i Rom!

  Svara

 • Angelique

  |

  Du borde se filmen The trip to Italy! (Apropå två personer som åker runt och upptäcker landet och äter mat). Jag älskar att resa så förutom att jobba kommer min sommar bestå av just det! Jag ska till Falun/Borlänge för att gå på Peace & Love, Prag (första gången, såå taggad), Barcelona (för andra gången den här sommaren, kom hem därifrån för tre dar sen hihi, bästa staden i Europa ❤️) och Ibiza!

  Svara

 • Emma

  |

  På lördag ska jag till Skottland för att se Beyonce i Glasgow. Sen ska vi bila runt 😀

  Tipstipstips:
  – PARIS <3
  – Rom
  – Prag
  – Zakynthos (bila runt till alla stränder)
  – Båtluffa i Kroatien

  Svara

 • Anna M

  |

  Hej Egoina!
  Jag rekommenderar Sri Lanka eftersom jag bor har nere. Haha 🙂
  Har last din blogg i ett tag och ar ocksa fran Skane men bor nu i en stad som ligger pa kusten.
  Jag tycker de finaste platserna att besoka ar Kandy (bergsomradet) och Passekudah beach,men det finns mycket mer att se och uppleva som Pinnawala elephant orphanage,Hikkaduwa,Mirissa beach osv..

  Kramar

  Svara

 • Tanja

  |

  Jag har inte läst kommentarerna så kanske någon redan tipsat. Barcelona har enligt mig allt. Sol. Strand. Kultur. Shopping. Mat. Etc

  Svara

 • Malin

  |

  Kommenterade visst på ”fel” inlägg 😉 Men som sagt, Dubrovnik! Här finns massor att upptäcka, många som hyr ut lägenheter och många fina hotell i lugna och gröna områden 🙂 Här spelas ju också Game of Thrones och Star Wars in! Samt en ny serie just nu, Knightfall (Y)

  Svara

 • Sara

  |

  Mina föräldrar har i dag flugit till Rom och åker nu runt i Italien! Tror att de ska vara i bland annat östra Toscana. De har gjort en liknande resa tidigare och åkte då till Verona och Siena.

  Bara en sak om var och vart: Var syftar ju på befintlighet och vart på riktning. Alltså ”Var är vi?”, men ”Vart ska vi åka?”.

  Svara

 • Malin

  |

  Jag är sugen på Rom men det får bli till hösten för jag misstänker att det blir lite för varmt att upptäcka en storstad nu mitt i sommaren! Själv spenderar jag större delen av sommaren i Andalusien i Spanien. Semester med pojkvännen, plugg några veckor och lite semester med mamma och pappa. Ganska bra blandning men jag hade hellre varit med pojkvännen hela tiden haha 😀 Pluggar i en stad som heter Cádiz, väldigt okänd för svenskar vilket jag faktiskt älskar och därför jag varit här och pluggat spanska flera gånger! Den här gången blir det också lite tid i Almería och Granada som är nya resmål för min del, så det blir lite blandat för min del 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv