Follow my blog with Bloglovin

Dagens lista

Dagens humör: Väldigt bra. Har varit stressad och på lite dåligt humör de senaste dagarna på grund av flytten och allt, men idag slog det mig att jag faktiskt ska bli sambo snart. Har inte bott med någon på över fem år. Ska bli så mysigt! Och jobbigt. Och underbart. Heh.

 

Dagens borde: Ja, listan är ju oändlig. Borde adressändra, säga upp elavtal, skriva en text, svara på alla mina mejl, boka en ansiktsbehandling jag fick av mamma i julklapp, förbereda blogginlägg, fakturera osv. Nöjer med mig att jag idag har jobbat, bokat flyttstädning och att jag ska till lägenheten snart och röja.

 

Dagens smink: Som vanligt. Concealer, ögonbryn, eyeliner och mascara. Min eyeliner börjar dock ta slut, så nu är den grå istället för svart. Men det är snyggt det med.

 

image

 

Dagens klädsel: Samma byxor som i helgen med beige linne och beige kofta. Att leta upp nya kläder är inte prio nu när båda mina hem är kaos. Gjorde förresten samma klädmisstag idag igen. Tog ingen jacka och det ösregnade hela morgonen = kallt.

 

Dagens planer: Åka och röja i lägenheten, åka hem och leka hinderbana med all skit som står överallt. Kanske städa undan en del om jag orkar.

 

Dagens mat: Åt ute på lunchen (matlådor är inte heller prio just nu) och ikväll blir det thaimat. Det är rester från en restaurang vi var på igår. Bad om att få maten vi inte åt upp med mig när vi gick.

 

image

 

Dagens materiella vill-ha: En stor bil. Jag vill inte ha det på riktigt, jag är nöjd med min bil. Men jag drömmer ändå lite. Vill ha en stor stabil himla sak så att jag kan åka på motorvägen som en drottning.

 

Dagens fundering: När vi bad om att få med oss en doggy bag på restaurangen igår så verkade de ganska motvilliga och svarade bara ”det kostar extra” varpå vi svarade att det var okej. Jag förstår att det är mer jobb för dem att behöva lägga över resterna i behållare istället för att slänga, och att behållaren kostar. Men det känns ändå som att de borde uppmana folk att ta med det de inte äter upp istället för det bemötandet. Åtminstone ur en CSR-synvinkel. Jag tror det hade gynnat dem även om det kanske ”kostar lite mer”.

 

Dagens tråkigaste: Det vet ni redan. Flytteeeeeen.

 

Dagens längtan: Den dag inom snar framtid då vi vaknar i vår säng och alla mina saker är på plats och allt är fixat.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (25)

 • Maria

  |

  Men kan du inte testa Palinas eyeliner nu då!! Jag tror du kommer gilla den. Jag älskar den! Kanske blir det den perfekta för dig. Hehe

  Svara

 • Lovisa

  |

  Vad bra att ni tog med er maten i doggy bag. Jag orkar ofta inte äta upp allt och det känns så dåligt att antingen äta tills man spricker eller slänga mat. Men doggy bag är ju en jättebra lösning!

  Svara

 • Ragna

  |

  Det där med doggybag är vi så extremt dåliga på i Sverige, i USA är det annat. Där packar de nästan ihop den överblivna maten och ger dig utan att ens fråga. Sist jag åt thaimat frågade jag också om att ta med resterna hem (blev två mål mat till, totalt slöseri!) och det var inga problem men fick packa min låda själv 😉

  Svara

 • Elin

  |

  Men vad konstigt att det kostar mer att ta med maten! Här på Island brukar jag alltid ta med maten, det började med pizza men nu tar jag med annan mat också om jag inte orkar äta upp. Då brukar jag bara gå och hämta en kartong/frigolitlåda och sätta över resterna i den, och sen gå och betala. Inget extra arbete för dem, de slipper slänga mat och jag får mat till dagen efter också 😀 Jättesmart system tycker jag! Enda kostnaden för dem blir ju förpackningen.

  Svara

 • Robert

  |

  Personligen kör jag helt utan smink idag. 😉

  Svara

 • Maria

  |

  Skumt att vara anti när en ber om doggy bag ja.. Känns ju ändå som en komplimang att man gillade maten?

  Svara

 • Evelin

  |

  Jag jobbar själv på restaurang och jag förstår till 100% hur du tänker/känner angående doggy bag. Samtidigt, med erfarenhet, vet jag hur jobbigt det kan vara. I helgen hade jag ett bord på fyra som alla beställt olika glas vin (alltså 4 flaskor = minst två vändor genom restaurangen), en tvåa som väntade på vatten och dryckesbeställning och ett bord som då behövdes dukas av och bäddas för dessert. Då slår pulsen i 110 som det är och när de gästerna bad om doggy bag så ville jag bara gråta. Jag hade egentligen helt enkelt inte de 3-4 minuterna för att rota fram take away-lådor, hälla över och gå ut med de. Det låter som futtiga minuter, men man vill inte vara det bordet som sitter 10 minuter utan att någon ser en. Det ursäktar förstås inte att det syns igenom att vi är stressade och inte vill: är ni där och betalar och myser/firar så SKA ni känna er som de viktigaste gästerna på restaurangen och att vi har tid för er, annars gör vi inte vårt jobb fullt ut. Men det är ett stressigt yrke där vi står upp och springer omkring 8-16 timmar (om man jobbar en sittning/lunch+middag) utan rast. Knasigt att de tog extra dock, aldrig hört om förrut! Hoppas din take away smakade fantastiskt i alla fall och att det var värt de extra pengarna! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Förstår verkligen! Kan bara föreställa mig om någon bett om det mitt i kaoset på BK. Men just i detta fall fanns det mycket personal och inte så mycket gäster. Men man kanske kan ta med en liten matlåda i väskan och fixa det själv bästa gång, HAHA 🙂

   Svara

   • Sara

    |

    Jag har bett om doggybag flera gånger och det har aldrig varit några problem, inga sura miner än iaf :). Oftast brukar jag få lådan och en påse, och får sedan själv föra över maten, vilket jag gärna gör (så ett tips till stressade servetriser).

    Svara

 • Maria g

  |

  Självklart ska man få en doggybag utan att dom ska bli sura det var dåligt av dom. Sånt gillar jag inte.

  Svara

 • Eva

  |

  Jag känner igen mig så i allt du skriver om flytten och att det gick så fort när du flyttade in hos F. Jag träffade en kille i höstas som jag praktiskt taget flyttade in hos efter två veckor. Hade just avslutat ett förhållande på 5.5 år och hade egen lägenhet på G, men skulle bo hos min nya kille tillfälligt. Men när jag väl fått min lägenhet så bodde jag bara där några veckor innan jag sa upp den och flyttade hem till killen istället. Så det blev två flyttar (inklusive en bodelning) under loppet av tre-fyra månader och jag ville bara kräkas på allt flyttbestyr. Det är så jobbigt och tråkigt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja fy vad tråkigt det är! Men vad mysigt 🙂 grattis till er!

   Svara

 • Emma

  |

  Det finns typ inget mysigare än att bo tillsammans med någon och veta att det finns någon där när man kommer hem. Jag är en riktig ensamvarg som älskade att bo själv men det är ju ingenting emot att vara sambo 🙂 så glad för er skull!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Gillar din blogg också 🙂

   Svara

 • Sandra

  |

  Alltid synd att mat slängs, så de kanske borde tänka efter lite ur den synvinkeln.

  Svara

 • :)

  |

  Jag är sån som ba ”Vadå CSR?” och skulle ha googlat upp det inom fem sekunder, men pluggar företagsekonomi just nu och läste om det igår, så vet redan vad det är. Haha. Vilken timing. Nu sparar jag lite tid på att inte googla det. 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Så dumt, för mig har det liksom blivit ”ett vanligt ord”. Skadad av min utbildning.. 🙂

   Svara

 • Jannicke

  |

  Bor F i en hyresrätt eller bostadsrätt i Malmö? berätta lite om vad du tycker om att bo i Malmö, för trots att du inte flyttat dit officiellt än så har du ju varit hos honom hela tiden, så jag tänker att du ändå har lite koll på att bo i Malmö nu 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Han bor inte i Malmö, så jag vet tyvärr ingenting om det 🙂

   Svara

 • Helly

  |

  Hej! Kan du inte berätta mer angående om hur det går med ditt körkort? Kram 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv