På sommaren äter man ute

Det har varit soligt och sommarväder i flera dagar nu och jag har liksom inte hängt med klädmässigt. Men idag försökte jag och har någorlunda somriga kläder. Tror ni inte att det regnar och är kallt då? Typiskt.

Jag fick i alla fall mer sällskap på lunchen. Igår såg det nämligen ut såhär:

 

image

Just me. Alla andra var ute i solen och åt sin mat.

Är det bara jag som inte förstår detta desperata behov av att äta ute så fort det är varmt? Jag förstår inte varför folk tycker det är trevligt. Det är obekvämt, jobbigt och blåser det inte så får man solen i ögonen. I så fall ska man äta picknickvänlig mat som typ en sallad eller så. Annars äter jag hellre inne och går ut efteråt.

Förresten! Min vän Viktor har släppt en ny låt. Fick feeling heter den. Om det kommer bli årets sommarplåga? Hope so! Lyssna här. Älskar första raden, haha.

 

0

Trackback from your site.

Comments (39)

 • Robert

  |

  Haha! Har tänkt samma sak, att äta ute känns oerhört överskattat. 😉

  Reply

 • Malin

  |

  Hatar att äta ute! Dels vind, hår, sol och sen hålla koll på getingar, skitande fåglar osv.

  Reply

 • Sophia

  |

  Ett tips är att ta en titt ut genom fönstret innan du klär på dig, istället för att välja kläder utifrån gårdagens väder hihi 😀
  Ha en fin kväll!

  Reply

  • Egoina

   |

   Fast går man upp 05.50 är det inte alltid så lätt 🙂

   Reply

   • Lina

    |

    Jag går också upp tidigt (04.20) och tycker att kombinationen termometer i fönstret och SMHI funkar bra. Jag kan se att det är typ 4 grader ute nu, men att det ska bli 20 grader om några timmar. Tycker att deras prognos stämmer förvånansvärt ofta (kan ju iofs vara för att jag jobbar på Öland och där är det ju fint väder nästan jämt =SMHI kanske bara chansar och skriver “sol” alltid)

    Reply

    • Egoina

     |

     Tack för tips. Är kanske också lite för att jag har så bråttom och inte bryr mig om att titta 😉

     Reply

 • :)

  |

  Och så får vi inte glömma alla äckliga insekter och alla äckliga rökare också. Plus risken för att fåglar stjäl ens mat. 🙁

  Reply

 • Felicia

  |

  Jag har en teori att dom som inte passar på att vara ute när det äntligen är strålande sol och varmt, klagar sedan på att det “var en dålig sommar” för att dom inte tog vara på de somriga dagarna riktigt……… 🙂 ♥

  Reply

  • J

   |

   Eller så gillar man helt enkelt inte sol och värme.

   Reply

   • Lisa

    |

    Exakt! Jag hatar sol och värme så det är inte många minuter jag spenderar på utsidan under den här årstiden.

    Reply

 • Hanna

  |

  Fattar inte heller grejen med att jämt äta utomhus… förutom alla de anledningar du räknade upp så blir ju maten kall snabbare? Och det kan finnas getingar och flugor som far runt… nej hu!

  Reply

 • Malin

  |

  Haha, jag håller med, är inte heller ett fan av att äta utomhus. Har inte vågat säga detta högt då det känns som man SKA älska att äta ute. Har istället tänkt att det är jag som har fel:) Meeeen då är jag inte ensam då, skönt!!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha känner samma. Man “får” inte känna så. Mina kollegor tyckte jag var knäpp igår.

   Reply

  • Kattis

   |

   Jag tycker att det pratats ganska mycket om det just i år, att folk är besatta av att äta ute haha. Jag älskar att äta ute. Är säker på att jag hade ätit ute från typ mars till oktober om jag hade haft balkong/uteplats *hjärtögonemoji*

   Reply

 • Pia

  |

  Det är nästan ännu värre när det inte blåser! Äta i solen när det är varmt kan va det jobbigaste som finns! (Aja inte i hela världen kanske men du fattar 😉 )
  Då äter jag hellre också inne och tar kaffet ute!

  Reply

 • Emma

  |

  Har läst din blogg typ sen tidernas begynnelse, och jag har alltid funnit den lättsam o jäkligt rolig!
  Men, jag måste ‘tyvärr’ klaga och få vara en smula negativ! 🙁
  Du verkar vara i ett lyckligt stadie i ditt liv (hurra för dig!) men sättet du skriver vissa inlägg på är så himla gnälliga!
  Det genomsyras av att du kliver upp sååå tidigt, din pendling, faktorn att du har noll tid efter jobbet att göra saker, osv.
  Visst, en kan ju helt enkelt bara sluta läsa bloggen om en inte finner den givande längre! Men vill ändå fortsätta, men med denna lilla input.
  Som jag hoppas inte anses gnällig och negativ 😉
  Kram från Norrland’

  Reply

  • Egoina

   |

   Tråkigt att du känner så. Jag håller dock inte med. Tycker inte att jag är gnällig för att jag beskriver hur mitt liv faktiskt är, det är ju vad min blogg handlar om. Men kan tänka på det! 🙂 Det är dock så väldigt svårt att “tillfredsställa” alla. Vissa tycker att jag gnäller när jag exempelvis lyfter i-landsproblem eller saker jag “stör mig på”. Dock är det just sånt många andra tycker är roligt och så har jag alltid bloggat. Kanske har min ironiska ton förändrats, jag vet inte? Men som sagt, ska tänka på det. Menar ju inte att klaga (jo, okej ibland, för det får man. Men inte att överdriva). Tack för input 🙂

   Reply

   • Hanna

    |

    Jag tycker det är kul med “gnället”, fattar ju att du är sarkastisk/ironisk och det är hög igenkänningsfaktor!

    Reply

   • Elin

    |

    Jag tror människor i allmänhet är bättre på att klaga än att uppskatta. Även mig själv inräknad!Jag ser det dock mer som vardagsinlägg än klagoinlägg. Dessutom är det skönt att känna att andra har samma “problem” som en själv, det skapar igenkänningsfaktor och känslan av att inte vara ensam om något. (Även om det nu är i-landsproblem)

    Får man lämna ett önskemål här? Det skulle vara trevligt med ett svar-på-kommentarerinlägg snart! Tror det var ett tag sedan nu?

    Ha en skön helg!

    Reply

    • Egoina

     |

     Tack! 🙂 Ska fixa ett sånt inlägg nu faktiskt! Har inte riktigt haft tid 🙂

     Reply

 • Hanna

  |

  Man SKA äta utomhus de få dagar man faktiskt kan! Är det sol kan man ju få lite färg dessutom, om man kan offra sig och gå lite utan smink. Blir ju en god spiral: man blir någon nyans brunare (finare ;)) –> ser fräschare ut och kan gå med mindre smink –> får mer färg –> and so on! 😀

  Reply

 • Lisa

  |

  Håller med jag avskyr att äta utomhus! Det enda utomhus jag kan sträcka mig till är en inglasad veranda. Jag är å andra sidan väldigt allergisk mot pollen så det är en bra ursäkt till att få äta inne haha.

  Reply

  • Egoina

   |

   Borde börja köra med den ursäkten 😉

   Reply

   • Lisa

    |

    Det håller jag verkligen med om att du ska göra

    Reply

    • Lisa

     |

     😀

     Reply

 • Sophia

  |

  Jag är precis likadan! Varje dag vi kommer till lunchrestaurangen så säger kollegorna “vi sätter oss ute va?” och jag typ neeeeeeeej.
  Mat äts inne, sen kan man gå ut efteråt enligt mig.

  Reply

  • Egoina

   |

   Exakt!! 🙂 Du och jag borde luncha, haha.

   Reply

 • Chips&Choklad

  |

  Men ellerhur, och så är det en massa jävla getingar, flugor och folk överallt.

  Reply

 • Elina

  |

  Men asså eller hur!!! Jag fattar inte heller varför så många vill äta utomhus?! I princip alla mina vänner+familj vill äta ute!

  “Men jag tänkte att vi kunde äta ute idag, för det är så fint väder” Eeh…ok, så vi ska sitta i solen och bränna oss på axlarna eller frysa för att det snålblåser. Sen ska vi behöva lukta på allas cigg och få askan i maten, eller blad och annat skräp! Just det, FÅGELBAJS I MATEN! VILL NI HA DET MED?!

  Haha, nej tack! =P

  Kram på dig! <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha men är ju annat att äta picknickvänligt 😉 En plocksallad kräver bara gaffel = enkelt 🙂 Fast ja.. Det är ju fortfarande det här med sol och blåst och så. Haha.

   Reply

   • Nanny

    |

    vin i solen är ju betydligt bättre ändå så 😉

    Reply

    • Egoina

     |

     Vin är bra oavsett var man är 😉 hehe

     Reply

 • Stina

  |

  Eller hur! Tycker det är såå jobbigt att äta ute i solen; känns som att låren kokar i jeansen, blir svettig, flugor i maten, håret blåser i munnen osv osv, haha. Skönt att höra att man inte är ensam! PS. Sitta på uteservering i skugga och lä är ok!

  Reply

 • Rebecka

  |

  Jag älskar att äta ute men min familj vill alltid äta middag inne… 🙁

  Reply

Leave a comment

Arkiv