Follow my blog with Bloglovin

Avvänjning

Knäpp sak jag gör: Tänder lampan i trapphuset trots att det är ljust ute.

Jag har inte vant mig vid att det att det inte är vinter längre och tänder lampan automatiskt varje gång jag går in. Först tänkte jag inte på det, men de senaste gångerna har jag registrerat att det är helt onödigt och försökt vänja mig av med det. När jag går in tänker jag “tänd nu inte”, men likväl dras handen dit. Så himla märkligt. Det är som att jag har någon form av tända-lampan-tourettes.

 

image

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (8)

 • Anna

  |

  Hej fantastiska Egoina!

  Du är ju som en storasyster och relationsrådgivare för oss alla. Jag har mått dåligt över en sak ganska länge och finner ingen utväg ur det, utan det blir snarare bara sämre och sämre.

  Jag har varit tillsammans med en underbar kille i ca fyra månader. Jag upplever att vi passar väldigt bra ihop: han gör mig glad och vi har roligt ihop, vi har gemensamma intressen, i stort sätt samma värderingar och framförallt jag är så kär i honom. Han säger att han är kär i mig med (dock inte lika frekvent, han tycker att det räcker med att säga det vid enstaka tillfällen) och att han aldrig har tyckt om någon tjej så mycket som han tycker om mig. (I relationen med mitt ex bekräftade vi varandra betydligt mer med muntligt.)

  Trots att jag är övertygad om att min kille inte ens skulle vilja vara otrogen mot mig så har jag så fruktansvärt stora problem med svartsjuka. Min svartsjuka handlar snarare om att jag inte ska duga för honom.

  Vi var vänner ett tag innan vi blev ett par så jag har hört en del om hans dejtingliv och detta i kombination med att jag vet att han kan tycka att andra tjejer är snyggare än jag har verkligen etsat sig fast hos mig. Kommentarer från när vi endast var kompisar som “att den tjejen som jag träffade då var jättesöt” eller “hon hade en grym rumpa (mage eller vad som helst)” hänger kvar i mitt huvud. Ju mer jag gillar honom desto mer svartsjuk blir jag.

  Just utseendet är något väldigt konkret som startar min svartsjuka. Jag kan inte sluta tänka på dessa tjejer som han tycker är snyggare än jag (jag vet inte vilka de är), hur de kan tänkas se ut eller vilka preferenser som han egentligen har som jag inte lever upp till.

  Vad ska jag göra för att sluta må så här dåligt? Alla tipsar om att man ska jobba med sin egen självkänsla, men hur gör man egentligen det?

  Detta blev ett väldigt långt inlägg, men jag skulle verkligen uppskatta tips.

  All kärlek till dig!

  Svara

 • Robert

  |

  Ajaj! 😉

  Svara

 • Ida

  |

  Är inte du som jag extremt försiktig med vad man tar på ute, typ inne på toaletter, använda pappret för att öppna dörren osv. Av den anledningen borde du lätt kunna avvänja att ta på lampknappen, tänk att alla i hela huset tar på den varje dag när de kommer hem med sina smutsiga händer.. Inte så fräscht hehe…

  Svara

  • Egoina

   |

   Observant minsann 😉 Haha jo, tänkte lägga till att det är märkligt just med tanke på den biten. Men tror att lampan i trapphuset känns okej för mig eftersom jag nästan är hemma (känner mig redan smutsig eftersom jag varit ute och kommer alltså inte behöva gå så länge till med otvättade händer). Tvättar alltid händerna direkt när jag kommer innanför dörren 🙂

   Svara

   • Ida

    |

    Haha jaa det va ju faktiskt logiskt, förstår va du menar med att det känns bättre när det är i huset än på en offentlig plats! Samma sak med hissknappen tycker jag!

    Svara

 • M

  |

  Haha. Och jag själv tänder knappt lampan i trapphuset när det är mörkt! Tänker typ “Nää men jag kan se i det lilla ljuset som kommer in utifrån från gatulamporna!”

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv