Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Något att glädjas över

Hej måndag! Det känns som att helgen försvann på tre sekunder, men jag är ändå redo för en ny vecka. Det är ju ändå helg hela tiden. Haha.

Jag tänkte på en sak. Ni vet hur man kan irritera sig på saker och önskar att de vore annorlunda, men sen när de inte existerar längre glömmer man liksom bort det? Det är inte så att man är tacksam för att det inte är så längre, utan man hittar istället nya saker som inte är ”exakt som man vill” att störa sig på. Eller är det bara jag?

Hur som helst. Igår insåg jag att jag numera storhandlar med bil?!?! Alltså hur fantastiskt? Jag minns tiden då jag fick släpa med alla påsar från affären och åka buss, eller gå hela vägen hem och hur mycket jag hatade det. Men jag har liksom inte riktigt varit glad över att jag nu slipper det. Det är som när jag skrev uppsats och tänkte att den dagen jag slipper den här skiten varje dag kommer jag att vara så glad. Eller som när jag hade tandställning och hatade det, men när jag tog bort den tänkte jag inte på det längre.

Idag ägnar jag alltså en minut åt att vara glad över att jag numera slipper släpa på matvaror. Woho. Vad har ni glömt bort som ni egentligen borde glädjas över att det inte längre är så? Tell me.

 

image

image

image

Ni vet när man är ute och går och inser att det är perfekt ljus och att man måstemåste ta en seflie? Det hände.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (33)

 • Malin

  |

  Haha när jag hade en blåsa i munnen (typ afte?) som gjorde skitont när man pratade, pussades, åt, allt, tänkte jag att varje dag jag slipper detta hädanefter ska jag vara tacksam! Glömde ju det såklart så fort den försvann men nu påmindes jag 🙂 Är nog ofta så med ohälsa/sjukdomar.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Kan relatera 🙂

   Svara

 • J

  |

  VARJE gång en är täppt i näsan, och tänker att en ska uppskatta så mycket att kunna andas normalt igen…

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahah sjukt mycket igenkänning på den!

   Svara

 • Julia

  |

  Åh vilket filosofiskt och fint inlägg ^^

  Jag var under tre terminer på högskolan fast i ett grupparbete med en person som helt enkelt inte bidrog. Nu har vi äntligen fått välja samarbetspartner själva och har faktiskt helt glömt hur tacksam jag är, och hur skönt det är att slippa det där gamla jobbiga grupparbetet som jag hatade så länge!

  Ska tänka på det i en minut nu 😉

  Svara

 • Marie

  |

  Köpte hus och gläds faktiskt ganska ofta över att jag inte behöver gå uppför tre trappor med tunga matvaror och en knodd på höften. För det var mitt hat!

  Svara

 • Lulle

  |

  Så bra skrivet Regina! Värt att tänka på! 🙂

  Svara

 • ida

  |

  Vacker du är :D! så fina ögon och ditt hår är to die for!

  Svara

 • Emma

  |

  När jag var arbetslös och brukade säga: ”Hade jag bara fått ett jobb så hade jag kunnat jobba hur mycket som helst”. Har ett jobb sen några år tillbaka och önskar mig faktiskt lite mer ledig tid istället 😛

  Kan säkert komma på en miljon andra liknande saker också.
  Man borde avsätta en minst timme om dagen där man bara känner sig tacksam för allt bra man har i livet.

  Svara

 • Felicia

  |

  Du har så rätt i det du skriver, och jag har verkligen försökt att påminna mig själv om hur vissa saker förändrats. Att jag bara för ett år sedan gick i skolan och hade ett antal skoluppgifter som gav mig ångest, de låg liksom alltid där i mitt medvetande och gnagde på mitt välmående. Nu har jag jobbat lite till och från sedan studenten och har haft mycket dötid hemma när jag inte haft jobb för stunden, men SHIT vad mycket bättre det är än att komma hem efter skolan och tvingas göra något man verkligen inte tycker om eller lära sig om saker man inte bryr sig om överhuvudtaget. Nu kan jag komma hem och göra exakt det jag känner för. Fyfasen vilket lyx. Bra att du skrev detta inlägg, viktigt att påminna sig själv och inte ta saker för givet!

  Svara

 • Jenny

  |

  Hej Regina!
  Jag är tacksam över att jag har flyttat ihop med min kille. Och att vi köpte en lägenhet med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin! Tantvarning jag vet men oj så skönt det är!

  Nu till en fråga! Jag ska till Helsingborg vid pingst för ett bröllop. Ska bli jättekul och lör-sö är fullbokade med bröllopsakviteter. Men har du något tips på restaurang till fredagskvällen? Min sambo o jag åker bil från Uppsala och tänkte passa på med en dejtkväll själva innan festligheterna. Gärna något med skön stämning, god mat och goda drinkar. Du vet, de viktiga sakerna i livet 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Gillar ni tapas? Isåfall kanske Maria Tapas 🙂

   Svara

 • Johanna

  |

  När jag gick igenom en bostonkorsett behandling (har skolios) och aldrig kunde ligga skönt i sängen/kolla på film i soffan för att det gjorde ont hela tiden. Efter ett tag glömde jag såklart hur svårt det hade varit att mysa i soffan! Det tänker jag på nu- halvliggandes i soffan och skriver detta!
  Kram och tack för en underbar blogg

  Svara

 • Angelique

  |

  Att ha dålig syn! För några år sedan gjorde jag en laseroperation för att korrigera mitt synfel och har sedan dess kunnat se perfekt utan några besvär, jag blir fortfarande helt amazed när jag tänker på det, det känns så otroligt att kunna se utan att använda glasögon/linser som jag hade haft i ca 15 år. Om man nu får längta efter något annat också så skulle det vara den dagen man kan operera bort glutenintolerans, jag föddes med det och det är ju kroniskt, är dock väldigt tacksam för att det idag går att köpa diverse glutenfria saker i mataffären som inte fanns när jag va yngre 😀 Smakade tex rostad lök för första gången typ förra året (va då 25) och va superglad eftersom jag velat smaka det typ hela mitt liv haha.

  Svara

 • My

  |

  När jag ätit så mycket så jag mår illa och påminner mig själv om att vänta innan jag tar en till portion nästa måltid.
  Det glöms dock bort så fort jag börjat må bra igen.

  Svara

 • Karin

  |

  Att jag lyckades ta det där jäkla körkortet till slut. 2 år sedan nu, men jag minns det så väl för FY FAN vad dåligt jag mådde under de 11 månaderna jag höll på att övningsköra (det är ju ocoolt att ha svårt för körningen så att jag nailade teorin spelade ju ingen roll :)) och hur värdelös jag kände mig när jag kuggade första uppkörningen. Men jag klarade ju det till slut, och det borde jag tänka på oftare. Så tack för det!

  Svara

 • Julie

  |

  När jag opererade ögonen och slapp glasögon o linser!! Tänker bara på det när jag ser gamla kort där jag har glasögon, vilket var ovanligt..

  Svara

 • Robert

  |

  Kom att tänka på mitt tandläkarbesök för några veckor sen då de gjorde om en lagning som hade gått sönder. Kändes bra! 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Har i hela mitt liv haft SJUKT långt att gå till busshållplatsen, alltså nu snackar vi minst 20 minuters promenad. Sen 6 månader tillbaka har jag ca 1 min! Fortfarande lika fantastiskt!

  Svara

  • Lovisa

   |

   Relaterar! Bästa känslan!

   Svara

 • Susanne

  |

  Att nu efter att ha pluggat i två olika omgångar veta att jag har pengar på kontot var månad till det nödvändiga + sparande/nöjen och till de flesta ev. oförutsedda utgifterna.
  Det känns fantastiskt! Önskar fler kunde ha det så!

  Svara

 • Hanna

  |

  Att jag inte bor i studentkorridor längre. Det var asjobbigt att måste klä på sig anständiga kläder så for man ville ut i köket och hämta något eller koka en kopp te. Plus att kök och badrum var sjuuuukt snuskiga. Nu har jag rent och fint och kan gå runt i trasiga mjukiskläder som jag vill. Underbart! Värt att tänka lite extra på ibland…

  Svara

 • Jennie

  |

  Njuter fortfarande av mitt körkort i princip varje gång jag kör bil (ett och ett halvt år sedan jag tog det snart). Det låg som ett måste så länge och alla frågade jämt o ständigt när det var dags att ta tag i det. Fick ett ryck innan jag skulle vara utomlands några månader och är fortfarande lättad att jag klarade uppkörningen innan jag åkte! Körkort är guld, sån frihet (dock blir man ju lite lat)!

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag borde vara gladare och mer tacksam varje dag jag slipper ha ont av min magkatarr och helst de dagar då jag inte ens behöver medicinera 😀

  Svara

 • Jenny

  |

  Stukade foten jättejätteilla för ungefär en månad sen och kunde inte gå på en hel vecka. Kunde inte ens stödja på foten. LOVADE mig själv att vara så tacksam när jag väl kunde gå igen (hur många tar inte det för givet liksom?). Well, här sitter jag nu och det enda som jag kan tänka på är hur ont min liktorn på samma fot gör, haha. Alltid är det något. Ska skärpa mig nu och vara tacksam!

  Svara

 • Sara

  |

  Var utan badrum i tre månader, på grund av utdragen renovering, vilket var riktigt jobbigt. När badrummet väl blev klart, tyckte jag att det var helt fantastiskt att ha eget badrum igen. Sedan borde jag även glädja mig över att ha snabbt internet igen. När jag bodde i Kina, var nätet hur segt som helst! Det kunde ta en halvtimme att komma in på en hemsida, om jag ens kom in.

  Svara

 • R

  |

  Efter att ha pluggat över 100 %, jobbat extra samt haft massa med studentlivet att göra hela min studietid, har jag nu äntligen lagt av med allt utom exjobbet sista terminen. Älskar att ”bara” vara sysselsatt på heltid. All denna fritid!

  Svara

 • skåne

  |

  Har du klarat ditt körkort ? hoppas det går bra att fråga ☺

  Svara

 • Linnea

  |

  Att vara ledig varje helg!! Har i flera år jobbat helg/kvällar och inte känt fredagskänslan sen yngre tonår. Bästa känslan är när man går från jobbet varje fredag. Guld!

  Svara

 • Lovisa

  |

  Jobbade på en väldigt hetsig innekrog i Sthlm innan och längtade efter att börja plugga. Here I am, tar en minut att uppskatta att ibte bli kallad för hörru eller gumman, inte bli antastad för 132 kr/h eller att inte vara full kl 05:30 på Max 3 ggr/vecka etc. etc. 😀

  Svara

 • Maria

  |

  Är 23 år och känner mig fortfarande glad över att kunna gå in på Systemet och välja och vraka, hahaha! Tänk vad man spenderade tid på att leta alkohol i tonåren..

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv