Follow my blog with Bloglovin

6 saker ni inte visste om mig

Tror jag? När man har bloggat i nio år är det svårt att veta vad man berättat och inte berättat. NIO år förresten?! Det är ju helt galet! Jag har typ växt upp med er.

1) Det mest avslappnande jag vet är att åka bil eller buss. Det är nog den bästa terapin i världen för mig att bara få sitta och titta ut genom fönstret och vara i min egen värld. När jag åker långa sträckor kan jag ibland känna att det är jobbigt när bussen är framme, jag känner att jag skulle vilja sitta kvar längre.

2) Generellt sätt tycker jag inte om saker som smakar kaffe. Förutom kaffe då. Jag gillar alltså inte choklad, glass eller bakverk med kaffesmak. Jag tror att mitt problem är att jag inte gillar när kaffe är sött. Men det argumentet försvinner ju eftersom jag gillar Kaffe Karlsson och typ tomtelatte. Jag kanske inte gillar att äta kaffe helt enkelt?

 

image

 

3) På tal om bakverk och söta saker så tror nog de flesta att jag är ett litet kakmonster, men så är inte riktigt fallet. Jag är väldigt kräsen vad gäller bakverk. Jag gillar till exempel inte sockerkaka, kärleksmums, morotskaka, muffins, marsipan, många tårtor, brownies osv osv. Kan fortsätta i all oändlighet. Men jag äter det ändå, för det är ju sött och jag är inte störd. Men en favorit är det inte.

4) Om jag mår dåligt mår jag som sämst på morgonen. Jag mår verkligen skit när jag vaknar och sen blir det bättre utöver dagen. Jag vet att många är precis tvärtom, att ångesten kommer ikapp dem under dagen och blir som värst under kvällen. När jag läste på om depression stod det att kvällen och när man ska sova är värst för de flesta. Men för mig är det alltså tvärtom, och det är en konst för mig att ens komma upp ur sängen när jag mår dåligt.

 

image

 

5) Jag duschar väldigt ofta, helst minst två gånger om dagen (morgon och kväll). Nu när jag har börjat jobba och går upp så tidigt har jag utmanat mig själv och har sakta med säkert lyckats vänja mig bort vid att duscha på morgonen. Jag duschar innan jag går och lägger mig istället. Men jag tycker det är riktigt jobbigt. Jag känner mig inte ren om jag inte duschar innan jag lämnar hemmet. Ska jag bara gå hemma är det dock en annan sak, då kan jag vänta.

6) Instagram är ett enda stort ångestmoment för mig. Jag kollar Instagram kanske max en gång i veckan och övriga dagar har jag bara dåligt samvete för att jag inte går in, och så går det så lång tid mellan varje gång jag är inne att jag vet att jag har så himla mycket att ta igen att jag liksom inte orkar. Det blir en ond cirkel. Går jag inte in på länge har jag missat så mycket att jag verkligen inte orkar gå in och så blir det bara mer och mer. Funderar på att antingen ta bort Instagram (vilket jag inte vill eftersom jag ju vill följa vissa, exempelvis mina vänner), eller att avfölja några konton. Mår ändå bara dåligt av att se bilderna som postas från många konton.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (26)

 • Robert

  |

  Håller med om duschandet där. Måste duscha på morgonen(inte kvällen innan) annars känner man sig ofräsch när man går hemifrån. 🙂

  Jag älskar att åka tåg, om man får bra sittplats åtminstone. Apropå avslappnande resor. 🙂

  Svara

 • Sandra

  |

  Man blir faktiskt inte renare för att man duschar ofta. Forskning har visat att personer som duschar två gånger om dagen har lika mycket mikroorganismer på huden som personer som duschar varannan dag.
  Dessutom är vatten uttorkade på huden, tar bort de naturliga bakterier huden mår bra av, slösar vatten och tar tid. Finns massor av goda anledningar till att försöka vänja sig av med överdrivet duschande 🙂

  Svara

 • Sofia

  |

  Men hörrö tjejen. Kommenterar verkligen aldrig (trots bäst blogg) men blir ju helt stressad för din skull att du ens har kvar instagram om du känner så. Du är visserligen bloggerska men du behöver väl inte finnas överallt för den sakens skull? Bort med det! Ta hand om dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack 🙂 Jo, eller så får jag försöka tänka att det är okej att jag inte tittar varje dag/ flera gånger varje dag, eller så får jag avfölja några. För det finns ju faktiskt människor jag vill följa på Instagram (mina vänner exempelvis), så därför vill jag inte ta bort appen 🙂

   Svara

   • Sofia

    |

    Ja det förstår jag ju egentligen! Så länge man känner att man kan anpassa det. 🙂

    Svara

 • a.

  |

  Känner igen mig på punkt 4… Är kanske för att man är kvällsmänniska?

  Svara

 • Angelique

  |

  Instämmer på 1:an

  Svara

 • Anna

  |

  Har ett tips angående instagram, om du vill ha kvar det men inte missa när vissa lägger upp foton. Du går in på personen i frågans konto och sedan valfritt foto, sedan klickar du på de tre små prickarna under fotot på höger sida. Klicka sedan på ”aktivera aviseringar om inlägg” nu får du en notis varje gång personen lägger upp ett foto. (Ägaren av kontot får inte reda på detta)
  Kram!

  Svara

 • Katarina

  |

  Jag har lite samma problem med instagram. Men jag har gjort så att jag har lagt in notiser på vissa av mina vänner som jag vill följa. Då får jag en notis när dom lagt ut något så jag inte missar deras inlägg. Flödet kollar jag kanske en gång om dagen, ibland mer och ibland mindre. Men brukar ha som regel att jag kollar på 10 inlägg sen stänger jag ner. Samma med Facebook, det flödet orkar jag med ÄNNU mindre. Haha 🙂

  Svara

 • Natalie w

  |

  Följ bara dom du verkligen inte kan vara utan!! Jag avföljde över 100 st och har numera bara typ 70 vänner på fb. Underbart! Då blir det inte för mkt

  Svara

 • Jess

  |

  Det där med att må som sämst på morgonen känner jag igen jättemycket. Det värsta som finns är den där korta korta sekunden när man precis vaknat då allt är okej, sen kommer man ihåg och smärtan bara slår till i bröstet så det gör fysiskt ont, man får hjärtklappning och svårt att andas. Och så vet man att man har en hel lång dag framför sig då man måste hålla ihop innan man kan gå sönder igen på natten. Därför är nätter mycket mycket skönare, för då kan man ”gråta ut”. Detta blev väldigt djupt…

  Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag följde alldeles för många på instagram, motsvare i princip kanske 40% av mina facebookvänner och jag mådde typ dåligt? Folk la up massa ”mys”-bilder hela tiden, du vet, ”allt är så härligt och mysigt!” så man fick typ ångest? Jag ställde mig frågan, varför ska jag behöva följa de här personerna om de får mig att typ må dåligt? Så jag gjorde en rensning och följer nu bara mina närmsta vänner. Rekommenderar att du också gör det 🙂 KRAM!

  Svara

 • Lisa

  |

  ❤ Förstår dig verkligen. Jag kommer alltid upp ur sängen hur dåligt jag än mår konstigt nog men jag otroligt svår ångest på morgonen och på kvällen när jag ska sova. Jag vet inte varför men det blir bara så och jag avskyr det. Känner mig så illamående och skakig i hela kroppen och det är allt annat än härliga symptom när man ska åka buss eller spårvagn till jobbet eller försöka sova. Vill bara fly undan.

  Så glad att du bloggar igen trodde seriöst att något hade hänt dig när inga inlägg dök upp ❤

  Svara

 • Diana

  |

  Kul att läsa faktiskt. Håller med om att åka bil, det är såå avslappnande. Att försöka läsa bok på bussen är näst intill omöjligt för att man är just så avslappnad. 🙂

  Svara

 • My - Morgonkaffet.se

  |

  Som andra har skrivit, så avfölj folk eller så som de beskrivit ovan 🙂 Inte kul att må bajs p.g.a en app liksom. Men jag kan ju tänka mig att du själv vill posta…

  Eller skapa ett annat konto som är mer privat och mer avsedd för dina vänner, typ? Hmmm.. I dunno 🙂

  Svara

 • Liw - Bröllop 2016

  |

  Håller med om Instagram.. jag följer nästan 500, det går liksom inte att hinna med… jag postar en bild och stänger ner, låtsas som ingenting haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha precis 🙂

   Svara

 • Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -

  |

  Rolig lista! Åh, och jag som älskar kaffe i annat än ja, kaffe, haha. Kaffeglass, kaffechoklad osv, nom nom nom!

  25:årig morsa till Oliver, ett år. En gemytlig blogg om barnmode, inredning, en dos vardagspuls och saker nära hjärtat <3

  Svara

 • Kristina

  |

  Åh vad skönt att någon mer är som mig och måste duscha minst två gånger/dag! Folk förstår inte när jag säger det där alltså haha

  Svara

 • ISA

  |

  haha detta är SÅ roligt, vi är brutalt olika. Jag duschar aldrig (nåja, tvättar iaf håret så sällan det går), avskyr att åka buss, älskar kaffesmak (känner som du fast med jordgubb istället). hehe, men tror vi skulle komma överrens ändå 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!! Det tror jag också 🙂

   Svara

 • Laura

  |

  Undrar vilken sort av bilder på Instagram du får ångest av?
  Har själv först på sistone blivit mer och mer medveten om att olika bilder och hashtags verkligen kan skapa ångest (ex beachbody-relaterade grejer). Tänkte du kunde upplysa lite, känner att jag omedvetet blir negativt påverkad av mitt instagramflöde då jag inte är så bra på att tänka kritiskt.

  Svara

 • Elin

  |

  Du måste få väldigt torr hud om du duschar så ofta haha!

  Svara

 • Malin

  |

  Håller med om att resor kan vara lugnande, man kommer liksom ingenstans och om man kan försöka njuta av det så är det väldigt skönt. Dock försöker jag plugga så mycket som möjligt på tunnelbanan, så just nu känns det inte lika bra..

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv