Follow my blog with Bloglovin

Min dag i bilder

Detta känns som den längsta dagen ever även fast klockan inte är så mycket, och jag mår inte så bra just nu (känns som att jag håller på att bli sjuk MEN HOPPAS INTE) så vi kör hela dagen i ett svep bara baaaam. Orkar nog inte blogga mer idag.

 

image

Gick upp snorhimla tidigt för att göra det här (okej, bara en halvtimme tidigare än vanligt, men ändå). Ja, ni ser rätt. Jag gjorde riskutbildning 2 idag. Woho! Hahaha alltså så dumt. Första gången jag skulle halka fick bilen spinn och jag snurrade typ två varv. Instruktören blev helt nervös och frågade om det var okej med mig, om jag blivit rädd. Jag förstod ingenting. Jag såg inte när de andra körde, så jag trodde att det var meningen att det skulle bli så. ”Bra att jag fick känna på det här”, tänkte jag. Men det var alltså meningen att man skulle glida rakt, inte förstöra gräsmattan… Bilens handbroms var nog i pyttelite, eller så var det något annat konstigt, jag vet inte. ”Hade det varit en annan bilmodell hade du kanske voltat”. Haha, TUR att han sa det efteråt. Efter det gick det bra dock. Eller bra och bra, det är ju meningen att man ska få känna på att glida lite.

 

image

Efter halkan satte jag kursen mot Malmö. Missbedömde dagens matintag och åt ingenting mellan 05.30 och 12.30. Var totalt förstörd på väg till jobbet (efter att ha hängt upp och ner och allt), så jag klämde i mig lite socker. Fina skor idag va? Vågade inte ha något med klack, alltså inte ens boots.

 

image

Köpte med mig en sallad också.

 

image

Syns det att jag var trött eller?

 

image

Väl på jobbet skulle jag och Ida ta lite bilder. Bland annat på påskägg.

 

image

Och mjölk och kakor. Handmodell ska lätt stå på mitt CV sen, haha.

Nu har jag en sprängande huvudvärk och sitter på tåget på väg hem. Ska till sömmerska först om jag hinner innan hon stänger för att fixa en jacka. Annars bara ta det lugnt. Där har ni min dag. Ni då?

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (35)

 • Elin

  |

  Jag är inte den som är den… JO, det är jag! Skrädderska?! Säger man inte sömmerska? 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj jo det gör man kanske. Trött 😉

   Svara

 • Vendela

  |

  Min dag: varit på universitetet och haft handledarmöte om c-uppsats, åkt hem, somnat en stund heehee…. Vaknat inte ett dugg piggare och sen dess sitter jag och plockar ut meningsbärande enheter ur mina transkriberade intervjuer. När jag inte läser bloggar förstås 😉 Nu blir det mat!

  Svara

 • Elin

  |

  När jag hade min risktvåa satt vi fyra elever i en bil samtidigt och turades om. Det var ingen ”riktig” halkbana utan bilen var försedd med små hjul utanför de riktiga hjulen, såg ut som stödhjul hehe. Men då iaf kunde läraren ställa in vilken grad av halka vi skulle köra i och vid ett tillfälle var det meningen att vi skulle snurra runt med bilen! Det var väldigt nyttigt för det var läskigt! Man lärde sig väldigt mycket!

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, det var roligt med halkbana minns jag. 😀

  Tror det jag är mest nöjd med idag är att jag nyss har diskat. 😉

  Svara

 • Ida

  |

  Låter som en rolig dag ;). Kommer ihåg när jag gjorde risk. också 😀 så roligt!

  Svara

 • Anna

  |

  Med risk för att låta som en besserwisser, borde det inte stå handtvilling på Joeys CV? 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha sant. Tänkte inte så långt 🙂

   Svara

 • Ellen

  |

  Vad grym du är som redan gjort risk2an! Trodde man inte gjorde den förrän i slutet, nån vecka innan uppkörning? Är förresten lite nyfiken på vad du har för bil, vad är det för modell och varför valde du den? mvh en som har ett högst otippat nyfunnet bilintresse 😉

  Svara

 • Linn

  |

  Kan man få bilder på din bil? Verkar ju supersnygg, och är jätte nyfiken 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är inte min bil på bilden, om det är det du tänker? Men jag har en peugeot 207 🙂

   Svara

 • Sofia

  |

  Sovmorgon. Hemtenta. Städning. Blodgivning. Te med en vän, och nu: Grönsaksdipp och SATC. Fin onsdag!

  Svara

 • Sandra

  |

  Med risk för att låta dryg, men jag kan inte låta bli att fråga (det kommer äta upp mig inifrån annars. Skojar inte ens. Haha ..) till frågan: meningen ”ska inom en sömmerska ..” Är det något man säger där nere eller har det blivit fel? Om man säger så: vad menar man med inom i det här fallet? /mvh tjej som vill veta allt om allt [x

  Svara

  • Egoina

   |

   Nja. Är nog dialekt blandat med att jag var trött. 🙂

   Svara

   • Inez

    |

    Vet inte om det har med dialekt att göra men i Malmö använder vi ofta uttrycket att vi ska ”inom” någonstans. Vi brukar även säga ”gå förbi”. Exempelvis ”Kan du gå förbi affären på vägen hem”(Med det menar vi inte att gå förbi affären utan såklart att gå in i affären och handla haha). Har fått höra sen jag flyttade till stockholm att det är märkligt.. 🙂

    Svara

  • Kattis

   |

   Det är helt klart dialektalt, många skåningar som säger så! Fast mer in-om än inom. Haha svårt att förklara i text? Vad man menar vet jag inte riktigt.. in och ta en svängom (sen gå ut) typ? Min tolkning (jag är inflyttad) är att man mest säger det för snabba besök. Vi ska bara snabbt inom Ica innan vi kör hem liksom. Inte när man ska stanna på middag hos någon typ.

   Svara

   • Egoina

    |

    Precis 🙂 Man säger så på norska också, så i min värld är det nog ett jättevanligt uttryck 😉

    Svara

    • Sandra

     |

     Älskar när man får utförliga svar också! Tack! 😀 nu är min förvirrade hjärna lugnad 😉

     Svara

     • Sara

      |

      Jag säger också så och jag är från sydöstra Sverige… Bor i och för sig i Skåne sedan några år så det kanske är därför. Jag är dock rätt säker på att mina släktingar i Norrland också säger så 🙂

     • Sandra

      |

      Men vad märkligt! Jag är från Sthlm men bor numer i norra Sverige, och har aldrig hört någon säga så – för mig är det ett jättemärkligt uttryck! :p

 • Cornelia

  |

  Idag har jag jobbat från 6 till 14, köpt bikiniöverdel, tränat, lagt in tvätt i maskinen, lagat mat och ätit den och nu ligger jag i soffan och försöker motivera mig till att diska och ta upp tvätten ur tvättstugan. Går sådär 😉 hoppas din morgondag innehåller mer mat!!

  Svara

 • Angelique

  |

  Pluggade på förmiddagen, gick till Myrornas för att skänka lite saker, var på mitt favvocafé och cathchade up en tysk tjej som jag hängde med endast några dar för fyra(!!) år sen i Australien och som nu pluggar i sverige (så kul att hon faktiskt hörde av sig efter så lång tid :D), handlade, åkte hem och fixade middag, och nu sitter jag och läser din blogg, det va typ min dag ^^

  Svara

  • Egoina

   |

   Verkligen kul!! Vilken bra dag 🙂

   Svara

 • Lisa

  |

  Pluggat hela dagen inför en tenta och varvat det med trasig dator och trasig skrivare OCH trasig Internetuppkoppling.

  Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • Tova

  |

  Åh, jag kommer ihåg när jag gjorde min halka. När man ska vara upp och ner i bilden, så hann jag inte inte knäppa mitt bälte innan dom började tippa bilden.
  Jag blev såå nervös och tittade på hon bredvid mig, vågade typ inte säga till. Haha, men hon gjorde det som tur var! 🙂

  Det var konstigt att dom inte frågade ifall alla var knäppa innan dom började 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha men shit!

   Svara

 • Maja

  |

  Hängt upp och ner?

  Svara

  • R

   |

   På vissa halkbanor har de en bil uppställd som man kan sätta sig i och så vänder de den upp och ned, så man får känna på hur det är att ha voltat typ. Det där pendlar en massa med tiden, ibland får alla göra det, ibland bara en, ibland får man också testa att spänna loss sig och ta sig ut, ibland inte… Nya säkerhetsföreskrifter hela tiden 😛

   Svara

 • Myh

  |

  Måste ju säga att jag är grymt avis att du fick köra min favoritbil på halkan! Älskar verkligen Mini och kan ”typ allt”, haha. Var till och med så att jag kunde mer än en bilförsäljare en gång. Det var roligt 😀

  Jag fick köra en skruttig liten bil på min halkkörning, så inte ett dugg avundsjuk. haha. Men hade jag kört Mini på min halka hade jag väl aldrig klivit ur bilen, 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Jaa det var sjukt nice 🙂

   Svara

   • Myh

    |

    Förstår det. Det är en härlig liten bil. Gokart-känsla 😀

    Svara

 • Elin

  |

  Haha nej vad kul! Har följt din blogg i flera år nu och läst tidigare att du ska ta tag i ditt körkort och så tänkte jag precis slänga iväg en kommentar och fråga hur det går innan jag läser att du gjort halkan – vilket även jag gjorde, samma dag Efter att ha skjutit upp det här med körkortet FÖR länge nu kände jag att det var dags. Hur går det då? Har du långt kvar till prov?

  Ha det fint! /Elin

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv