Grönkålchips
Jag hakade på ”trenden” med grönkålchips igår. Jag har sett det lite överallt på sistone och var såklart tvungen att prova. Jag menar hur perfekt vore det inte med chips som är goda och dessutom nyttiga??
Det är hur enkelt som helst. Ingredienser: Grönkålsblad, olja, flingsalt och chiliflakes. Gör såhär: Lägg grönkålen på en plåt, ringla över olja och strössla över salt och chiliflakes. Överdriv inte saltet läste jag överallt, så det gjorde jag inte. In ugnen på hög värme, typ 200 grader och låt ”chipsen” vara inne typ 7-10 minuter. Håll koll, det är ganska lätt att råka bränna dem märkte jag.
När de är klara ser de ut såhär. Kanske lite mindre bruna, tror jag brände några.
Betyg: Mycket godare än jag trodde! Men om jag kommer att göra grönkålschips ofta? Svar nej. Det luktade kål i hela lägenheten och grönkål kan inte ersätta chips helt och hållet. Men det kan helt klart vara ett alternativ ibland. Testa om ni är nyfikna!
0
Robert
| #
Intressant, även om jag också misstänker att de vanliga chipsen är mer lockande när det kommer till kritan. 😉
Svara
Hanna
| #
Prova bönchips! De köper man färdiga i små påsar, ganska dyra men väääääldigt goda!! Är det enda vettiga alternativ till chips jag hittat om man vill vara nyttigare. Smaken ”chillidill” är godast tycker jag 🙂
Svara
M
| #
Åh undrar om du har nåt tips. Jag har liksom tappat gnistan. Känner mig lite smånere. Jag träffade en kille i tre månader, han var störtkär i mig men jag blev det aldrig i honom så vi gick skilda vägar, men efter det har jag känt mig så låg och vill bara hitta tillbaka till gamla glada jag igen! Känner mig så grå, trist. Vill känna mig sparkle inför våren, vad kan jag göra?? puss
Svara
:D
| #
Börja träna, köp ett jävligt snyggt klädesplagg, och använd ansiktsmasker regelbundet. 😀
Svara
Anna
| #
Min mamma gjorde grönkålschips och jag åt upp en hel skål på en gång. Osmart drag så att säga!! Toan resten av kvällen blev det för mig 😀 men goda är dom 🙂
Svara
S
| #
Alltså nu måste jag fråga. Vad ÄR det med er svenskar, och att inte använda bakplåtspapper utan lägga det mesta direkt på plåten? VEM orkar diska plåten efter varje användning?! Varför varför varför, jag bara undrar.
Mvh / Perplex finlandssvensk som alltid använder bakplåtspapper på ugnsplåten
Svara
Egoina
| #
Haha HÅLLER MED!!! Men min pojkvän hade ingen hemma… 🙂
Svara
:D
| #
Haha. En gång hade jag inget papper hemma, och skulle baka bottnar till chokladbiskvier. Fick smörja plåten med riktigt smör och JÄVLAR i min lilla låda vad goda biskvierna blev. Världens bästa ”misstag”.
Svara
Elin ❤21år, förlovad och sambo med min kärlek.
| #
Åh jag som tänkte testa detta idag men glömde köpa kål! Får bli nästa vecka!
Svara
Linda
| #
Ser gott ut, ska prova!
Jag brukar göra egna potatis chips i ugnen, supergott 🙂 det går ju även att göra chips av zucchini, morot, rödbeta, sötpotatis osv.
Svara
Sofia
| #
Prova spenatchips!! Samma princip, spenatblad på en plåt, salt & olja på och nån kort minut i Ugnen!! Så gott
Svara
Lilly
| #
Spännande! Jag känner rent spontant att det borde kanske fungera med andra grönsaker eller frukter också? Någon som har provat?
Svara
Svorskan
| #
God morgon, jenta mi!
Svara
Malin
| #
Tips tips! Ha dem inne i typ 30-40min på 110-120grader. Inga blir brända ich de blir spröda ich goda
Svara
Amanda
| #
Tips om att göra grönkålschips i micron! Ca 4 min, de blir krispiga!
Svara