Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Grönkålchips

Jag hakade på ”trenden” med grönkålchips igår. Jag har sett det lite överallt på sistone och var såklart tvungen att prova. Jag menar hur perfekt vore det inte med chips som är goda och dessutom nyttiga??

 

DSC03502

DSC03499

 

Det är hur enkelt som helst. Ingredienser: Grönkålsblad, olja, flingsalt och chiliflakes. Gör såhär: Lägg grönkålen på en plåt, ringla över olja och strössla över salt och chiliflakes. Överdriv inte saltet läste jag överallt, så det gjorde jag inte. In ugnen på hög värme, typ 200 grader och låt ”chipsen” vara inne typ 7-10 minuter. Håll koll, det är ganska lätt att råka bränna dem märkte jag.

 

DSC03503

DSC03505

När de är klara ser de ut såhär. Kanske lite mindre bruna, tror jag brände några.

 

Betyg: Mycket godare än jag trodde! Men om jag kommer att göra grönkålschips ofta? Svar nej. Det luktade kål i hela lägenheten och grönkål kan inte ersätta chips helt och hållet. Men det kan helt klart vara ett alternativ ibland. Testa om ni är nyfikna!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (15)

  • Robert

    |

    Intressant, även om jag också misstänker att de vanliga chipsen är mer lockande när det kommer till kritan. 😉

    Svara

  • Hanna

    |

    Prova bönchips! De köper man färdiga i små påsar, ganska dyra men väääääldigt goda!! Är det enda vettiga alternativ till chips jag hittat om man vill vara nyttigare. Smaken ”chillidill” är godast tycker jag 🙂

    Svara

  • M

    |

    Åh undrar om du har nåt tips. Jag har liksom tappat gnistan. Känner mig lite smånere. Jag träffade en kille i tre månader, han var störtkär i mig men jag blev det aldrig i honom så vi gick skilda vägar, men efter det har jag känt mig så låg och vill bara hitta tillbaka till gamla glada jag igen! Känner mig så grå, trist. Vill känna mig sparkle inför våren, vad kan jag göra?? puss

    Svara

    • :D

      |

      Börja träna, köp ett jävligt snyggt klädesplagg, och använd ansiktsmasker regelbundet. 😀

      Svara

  • Anna

    |

    Min mamma gjorde grönkålschips och jag åt upp en hel skål på en gång. Osmart drag så att säga!! Toan resten av kvällen blev det för mig 😀 men goda är dom 🙂

    Svara

  • S

    |

    Alltså nu måste jag fråga. Vad ÄR det med er svenskar, och att inte använda bakplåtspapper utan lägga det mesta direkt på plåten? VEM orkar diska plåten efter varje användning?! Varför varför varför, jag bara undrar.

    Mvh / Perplex finlandssvensk som alltid använder bakplåtspapper på ugnsplåten

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha HÅLLER MED!!! Men min pojkvän hade ingen hemma… 🙂

      Svara

    • :D

      |

      Haha. En gång hade jag inget papper hemma, och skulle baka bottnar till chokladbiskvier. Fick smörja plåten med riktigt smör och JÄVLAR i min lilla låda vad goda biskvierna blev. Världens bästa ”misstag”.

      Svara

  • Linda

    |

    Ser gott ut, ska prova!
    Jag brukar göra egna potatis chips i ugnen, supergott 🙂 det går ju även att göra chips av zucchini, morot, rödbeta, sötpotatis osv.

    Svara

  • Sofia

    |

    Prova spenatchips!! Samma princip, spenatblad på en plåt, salt & olja på och nån kort minut i Ugnen!! Så gott

    Svara

  • Lilly

    |

    Spännande! Jag känner rent spontant att det borde kanske fungera med andra grönsaker eller frukter också? Någon som har provat?

    Svara

  • Svorskan

    |

    God morgon, jenta mi!

    Svara

  • Malin

    |

    Tips tips! Ha dem inne i typ 30-40min på 110-120grader. Inga blir brända ich de blir spröda ich goda

    Svara

  • Amanda

    |

    Tips om att göra grönkålschips i micron! Ca 4 min, de blir krispiga!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv