Follow my blog with Bloglovin

Bokföringsfredag

image

Ja, jag har min hålslagare, gem, häftapparat etc i en skolåda. Haha.

 

Såhär såg min fredag ut. Jag förberedde inför imorgon då mamma kommer över och vi ska göra klart mitt årsbokslut för 2015. Jag funderar på att skaffa en revisor detta år, jag orkar verkligen inte hålla på med det själv. Är det någon som har en bokföringsperson att rekommendera? Det är inte mycket det handlar om, det är endast någon/några timmar i månader (fakturera kan jag göra själv). Vore fint om denna person kan hjälpa mig starta aktiebolag också. Säg till om ni vet någon! Helst i Helsingborg!

Jag har precis städat, betalt räkningar, svarat på mejl, vikt kläder och nu sitter jag och tittar på fransk tv. Jag tänker att om jag bara har det på dygnet runt och lyssnar kommer jag lära mig franska till slut. Det fungerar inte. Men vem vet, det kanske går till slut. Au revoir!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (25)

 • Cornelia

  |

  Haha jag jobbar på en revisionsbyrå (dock ej revisor). Men vi är väldigt bra (hehe) 😉
  Kramis!

  Svara

 • Ines

  |

  Hej!

  Har du någonsin funderat på att anlita ett studentföretag som håller på med bokföring? Jobbar själv för ett i Göteborg nämligen, kanske finns liknande i Skåne? Vi sköter visserligen bokföring åt kunder på andra orter också och skulle kunna hjälpa dig med b.la. att starta ett aktiebolag.

  Mejla gärna om du undrar mer! 🙂

  Svara

  • Emmy

   |

   Hej Ines! Jag letar eventuellt efter ett företag som kan sköta bokföringen åt mig & mitt företag & även eventuellt hjälpa till att starta ett AB. Vi är i Mölndal. Kontakta mig gärna på emmy.blomkvist@dreamworld.se så kan vi prata lite mer. Tack 🙂

   Svara

 • Isabell

  |

  Testa duolingo annars, finns både som webapplikation och app i mobilen. supersmidigt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Har testat och kan nu säga att folk är rika eller äter apelsiner..hahahah alltså vem gör dessa appar? 🙂

   Svara

   • Sofie B

    |

    Satt här och tänkte och tänkte.. Läste om kommentarerna flera gånger. Djupa tankar på vad nu apelsiner hade med bokföring att göra?!
    Tillslut googla ja på appen och då förstod jag! Haha så fel de blev 🙂

    Svara

 • Isabell

  |

  Hej!

  Kan du komma med nåt supertips om hur jag ska må bra och sluta tänka på mitt ex.. sluta hoppas att det ska bli bra? Blev dumpad för några månader sedan efter att jag iprincip ställde honom mot väggen efter att han prioriterat bort mig och behandlat mig respektlöst en tid..
  Vi har efter vi gjort slut haft kontakt till och från samt träffats.. för några veckor den sa jag att vi inte kunde fortsätta ha kontakt då jag mår för dåligt av det och det går ut över mina studier när jag är ledsen. Han sa att han skulle respektera det och bara höra av sig om han visste vad han ville med oss.. han hörde av sig nästan direkt och sa att han ville visa mig att han tar sig tid för oss för stt ge oss en chans att ses. Så vi sågs en dag och det vsr okej. Men sen efter det nu senast i helgen så behandlade hsn mig respektlöst tycker jag då vi bestämt att ses men hsn börjar tveka och ställer in en timme innan vi ska ses utan vettig anledning. Tycker inte att det här känns bra. Jag vet att jsg förtjänar bättre.. att jag förtjänar och vill ha nägon som behandlar mig med respekt och vill umgås med mig. Men trots detta hsr jag så svårt att sluts tänka på honom och på att göra mitt. Hela tiden undrar jag när och om han kommer höra av sig. Om han kommer komma med en riktig ursäkt. Och hela tiden följer jag hans aktiviteter på facebook å liknande. Vet att det är skadligt för mig men kan inte sluta.. vi var tillsammans i över 5 år och det är det som gör så ont.. att världens snällaste blivit såhär mot mig. Ingen dom varit otrogen eller liknande så därför vill jag inte att vi blir ovänner men känns som vi mer är på väg dit eftersom jsg blir sårad hela tiden pga hans beteende.

  Vad ska jag göra för att må bra? Blir att jag inte orkar träffa vänner eller träna som jag gillar, utan går hem och lägger mig i sängen. Hatar varenda helg, vill bara sova hela tiden. Har du något supertips till mig? Snälla. Vill orka ha ett eget liv.

  Svara

  • Linda

   |

   läs boken: ”dumpa honom, han vill faktiskt inte ha dig”, kul bok som hjälpte mig att se saker på ett annat sätt när jag var yngre 🙂

   Svara

 • Sandra

  |

  Hej Regina!

  En egenföretagare som hittade grymme revisor nu iår! Har aldrig känt mig så trygg med att någon annan har min ekonomi i sina händer, mejla mig: sandra.lj@hotmail.com om du vill veta mer!

  Svara

 • Robert

  |

  Jag kan franska! Eller ja, jag läste franska på gymnasiet. 😉 Annars brukar jag kolla på Melissa Theuriau(fd nyhetsuppläsare) när hon pratar franska. 😉 Lyssna på, inte kolla på… Hmm…

  Svara

 • Caroline

  |

  Revisor och en redovisningskonsult, som du frågar efter, är inte samma sak 😉 Den ena bokför, den andra granskar. Men BDO i Helsingborg är väldigt bra! De kan hjälpa dig med båda delarna – och att starta AB. Utan att outa för mycket (går dock att se via t ex allabolag.se) så använder en annan väldigt känd bloggerska deras tjänster i Sthlm.

  Svara

 • Tuva

  |

  Min mammas kusin lärde sig hyfsad tyska genom att kolla på tyska barnprogram när han var liten, så det ska säkert gå! Om man har tur vill säga, jag har försökt anamma det, men har inte lyckats så bra än…

  Svara

 • Ida

  |

  Kolla in Stage Law & Management! Dom kan göra båda sakerna! Dvs starta aktiebolag och bokföra.. Inte lära dig franska, kanske 😉

  http://www.stagelaw.se

  Svara

 • Jessica

  |

  Hej!

  Jag jobbar på en Redovisningsbyrå, däremot sitter jag i Hässleholm men vi har kunder hela vägen upp till Stockholm. Jag själv är revisor, ej auktoriserad, men kan hjälpa dig att starta aktiebolag och liknande. När det är dags för revision har vi ett nära samarbete med auktoriserade revisorer.

  Annars är mitt tips att du startar aktiebolag genom att köpa ett lagerbolag. Läs på bolagspartner.se hur du gör men det är väldigt enkelt 🙂

  Tack för en fantastisk blogg,
  Kram Jessica

  Svara

 • diana

  |

  En revisor är inte samma sak som en bokförare. En bokförare bokför medan en revisor granskar bokföringen, bokslutet och verksamheten. Kom ihåg att kolla upp för- och nackdelarna med företagsformerna innan du byter, finns stora skillnader i bestämmelserna kring dem. Rekommenderar att du anlitar hjälp och använder din egen tid till att få intäkter. Lycka till! 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  LRF konsult rekommenderar jag. Finns över hela landet. Dom sköter allt åt mig förutom fakturerar och betalar fakturor, men de valde jag själv att göra 🙂

  Svara

 • ida

  |

  Har du två laptop? En speciell till bokföring?

  Svara

 • Josefi

  |

  Om du kollar tillräckligt många timmar kanske du vaknar en dag och pratar flytande franska ala Joey Tribbiani! 😉

  Svara

 • Ida

  |

  Hej!
  Som andra har skrivit är det en redovisningskonsult du söker. Något som dock är viktigt när du kollar är att du väljer en auktoriserad redovisningskonsult, det är en bra garantistämpel på att personen vet vad den sysslar med.
  Stort lycka till med allt! 😀

  Svara

 • Jennie

  |

  Hej!

  Jag jobbar på en revisionsbyrå. Vi har revisorer, redovisningskonsulter etc. Byrån finns i både Malmö och Helsingborg. 🙂 hör av dig!

  Mvh Jennie

  Svara

 • Jessica

  |

  Hej,

  PwC är Sveriges ledande företag inom revision, redovisning och skatterådgivning.

  Det finns ett kontor centralt i Helsingborg, på Drottninggatan.
  På kontoret jobbar både redovisningskonsulter (som verkar vara det du söker) samt revisorer (om du nu skulle vilja ha en sådan som granskar ditt framtida AB).

  Hoppas du hittar rätt i bokföringsdjungeln 🙂

  Svara

 • Camilla

  |

  Företagsrevision i Helsingborg.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv