Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Chicken Tom Kha Gai med limeblad och ingefära

Nu är det mat här igen, haha. Idag lagade jag den tredje och sista rätten i veckans matkasse. Det blev Chicken Tom Kha Gai med limeblad och ingefära.

 

DSC01145

DSC01148

Jag älskar thailändsk mat och denna gryta (soppa?) var minst lika god, om inte godare, som de man köper ute. Jag gör thaiinspirerade rätter ibland, men jag ska lätt använda mig av limeblad och ingefära i fortsättningen. Det gjorde mycket!

Här är receptet:

DSC01140

 

Nu har jag tillagat och ätit alla rätter i denna veckas kasse. Jag är mycket nöjd! Jag tror att Inspirationskassen passar mig bättre än Originalkassen. Jag är dock lite nyfiken på att prova kassen för två nästa gång. Jag får se hur jag gör.

Jag har ett samarbete med Linas matkasse. Om ni vill prova på en matkasse till ett bra pris kan ni gå in HÄR. Koden IGEGOINA ger er en fruktkasse med fyra kilo frukt (värde 109 kr) på köpet.

Erbjudandet gäller tills imorgon kväll, så passa på!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (19)

 • Fanny

  |

  Tycker det är så himla små portioner i dessa matkassar. Blir typ inte mätt. Men det är väl kanske så stora portioner som man egentligen ska äta? Haha..

  Svara

  • Egoina

   |

   Tycker du? Jag tycker portionerna är stora. Får alltid fyra matlådor + maten jag tar kort på 🙂 Men soppan var nog inte riktigt fyra portioner.. Men det funkade med alla tillbehör 🙂

   Svara

   • Fanny

    |

    Ja, jag har ju inte haft just Linas matkasse, tror det var ICAS vi hade 😛 gick hungrig konstant haha.

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha usch då! 🙂

     Svara

 • Anna

  |

  Jag har matkassen för två nu. Det roliga är att det är nästan samma maträtter i den du har nu och den för två. Skillnaden är att det verkar vara lite lyxigare ingredienser i inspirationskassen och ibland nån extra ingrediens. Tex så var det samma soppa som du gillade men man gjorde vitlökssticks av libabröd i stället för den panerade osten. Var även en tom kha gai fast utan limebladen och ingefäran. Så det kanske är så att det kommer kännas som lite tråkigare rätter. Men vad vet jag, jag har varit extremt nöjd med rätterna trots detta =) Så jag skulle ändå rekommendera det men tänkte att det kanske kunde vara bra att veta innan du bestämmer dig.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaså! Ja det var bra att veta 🙂 Men kanske ändå bra med fyra rätter istället för tre och lite mindre mat. (Behöver ju inte tre matlådor av varje grej) 🙂

   Svara

 • sofia

  |

  Bokade inspirationskassen nu! Ska bli jättespännande!! 🙂

  Svara

 • Helena

  |

  Provade soppan idag, ljuvlig! Vi körde dock en Chevre istället för manchego och lite annat utbyte.

  Så gott! Soppan var lunch – till middag blev det boef bourginon med ädelost. Bra matdag. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Låter helt underbart! 😀

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag har linas matkasse för två, och den heter ju också inspiration, så tror att den vanliga inspiration och den är rätt lika bara att det är mindre mat 🙂
  Var tex väldigt liknande rätter i den senaste, laxen hade vi också fast med honungsglaserad spetskål istället och vitvinssås 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

 • Leila

  |

  Hej! Såg jäkligt gott ut. Vilken curry pasta använde du dig av? Röd eller grön? Tacksam för svar!

  Svara

  • Egoina

   |

   Den som följde med i matkassen. Osäker på vad det var faktiskt 🙁

   Svara

 • Ninni

  |

  Åh ser gott ut! 😀

  Svara

 • Hannah

  |

  Alltså hur gott låter/ser inte det där ut att vara?! Ska testas nu i veckan (är tyvärr så jävla dålig på att laga mat så hoppas det blir gott när jag gör det haha)

  Svara

 • Anna

  |

  Jag har kassen för två men har framöver bytt till stora inspirationskassen. Recepten och ingredienserna är snarlika men i kassen för två är det just två portioner som ofta inte kan bli 3 p.g.a deras karaktär (man får två torskfiléer som man inte gärna delar på etc.)Det blir även ett högre pris per portion. Det innebär att det blir mycket matlagning och disk för ganska lite mat, eller ja mat för samma kväll. Jag vill gärna få ut matlådor och slippa laga middag varje kväll. Men i övrigt är kassen för två bra, skiljer sig bara på det praktiska. Och vill man framöver kan man ju växla mellan dem och få en vardera per månad.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för din förklaring! 🙂 Tror jag fortsätter med samma kasse i fortsättningen också 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv