Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Trött

Ni förstår inte hur trött jag varit idag. Vid ett tillfälle tror jag att jag somnade sittandes med ögonen öppna. Tågfärden hem var som en dimma. Det är inte lätt det här att ställa om sina rutiner. Jag går upp 05.50 varje dag och skulle därför behöva sova redan vid 22.00, men hur lätt är det när det finns så mycket kul saker att göra? Oftast somnar jag långt efter 00.00.

MEN. Imorgon har jag i alla fall ”sovmorgon”. Jag ska nämligen på utbildning/presentation av annonsering på Instagram och ska därför till Malmö centrum istället för ut till kontoret som tar lite längre tid. Japp. ”Sovmorgon”. Jag ska upp 06.20 istället för 05.50…… HAHA. Skjut mig.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

FullSizeRender(3)

Glamorös middag idag…not. Orkade verkligen inte. Jag älskar mitt liv just nu, men får nog prioritera lite mer sömn.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (31)

 • Anna

  |

  Haha jag känner igen det där! Jag tyckte det var såå jobbigt att ställa om från nattmänniska till ”vanligt” jobb. Men ge det någon vecka till så lovar jag dig att det är värt det, för nu älskar jag att krypa ner i sängen riktigt trött kl.22 och känna mig pigg dagen efter (förutom när klockan ringer dvs..). Och det ÄR värt fredagskänslan och hur mycket man uppskattar helgen! kämpa på, jag hejar på dig! Kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Ska kämpa! 😀 <3

   Svara

 • Jennie

  |

  Ååh, riktig sovmorgon ju

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaaa lyllos mig! 😀

   Svara

   • Jennie

    |

    Haha, ja! Hela min kommentar kom inte med.. Jag går upp tio i fem varannan vecka och är på jobbet tjugo i sex, älska tvåskift..

    Svara

    • Jennie

     |

     Meen, vad händer? Nu har kommentarerna kapats två gånger?

     Svara

 • Robert

  |

  Förstår känslan. 😉

  Svara

 • Hanna

  |

  Så kul att läsa dessa inlägg om din nya vardag. Känner så igen det, för någon månad sen hade man sovmorgon typ när man ville, behövde inte göra matlåda varje dag, mer tid till annat. Nu ringer klockan innan 6 och man älskar när man får en halvtimmes sovmorgon på en vardag för en eller annan orsak. Somnar senast 22 varje kväll men tror att efter man kommit in i jobbet och man inte är så trött på kvällarna kan man vara vaken längre utan problem!

  Svara

 • Fannie

  |

  Helt sjukt avundsjuk på din sovmorgon! Min klocka piper 5:15 alla vardagar i veckan, och jag gör inget annat än att drömma om sovmorgon (typ åtminstone).
  Kick ass på jobbet, och lycka till! 😀

  Svara

 • Decdia

  |

  Hihi, välkommen till det ”riktiga” vuxenlivet!
  För mig passade inte de tidiga morgnarna så efter ca tio yrkesverksamma år så bytte jag till en nattjänst. Visst, man är ofta uppe i över ett dygn när man går på och mellan passen är jag glad om jag sover mer än fyra timmar. Men det är sååå värt det för att slippa väckarklockan på morgonen.

  Svara

 • Catharina

  |

  Kämpar också med att gå från nattuggla till att inte vara ett lik på morgonen. Det går inge vidare alltså. En morgon vaknade jag inte av klockan och försov mig en sån dag då det va som mest olämpligt att komma lite sent. Om dagarna är jag så trött att jag inte orkar göra mer än det allra nödvändigaste. Hoppas vinden vänder snart. Du kämpar tappert, beundransvärt! 🙂

  Svara

 • Erica

  |

  På måndag börjar jag jobba 04.00 efter 3 veckors semester. Har en bit att åka dessutom. Klockan ringer 02.50

  Svara

  • Emma

   |

   Jisses! Vilken tid går du och lägger dig då?

   Svara

   • Erica

    |

    Min kommentar kapades och allt jag skrev kom inte med

    Svara

 • Jackie

  |

  Haha ”working 9 to 5, what a way to make a living!” Jäklar vad jag dansat åt den på krogen när den spelats!

  Svara

 • Fanny

  |

  Haha I feel ya. jag har 10 mil till jobbet och brukar kliva upp 05.30 för att åka med tåget 06.00. Ibland är jag dock alldeles för trött och då jag tar en timmes sov orgon. Flextid is the shit<3 har inte du sådant?

  Svara

 • angelica

  |

  Gud det låter som du beskriver mitt liv haha. När jag jobbar morgonpass på jobbet måste jag gå upp kl 4:50 och jag sitter och slumrar till både på bussfärden dit och hem på eftermiddagen (hemma runt 17), för att sedan vara pisstrött klockan 20:00 men har ALLDELES för mycket som jag vill hinna med innan jag går och lägger mig… *läsa bloggar, se på tv, lyssna på musik* haha… Har jag tur hinner jag i säng före 23 men det är. ganska. sällan. 🙁

  Svara

 • Nathalie

  |

  Jag har själv ganska nyligen börjat jobba kontorstimmar, så här kommer ett tips från verkligheten: PRIORITERA SÖMN!! Precis som du skrev 🙂
  Speciellt nu i början när det är ny plats, nya rutiner, nytt folk. Man kommer in i vardagen ganska snabbt ändå och kan skjuta på sovtiderna lite. Men det är inte värt att helgerna går åt till att vila för att orka med vardagarna.

  Fast det vet ju du redan 😉

  Svara

  • Sofie

   |

   Kunde inte ha sagt det bättre! Jobbar sedan 9 månader tillbaka kontorstider för första gången i mitt liv och aldrig har jag prioriterat sömnen på veckorna så bra som jag gör nu. Ibland går jag liksom och lägger mig 20.30 helt frivilligt (helt sjukt när jag tänker på det), men det behövs verkligen när man kliver upp runt 05.00 varje dag. Dessutom känns det alltid som man haft världens sovmorgon på helgen fast man bara sovit till 08.00, haha!

   Svara

 • Hanna

  |

  Åh vad skönt att det inte bara är jag som är uppe supertidigt varje dag! Hur lång pendlingstid har du?

  Svara

 • Mitt liv+2.0

  |

  Ibland går jag upp frivillig kl. 05 för att hinna träna innan jobbet 🙂
  Men jag gillar inte heller tidiga morgnar och det är jobbigt att pendla.
  Somnar till på tåget på hemvägen ibland och är livrädd att vakna upp i någon annan stad för att jag missat min station 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag hade en sån dag förra veckan! Jag kunde knappt fokusera på mina elever när dom pratade. Inte då bra när man har ansvar för 28 stycken sjuåringar. Allt var i en dimma. Tror att det kan ha att höra med järnbrist, hade mens just då. Sen för lite sömn på det liksom!

  Svara

 • Lina

  |

  Apropå ovanstående kommentar om ”9 to 5”. Blir alltid så sjukt provocerad av det, 9 till 5 är ju värsta lyxtiderna! Känner mig alltid som nån martyr när man bara ”jaja här är det ju 8 till 5 som gäller”

  Svara

 • Sarah

  |

  Haha jag går upp 04.30 varje dag och kommer hem 18.30, pendla är sådär kul

  Svara

 • Sara

  |

  Hehe jag går upp 04.45 de dagar jag jobbar FM. Herregud, jag sover som en klubbad säl vid klockan 20… Får jag inte sova ordentligt så blir hela dagen förstörd och jag mår som en påse skit… Så förstår att du är trött.

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag lider med dig. Försökte mig på att vara en ”vanlig” människa med kontorstider. Men jag gav helt enkelt upp efter ett par år. Jag vande mig aldrig. Nu jobbar jag natt och älskar det.

  Jag hoppas att din omställning går bättre än vad min gjorde! Jag håller en tumme eller två.

  Svara

 • Ulrika

  |

  Förstår din trötthet, jag är där också.
  Jag går upp 4.50 varje morgon för att åka till jobbet. Och efter jobbet så kan jag inte bara gå hem och slappa. För jag har två små barn som jag hämtar upp på förskolan! Hem och laga mat till två trötta små, städa upp efter middagen, torka av leriga dagiskläder, packa dagiskasse, plocka upp leksaker, natta barn, och sen allt annat vardagligt på det, med tvätt, disk, lite extrajobb på datorn… Vid 21-21.30 när allt är i ordning så vill man ju ha lite ”egentid” när man kan göra allt onödigt men härligt som man vill hinna med.
  Sen är det ju en till hake med barn… Jag får ingen sovmorgon på helgen heller, eller jo, då brukar vi gå upp mellan 5.30 och 06.00.
  Men egentligen klagar jag inte. Barnen är underbara, jobbet är kul. Men tiden är lite för kort.

  Svara

 • Sara

  |

  Jobbade på lager förut. Men det var långt till jobbet (utan bil och allt) och var därför tvungen att gå upp kl 4:15 ca på morgonen o börja med en buss som gick kl 5. Jobbet började kl 7

  Svara

 • Sanna

  |

  Förstår känslan, pendlar sen två veckor tillbaka. Mitt förra jobb hade jag tio minuter till, nu tar det drygt 1,5 timme dörr till dörr och går också upp just 05.50. Känns som mitt i natten. Men man vänjer sig fort också, hade tyckt det var galet att gå upp så tidigt för ett tag sedan.

  Svara

 • Maria -ett norrsken i Linköping

  |

  Min fem månader gamla son vaknar oftast runt 5 och somnar runt 20. Det betyder att jag och sambon orkar hålla oss vakna i maffiga en timme till innan vi slocknar… 21.30 som längst.. Glamouröst, javisst.

  Svara

 • ab

  |

  Den middagen hade jag inte tackat nej till. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv