Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Angående din tråd bakom tänderna: när de sätter tillbaka den efter att den har lossnat, slipar de bort det gamla limmet innan eller limmar de ovanpå det? Jag tänker att det håller sämre om de inte fixar till underlaget ordentligt. Jag har haft min tråd i 10 år utan att den har lossnat men någon gång lär det väl hända.

– De slipar bort det. Men det kan vara att de är lite slarviga med det eller så. För det håller ju väldigt dåligt och det kan vara en anledning när jag tänker efter. Jag menar, mina tråd satt som berget i tio år innan den lossnade första gången.

 

Ditt hår alltså! Var klipper/färgar du dig? superfint

– Hos Matilda på Flätan i Landskrona. Hon är, enligt mig, expert på blonda hår. Blir alltid nöjd efter att ha varit hos henne. Dessutom har hon precis öppnat en egen salong, hoppas verkligen det går bra för henne 🙂

 

Skärmavbild 2015-09-21 kl. 22.03.51

 

Alltså, nu har du haft bokstaven  ovanför din header i flera dagar. Ska du inte ta bort den snart?

– Haha, den har varit där i över ett år!! Sjukt irriterande. Vet inte hur man tar bort den. Någon som vet? Förlåt förresten till er som inte har upptäckt detta förrän nu och kommer störa ihjäl er hädanefter.

 

Som student har jag själv försökt kriga med att göra matlådor då jag märkt att jag börjat lägga ned ALLDELES förmycket pengar på mat, meeeeen: jag hatar att inte ha “good-to-go-matlådor” hemma. Alltså sådana som är färdiga att äta utan att behöva koka potatis/pasta osv till i efterhand. Så nu (efter den onödigt långa bakgrunden till frågan) undrar jag: GÅR det att frysa in pasta som du verkar göra på bilden? Har alltid haft för mig att det inte “går” och att det blir konstig konsistens. Löjligt tacksam för svar.

– Så roligt att du frågar! En vän påpekade nämligen det igår, att det inte ”går” att frysa in pasta. Jag har ju ingen koll. Jag är ny på det här med matlådor och att värma mat i mikrovågsugn. Trodde pasta fungerade helt fint. Jag får helt enkelt återkomma i ärendet och se vad jag tycker. Vad är det annars som gäller? Grytor..och typ ris? Fick höra att potatis inte heller blir så bra. 🙂

 

Skulle bli såå glad för receptet på efterrätten!

– Malin hälsar att den heter Frozen Peanut Butter Cream Pie och att receptet kommer från boken United States of Cakes. Jag googlade till er! HÄR har ni! 🙂

 

IMG_5515

 

 

Åh vad mysigt ni verkar ha haft det! Funderar på en sak bara, vad du inte orolig att din stalker skulle dyka upp? När du gick ut med tid och plats osv? Eller har det lugnat sig?

– Jo. Jag är alltid det. Men jag har kommit fram till att jag inte kan leva så. Vill han söka upp mig kommer han tyvärr lyckas med det ändå. Det har lugnat sig om man jämför med hur det var för några år sedan, men det har inte upphört. Han hör av sig fortfarande. Känner mig så sviken av det svenska rättssystemet 🙁

 

Nu när du börjat att arbeta antar jag att du tidsinställer inlägg.. Men ställde du detta på 09.57 avsiktligt haha?

Jag har isåfall samma tvångstanke

:D ställer alltid väckarklockan på typ 05.56 eller nåt;p

– Haha! Nej, skulle jag tidsinställt så hade jag garanterat valt ett jämnt nummer. Men inte 09.00 (för jag gillar inte 00 och 30 av någon anledning…), men typ 09.02 eller 09.26. Jag skriver inläggen när jag är ledig, sparar som utkast och sen publicerar jag om jag får någon sekund över på jobbet. Jag skulle lika gärna kunna tidsinställa, men ibland fungerar det inte och inläggen kommer inte upp. Därför publicerar jag istället. Ska lösa det problemet. Men bloggar såklart inte under arbetstid 🙂

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (73)

  • Robert

    |

    Jag vet hur man får bort A:et, åtminstone om jag högerklickar på sidan och går på ”granska komponent”. Det har smugit sig in ett extra tecken på ett ställe. A:et försvinner direkt om man tar bort det.

    Sedan vet jag inte hur det funkar i praktiken med webbsidan så att säga. 🙂

    Svara

  • Ellen

    |

    Jag har ofta pasta i matlådor. Det blir dock bäst om det är typ gratänger eller i såser eller liknande. Men klart det går! Potatis är rätt äckligt att värma. Ris går hur bra som helst.

    Svara

    • Ida

      |

      Håller med! Pasta är hellugnt att frysa (har aldrig hört eller tänkt på att det inte skulle bli bra), samma mer ris. Potatis blir däremot väldigt äckligt i konsistensen.

      Svara

  • Emma Åberg

    |

    Matlådetips! Frys ner massa grytor och köttfärs och sånt i lådor, men se till att det finns typ halva utrymmet kvar. Sen på söndagen kan du koka massa ris/potatis/pasta och förvara i kylen istället, sen varje morgon tar du fram din matlåda ut frysen och häller i lite ris/pasta/potatis. Då är det godare! Att värma fryst pasta är typ … blä. 🙂

    Svara

  • Louise

    |

    Hej!!

    Efter 4 år av studerande och lunchlåde-fixande kan jag glatt meddela att pasta går utmärkt att frysa och värma i micro.
    Ris fungerar precis lika bra men som du också skriver är potatis ingen höjdare.

    Svara

  • =)

    |

    Men va, kan man inte frysa in pasta? Ny info för mig med! Alltså, jag har gjort det i 100 år och aldrig reflekterat över att maten smakat sämre pga det. Dessutom finns det ju sådandära frysta färdigrätter som man köper, pasta Alfredo tex. Nu menar jag inte att dom är någon speciell kulinarisk smaksuccé, långt ifrån, men poängen är ju att ett stort och välkänt företag inte fryser in pasta om det verkligen inte går?

    Svara

  • Diana

    |

    ha ha jag måste ändå säga att det är otroligt vad folk lägger märke till detaljer! Jag hade aldrig sett det där Å’et före nu som du och den andra personen, tar upp det. Komiskt. Den finns nog med någonstans ovanför header eller body i designens kodning.. Jag kan inte mycket om sånt, nästan inget alls, så jag säger bara, lycka till. 😀

    Svara

  • Rebecka

    |

    Från en som ätit ur matlådor i 8 år; pasta går jättebra att ha i matlådor, potatis mindre bra. Potatismos bättre om man rör i en smörklick under tiden. Allt går ju att frysa, bara det att allt inte blir lika gott vid upptining 🙂

    Svara

  • Sofie

    |

    Om man ska göra en matlåda med potatis och inte orkar göra potatismos (och inte vill frysa hela kokade potatisar gör de blir ju, som du skrivet, inte bra) kan jag tipsa om att köpa en potatispress och bara pressa den kokade potatisen ner i matlådan! Funkar med både nykokt potatis och kylskåpskall 🙂

    Svara

  • Siri

    |

    Pizza och paj fungerar jättebra att frysa in 🙂

    Svara

  • Emma Vrede+Svensson

    |

    Tycker pastsa funkar helt okej att frysa, men bäst är nudlar eller ris. Postat blir sjukt obehagligt, blir typ svampinfektion och vattnig, haha.

    Svara

  • Hannah

    |

    Koka inte pastan full tid så går det utmärkt att frysa!!

    Svara

  • Elin

    |

    Pasta går väl bra att frysa men ett tips är ju att lägga pastasåsen (om man äter det med en pastasås förstås) så att den täcker pastan, då smakar det bättre trycker jag och den blir inte lika torr när man tinar och värmer den. Det gäller även om man inte fryser utan bara har matlådan i kylen.

    Svara

    • Elin

      |

      Såg på bilden i inlägget under att du har lagt all sås på ena sidan och pastan på andra nämligen haha.

      Svara

  • Anna

    |

    Ett tips är att äta tex. Köttfärssås tillsammans med en sallad eller/och keso. Skippa pastan helt.

    Svara

  • Emelie

    |

    Haha bara jag som inte ser bokstaven A uppe i hörnet?

    Svara

    • Lisa

      |

      Jag ser den på mobilen men av någon konstig anledning syns den inte på datorn 🙂 haha

      Svara

    • J.

      |

      Ser inte heller den! 😀

      Svara

  • Emma

    |

    Precis som alla andra skriver är ris jättegott att frysa men tydligen kan det också vara jättefarligt! Än har jag inte blivit sjuk iaf 😉

    Svara

    • M

      |

      varför är det jättefarligt?

      Svara

  • Sofia

    |

    Pasta går utmärkt att frysa och sen tina igen, likaså med ris. Dock innehåller potatis vatten som frigörs i micron vilket gör den blöt och sliskig. Sedan läste jag också att när man värmer på pasta som varit fryst/kall så blir kolhydraterna långsammare. Så vill man vara lite nyttigare kan man tänka på det när man värmer pastan 😉

    (Allting som blandas med sås är förövrigt jättegott att värma efter att det varit fryst)

    Svara

  • JOSEFIN B

    |

    Har haft min tråd bakom tänderna i 2 år nu och den sitter som berget. Vet dock att det är många som har problem med att den lossnar tyvärr 🙁

    Svara

  • Emilia

    |

    Man kan visst frysa in pasta och ris (har inte testat potatis dock). Om man ska tina i mikrovågsugn får man tina ”försiktigt”, dvs tina på låg effekt. Vår mikrovågsugn har även en funktion som heter defrost. Det kan dock ta upp mot tio minuter om man tar matlådan direkt från frysen och sedan måste man ändå köra matlådan på lite högre effekt i någon minut till (om man inte vill vänta på mikron i en evighet).

    Svara

  • Sara

    |

    Men hallå ? Kokar ni potatisen går de ju hur bra som helst o lägga in de i kylen.

    Svara

  • Victoria

    |

    Jag tycker pasta fungerar bra sålänge det är en sås till, när jag gör pasta och köttfärssås så blandar jag ihop det innan jag fryser in det 🙂
    Ligger pastan för sig själv tycker jag den kan bli lite sträv och tråkig.

    Potatis är som jag såg andra nämnde inte så roligt att frysa om det inte är i en gratäng, jag föredrar förresten alla mina matlådor såsiga. Typ gratänger, såser och grytor.
    Lasange är en favorit och sedan du la upp receptet på din korvstroganoff är det oxå en favorit, båda är dessutom perfekta storkok 🙂

    Mvh mycket kräsen matlåde-ätare

    Svara

  • Kajsa

    |

    Potatis går bra att fysa och tina om du kokar dem med skalet på! 🙂

    Svara

  • alexandra

    |

    pasta går utmärkt att frysa! skölj den i kallt vatten innan du lägger den i matlådan (så klibbar den inte ihop) och sen blir det godare om man lägger såsen (typ köttfärssås eller vad du nu ätit) ovanpå =)

    Svara

  • Linnéa

    |

    På frågan ang hur pastan blir så skulle jag personligen säga att det går bra att frysa MEN jag hade nog blandat ihop köttfärsen med pastan så allt blir såsigt liksom! Därför mig att det blir bättre då 🙂

    Svara

  • Maya

    |

    Bästa matlådetipset är nog ändå chili con carne. När det är dags att äta så kompletterar man bara med bröd och sallad! Smidigt och gott

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha, har redan haft med det hela förra veckan. Så sjukt bra micromat 🙂

      Svara

  • Linda

    |

    Angående det här med potatis… klyftpotatis man gjort själv i ugnen är goda i matlådan, kanske inte riktigt lika gott som nygjorda men fullt ätliga! Är dock osäker på hur det blir om man fryser… :s
    btw, ser inte heller något ” Á ” i hörnet 🙁

    Svara

  • Linn

    |

    Hmm, man kan ju frysa in lasagne så visst borde det gå att frysa pasta i mån sås? Eller?…

    Svara

  • Amanda

    |

    Jag har aldrig sett ett A i hörnet? 😮 Säger förresten som många andra att frysa pasta & ris funkar kanon men potatis blir skitäckligt 😉

    Svara

  • ugglan

    |

    Har också en sådan tråd bakom tänderna, har haft det i kanske 5 år nu eller något. Första månaden som jag hade den så lossna den hela tiden, men nu sitter den (peppar peppar…) dock så vågar jag inte längre äta något som är hårt för är livrädd att den ska lossna. Så tuggar bara på sidorna och försöker bryta av tex knäckebröd med bara översta framtänderna så det inte riskerar att lossna haha ush 🙁

    Svara

  • Tina

    |

    Är nästan helt säker på att jag såg dig på Knutpunkten nyss – var det du?! Blev lite starstrucked så vågade inte gå fram. :p

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha ja. Nästa gång 🙂

      Svara

  • Karolina

    |

    Åh nej, jag har aldrig tänkt på det där Á:et innan, nu lär man ju garanterat göra det haha!

    Svara

  • Frida

    |

    Tjo!
    Måste ta upp något som stört mig sedan jag såg det (kanske är jag bara överdrivet känslig, I dunno). Men igår, tror jag det var, la du upp en bild på Snapchat på någons leggings med texten ”Älskar”. Vet inte huruvida du var seriös eller inte, men själva grejen med en smygbild känns ju rätt ofräsch. Jag har själv extrem fobi för att bli fotograferad och utskrattad/över huvud taget ”uthängd” (i brist på bättre ord), så jag fick riktigt ont i magen när jag såg att du gjorde så.
    Håller tummarna för att jag framfört min poäng nu utan att vara too much of a douche. Ha en bra kväll!:)

    Svara

    • Egoina

      |

      Du har rätt och jag ska tänka på det. Även fast det bara var leggings hade jag nog inte tyckt det var så kul själv. Jag var seriös, tyckte de var awesome 🙂

      Svara

      • Frida

        |

        Vad bra, tack! De var faktiskt ganska awesome, haha 🙂

        Svara

  • Julia

    |

    Problemet med potatis i matlådor som jag upplever det är att den får en läbbig bismak när man micrar, oavsett form på potatis och om den varit fryst eller inte. Brukar oftast inte frysa in matlådor utan förvarar, beroende på vad det är, i upp till en vecka. Brukar ha pasta, ris, quinoa eller bulgur istället för potatis.

    Svara

  • Hannah

    |

    Sätter de tillbaka tråden? Till mig sa de att jag skulle ha den tills den lossnade, vilket tog ungefär 8 år tror jag. Har dock en limklump kvar på ena tanden, haha.

    Svara

  • Frida

    |

    Många som skriver att potatis inte ’går’ att micra, men det är ju det lättaste och godaste att micra! Blir typ en bakad potatis.. ta en rå potatis med dig till jobbet. När du vill ha lunch är det bara att tvätta potatisen, stick några hål med en gaffel och sen in i micron. Klart!

    Kan ätas med typ köttbular eller vad som helst eller så kan man ju göra kalla röror att ha till 🙂

    Svara

  • Hanna

    |

    Ris ska vara big nono, bildas tydligen bakterier, kan vara samma med pasta men vet inte…

    Jag vägrar äta frysta lådor så jag lagar 5 lådor varje söndag också äter jag det hela veckan. Tråkigt tycker kanske vissa men jag tänker hellre gott och tråkigt än äckligt

    Svara

    • Nathalie

      |

      Men klarar maten sig verkligen 5 nätter? Jag har ingen frys så det är jävligt svårt för mig att planera mat eftersom jag räknar med att maten bara överlever typ 3 nätter, MAX. Vad säger du? 🙂

      Svara

    • M

      |

      Fryser ris hela tiden och äter och är superfrisk 😉 varför skulle det bildas mer bakterier för det är ris eller pasta..

      Svara

    • Malin

      |

      Hur ska det bildas bakterier på ris i 18 minusgrader???

      Svara

  • Linnea b

    |

    Här har du en brud som bara ätit lunchlådor. Potatis är mindre gott att frysa när den är kokt eller mos.
    Däremot klyftpotatis funkar rätt bra, blir inte lika gott men helt ok. Sedan tycker allt annat kan frysas och värmas utan problem. Ingen micrad mat är ju lika god som nylagad..

    Svara

  • Anna

    |

    Varför har du ens en tråd bakom tänderna? Ska du ha den sittandes där hela livet? Flyttar sig tänderna annars? Vanlig tandställning har man ju bara några år.

    Svara

    • Elin

      |

      Fel fel fel fel! 😉 Vanlig tandställning tror ALLA ANDRA att man bara har i några år.. men efter den får man oftast tråd, eller plastskena, eller både och. Jag fick berättat för mig att jag skulle ha tråden tills den ”trillar av av sig själv” för att stabilisera. Har dock gått tio år nu så jag börjar undra om mina tänder inte är lite väl stabila vid det här laget.. haha.

      Svara

    • denice

      |

      Man får en tråd. För i början kan tänder flytta sig och den brukar få sitta där tills hela lossnar i princip. Har haft min tråd i 15 år. Den är nästan borta nu 🙂

      Svara

      • Anna

        |

        Jag hade en tandställning, fastklistrad på framsidan av varje tand, den hade jag i två år. Sen fick jag en lös som satt uppe i gommen. den hade jag ett år och sen var det färdigtandställat. Alla jag känner med tandställning har haft på ungefär samma sätt som mig. Därför jag tycker det är konstigt med nån tråd och som dessutom sitter i tio år.
        Fast Folktandvården runtom i landet jobbar kanske olika?

        Svara

        • Nina

          |

          Har också haft min tråd bakom tänderna i 10 år nu…

          Svara

  • Linn

    |

    Haha, ställer inte heller klockan på 00 eller 30. Vet inte varför egentligen men känns fel på något sätt

    Svara

  • Karin

    |

    Har också tråd bakom tänderna och fick problem med den efter att jag bitit av en bit och bett vanliga tandläkaren förstärka det. Efter att nästan blivit stammis hos tandläkaren fick jag gå till deras specialist på tandställningar. Hon förklarade lite fint att hennes kollegor vill väl men att det inte alltid blir jättebra. Det kan bli lite för mycket lim som gör att man biter mer på det och då går det lättare sönder. Så strular det igen så be att få gå till en specialist 🙂

    Svara

  • jazmine

    |

    Jag fryser all mat… blir alltid gott ändå 0_o

    Svara

  • Camilla

    |

    Jag brukar koka en hel kastrull med vad det nu är jag är sugen på! Oftast så använder jag matvete eller råris till min mat så kokar gärna någon av dom! Då har man färdig matlåda från frysen, slevar i lite matvete et voíla! 😀
    Gott, enkelt och det tar ingen tid alls!

    Svara

  • Linda

    |

    Hej Egoina!
    Jag behöver din hjälp! Jag minns att du skrivit något inlägg för inte längesedan om att du fick sms meddelande på din mobil om någon elevs frånvaro från sin skola.
    Jag minns inte om du lyckades kontakta skolan eller hur du gjorde?
    Jag får sms dagligen om en elev som skolkar och jag vill gärna berätta för skolan att de ha fel nummer för att jag vill ju hjälpa eleven, hans föräldrar behöver ju veta att han skolkar så mycket.
    Men avsändaren på smsen är ”UVskolor” och det finns inget nunmmer och hur mycket jag än söker på nätet hittar jag inte kontaktuppgifter. Vad kan jag göra? Hur gjorde du?

    Svara

    • Egoina

      |

      Va? Förstår ingenting?

      Svara

  • Patricia

    |

    Blev jätteglad när jag såg dig i Metro idag!! kan inte vänta till 28

    Svara

    • Egoina

      |

      Åhh jag vill se! 😀

      Svara

  • Madeleine

    |

    Jag håller på och studerar till kock och mina lärare har informerat mig och mina klasskompisar att allting går och frysa ner UTOM kokt potatis. Det blir bara torrt och tråkigt mos av det. 🙂 Så pasta kan du absolut frysa ner 🙂

    Svara

  • Karolina

    |

    Hallihallå! Jag började plugga i januari och känner att, efter att ha lyckats förstå den här djungeln som är matlådor, måste jag dela med mig lite. Det som jag efter mycket om och men kommit fram till, är: allt går att frysa! Pasta, potatis, OST. Aaaaallt. Och det är klart ren pasta inte blir så god om en fryser och sen tinar det i en mikro, men det skulle pasta som en bara haft i kylen inte heller bli. Just so you know! Älskar mat och har aldrig märkt nåt speciellt när en fryser olika saker. Tips dock: SÅS. Sås räddar allt. Ingenting blir torrt med sås <3

    Svara

  • Patricia

    |

    Haha, skickade bilder på det på mail (”kärleksbrevmailen”:D

    Svara

  • Elin

    |

    Haha! Säker på att receptboken hette United States of Snakes.? 😉

    Svara

  • Matilda

    |

    Mitt bästa tips för matlådemat är linssoppa! Så underskattat. Enkelt att laga, relativt nyttigt, väldigt billigt, och dessutom vegetariskt!

    En annan favorit är tacos:
    En burk med tacokryddad färs (eller kyckling eller fisk eller vad man nu vill ha),
    en burk med grönsaker (eller så tar man typ wokgrönsaker och blandar i färsen så sparar man disk),
    en påse eller burk med tacochips eller tortilla eller tacoshell (valfritt!),
    och, om man vill, en miniburk med keso eller nån sås (jag tar gärna salsa, tsatsiki eller turkisk yoghurt).
    Låter omständigt och diskframkallande (och det är det väl också) men det är värt det, hehe.
    Vill man så kan man ju ta med en vitlöksdressing eller nåt på flaska i stället och ha i kylen på jobbet, det är ju rätt lång hållbarhet på sånt och det funkar till mycket.

    Annars när det krisar och man inte har nåt hemma duger det fint att köpa sig en burk makrill och en burk keso och äta! Eller tonfisk om man tycker bättre om det.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv