Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Åh va mysigt det ser ut, önskar jag kunde vart där!
Hur gick det förresten efter ditt inlägg “Hitta en vän”? Har du fått updates om det blev några träffar? :-)

– Jag vet inte, har faktiskt inte fått fler updates. Men det skulle vara kul att höra, så ni får gärna höra av er! 🙂

 

Tjänar du mer på sponsrade inlägg eller reklamerna på själva bloggen? Bara nyfiken :)

– Jag tjänar mest på sponsrade inlägg, helt klart. Men med tanke på att annonser ”tickar in” hela tiden är de lönsamma i längden. Jag vill inte göra hur mycket samarbeten som helst och väljer dem noggrant, så därför är det bra med en kombination av sponsrade inlägg och annonser.

 

Hallå om jag lägger till dig på snapchat, kan du se mina mystorys då (som jag kan se dina)? :)

– Man kan endast se en persons storys om man har den som vän. Så eftersom jag inte har dig som vän kan jag inte se dina storys. 🙂

 

FullSizeRender(2)

 

Hej och hopp! Jag har en fråga till dig och kanske om andra av dina läsare vill svara. Vi är lika gamla, båda har precis slutat studera, båda har precis lämnat ett förhållande och ja, du verkar typ vara i exakt samma “skede” i livet som mig förutom att du är lite coolare, haha (i och med bloggen (och för att du verkar härlig som person)). Anyway. Jag har panik över mycket. Typ, VAD ska jag jobba med? Var ska jag bo? Hur i hela fridens namn ska jag någonsin hitta någon som jag vill spendera livet med? Kommer jag aldrig få barn för jag börjar ju bli gammal (är dock inte ett dugg sugen på barn nu)? Ibland vill jag bara ge upp och skita i allt (as in flytta ut i skogen och leva på bär). Känner du stressen? Du har ju iofs redan en karriär som är väldigt lyckad men eftersom du ändå pluggat finns det ju säkerligen en speciell karriär du vill ha. Jag är så stressad att jag är 26 år och inte kommit någon vart. Visst en utbildning men vad gör det när alla jobb man söker antingen anser man är underkvalificerad (noll erfarenheter) eller överkvalificerad (för höga ambitioner i och med kandidatexamen). Är i ett sånt frustrerande mellanläge nu. Plus att jag fått flytta hem till min hemstad och skiljts från vänner i andra städer. Så har inte alls många att umgås med, vilket suger för jag är rätt social av mig annars. Förlåt för alla paranteser, kändes dock som de behövdes, haha. Och förlåt för lång text. Sist och absolut inte minst, din blogg är bäst så keep up the good work!

– Hahaha. Måste bara skratta, du verkar som en så skön människa. Alltså jag känner igen mig så mycket i vad du skriver. Jag vet precis vad du menar. Jag tänker att man inte måste veta allt. Man bara gör? Skriv en lista på saker du vill, det kan vara vad som helst, små som stora mål. Men då menar jag alltså konkreta saker du vet att du vill göra, inte ”flytta” om du inte vet var du vill flytta. Det kan vara att du vill köpa en ny säng (skriver det för att jag vill det, haha), att du vill börja dejta, att du vill äta mer grönsaker, jag vet inte. Vad som helst. Sen uppfyller du dina mål på listan. Då rör du dig ju framåt på något sätt och känner inte dig ”misslyckad” (nu har du inte skrivit att du gör det i och för sig) (men hoppas du förstår vad jag menar). Men som jag nämnde innan, man måste inte veta allt. Vet man inte helt säkert vad man vill jobba med, var man vill bo, vilken typ av person man vill vara ihop med osv, så bara lever man under tiden. Det är ingen idé i att ha ångest över något som du ändå inte kan förändra. Frustrerande det här med jobbsökandet förresten. Finns det något sätt du kan skaffa erfarenheter? Kanske en praktikplats? Finns det något annat du kan göra för att bli mer ”attraktiv” på CV:et? Till exempel läsa en annorlunda kurs, engagera dig i något, en hobby? Jag lovar att det kommer lösa sig. Jag känner mig också så vilse och i ett ”mellanläge” i perioder. Det är typ meningen att det ska vara så när man är 20-någonting. Nu känns det dock mycket bättre för min del. Jag hejar på dig. Kram! <3

 

En dum fråga kanske, men varför har du din tandställning? Tycker dina tänder är jättefina. Och hur länge ska du ha den? Känns som att du haft den i flera år!

– Jag hade tandställning när jag var 15 och sen när den togs bort satte de en ”ståltråd” bakom mina framtänder och bakom tänderna i underkäken. Det är alltså tråden som lossnar och inte en tandställning 🙂

 

Hej! Ditt blåa nagellack är underbart, vilket märke, namn är det!?

– Tack! Älskar det! Det är Isadora gellack i färgen Skyline.

 

DSC00001

 

Undrar hur du ser på företag som testar sina produkter/ämnen på djur? Eller betalar någon för att utföra tester på djur? Tänker på de flesta vanliga företag som t ex maybelline, Max factor, loreal, Gucci, Mac, Marc Jacobs, ysl, bobbi Brown, med (tyvärr) många flera.. :(

andra företag som INTe gör det är Anastasia Beverly hills (älskar), sleek, Isadora, makeup store, theBalm är mitt favoritmärke so far, elf, nyx, och jättemånga fler :D

Tips är att googla företag på petas hemsida där du ser ett rött kryss om de testar annars står det CF – cruelty free.

– Helt ärligt så har jag inte funderat så mycket på det förutom nu den senaste tiden, jag vet inte varför. Men tack så mycket för din kommentar och tipset om petas hemsida 🙂

 

Jävligt snyggt faktiskt, speciellt ögonskuggan (är galen i lila). Men allvarligt, jag förstår inte hur man orkar stå och sminka sig var och/eller varannan dag. Till vardags har jag concealer under ögonen (ser helt död ut annars) och på ev dryga finnar, vilket tar mig totalt 20 sek. Det finns inte på världskartan att jag skulle orka fixa mig mer än så. Ligga i sängen > sminka sig.

– Det är ungefär så jag känner med folk som äter frukost. Skulle aldrig gå upp tjugo minuter tidigare för att äta frukost. Haha. Så jag tänker att det beror på vad man prioriterar/tycker är kul? Jag tycker det är jättekul att sminka mig och jag känner mig finare och piggare om jag lägger lite ”egentid” på mig själv. Men självklart beror det på vad jag ska. När jag skulle till skolan var det inte så att jag gjorde sminkningar med ögonskugga och grejer, ofta skippade jag till och med eyeliner och mascara.

 

He fina du!
Jag har lääääänge tänkt på en sak som jag kanske (hemskt nog) missat i bloggen? Men uttalas ditt namn “Regina” eller “Redjina” ?? .. tycker i vilket fall de är ett väldigt fint namn! Kram

– Det uttalas Regina, alltså med ett G. En konstig sak vissa skåningar gör är dock att lägga betoning på i:et, alltså ”Regína”. Har aldrig förstått mig på det.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (39)

 • Ida

  |

  Skåningar gör samma sak med mitt namn iii-da.

  Svara

  • Ida

   |

   Åh vet vad du menar! Så hemskt! Jag heter inte IIIIIIda utan bara Ida. Har en kompis från österlen som kallar mig IIIIda hela tiden gahhhh

   Svara

 • L

  |

  Vänta, vah…?! Hur betonar du Regina då? Régina? Inte Reginá väl?!? Mitt huvud får ingen ro.

  Svara

  • Michaela

   |

   Hahaha åhh samma här nu blev jag jätteförvirrad för jag lägger också betoningen på i:et. Regiina typ fast inte så utdraget. Och jag är dessutom norrlänning! Nu känner jag nästan att vi måste få en video på hur du säger ditt namn så att vi kan få ro! Haha 🙂

   Svara

  • Moa L

   |

   Jag tänker att hon menar att skåningar säger typ Reginna och vi Regijna typ? Var tvungen att sätta ett J där så du kanske kan fatta vad jag babblar om 😀 inte lätt att förklara haha. Hoppas det är rätt 🙂

   Svara

 • Isabelle

  |

  Men det är ju med betoningen på i:et som man säger Regina!? Betonar ni alltså e:et? Hälsningar, den förvirrade finlandssvensken.

  Svara

  • Rosa

   |

   Ja det tycker jag med! Känner en Regina som själv uttalar det med betoningen på i:et / en till förrvirrad finlandssvensk 😀

   Svara

 • Fanny

  |

  Haha kul att du svarade på min ”hur-orkar-man-sminka-sig” kommentar. Jag är likadan när det gäller frukost också. HUR har man aptit på morgonen? Jag förstår inte. Om jag prompt tvingar i mig något slutar det bara med att magen får panik.

  Fick man gifta sig med en pryl så skulle jag med enkelhet gifta mig med min säng.

  Svara

 • Malin

  |

  Det är inte betoning Regina menar utan skillnad mellan akut och grav accent (vilket är svårt att beskriva om man inte har termerna för det). Betoning på ”i” i det namnet har man nog oavsett dialekt.
  Skåningar går snarare ner mer på i:et om man ska beskriva det. Det är som skillnaden mellan ”stegen” (fotstegen) och ”stegen” (laďder). Olika prosodier helt enkelt.
  /Svenskastudenten

  Svara

  • Elin

   |

   Du som studerar svenska, heter det inte svenskstudent? Precis som det heter svenskprov och inte svenskaprov, samt svensklärare och inte svenskalärare? Eller är det något annat som gäller för svenskastudent? Nyfiken!

   Svara

   • Veronica

    |

    Svenskalärare o.s.v. går precis lika bra som svensklärare idag. Det är så folk i allmänhet säger (speciellt de yngre generationerna) och det godkänns av både Svenska akademin och språkrådet. Språket måste förändras hela tiden 🙂

    Jag är lärare i svenska och föredrar ”svenskalärare”, eftersom det gör det tydligare att det handlar om språket svenska och inte nationaliteten.

    Så nu vet du!

    Svara

 • Jackie

  |

  Ööh, ditt namn, vart lägger man betoningen på om inte i:et? Regina som latinskt ord är väl i:et? Känner mig helt vilse nu…

  Svara

 • Julia

  |

  Vaa.. hur uttalas det då? Tänker Regina, Stina, Evelina? Nu blir jag rädd att jag gått och uttalat min gamla gymnasielärares namn fel i flera år.

  Svara

 • Sofia

  |

  Ja haha, betoningen ska väl vara på i:et? Du kanske menar att vissa skåningar liksom ”går upp” i tonläge på i:et?

  Svara

 • Anna

  |

  Hej!

  Jag är 19 år och ska fylla 20 nästa år. Jag gick ut gymnasiet detta året och min plan är att börja plugga på universitetet om två år. Anledningen till varför jag skriver detta är för att jag läste det som hon som är 26 år hade skrivit. Jag känner mig också så stressad över livet. Jag vill göra och uppleva så himla många saker som jag inte har gjort än. Men jag känner mig så stressad över att jag inte kommer hinna det när jag också ska plugga på universitet i 3-5 år. Det känns som att efter man har pluggat klart så ska man skaffa ett bra jobb och sen familj. Det känns som hela ens liv är ”över” efter universitet för det är då man ska ha barn! Och jag tycker att 26 år är en jättetidig ålder att skaffa barn. Vet inte riktigt hur jag ska förklara men jag känner att snart börjar min ungdom försvinna och jag kommer blir vuxen ( känner mig absolut inte vuxen!) och folk kommer tycka att jag ska ha barn!! Jag vill leva och det känns verkligen inte som jag har gjort det!

  Förlåt för allt rabblande men det var skönt att få skriva av sig. (:

  Svara

 • S

  |

  Åh, tacktacktack att du svarade på min kommentar (den vilsna tjejen)! Jag skrev ju att du verkade vara i samma sits som mig och det blev lite smått creepy att samma dag du la upp på snap att du skrivit papper på jobb så fick jag också jobb. Men heja oss! Nu känns livet lite finare och lite bättre även om förvirringen består. Typ, vem ska jag äta lunch med på jobbet som ny? Haha. I-landsproblemen man har. Tack igen!

  Svara

  • Egoina

   |

   OJ vad kul! Grattis!!! 😀

   Svara

 • Teresa

  |

  Hur fasen säger man då? Jag skulle helt klart betona i:et men det är alltså fel? Jag tänker att skåningar betonar e:et och i:et.. typ
  reeegiiina. Haha flummigaste ever men svårt att förklara med bara text 🙂 Kanske skulle spelat in en video enbart för att reda ut det här, haha.

  Svara

 • En annan Regina

  |

  Haha, alltså jag heter Regina och betonar på i. Hur betonar du? Lite orolig att jag säger mitt namn fel, haha.
  Nä men jag har märkt att det kan uttalas väldigt olika på olika ställen, och de flesta verkar vilja uttala g som j.

  Svara

 • Robert

  |

  Har inte heller nån tid över för sminkning men frukost brukar jag fixa till. 😉

  Svara

 • Angelique

  |

  Åh gör gärna ett nytt hitta en vän-inlägg 😀

  Svara

 • Milla

  |

  Du som är i ett jobbigt skede i livet… Haha allstå, det var som att den kommentaren var skriven av mig! Så du är ju inte ensam i alla fall 😀 vilken stad bor du i?

  Jag försöker göra en ”handlingsplan”, dvs skriva upp saker som kan ta mig framåt på ett eller annat sätt (jobbmässigt, mentalt, socialt..). Så t ex nu har jag 1) Besöka en karriärcoach 2) Höra av mig till en som jag skulle vilja lära känna bättre 3) Gå upp klockan 7 varje morgon 4) Gå med i en förening (engagemang är bra på CV:t + kommer träffa folk). Själva problemet med att hitta en partner har jag tyvärr ingen lösning på så det skiter jag i för tillfället 😉

  Svara

 • Karro

  |

  Här är nu ännu en förvirrad finlandssvensk som också alltid tänkt ”Regína”, HUR uttalas det då? 😮

  Svara

 • Hanna

  |

  Har aldrig hört någon uttala Regina med betoningen på något annat än i? Hur säger du då?!

  Svara

 • Hanna

  |

  Kan ju tillägga att jag inte bor i Skåne 😉

  Svara

 • Anna

  |

  Jag blev också fundersam på hur du uttalar det. Regina Lund är den enda jag kan komma på och där betonar jag nog i:et.

  Samma sak för flera olika namn.
  S_i_mon i Stockholm, Sim_o_n söderut, El_i_n i Stockholm, _E_lin söderut

  Svara

 • öz

  |

  åh känner mig också stressad för jobb och skola och barn och familj och allt det där man ska borde ha snart när man snart är 26 år. Och jag har dessutom många år kvar att plugga (läser världens längsta utbildning :S ) Även om det är lättare sagt än gjort så försöker jag leva i nuet…

  Svara

 • a.

  |

  Här är en till som prioriterar smink över frukost (haha låter hemskt). Äter frukost på tåget eller i skolan istället och tycker, som du, att det är kul att sminka mig och känner mig piggare och fräschare! Kommer att tänka på citatet ”I feel like people who eat breakfast really have their lives together” <- true!

  Svara

  • Egoina

   |

   Känner igen mig! Haha 😉

   Svara

 • Alva

  |

  Haha, du tog med min kommentar 😀
  Tack för att svarade <3

  Svara

 • Anna

  |

  Måste dock säga att PETA kanske inte är bästa källan att ta information om djur från. De har säkert bra syn på saker i vissa fall men i andra fall är deras syn på djur helt fel (enlighten mig). En sak som jag tycker är helt fel är deras syn på husdjur. De tycker tex att det är bättre att avliva hundar än att de får leva ett bra liv hos en omtänksam familj som husdjur. Detta säger såklart inget om deras åsikter om djurförsök, men det gör åtminstone mig extra källkritisk!

  Svara

 • Issa

  |

  Hahaha alltså det där med frukosten.. Ända sedan jag var liten har min pappa tvingat mig att äta frukost ”för att klara dagen, det ger energi osv”. Tror min kropp vant sig vid det för nu ballar den ur om jag inte äter frukost, jag har vi några tillfällen tänkt som du, orka gå upp tidigt för att äta liksom men det går bara inte , jag blir så hungrig o grining o måste alltid springa in på närmsta Pressbyrån för att köpa något att trycka i mig. Sjukt störigt!
  Så jag tror det har ganska mycket med uppväxten att göra , mina kompisar som aldrig ätit frukost som barn eller vars föräldrar inte äter frukost , de klarar sig hur bra som helst utan men de kompisar jag har som är vana vid frukost har väldigt svårt att skippa den.
  Gud det var inte meningen att detta inlägget skulle bli så långt men kan du inte göra en snapvideo där du uttalar ditt namn rätt o på skånska? Är också skåning o blev väldigt förvirrad nu och det verkade som att jag inte var ensam om det

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha, känner såå igen mig! Jaa, jag får minsann göra det på snap!

   Svara

 • Kim

  |

  Angående din tråd bakom tänderna: när de sätter tillbaka den efter att den har lossnat, slipar de bort det gamla limmet innan eller limmar de ovanpå det? Jag tänker att det håller sämre om de inte fixar till underlaget ordentligt. Jag har haft min tråd i 10 år utan att den har lossnat men någon gång lär det väl hända.

  Svara

 • Alex

  |

  Alltså what? Sedan när innebär en kandidatexamen för höga ambitioner? Tillåt mig att skratta! Jag är ett halvår bort från att ta masterexamen efter att ha läst masterkurser i tre år.. Jag har själv alltid fått höra att en bredare utbildning också breddar en på arbetsmarknaden så skulle inte se en kandidat examen som något förhindrande.

  Svara

 • L

  |

  Hej Regina! Jag skriver till dig för att jag är helt förkrossad och behöver någonstans att ventilera detta när mina fina vänner fått stå ut med mitt klagande länge nog nu. Dessutom brukar du alltid komma med så bra svar. Såhär ser läget ut: jag blev dumpad av någon som jag trodde var den perfekta killen, vi hade varit tillsammans i ca ett och ett halvt åt. Han gjorde slut med anledningen att han kände att han hade förändrats mycket den senaste tiden och behövde vara ensam för att lära känna sig själv, dessutom hade hans känslor för mig även svalnat under den tiden. Det har snart gått två månader och jag är långt ifrån över honom men började åtminstone känna mig lite bättre, tills nu. Nu har han börjat träffa en ny tjej och alltså ville han inte bara vara ensam, han ville bara inte vara med mig. Det kändes som att bli dumpad en gång till. Alla säger att det går över och det förstår jag, men hur jävla lång tid ska det ta för mig när han uppenbarligen är otroligt lycklig redan. För att tillägga så skrev han på facebook bara någon vecka efter han gjort slut hur lycklig han var med sig själv och hög på livet osv. Trots allt detta är jag precis lika kär som jag alltid varit, hur slutar man? Hjälp

  Svara

 • Maria

  |

  Vad heter du på snap? 🙂

  Svara

 • amelia

  |

  När jag läste frågan om att
  ligga i sängen istället för att sminka sig och kom och tänka på
  en video, du kommer veta varför jag tänkte på den om du ser den! Den heter typ ”How to stop screwing yourself over” och det är en sån bra peppvideo!! Sök på den på
  youtube!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv