Follow my blog with Bloglovin

“Grattis”

Jag har fått massor med mejl från olika webshops idag som vill gratulera mig på namnsdagen. Jag har fått rabattkoder och hälsningar och specialerbjudanden och allt vad det heter. Väldigt snällt. Bara det att….jag har ju ingen namnsdag.

Eller ser ni mitt namn här kanske?

 

FullSizeRender

Inte??

Nä. Inte jag heller.

Så inte nog med att jag inte har en namnsdag för att mitt namn har plockats bort ur almanackan så vill företag fejk-gratulera mig för att rub it in ännu mer. Detta tar mig tillbaka till lågstadiet all over again. Alla hade pennor med sitt namn på förutom jag. Sorgen i att inte ens en linjal, en nallebjörn, en mugg eller en himla kylskåpsmagnet hade mitt namn på sig. Är fortfarande traumatiserad.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (56)

 • Maja

  |

  I feel you. Heter Maja, som är ett riktigt vanligt namn i Sverige, ändå tog de bort mitt namn från almanackan när jag var i åttaårsåldern eller något, av någon anledning. Var alltid ledsen och avundsjuk när mina systrar, Alice och Inga, hade namnsdagar och fick presenter. Däremot fick ju Inga ta smällen med att inte ha pennor med mera med sitt namn, för Maja brukar finnas på de flesta saker 😉 Det har hänt flera gånger att folk gratulerar mig när Maj har namnsdag istället, men det är ju inte mitt namn liksom haha

  Svara

 • Carolina

  |

  Kevin ersatte dock Regina som namnsdag 2011, så du har ju typ-namnsdag haha 😛

  Svara

 • Emma

  |

  I Finland har du namnsdag idag så grattis! 😉

  Svara

 • Erica

  |

  Själv så heter jag EriCa, vanligt namn men på pennor, muggar osv så står det alltid EriKa…Alltid känts surt då det finns saker med mitt namn men inte med min stavning.

  Svara

 • Robert

  |

  Ganska elakt av almanackan att ta bort dig tycker jag. 🙁

  Svara

 • Nina

  |

  Det är faktiskt inte bara två personer som har namnsdag på en dag. Dock är det bara de två som råkat hamna i almanackan. Det är jättemånga som delar på en dag och idag är du en av dem. Så grattis!

  http://www.dagensnamnsdag.nu/namn/regina/

  Svara

 • Malin

  |

  Kolla in; dagensnamnsdag.nu ☺

  Svara

 • Eva

  |

  Hej
  Barnen på jobb läser alltid upp dagens namnsdag på morgonsamlingen och idag läste de Roy och Regina!

  Svara

 • taruhan

  |

  hi regina, Hälsningar från mig, om du frågar mig om det fortfarande är möjligt sätt att övervinna trauma kan hiptonis

  Svara

 • Camilla

  |

  Kan varit härifrån dom fått det.

  Svara

 • Angelique

  |

  Jag hade pennor, kam med spegel osv med mitt namn..när mitt namn var Jeanette. Men bytte för 5-6 år sedan till Angelique så I feel ya..även om jag är vuxen nu 😀

  Svara

 • Matilda

  |

  På till exempel kalender.se så står ditt namn med som namnsdagsnamn!

  Svara

 • Sandra

  |

  Du finns i min almanacka =)

  Svara

 • Ellen

  |

  Men det ÄR din namnsdag! Men det kanske är ett nytt påhitt? På intranätet på jobbet stod det i vart fall att Regina har namnsdag idag 🙂

  Svara

 • BEX BEAUTY

  |

  Åh, relaterar. När jag var liten fanns det bara “Rebecca”, med CC. Inte CK, som det ska stavas med …

  Svara

 • Amanda

  |

  Kanske: Roy –> Roi/Rex (kung) –> Regina (drottning)? T.ex drottning Elisabeth heter ju Elisabeth Regina på latin. Långsökt ja, men ändå!

  Svara

 • Marielle

  |

  Fram tills 2011 hade du faktiskt namnsdag idag! Men 2011 byttes Regina ut mot Kevin =( Säkert bara företagen som inte lagt in det i sina register.

  Svara

 • Moi

  |

  Så konstigt om din namnsdag

  Svara

 • Regina

  |

  2011 togs det bort, till förmån för Kevin. Sorgens dag! Men jag unnade mig en bakelse ändå 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Fuck Kevin :((((( Grattis till oss! 😀

   Svara

 • Marica

  |

  I feel you. Jag har visserligen namnsdag, men jag fick aldrig några muggar, nallebjörnar eller pennor med mitt namn på när jag var liten. Hittade en svinful nyckelring med mitt namn på, fast med stavningen Marika istället för Marica såklart…

  Svara

 • Emma

  |

  På min dator står det Regina. Även på svenskanamn.alltforforaldrar.se/namnsdag

  På andra står det tyvärr inte.

  Svara

 • Jackie

  |

  Pss… Jag avskyr namnsdagar, vägrar gratta andra på det eftersom jag inte har nån dag… Traumatiserad as f**k!

  Svara

 • Lina

  |

  Lina togs också bort för några år sedan, men lyckan som uppstod när jag för några månadersedan fick reda på att Bolibompa har infört namnsdagar för oss stackars människor som inte har någon riktig var total!

  Så jag har Bolibompanamnsdag 22 maj!

  Svara

 • Helen

  |

  Jag hade inte heller muggar och dylikt! Eller jo.. Fast det stod Helene eller Helena.

  Jag hade dock en mössa med mitt namn rättstavat. Den använder jag än idag, 20 år senare.

  Svara

 • eina

  |

  Mitt namn fanns aldrig med heller bland produkterna med namn på. Dock upptäckte jag att det fanns en norsk by som delar mitt namn och pga den fanns även en IKEA möbelserie med mitt namn ett tag.

  Svara

 • Marie

  |

  I feel you, Marie har inte heller någon namnsdag. Maria finns men när jag var yngre tyckte jag inte att det räknades haha 🙂

  Svara

  • Sara

   |

   Men i mina almanackor för 2015 (både i den från Staples och i den från Kattfonden) har Marie namnsdag 25 mars… Och så har det alltid varit vad jag vet?

   Svara

   • Emma

    |

    Det är Marie bebådelsedag då ja, men det är ingen som har namnsdag denna dag..

    Svara

    • Sara

     |

     Aha! Trodde att det liksom innebar att Marie har namnsdag då 🙂

     Svara

 • Gabriella

  |

  Haha, känner igen det där. Mitt namn fanns aldrig o jag var alltid så ledsen över det. Hittade ett vykort med mitt namn när familjen var i Italien när jag var 12. Det prydde dörren till mitt sovrum sen! Sen har mamma på senare år köpt saker med mitt namn när hon hittst det eftersom det aldrig fanns när jag var liten. Var säkert 25 när jag fick det senaste 🙂

  Svara

 • Tina

  |

  Jag hade namnsdag på alla <3-ans dag tillsammans med Valentin, dom tog bort mitt namn utan att sätta dit ett nytt… Eh ok?

  Svara

 • Emma

  |

  Stackare 🙁 Mitt namn finns på allt, MEN det är alltid slut! 😛 Det är för vanligt

  Svara

  • Sara

   |

   Haha samma här!

   Svara

 • Hanna

  |

  “here’s to all the kids who have never found their name on anything in a souvenir store”

  Svara

 • denice

  |

  Know the feeling

  Svara

 • Susanna

  |

  Mitt namn finns lyckligtvis med och har egen namnsdag 11 augusti, men tydligen är det för jävla svårt att säga mitt namn rätt. Har blivit kallad “Susanne” så många gånger att jag blir spyfärdig på det namnet. Så fult ju! Och folk som säger att ni har namnsdag 11 augusti när ni heter Susanne – NEJ DET HAR NI INTE!

  Svara

  • Susanna

   |

   Så sjukt smidigt att råka klicka på TAB och sen Enter. Skulle säga att fine om man heter “Suzanna” eller vad som helst för det är ändå samma namn. Men Susanne är ett helt annat namn så jag vägrar dela namnsdag!!!!!

   //Bitter Susanna

   Svara

  • Susanna

   |

   Men ååååååh JAAAAAA! Hur många gånger har man inte blivit kallad Susanne? TYP VARJE DAG. Varje gång nån ska läsa ens namn Susanne…. Hatar susanne! Hur svårt kan det vara?!?!? Och stava Susanna kan inte folk heller, sussana, sussanna osv GAAAAAH idioter.

   Svara

 • Regina

  |

  I hear you girl…. Vi kunde väl delat dagen på tre, Regina and her two boy bitches…. 😉 Vi finns dock kvar i vissa dåligt uppdaterade kalendrar men det är ju inte samma saaaak….

  Svara

 • Robyn

  |

  Haha I feel yah sister. Hittar du någonsin en penna, mugg eller vad som helst egentligen, med mitt namn rättstavat på, (Robyn) så please give me a shoutout! Så orättvist haha..

  Svara

 • Corinne

  |

  Samma här! Hittade dock saker med mitt namn i Frankrike så då köpte jag allt jag hittade bara för att kompensera för min barndom! Kändes lite bättre

  Svara

 • CarolineA

  |

  Samma här!! Alltså jag har ändå ett supersvenskt namn men jag får alltid leva i skuggan av Carolina!!!

  Svara

 • C

  |

  Hej Regina (dagen till ära då?) 🙂
  Jag skrev för ett tag sen och var ledsen över att jag fått veta att jag hade cellförändringar och var nervös inför operation. Du och några av läsarna var så gulliga när jag skrev så ville bara säga att imorse gjorde jag operationen, och det gick så himla bra!! Jag blev sövd (vilket nästan var det jag var mest nervös över, men det var verkligen piece of cake), så slapp vara med om hela upplevelsen, och har inte ens ont nu efteråt.

  Du är grym som pushar för att tjejer ska gå och göra sina cellprov! Nu när jag har gått igenom det här märker jag hur vanligt det är med cellförändringar, så det är verkligen så viktigt!

  Du är grym av en massa andra anledningar också förstås, tack för en toppenblogg!
  /C

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh så glad jag blir!!! Skönt att allt gick bra 😀 Då hoppas vi på att allt ser bra ut efteråt. Jag själv ska på ett återbesök om två veckor. Så håller tummarna för oss båda 🙂

   Svara

 • Victoria

  |

  Enligt vår almanacka på jobbet så hade regina namnsdag förra veckan! Minns inte datum, men minns jag skrev det på tavlan och tänkte på dig :p

  Svara

 • Nathalie

  |

  Detta med namnade saker när man var liten känner man ju igen. Trots att jag har ett väldigt vanligt namn i jämförelse så var det tydligen inte värt att trycka upp Nathalie med H under 90-talet. Avundsjukan när kompisarna kom med namnmuggar, namnpennor, namnblock etc. vet inga gränser!
  Nu finns det dock, funderar på att köpa mig en penna i 30årsfest present bara för att! Haha!

  Svara

 • Olivia

  |

  Regine har navnedag den sjunde september! Kan det vara det, månne? 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv