Follow my blog with Bloglovin

Jag gjorde en fuling

Jag är en hycklare och en dålig människa. Trots att jag skrivit det HÄR och en massa andra blogginlägg om folk i kollektivtrafiken gjorde jag själv det här idag:

 

IMG_4254

 

Jag flyttade reserverat-skylten från platsen jag bokat och lät den av ”misstag” ligga på sätet bredvid mig tills alla gått på. Ja, men jag vet. Vem gör ens så? Det är till och med värre än att sätta väskan bredvid sig.

Men alltså jag är hellre än dålig människa än att behöva lida i sex timmar. Jag har åkt denna buss i snart 20 år (helt sjukt att jag är gammal nog för att kunna säga att jag gjort något i 20 år?!?!?) och har fått min beskärda del. Människor som luktar, människor som inkräktar på min space, människor som tar på mig(!), människor som äter ruttna ägg, människor som tar av sig skorna och lägger dem mellan oss, människor som hostar på mig. Ja, ni fattar.

Jag försöker vara en bra människa i övrigt, men idag var jag inte det. Och det är värt det. Ni kan berätta för mig hur egoistisk jag är så ska jag försöka bry mig.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Bara så svårt att bry sig när man har ett två-säte till sig själv. hehehe

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (22)

 • Ingela

  |

  Fast jag antar ju att om det blivit fullt på bussen och någon skulle frågat om platsen hade du sagt typ ”oj ursäkta, jag råkade visst lämna skylten där”. Inte elakt att försöka få space om det är möjligt…!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha precis 😉 såklart hade någon fått sitta här om bussen var full. Åh nej, nu stannar vi snart i Gbg. Jag ska inte göra en fuling igen, så håll tummarna för att det inte hoppar på så många och att karma inte is a bitch.. 🙁

   Svara

 • KaTt

  |

  Du gjorde rätt, du är värd det! Sjukt smart haha

  Svara

 • Alina

  |

  Hahaha!! Älskart!

  Svara

 • Diana (La+Madre)

  |

  HAHAHA jag dör, du är underbar, helt ärlig och superskön!!!! Bra gjort. <3 Ibland orkar man helt enkelt inte.

  Svara

 • Robert

  |

  EGO-ina. 😉

  Svara

 • Ida

  |

  haha, du är ju rolig. Jag hade gjort precis samma sak! Och jag är ingen dålig människa vad jag vet. Jag köper ju ägg från gården bredvid och andra fina saker 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, men precis. ”vi är bra annars”. Haha 😉

   Svara

 • Sofia

  |

  Riktigt smart ju! Det funkade ett tag iaf

  Svara

 • Heja Emma!

  |

  Fast jag har tänkt på en grej när det kommer till ledigt säte på bussen och har utvecklat en teori kring det. Kvinnor får i större utsträckning en person bredvid sig när det är ett ledigt säte och män mer sällan. Jag tror en är omedvetet mer benägen att sätta sig bredvid en kvinna än en man. Alltså både män och kvinnor sätter sig bredvid kvinnor, men i större utsträckning mest män bredvid män. Förstår du vad jag menar?

  Har inte ett dugg i belägg mer än mina egna observationer men ändå.

  Svara

  • Egoina

   |

   Det tror jag också. Vi tar generellt sett mindre plats och luktar bättre (hehe).

   Svara

 • Karro

  |

  Du som är snabb att anmärka på andra skrivfel, så har du själv skrivit ”beskärda”. Beskurna ska det väl ändå vara!

  Svara

  • P

   |

   Nej, frukträd kan beskurna, men i uttrycket ”fått sin beskärda del” heter det just beskärda.

   Svara

 • Josefin

  |

  Det är på grund av det du skriver jag älskar bus4you som har singelsäten! Rekommenders! Sen kan man ta till din taktik i andra fall

  Svara

  • Egoina

   |

   Tyvärr är det så omständigt om jag ska åka tåg från Oslo sen. Ska till Moss nämligen. Så det är därför 🙁 Men ibland har jag bytt i Göteborg bara för att få åka Bus4you Halva vägen…haha

   Svara

 • Jordan

  |

  Oerhört egoistiskt. Nu kallas du inte EGOina för intet. Jag har nog gjort detsamma om möjligheten fanns eller dyker upp 😉 Undra om det går att köpa två platser enbart för att få sitta ifred?

  Heja Emma!: Nästa gång jag ska åka kollektivt klär jag mig som en man. Billigare än att köpa två biljetter 😀 Måste prövas. Fake beerd, hat och glasögon.

  Svara

 • e l l i e

  |

  Haha!! Awesome. Själv brukar jag låtsas sova med ben/arm utsträckt liiiite för långt över på andra platsen 😉 hähä!

  Svara

 • Maline

  |

  Hahaha! Även solen har sina fläckar 😉 Tack för ett gott skratt, haha!

  Svara

 • lisa

  |

  Varför åker du inte med bus4you, eller ja nettbuss som dom nu heter? Där kan du ju välja att sitta ensam på ena sidan av bussen. Jag åker inget annat, skulle aldrig kunna sitta bredvid en person jag inte känner oslo-malmö turen.

  Svara

 • malin

  |

  hahahaha döööör! xD dömer dig dock inte! hade säkert gjort samma sak 😉 älskar meningen ”människor som äter ruttna ägg” hahahaha!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv