Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Jag hatar människor som…

I Veckorevyn #6 har jag skrivit om det jag älskar att hata mest: människor i kollektivtrafiken. Lägg gärna till fler på listan om jag glömt någon.

 

DSC09269

 

DSC09274

DSC09279

DSC09283

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (50)

 • Anna

  |

  +10000000000000 på den krönikan.

  hatar verkligen människor som ställer sig precis vid rulltrappans slut å ba ”mjaha”. eller sådana som inte flyttar på sig vid dörrarna när man ska gå av ba ”hello?”.

  Ahhhhhhh.

  Svara

  • Kameratrollet - Fotograf i Skåne

   |

   Det går ju att säga att man ska förbi. Samma på en buss där man frågar om det är ledigt och sedan sätter sig innan man fått svar.

   Svara

 • Robert

  |

  Kanonbra! Sitter förresten och dricker kaffe med kokosolja i. 😉

  Svara

 • M

  |

  Å kvinnor kan inte vara präster tydligen? 😉 förlåt sarkasmen! Fuck vad jag också är less!

  Svara

  • Nathalie

   |

   Va? Eller vem har sagt att kvinnor inte kan vara präster?

   Svara

 • Rebecca

  |

  Håller med om allt!

  Svara

 • Sara

  |

  Det finns vissa som inte har någon hyfs i kollektivtrafiken!! Alla borde använda sitt sunda förnuft!

  Som före detta shanghaibo kan jag intyga att vissa aspekter är ännu värre på andra håll. Att stå på höger sida i rulltrappor existerar inte i Shanghai. Dessutom brukar det bli knökafullt i metron, och det är snarare regel än undantag att folk trycker sig in i vagnen innan folk har börjat gå ur. Var inte med om det så mycket själv, men hörde från andra att många knuffades för att ta sig fram. Speciellt äldre människor. Inne i vagnen låtsades de vara så svaga att de inte kunde stå upp och därför bli erbjudna sittplats, men när de skulle gå av eller på station, då knuffade de undan allt som kom i deras väg.

  Svara

 • Emma

  |

  Håller med på alla punkter! Hur svårt kan det egentligen vara att visa hänsyn till andra liksom?

  Kände mig som en idiot en gång när personen som satt i sätet innanför mitt behövde gå på toa och lämnade kvar sin väska på platsen när tåget var så fullt att folk fick stå. Kan säga att jag fick många sura blickar trots att jag sa att någon redan satt där. Men personen var ju borta jättelänge så folk började liksom tvivla på mig 😛

  Svara

 • Nathalie

  |

  Åh hatar dom alla!!
  Kan lägga till;
  *Folk som har fötterna på sätet
  *manspreading!
  *folk som låter sina barn sitta och vifta med benen så de smutsar ner folks byxor 🙂

  Svara

 • J.

  |

  Åh, punkt nummer 6! Jag menar, av kommer man ju alltid så varför inte vänta tills bussen/tåget(eller vad man nu åker med) har stannat? Får hålla i mig för kung och fosterland för att inte göra en snygg vurpa när människan längst in ska klämma sig förbi.

  Svara

 • Mathilda

  |

  Jag känner verkligen exakt likadant.
  Särskilt extra mycket för punkt 2 och 9! Mina kompisar tyckte jag var gnällig som blev irriterad när en åt äggmacka på morgontåget mot Malmö kl 07.12 men då vet jag att jag inte är ensam 🙂

  Angående punkt 15, trodde seriöst inte att folk lyssnade på musik utan lurar, men jo de hände rätt ofta, helt sjukt? skäms de inte? hahah!

  /bitter

  Svara

 • lina

  |

  + folk som pratar på bussar/tåg på morgonen?? jag pendlar och tar bussen vid typ kl 06.20, då brukar busschauffören släcka ner bussen så att alla kan sova en stund. alltid att det är några som pratar högljutt då…
  haha, verkligen i-landsproblem men ändå…

  Svara

 • Matilda

  |

  Människor som smsar/instagrammar/facebookar medans dom går på perrongen! Dom går i snigelfart och gärna lite vingligt fram och tillbaka så att det är omöjligt att gå om dom, sen när man muttrat något och äntligen kommer förbi så får dom plötsligt eld i röven och joggar förbi en, gärna med en armbåge lagd i ens sida. Baaaah!

  Svara

 • B.

  |

  Håller med på alla punkter! Och vill lägga till de folk som absolut MÅSTE tränga sig på tåget innan ens man har hunnit av. Lugna ner er, ni kommer med tåget!! 😛

  jag slänger alltid en sur blick och försöker ta så stor plats som möjligt så att de ska fatta att folk ska först av. Skyltarna på öresundstågen där de står att av först och sen gå på har inte gett resultat…

  Svara

 • H

  |

  Haha mitt favorit ämne med!

  Hatar personer som ska ladda sitt kort/köpa jättekrånglig biljett, och måste absolut gå på bussen först så att alla andra som bara kan blippa sitt jojokort får stå ute i regnet och bli blöta. Gå på sist så blir allt mycket smidigare, det finns sittplats ändå!

  Svara

 • Kattis

  |

  På nummer 6 tycker jag helt tvärtom! Lite framförhållning tycker jag är bättre alla gånger, hatar dom som ska tränga sig ut precis i sista minuten!

  Svara

 • Tina

  |

  Jag åker buss nästan varje dag och det här det jag stör mig mest på
  *sätt inte upp knäna på ryggstödet framför om det sitter någon där. Knä i ryggen är ganska oskönt! (& jävligt irriterande)

  *ska du åka buss och inte har busskort utan ska betala med kort? Ställ dig längst bak och gå på sist. För allas trevnad och irritationsnivå!

  *Fäll inte ditt säte bakåt om någon sitter bakom dig!! Jag har inte bett om att få dig i mitt knä. Sätt dig då någon annanstans om du tvunget ska ligga ner

  *fyll inte på ditt busskort på bussen! Det finns 10 olika sätt att smidigt fylla på ditt kort, bussen är inte ett av dom!

  Finns säkert massor mer men men.. Ha de fint

  Svara

  • Egoina

   |

   Så bra punkter!!

   Svara

  • Julia

   |

   Ett par av de här punkterna tycker jag bara är gnälliga och osympatiska. Om jag har sovit dåligt pga diverse omständigheter så fäller jag gärna mitt säte lite så att jag kan vila bättre. Självklart HEMSKT tråkigt att jag samtidigt måste beröva dig dessa 5(?) 10(?)cm där du annars kunde viftat med armarna och annat trevligt men om sätet nu faktiskt är gjort för att kunna lutas bakåt så är det nog du som får ta och flytta lite på dig om du inte trivs.
   Likadant med busskortet, jobbigt att du måste vänta ytterligare ca 1 min och 20 sek medan jag fyller på det, i en ideal värld så är såklart alla busskort alltid fulladdade och bussarna går alltid i tid men det är inte varje gång man kan planera sådant. Tror säkert att folk i allmänhet har bättre saker för sig än att försöka försena din buss med flit.

   Nästa gång du åker kollektivt så kan det vara värt att reflektera över att det faktiskt är just KOLLEKTIVT, dvs en blandning av människor med olika situationer och förutsättningar än dig själv. 🙂

   Svara

   • L

    |

    Håller med. Det är konstant gnäll om kollektivtrafiksresenärer och deras beteenden men om det nu är så jobbigt så åk inte buss eller tunnelbana då. Ta och gå eller ta cykeln istället. Och sedan finns det ingen regel som säger att man måste vara på höger sida i rulltrappan. Förstår mycket väl att samhället är stressat om man hänger upp sig på sådant här hela tiden.

    Svara

    • H

     |

     Åk tunnelbana eller tåg var som helst i iallafall europa, så lär du få arg blickar och tillsägelser om du inte står på höger sida. Rent hyfs att stå till höger så att de som har bråttom till anslutande tåg och bussar hinner med dem. På alla ställen finns det inte heller vanliga trappor att springa i. Hänt alldeles för många gånger att jag missat min buss för att folk inte kan stå på rätt sida, och måste få vänta en timme på nästa. Jag menar varför måste du tvunget stå till vänster?

     Svara

 • Louise

  |

  Håller med på samtliga! Dessutom hatar jag de människor som ska trycka sig in på tåget innan alla hoppat av. Såååå störigt!!!

  Svara

 • linnea

  |

  Vad tycker du är viktigast på en arbetsplats? Att ha kollegor som du trivs superbra med eller en säkrare ”kariärväg”. Tror nämligen att jag kan vara tvungen att välja mellan dessa två snart, ska man låta hjärtat eller hjärnan välja? Ena jobbet känns kul och jag blir glad bara jag tänker på det medan det andra känns rätt grått men å andra sidan betydligt mer säkert… Det är i princip samma tjänst men ett är på ett helt nytt företag(hjärtat) och det andra är vart jag jobbar nu(hjärnan). Till hör väl även att jag dessutom är relativt nyanställd vart jag är nu… Önskar att det gick att slå ihop dom:( Hur skulle du ha gjort?

  Svara

 • Louise

  |

  Folk som lutar sig mot stången på tunnelbanan när den är full så det inte finns något att hålla sig i!! Blir asförbannad haha, så får man stå där och vingla för att någon jäkel vill luta sig.

  Svara

 • Sofie

  |

  Kokosolja är också alldeles utmärkt för att smörja snippan med. Tips tips!

  Svara

 • Johanna

  |

  Åhhhhh så bra!! Visste dock inte detta med högersidan i rulltrappan så det ska jag tänka på i framtiden!

  Svara

  • Sara

   |

   Det behöver man inte göra, stå till höger alltså. Det finns trappor bredvid rulltrappan man kan springa i om man vill och inte knuffas i rulltrappan.

   Svara

 • emma

  |

  Åh Egoina! så jäkla klockrent! 🙂 Du åker ofta med mina tåg(kontrollant) och du anar inte hur många fler punkter jag skulle få i hop bara genom att lägga ihop alla idiotiska saker folk gör under bara ett arbetspass! För någon vecka sen kommer jag ut i vagnen, viserar biljetter som vanligt och kommer fram till en tjej som på fullaste allvar sitter och klipper sina TÅNAGLAR??!?Jag höll på att kräka rakt ut! Hon var liksom inte ensam i vagnen! Där satt ganska många runt omkring!
  Helt ogenerat dessutom! Jag sa till snällt men bestämt att sånt där får hon faktiskt sköta hemma, att det är både ohygieniskt och faktiskt genom vidrigt! Hon snäste något tillbaka om att hon minsann hade rätt att göra precis det hon kände för och om jag är någon sorts polis! Herreguuud! Vett och etikett!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Usch, människor slutar inte förvåna..

   Svara

  • Sara

   |

   AHMEN FYFAN VA VIDRIGT jag spyr! HUUUUUUUR tänkte den människan?!?! Uuuööööööhhk

   Svara

 • ISA

  |

  ÅH, en krönika helt i min smak!! klarar inte långsamma människor i kollektivtrafiken heller!

  Svara

 • Linnea

  |

  Alltså bästa jag läst!!

  Svara

 • Hanna

  |

  Hej Egoina! Skulle du kunna hjälpa mig med en sak? Jag pluggar strategisk kommunikation som du gjorde, fast på ett annat universitetet. Min praktik är lagd på den sista terminen på sista och tredje året, jag börjar andra året nu till hösten. Min fråga till dig är, när ska man börja höra av sig till arbetsplatser om praktik? Har hittat min DRÖM-praktikplats på en internationell PR-byrå i Köpenhamn! Men är ju lite tidigt att redan höra av sig… Eller?

  Svara

 • alicia

  |

  Hej! Måste rekommendera en dokumentär som heter ’cowspiracy’ – så sjukt sevärd! Den handlar om de enorma påfrestningarna kött-och mejeri industrierna har på miljön. Asmycket fakta som är helt mindblowing – man vaknar verkligen upp till reality. Se den! Går att streama hur lätt som helst 🙂

  Svara

 • Gabriella

  |

  Det jag själv tycker är jobbigast är folk som ska hålla på och skrika till varandra så att hela bussen hör, fastän de sitter precis bredvid varann. Eller när föräldrar sätter sitt barn bredvid mig och han/hon sedan sitter och petar/slår/rycker i en (eller i ens väska) resten av vägen. Föräldrarna ser det alltid men säger aldrig något. Som mest ler de som om det vore det sötaste i världen..
  Jag borde skaffa körkort istället känner jag x) Mina kollegor uttrycker alltid sin glädje över att få sätta sig i sin bil istället och slippa alla människor, haha!

  Svara

  • elin

   |

   Men jisses, varför säger inte du till ungen då!? Folk upphör aldrig att förvåna…

   Svara

   • 1

    |

    Man kanske inte vill säga till en annans barn, allra minst bland en massa folk. Det är väl ändå föräldrarnas ansvar att hålla koll på sina ungar?

    Svara

 • A

  |

  Människor som inte reser sig för äldre,gravida osv…Jag som gravid har rest mig många gånger för en vinglig åldring som blir så sjukt tacksam för att sen se att jag är preggo och blir helt förtvivlade…inte ens då kan andra resa sig… istället sitter alla och kollar ner i sina jäkla telefoner. Och detta gäller absolut inte bara ungdomar, alla åldersklasser är involverade…

  Svara

 • Sara

  |

  Dom som ska springa upp för rulltrappor som är full av folk som måste flytta på sig (gärna igår), trots att det finns vanliga trappor som sällan är lika trafikerade av människor. SPRING DÄR.

  Svara

 • Tilde

  |

  All cred till dig för en jättebra krönika! Kan inget annat än att hålla med dig på alla punkter om jobbiga människor i kollektivtrafiken.

  Svara

 • Issa

  |

  Folk som målar naglarna på tåget…
  Folk som står alldeles för nära inpå på tågen eller i rulltrappan när det finns gott om plats att ta ett steg tillbaka.
  Folk som envisas med att sätta sig brevid när det finns gott om lediga platser. Är det tomt på tåget/bussen sätter jag gärna en väska på ena sättet då jag ofta släppar med mig en stor sportväska utöver min vanliga handväska. Det verkar folk se som oerhört provocerande för trots att nästan hela vagnen är tom envisas folk med att sätta sig där min väska är. Är det fullt på tåget har jag alltid väskan i knät men annars, come on people!

  Svara

 • Lina

  |

  Haha oj jag är nog en av de som sitter på sätet längst ut x) men kommer någon så hoppar jag absolut in :). Jag brukar tänka lite katastoftankar och en av de är att vid en krock så vill jag inte sitta närmast ett stort bussfönster och absolut inte på den sidan som är mot ”träden” om bussen skulle välta ner i diket och det dyker upp sten eller stubbe 😛 haha det kanske inte händer så ofta men ändåå 😀

  Svara

 • U

  |

  Ååå nej haha! Jag kommer nu på mig själv att jag ibland gjort både nummer 13&14! Förlåt!

  Svara

  • U

   |

   Trodde dessutom att högersidan i rulltrappan bara var en Stockholmsgrej, står både på vänster och höger sida 😮

   Svara

 • Nina

  |

  Jag ogillar de där typerna som ska ta så mycket plats, och skiter i att andra vill ha plats också. Som en tjej, ställde sig framför mig när jag redan stod inne i ett hörn, och så envisades hon med att backa in mot mig hela tiden. Jag satte upp min arm för att hon skulle backa in i den och inse att någon stod bakom henne. Slutade med att jag i princip vilade min arm i hennes svank, så nära stod hon. Jaja. Hon var iaf snygg och luktade gott. Kunde ha varit värre.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv